סטטוס חוקי לשימוש בתרסיס פלפל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
סטטוס חוקי לשימוש בתרסיס פלפל
מבחינת החוק - מתי מותר להשתמש בתרסיס פלפל?
כאשר מישהו מאיים, אבל אין אמצעי ברור?
מה בדבר אדם שמשתולל בחנות או דלפק קבלה?
האם מותר לאיים בשימוש בתרסיס פלפל כדי להרגיע אדם זועם?
טובה פרה אחת על המנגל משתיים במרעה.
- סליקאי זהב

Re: סטטוס חוקי לשימוש בתרסיס פלפל
WastedFlame כתב:...... בתרסיס פלפל כדי להרגיע אדם זועם?
תרסיס פלפל לא מרגיע אף אחד מקסימום מנטרל
- סליקאי כסף

- סליקאי זהב

צר לי לאכזב אבל אין חוק נפרד לגז פלפל שוקר אוו אקדח
החוק בלשונו פשוט ולפחות לכאורה די ברור :קימת לכל אזרח הזכות להגן על עצמו מפני תקיפה שלא כדין (למעשה החוק קובע שאדם שמגן על עצמו מפני תקיפה שלא כדין לא יעמוד לדין)
כלומר בכל מצב שאתה אוו הסובבים אותך עומדים בפני סכנה פיזית ממשית ומידית ואין לך שום דרך אחרת למנוע תקיפה והמצב לא נגרם באשמתך
מותר לך להגן על עצמך בכל אמצעי העומד לרשותך כאשר מידת הפעלת הכוח צריכה לעמוד ביחס
הגיוני לסכנה שהאיום מהווה ותצומצם לרמה המינימלית שתביא לסיום העימות .
עדין מבולבל ?
ברוך הבא לעולם ה""נאור""!!
החוק בלשונו פשוט ולפחות לכאורה די ברור :קימת לכל אזרח הזכות להגן על עצמו מפני תקיפה שלא כדין (למעשה החוק קובע שאדם שמגן על עצמו מפני תקיפה שלא כדין לא יעמוד לדין)
כלומר בכל מצב שאתה אוו הסובבים אותך עומדים בפני סכנה פיזית ממשית ומידית ואין לך שום דרך אחרת למנוע תקיפה והמצב לא נגרם באשמתך
מותר לך להגן על עצמך בכל אמצעי העומד לרשותך כאשר מידת הפעלת הכוח צריכה לעמוד ביחס
הגיוני לסכנה שהאיום מהווה ותצומצם לרמה המינימלית שתביא לסיום העימות .
עדין מבולבל ?
ברוך הבא לעולם ה""נאור""!!
היגיט,
יש הבדל תהומי בין שימוש בנשק חם / קר ולבין שימוש בתרסיסי הגנה (מדמיע / פלפל)
תרסיס מדמיע / פלפל מוגדר בחוק כלי ירייה כיוצא מהכלל ואיננו נכלל בהגדרות החוק.
עם זאת, שימוש באמצעי תקיפה כלשהו מותלה בנסיבות האירוע ועל הצד המשתמש בו להוכיח לאחר מעשה כי לא הייתה לו דרך אחרת בנסיבות העניין לסגת / למנוע את התקיפה או להמנע מכל העניין..
תרסיס פלפל / מדמיע / שוקר חשמלי / אלה ודומיהם אינם דורשי רישוי, נשק חם לעומתם, (כהגדרתו בחוק כלי הירייה) כן.
את האשכול הזה ניתן לחבר עם האשכול של "ברינקס".
עדיף שמאבטחי ברינקס ישאו תרסיס מדמיע / פלפל / שוקר חשמלי או אמצעי אחר ולא ישאו נשק באופן מופגן שכזה, לא משנה מה הכשרתם.
החוק זהה (ואכיפתו על ידי מ"י כולל יישומו על ידי מערכת המשפט, כך אני מקווה) לכולם.
אני רק מנסה לדמיין מה יקרה אם מישהו חמוש ייקלע לתקרית בה יירו לעברו קליעים בקרב בין נבחרת "ברינקס" לנבחרת "שאסי וקלאץ' " ...
הקטע ההזוי הזה עלול להסתיים ממש לא טוב.
יש מאמר מעניין של עו"ד פרי נובוטני באחד מגליונות עיתון "הביטחון" בנושא הפעלת כוח על ידי גורם אזרחי.
נעם.
עם זאת, שימוש באמצעי תקיפה כלשהו מותלה בנסיבות האירוע ועל הצד המשתמש בו להוכיח לאחר מעשה כי לא הייתה לו דרך אחרת בנסיבות העניין לסגת / למנוע את התקיפה או להמנע מכל העניין..
תרסיס פלפל / מדמיע / שוקר חשמלי / אלה ודומיהם אינם דורשי רישוי, נשק חם לעומתם, (כהגדרתו בחוק כלי הירייה) כן.
עדיף שמאבטחי ברינקס ישאו תרסיס מדמיע / פלפל / שוקר חשמלי או אמצעי אחר ולא ישאו נשק באופן מופגן שכזה, לא משנה מה הכשרתם.
החוק זהה (ואכיפתו על ידי מ"י כולל יישומו על ידי מערכת המשפט, כך אני מקווה) לכולם.
אני רק מנסה לדמיין מה יקרה אם מישהו חמוש ייקלע לתקרית בה יירו לעברו קליעים בקרב בין נבחרת "ברינקס" לנבחרת "שאסי וקלאץ' " ...
יש מאמר מעניין של עו"ד פרי נובוטני באחד מגליונות עיתון "הביטחון" בנושא הפעלת כוח על ידי גורם אזרחי.
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
Re: סטטוס חוקי לשימוש בתרסיס פלפל
WastedFlame כתב:מבחינת החוק - מתי מותר להשתמש בתרסיס פלפל?
דבר והיפוכו !
אדם שמשתולל כאחוז אמוק...............
אם תאיים עליו בתרסיס פלפל .................
בדרך כלל הוא ישתולל יותר וינצל את הזמן כדי לתקוף אותך.
אז או שאתה משיג נעלי ריצה טובים ומחייג 100 (על שם מינימום 100 הדקות שייקח להם להגיב) או שאתה מפעיל את התרסיס ונושא בתוצאה. (עלולים להעמיד אותך לדין ).
בהערת אגב אני תמיד אעדיף להסביר לשופט מאשר שיסבירו לאישתי - זה באשר לפגיעה בנפש.
אשר לנזק לרכוש - בדיוק בשביל זה יש ביטוח, אני לא הולך לריב עם אף שובר רכוש באמוק או גנב...........(מכסימום לצלם אותם כדי שיהיה מה לתת למשטרה)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
- סליקאי זהב

להזכירם, פעם, במאה הקודמת, חילקו לחיילות צה"ל תרסיס גז מדמיע כחלק מחבילת ההגנה שלהן, בנוסף לסרט מחזירור הצהוב ... ( וכל זה היה חלק מהתד"ל השחור ונעלי גולדה המייזעזייעות)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
את הגז המדמיע ממשיכים לחלק גם במאה הזו, נכון לליפני שנתיים.
מה שכן, פעעם, כמפקד, הייתי מחוייב לוודא שחיילות שלי שיוצאות הביתה נושאות בתיק את התרסיס, וכמו כן פעם בחצי שנה (או שנה, כבר לא זוכר בדיוק) לשלוח אותן לנשקיה לבדיקת תקינות התרסיסים.
כיום נוהלים אלו כבר לא מתבצעים ברוב המקומות, כנראה בגלל הפחד הציבורי מיכולת הפרט להגן על עצמו בדרך כלשהי...
מה שכן, פעעם, כמפקד, הייתי מחוייב לוודא שחיילות שלי שיוצאות הביתה נושאות בתיק את התרסיס, וכמו כן פעם בחצי שנה (או שנה, כבר לא זוכר בדיוק) לשלוח אותן לנשקיה לבדיקת תקינות התרסיסים.
כיום נוהלים אלו כבר לא מתבצעים ברוב המקומות, כנראה בגלל הפחד הציבורי מיכולת הפרט להגן על עצמו בדרך כלשהי...
- סליקאי טיטניום

אני לא יודע איזה תרסיס גז יש לך אבל אתלנו במשטרה יש תרסיס שמשווק ע"י פרונט ליין
שהיצרן שלו שווצרי
התרסיס יש ריכוז של 10% שזה יחסית גבוהה אני לא יודע אם מוכרים כזה לאזרחים
בכל מקרה ראיתי כבר הרבה פעמים איך מרססים כל מיני נרקומנים שיקורים ואפילו כלבים
הגז המדמיע לא ממש מזיז לשיכור אבל גז פלפל מוריד אותו על הריצפה בצרחות!
ולכל אדם אחר שמרססים עליו לא ישכח את האירע הזה הרבה זמן
בכל מקרה אחרי ריסוס חשוד לוקח לו כמעט שעה עד שהוא חוזר למצב שהוא כבר יכול לדבר רגיל
שהיצרן שלו שווצרי
התרסיס יש ריכוז של 10% שזה יחסית גבוהה אני לא יודע אם מוכרים כזה לאזרחים
בכל מקרה ראיתי כבר הרבה פעמים איך מרססים כל מיני נרקומנים שיקורים ואפילו כלבים
הגז המדמיע לא ממש מזיז לשיכור אבל גז פלפל מוריד אותו על הריצפה בצרחות!
ולכל אדם אחר שמרססים עליו לא ישכח את האירע הזה הרבה זמן
בכל מקרה אחרי ריסוס חשוד לוקח לו כמעט שעה עד שהוא חוזר למצב שהוא כבר יכול לדבר רגיל
נועם כתב:היגיט,
לא אמרתי שאין שום הבדל אמרתי שהחוק (חוק העונשין )לא מבדיל באמצעי שאותו אתה מפעיל ובכל מיקרא דורש שקודם לכן תהיה "תקיפה שלא כדין"אוו סיברות הגיונית לתקיפה כזאת שעומדת להתרחש בטווח הזמן המידי ושאין לך דרך אחרת למנוע אותה אלה ע"י הפעולה שאותה נקטתה (שימוש ידים/במקל/אלה/שוקר/גז מדמיע/נשק חם)ושהפעולה שאותה נקטתה סבירה בנסיבות הענין (התוספת),אז נכון יש מצבים ששימוש בגז מדמיע אוו אמצעי פחות קטלני יהיה סביר בנסיבות הענין ושימוש בנשק חם לא אבל זה לא אומר שיש להקל ראש בשימוש באמצעי כזה (למעשה שימוש באמצעי כזה רק כי נראה לך שאתה הולך להיות מותקף יכול יופי להביא לזה שאתה תואשם בתקיפה,אם כי במקרא שתואר לפננו סביר להניח שהתיק יסגר כי אף אחד מהם לא בדיוק היה צדיק גמור ולכל אחד מהם יהיה אינטרס לסגור את הענין ללא כתב אישום)
אני לא חושב שאם תשים את עצמך לרגע בנעלו של אותו איש ברינקס היתה רוצה להכנס למארב
חמוש לצורך שוד מזוין עם גז מדמיע ביד אחת ושקית כסף שאתה לא יכול לזרוק בשניה כאשר האקדח בחגורה (עד כמה שאני יודע יש ברשותך מטווח ותחמושת קח תעשה דימוי של שוד כזה
ותחזור ותספר לנו אים אתה עומד בתקן של 1.5-2 שניות שעלו דיברנו בהרצאה של האדווקאט,ואתה עוד יורה מעשי ומדריך ירי ותיק ....... )
נכון אלה שוב אין פה שוםעברה על שום חוק [/b] יש פה אולי חריגה מנוהג מקובל ע"י נוהג אחר, מקובל ומוכר מזה עשרות שנים .
רוצה לומר אולי אם אני יתחיל באמת להסתובב עם אקדח קשור לצווארי ופונפון יש סיכוי שאני יצוד את עינו של סיור משטרתי מזדמן בגלל החריגות של הענין ואולי אפילו יבחר הנ"ל "לתפוס" את הנשק בחשד סביר שאני קצת קוקו ומהווה סכנה לעצמי ולאחרים אבל במקרא של ברינקס אותו סיור לא יתן פעמים את הדעת לכך משום שזה מוכר וידוע ולא חריג בשטח.
באמת שאין לי צל של מושג מאיפה אתם מביאים את החייובים הללו שאקדח חייב להיות בנרתיק שאסור לנוע עם כדור בבית הבליעה וכו.........
חברים אתם חייבים להבדיל בין חוק ,תקנה ונוהג ההבדל בנהם הוא תהומי למשל זה שמשטרת ישראל החליטה לאסור בפקודה/ תקנה נשיאת נשק עם כדור בקנה אצל השוטרים המתנדבים והגופים שתחת פיקוחה לא קשור כהוא זה אלי כאזרח פרטי ,ירצו יואילו נע ליעץ למשרד הפנים להוציא תקנה כזאת גם לאזרחים יקבל המשרד את היעוץ ויפרס ברשומות תקנה כזאת אוו אז זה יחיב אותי כאזרח עד אז....
(לא שמצאתי בנהול לגופים מאובטחים ולא איזכור לכך שאקדח חייב להנשא בנרתיק
ענין ערך מאבטחי "רכבת ישראל" וגם אם היה אז חברת ברינקס לא נכללת בקטגוריה של" גוף מונחה" אלה של " מפעל ראוי" )
ואגב אם הנ"ל היו נושאים במקום אקדחים תתי מקלע "מיקרו" לסוגהם איך היתה אז מתיחס לכך ?
למה תת מקלע (שהוא כלי יותר ""קרבי"") זה בסדר ,אבל אקדח לא?
אני רק מנסה לדמיין מה יקרה אם מישהו חמוש ייקלע לתקרית בה יירו לעברו קליעים בקרב בין נבחרת "ברינקס" לנבחרת "שאסי וקלאץ' " ...הקטע ההזוי הזה עלול להסתיים ממש לא טוב.
בוא אני יעזור לך קצת עם הדימיון.
יקרא בדיוק אבל בדיוק מה שיקרא אם אותו אזרח יקלע לאזור של קרב בין שוטרים לאותה נבחרת
אוו לזירת קרב בין מאבטחים בגוף כזה אוו אחר לבין מחבלים אוו לזירה של אזרח אחר שיורה לעבר
מחבל ,אנשי ברינקס מזוהים היטב ע"פ ביגדהם והמצאות הרכב בקרבת מקום וככה שלא צריכה להיות שום בעיה .
אוו בקיצור יש לך שתי אופציות
1)לתפוס מחסה ולחייג ל100 ולדווח להם מה קורה
2)להתערב בתקרית לצורך הגנה על חיים של חיפים מפשע (אנשי ברינקס) ולצורך מניעת פשע
(שוד מזוין עד כמה שאני יודע הוא עדין פשע חמור במדינת ישראל ).
לא מכיר את המאמר ב"הביטחון" אבל מכיר את המדור שלו ב"מוגן " ז"ל ואני מנייח שגם פה זאת אותה גברת בשינוי עדרת .
בכל מיקרא הניתוח שלו הוא חכם ומיקצועי אבל מתאים לסמכויות הנלוות למצב של אין סכנת חיים מוחשית (סילוק של גורם בעיתי מתחומי המתחם ,חיפוש גופני /בכליו ,דרישת הזדהות) ברגע שיש סכנת חיים GAME OVER נלחמים לשמירת החיים /מניעת מסוכנות !!!!נעם.
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד