*זהירות* גלוק 17 תוצרת ארה"ב - עידכון + קישור לאתרים בנושא

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

*זהירות* גלוק 17 תוצרת ארה"ב - עידכון + קישור לאתרים בנושא

על ידי solavi » 14 ינואר 2012, 19:11

בהמשך לכתבה שפרסמתי בפורום זה, בנושא ההבדלים לכאורה, בין גלוק מתוצרת אוסטרית לגלוק מתוצרת ארה"ב (כיתוב-made in usa) להלן עידכונים ותוספת קישורים לנושא:
1. גירסת גלוק המיוצרת בארה"ב, מיועדת ליצוא לדרום אמריקה והמזרח התיכון בלבד(כלומר ישראל, כי מדינות ערב ממילא לא נכללות בחרם האוסטרי) אך, לא לשיווק בארה"ב.
2. בתהליך היצור האמריקאי לא נכלל תהליך ה-"teniffer" המקנה למתכת (כולל פנים הקנה) חוזק ועמידות לקורוזיה והינו פטנט יחודי לחברה האוסטרית, הסיבה לכך, ככל הנראה, נעוצה בתקנות המשרד לאיכות הסביבה - EPA האמריקאי, האוסרות יבוא ושימוש בתהליך כימי מסוג זה.
בנוסף, לא ידוע מה הוא סוג הציפוי (השחמה)שבו נעשה שימוש בגירסה ה"חדשה"?.. לא מצאתי על כך מידע, אך ייתכן שזו הסיבה לגוון השונה ולתחושת מגע אחרת בצינת האקדח שבחנתי בחנות.
3. ככל הנראה נעשה גם שימוש בפולימר מייצור מקומי, שלא ידוע הרכבו או זהותו לזה של עמיתו האוסטרי [שוב.. יכול להסביר את הגוון האפור יותר(וגימור שונה) של גוף האקדח שראיתי בזמן שבחנתי את האקדח החדש מהתוצרת האמריקאית, לעומת הדגם האוסטרי הכהה יותר עם גימור יפה ומדוייק יותר לטעמי].
4. האקדח האוסטרי נבדק באמצעות ירי של כדור "high power" בטרם צאתו מהמפעל, לא ידוע אם גם הדגם האמריקאי נבחן בצורה זו.
להלן קישור לאתרים:

http://glocktalk.com/forums/archive/ind ... 95234.html

http://www.m4carbine.net/showthread.php?t=69337

http://www.glockforum.net/forum/glock-t ... e-usa.html

לסיכום: אין מחלוקת שארה"ב הינה מעצמה בתחום יצור הנשק בכלל ואקדחים בפרט, ואין חולק על איכות אקדחים מתוצרת קולט, סמית, ספרינפילד, רוגר ועוד... אך, כשם שהתגלו מספר בעיות ביצור של sig וברטה בארה"ב לפני מספר שנים והופסקו תוך זמן קצר, גם כאן מדובר ביצרן לא מוכר ותוצרת המיועדת לשווקים מסוימים (יכול להעיד על האמון..יותר נכון חוסר האמון שיש להם בתוצרת של עצמם, שכן גלוק מקורי מתוצרת אוסטרית עדיין מיוצר ונמכר לארה"ב) גם פולקסווגן יצרו פעם במקסיקו וסוני בסין, זה לא תמיד "השביח" את המוצר.
אשמח לשמוע ולקבל כל מידע שיפריך או יאשש.
בשיחה טלפונית עם מספר חנויות נשק, נאמר לי שניתן להשיג גלוק רק מהתוצרת האמריקאית, חבל...
אבי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: *זהירות* גלוק 17 תוצרת ארה"ב - עידכון + קישור לאתרים בנו

על ידי EMT » 14 ינואר 2012, 20:08

אין טניפר גם על גלוקים אוסטרים מ2010. הולחף בתהליך דומה ופחות מזהם. השנה עודכן גם אתר הרשמי בהתאם - אין זכר למילה טניפר. (למיטב זיכרוני מתהליך מבוסס ציאניד עברו לתהליך דומה ללא ציאניד)
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי solavi » 14 ינואר 2012, 21:33

בדקתי באתר גלוק העולמי והמונח tenifer כן מופיע ואפילו בהבלטה, ראה קישור:
http://eu.glock.com/english/index_pistols.htm
[מתחת ל intro, יש פירוט רב יותר על טכנולוגיית הגלוק - (glock advantage)]
רק בגירסה האמריקאית של האתר, מופיע אותו תהליך אך ללא איזכור שמו, אני מניח, ששוב מדובר במגבלות של המשרד לאיכות הסביבה בארה"ב, (למרות שהיצור האוסטרי כן כולל את אותו תהליך), ככל הנראה בגלל מגבלות משפטיות, ההליך לא מוזכר באתר האמריקאי, בגלל היצור המקומי החדש שלא כולל טניפר ולכן לא ניתן לאזכרו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי EMT » 14 ינואר 2012, 21:50

וואללה - אני הסתכלתי באתר האמריקאקי בלבד. :shock:

תהליך מאוד דומה לטניפר בארה"ב נקרה מלוניט - מוכר מכלים של סמית לדוגמא. הבדל בין התהליכים ניתן לראות כאן (למי שזוכר כימיה מתיכון :D )

http://en.wikipedia.org/wiki/Ferritic_nitrocarburizing

גלוק זה שם דבר בעולם הנשק, תחרות קשה מאוד בעולם, גם לאור המשבר הכלכלי (גם באירופה) - אף אחד לא יסכן את השמו הטוב.

בשנייה בה כלים "אמריקאיקים'' בטעות יתגלו ''סוג ב'' - תתחיל נטישה המונית בחוזים לטובת שלל מתחרים הזמינים בשוק.

מה גם זה מוריד מחירים, שוויק ישיר ולא שרשרת ספקי משנה כפי שהיה בעבר.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי goral » 14 ינואר 2012, 23:18

זה הוריד את מחירי הגלוק בארץ במעל אלף שקל
ואני קיבלתי גלוק אוסטרי במחיר החדש וכך גם אחרים שקנו
כי המלאי הקיים צריך להמכר
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 15 ינואר 2012, 13:28

solavi כתב:בהמשך לכתבה שפרסמתי בפורום זה, בנושא ההבדלים לכאורה, בין גלוק מתוצרת אוסטרית לגלוק מתוצרת ארה"ב (כיתוב-made in usa) להלן עידכונים ותוספת קישורים לנושא:
1. גירסת גלוק המיוצרת בארה"ב, מיועדת ליצוא לדרום אמריקה והמזרח התיכון בלבד(כלומר ישראל, כי מדינות ערב ממילא לא נכללות בחרם האוסטרי) אך, לא לשיווק בארה"ב.
2. בתהליך היצור האמריקאי לא נכלל תהליך ה-"teniffer" המקנה למתכת (כולל פנים הקנה) חוזק ועמידות לקורוזיה והינו פטנט יחודי לחברה האוסטרית, הסיבה לכך, ככל הנראה, נעוצה בתקנות המשרד לאיכות הסביבה - EPA האמריקאי, האוסרות יבוא ושימוש בתהליך כימי מסוג זה.
בנוסף, לא ידוע מה הוא סוג הציפוי (השחמה)שבו נעשה שימוש בגירסה ה"חדשה"?.. לא מצאתי על כך מידע, אך ייתכן שזו הסיבה לגוון השונה ולתחושת מגע אחרת בצינת האקדח שבחנתי בחנות.
3. ככל הנראה נעשה גם שימוש בפולימר מייצור מקומי, שלא ידוע הרכבו או זהותו לזה של עמיתו האוסטרי [שוב.. יכול להסביר את הגוון האפור יותר(וגימור שונה) של גוף האקדח שראיתי בזמן שבחנתי את האקדח החדש מהתוצרת האמריקאית, לעומת הדגם האוסטרי הכהה יותר עם גימור יפה ומדוייק יותר לטעמי].
4. האקדח האוסטרי נבדק באמצעות ירי של כדור "high power" בטרם צאתו מהמפעל, לא ידוע אם גם הדגם האמריקאי נבחן בצורה זו.
להלן קישור לאתרים:

1. הקישורים שצירפת הם משנת 2010. אם הייתה איזו בעיה בגלוקים תוצרת ארה"ב אז הפורומים השונים היו מלאים בהם - בדיוק כפי שהם מלאים בבעיות של גלוק דור 4.

2. מאיפה המידע הזה? הגלוקים מתוצרת ארה"ב נמכרים יפה מאד בשוק המקומי ולא רק מיועדים ליצוא.

3. לגבי הטניפר, אני לא הייתי סומך על האתר של גלוק. זה אחד האתרים הכי פחות מעודכנים שיש. כל חברה שואפת לסטנדרטיזציה בתהליכי הייצור מהרבה סיבות (הורדת עלויות, בקרת איכות וכו) ואני מאמין שגם ככה נהגו בגלוק. אני מאמין שהגלוקים החדשים מיוצרים עם תחליף ידידותי יותר לסביבה מטניפר גם באירופה וגם בארה"ב.

4. אותו כנ"ל לגבי הפולימר. מאיפה המידע הזה? המפעל של גלוק בסמירנה שייך לחברת גלוק, מדוע שישתמשו בתערובת אחרת? זה כאילו שמפעל קוקה קולה בארץ ישתמש בחומרי הגלם של פפסי.
פס הייצור זהה אחד לאחד וכנ"ל גם חומרי הגלם.

5. לגבי חותמת ה-NITRO PROOFING. כל כלי נשק שעוזב את המפעל עובר ניסוי ירי בתחמושת מחוזקת עם או בלי החותמת הזו. מקורה של החותמת הזו בתחילת המאה ה-20, בתקופה של מעבר מתחמושת מבוססת על אבק שריפה שחור לאבק שריפה מבוסס ניטרו צלולוזה. אנשים בטעות היו יורים תחמושת ניטרו בכלים שלא יועדו לכך והיו נפצעים. לכן יצאו חוקים באירופה שמחייבים סימון של מכון התקנים לכלי נשק שמותאמים לירי תחמושת ניטרו. במילים אחרות, הסימון הזה היסטורי במקורו, ועוד דרך של הממשלה להכנס לכיס של היצרנים ולגבות מהם אגרה.

בקיצור..אם אי פעם אני ארצה להחליף את הגלוק שלי בחדש, אשמח מאד לקנות תוצרת ארה"ב (ולו רק שלא לתמוך במדינה שמטילה עלינו אמברגו ועד היום מתכחשת לחלקה בשואה, מסרבת לשלם פיצויים ולהחזיר רכוש שנגזל).

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 15 ינואר 2012, 15:35

כן,,כן,, אבל נשאלת השאלה בה הידיעה האם הוא נחשב עדיין כ"ד,, %3
ראבק ,סה"כ האקדח הבסיסי ביותר, הלא ידידותי ביותר הלא נח ביותר,והלא נעים לירי ביותר,,
על מה הויכוח???
תן לחברה להנות,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי solavi » 15 ינואר 2012, 16:28

לאיתמר, תודה על המידע לגבי חותמת ה- nitroproofing, את זה לא ידעתי.
לגבי אופיין השלילי או חיובי של המדינות השונות, אז אני מעדיף לא להכניס פוליטיקה לכתבות שלי (את זה אני משאיר לפורומים אחרים...), אבל זו בהחלט זכותך...
באשר למידע שפרסמתי, הוא הופיע באתרי פורום שונים של גלוק, שנחשבים לאתרים מוכרים וותיקים כגון: glocktalk, למרות זאת אין לי דרך וודאית לדעת עד כמה המידע מהימן, בגלל שאין מידע או תגובה מהיצרן וכפי שציינת, גם הוא לא תמיד מעודכן, נו.. שויין... לפחות זה מספק לנו נושאים לדיון.
לגבי הפולימר של הגלוק, וצבע ההשחמה, פשוט החזקתי את שני סוגי הגלוקים אחד ליד השני וניתן היה לראות שוני בגוון, שזה מה שהתחיל את החיפוש של המידע מלכתחילה.
אבי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 15 ינואר 2012, 16:40

צבע ההשחמה לא קשור לארץ הייצור וגם לא קשור לטניפר או מלונייט.
זה פשוט צביעה/פרקרייזינג או כל טיפול אחר שעושים לנשק כדי לצבוע אותו בשחור. למלונייט/טניפר אין צבע, אפשר להוריד את ההשחמה מהנשק עד שהוא יבריק כמו מסטינג ועדיין הוא לא אמור להחליד.

בכל מקרה, איפשהו בסוף 2010 אמצע 2011 גלוק (בכל העולם) שינו את הגימור החיצוני לאותו גימור מט שראית שהוא עמיד פחות מהגימור הקודם. אחרי שהם חטפו מהלקוחות על הראש (בארה"ב ואירופה יש אחריות לכל החיים) הם חזרו לגימור הקודם (מבריק ועמיד יותר) החל מהחצי השני של 2011.

מה שאומר שצריך לחכות בסבלנות עד שהמלאי הקיים ימכר והגלוקים החדשים יגיעו לארץ.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Lactose » 15 ינואר 2012, 16:42

אותם שינויים שאתם דנים עליהם נעשו רק בגלוק 17? אם כן מדוע רק בדגם הנ"ל?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי solavi » 15 ינואר 2012, 20:52

חיפשתי שוב בפורומים ולא מצאתי הבחנה בין המודלים של גלוק, סביר להניח שהמפעל בארה"ב משתמש באותם חומרים ותהליכים ליצור כל דגמי הגלוק, 17,19,26 וכו'. על פי הנראה הם שונים מתהליכי המקור של המפעל האוסטרי, זו בעצם מהות הדיון בפורום זה.
אבי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי שרקן » 17 ינואר 2012, 17:42

שאלות לחברים שעוקבים אחרי השאלות המועלות כאן באתרי האינטרנט העולמיים:

1. האם יש תגובות שליליות של רוכשי אדקחים על הכלים האמריקאים?

2. האם יש תלונות של צרכנים על החלדת יתר ו / או בעיות בציפוי האקדח שרכש?

3. האם יש תגובות / התייחסות של היצרן או מי מטעמו לטענות שמועלות בנושא זה?

-----------------

הסיבה לשאלות שלי היא שייתכן ויש "באויר" גם דיסאינפורמציה שמוזנת על יצרנים מתחרים שרוצים להמעיט בערך הגלוק על מנת לקדם את הכלים שהם עצמם מייצרים.

אני חייב (גילוי נאות) לציין שלנו - בעלי חנויות הנשק, אין עניין לקדם אקדח כזה או אחר ובוודאי שלא את הגלוק. אנו מרוויחים ממכירת אקדחים והבאזז הנוכחי גורם לנו אי נעימות כי לא תמיד יש לנו תשובות על שאלות לגיטימיות של לקוחות פוטנציאלים.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי goral » 17 ינואר 2012, 18:03

לא, לא, ולא.
אין שום מידע רשמי או הוכחות, הכל דיבורים ושמועות
יתרה מכך - אני במאיר רוט החזקתי בייד 26 USA, ו-19 אוסטריה (אותו אחד שקניתי בסוף :))
שניהם חדשים לחלוטין, שניהם נראו לי זהים ולא ראיתי שום דבר שיכול להעיד על נחיתות או שינוי בכלים תוצרת ארה"ב.

לא הבנתי את הגילוי הנאות - אתה אומר שלכם בעלי החנויות אין אנטרס לקדם אקדח כזה או אחר ? הריי זה ברור לחלוטין שאחוזי הרווח שלכם שונים מיצרן ליצרן כמו כל מסחר בעולם, ואפשר להרגיש את זה בקלות איך מתגמשים במחיר מיידית בכלים מסויימים ובאחרים המחיר איתן כחלק ממדיניות או אחוזי רווח נמוכים

מסחר זה מסחר זה מסחר - נשק\אבטיחים זה לא משנה
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 17 ינואר 2012, 18:17

goral כתב:לא, לא, ולא.

לא הבנתי את הגילוי הנאות - אתה אומר שלכם בעלי החנויות אין אנטרס לקדם אקדח כזה או אחר ? הריי זה ברור לחלוטין שאחוזי הרווח שלכם שונים מיצרן ליצרן כמו כל מסחר בעולם, ואפשר להרגיש את זה בקלות איך מתגמשים במחיר מיידית בכלים מסויימים ובאחרים המחיר איתן כחלק ממדיניות או אחוזי רווח נמוכים

מסחר זה מסחר זה מסחר - נשק\אבטיחים זה לא משנה

רוב בעלי החנויות אינם מיבאים את הנשק ואחוזי הרווח על הכלים מאד דומים. אני מנסה להתאים ללקוח נשק לפי צרכיו ולא לפי המלאי שלי.

ואב. רוב הלקוחות מגיעים לחנויות עם החלטה מגובשת מה יקנו ולכן הנחות (אם ניתן בכלל לעשותן) תלויות במחירי המתחרים ולא בסוגי נשק אחרים.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד