איזון נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
3 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
איזון נשק
במסגרת נסיונות הגמילה שלי מקבוצת התמיכה הייתי היום בבול ויריתי ב M5 ULTRAX, כמו גם בצ'ירוקי. הבחנתי בנקודה מעניינת אשר למעשה כמעט פסולת מבחנתי לגמרי את הצ'ירוקי והיא חלוקת המשקל. גוף הנשק מרגיש קל בצורה לא נוחה אל מול משקלו של המחלק. לעומתו ה ULTRA היה הרבה יותר מאוזן. אז חשבתי לעצמי וחפרתי בזכרוני אחר אקדחים אחרים שאחזתי (לא שהיו רבים כל כך כך שזה היה דיי קל) וראיתי שבאמת ניתן לראות הבדלים עצומים בין כלים השונים. כמו כן שמתי לב כי כל שאקדח נחשב יותר כך חלוקת המשקל ה"נכונה" תהיה טובה יותר.
האם יש מדדים קבועים לנושא הזה? האם יש דרך אחידה לבחון את העניין. ואולי עיקר הבעייה שלי היא שאת רוב האקדחים אחזתי ללא מחסנית (למרות שלהבנתי חשוב לשמור על איזון נכון בין אם הכלי עם מחסנית מלאה ואם לאו, הרי במהלך ירי המחסנית מתרוקנת והאיזון משתנה, האם שינוי איזון זה הוא משמעותי?)
האם יש מדדים קבועים לנושא הזה? האם יש דרך אחידה לבחון את העניין. ואולי עיקר הבעייה שלי היא שאת רוב האקדחים אחזתי ללא מחסנית (למרות שלהבנתי חשוב לשמור על איזון נכון בין אם הכלי עם מחסנית מלאה ואם לאו, הרי במהלך ירי המחסנית מתרוקנת והאיזון משתנה, האם שינוי איזון זה הוא משמעותי?)
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
איזון הנשק משפיע בעיקר על שיטת העבודה.
נשק שמושך קדימה גורם בצורך לנעול את שורש כף היד בחוזקה למעלה FN למשל גם בגלוק כשאתה נשאר עם 58 כדורים אחרונים ומטה זה קורה. נשקים שנק האיזון שלהם בתוך כף היד, דוגמאת שטייר, הקלר וכו' מסייעים בהרבה למניעת פליצ'ים. תפוס את האקדח מעל ההדק בשתי אצבעות קלות ונסה לראות לאן הוא מושך או נשאר מאוזן בלי מחסנית ועם מחסנית.
נשק שמושך קדימה גורם בצורך לנעול את שורש כף היד בחוזקה למעלה FN למשל גם בגלוק כשאתה נשאר עם 58 כדורים אחרונים ומטה זה קורה. נשקים שנק האיזון שלהם בתוך כף היד, דוגמאת שטייר, הקלר וכו' מסייעים בהרבה למניעת פליצ'ים. תפוס את האקדח מעל ההדק בשתי אצבעות קלות ונסה לראות לאן הוא מושך או נשאר מאוזן בלי מחסנית ועם מחסנית.
נקודת האיזון של האקדח באה לידי ביטוי משמעותי האקדחים פולימרים ובמיוחד בגלוק.
הסיבה לכך די פשוטה היות והקת הפולימרית, שאותה בעצם מחזיקים ביד, קלת משקל ללא המחסנית, כבדה עם מחסנית רב כדורית מלאה ושוב משנה את משקלה עם אזילת הכדורים מתוכה. גם נקודת האיזון נודדדת קדימה.
תכונה זו קשה במיוחד ליורה שרגיל לנשק כמו 1911 או FN ששם משקל התחמושת זניח ביחס למשקלו הכולל של האקדח ונקודן האיזון די קבועה במשך כל הירי.
הסיבה לכך די פשוטה היות והקת הפולימרית, שאותה בעצם מחזיקים ביד, קלת משקל ללא המחסנית, כבדה עם מחסנית רב כדורית מלאה ושוב משנה את משקלה עם אזילת הכדורים מתוכה. גם נקודת האיזון נודדדת קדימה.
תכונה זו קשה במיוחד ליורה שרגיל לנשק כמו 1911 או FN ששם משקל התחמושת זניח ביחס למשקלו הכולל של האקדח ונקודן האיזון די קבועה במשך כל הירי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
3 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד