חשוב לכל מי שנושא נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חשוב לכל מי שנושא נשק

על ידי eitan156 » 05 יוני 2016, 23:49

בסרט שאני מאד אוהב, יש פתגם שאומר: אם אתה לא יכול לסבול את החום, צא מהמטבח.
מישהו מהעמותה פתח פה שירשור.
הוא ילד גדול והוא ידע מה צפוי לקרות.
אני עדיין אומר, כפי שאמרתי קודם: כל דרישה להגברת רמת האימון רק תשמש כנגדינו.
ומהבחינה הזו ועוד ,לא ברורים לי חזון העמותה ומטרותיה.
ודבר שני, עשייה מבורכת אבל תהיה טובה יותר אם ישימו לב לביקורת - גם אם הביקורת מגיעה מאבירי מקלדת/ מנהלים/ מורים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Warlord » 06 יוני 2016, 00:18

לקלישאות של קודמיי אני יכול להוסיף (לעניין העמותה) קלישאה נוספת- שרק מי שעושה טועה.

באותה נשימה אני רוצה להעיר (לעניין העמותה) שציבור נושאי הנשק (ויעיד כאן הפורום על שלל דיוניו ומגוון הדעות שבו) הוא לכאורה הטרוגני מכדי שעמותה אחת תייצג אותו.

הסיכוי היחידי של עמותה כזו להיות גורם רלוונטי היא להתלכד סביב המכנה המשותף הרחב ביותר של ציבור זה.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 06 יוני 2016, 05:47

Neon Golden כתב:
א-ב-ל. בזמן שההניגון חוזר, הרבה יותר אנשים מקבלים היתר לשאת נשק. בחידושי רשיון כבר כמעט כל המדריכים מבקשים מהמחדשים לספר מתי ירו בפעם האחרונה - והתשובה היא לפני 3 שנים. בחידושי רשיון נמציאת השכינה כי נס הוא כיצד אירועי נפגע נותרו בגדר אירועי כמעט ו-. כאשר מדריך ירי נפצע במטווח, וכאשר אחד מבכירי עולם הנשק בארץ אומר:"האם אני עדיין רוצה שיהיו יותר כלי נשק בידי הציבור הישראלי? כן! אך לא במחיר הזה, לא במחיר רמת הירי הזו וגם לא במחיר רמת ההדרכה הזו." חייבים להבין שיש כאן בעיה. ובבעיות, אם לצטט את ברוס ויליס, או שאתה חלק מהבעיה או שאתה חלק מהפתרון.

ניאון אתה צודק בהגדרת הבעיה.
גם אבי מור, איש יקר שעושה הרבה מאד צודק.
אף אחד לא מכחיש את הבעיה של רמת המיומנות הנמוכה של הרבה מאד מבעלי רשיון הנשק במדינה.

הויכוח הוא על דרך הפתרון לבעיה.

לדעתי אפשר לפתור את הבעיה באמצעים של היום מבלי לשנות דבר וחצי דבר.

בתור מדריך ירי בחידושי רשיון יש לך הרבה כח. אתה יכול לסרב לחתום:
- על הרשיון של אותם "לוחמי נמ" ואלה שמשאירים מטרה ריקה
- על אישור התקינות של כל הנשקים המתפרקים, והגרוטאות ממוזיאון ההגנה
- על הרשיון של כל אחד שנראה לך שהוא מסוכן בסביבתו

אתה כמדריך ירי במעמד חידוש הרשיון מתפקד כשומר הסף של כולנו.
אתה כמדריך ירי מתפקד כמסננת שתנפה את אלה שמסכנים אותך ואת כולם.

אז איך זה שכולם מדברים על אותם "אנשים מסוכנים" ובדרך קסם, הרשיון של אותם אנשים מסוכנים מחודש פעם אחר פעם?

למה זה לא קורה? למה המספר של אותם מסוכנים לא פוחת?

אני עדיין מחפש את התשובה לשאלה הזו.

ואם עכשיו תעלה את תדירות החידוש לפעם בשנה במקום פעם ב-3 שנים זה לא יקרה?
מי שחתם על הרשיון של אותו אדם מסוכן פעם ב-3 שנים, יחתום עליו גם פעם בשנה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 06 יוני 2016, 06:11

אני חותם על כל מילה שאיתמר כתב.

בנוסף-
מותר לדבר כאן על העמותה ולהביע כל דעה, לא רק שמותר - גם מאד רצוי.
ללא הפורום הזה ספק אם הייתי מודע לעמותה ומצטרף אליה, צריך לנצל כל במה בכדי לפרסם אותה וזו בהחלט במה.
אוסיף עוד קלישאה - אין דבר כזה פרסום רע.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי tkgs » 06 יוני 2016, 06:36

איתמר, מצד אחד אני גם מסכים למה שאמרת לגבי מדריך ירי אבל מצד שני, אם ידעו שבמטווח מסויים יש מדריך ירי 'משוגע' שלא חותם בסוף אז ילכו למקומות אחרים, ואם זו תהיה הדרישה הבסיסית אז יצוצו להם מיני 'מעכרים' שיעבירו אותך חידוש רישיון כמו שמעבירים טסטים לרכב...

אני שב על דעתי ואומר - הקטליזטור החזק ביותר להעלאת המיומנות של מחזיקי הנשק הוא הפחתת עלויות האימונים והתחמושת. אם כדור היה עולה חצי שח או אפילו פחות (והיו תקופות כאלה), אני הייתי במטווח פעם בשבוע ולא פעם בחודש/חודשיים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 06 יוני 2016, 06:59

itamar כתב:
Neon Golden כתב:
א-ב-ל. בזמן שההניגון חוזר, הרבה יותר אנשים מקבלים היתר לשאת נשק. בחידושי רשיון כבר כמעט כל המדריכים מבקשים מהמחדשים לספר מתי ירו בפעם האחרונה - והתשובה היא לפני 3 שנים. בחידושי רשיון נמציאת השכינה כי נס הוא כיצד אירועי נפגע נותרו בגדר אירועי כמעט ו-. כאשר מדריך ירי נפצע במטווח, וכאשר אחד מבכירי עולם הנשק בארץ אומר:"האם אני עדיין רוצה שיהיו יותר כלי נשק בידי הציבור הישראלי? כן! אך לא במחיר הזה, לא במחיר רמת הירי הזו וגם לא במחיר רמת ההדרכה הזו." חייבים להבין שיש כאן בעיה. ובבעיות, אם לצטט את ברוס ויליס, או שאתה חלק מהבעיה או שאתה חלק מהפתרון.

ניאון אתה צודק בהגדרת הבעיה.
גם אבי מור, איש יקר שעושה הרבה מאד צודק.
אף אחד לא מכחיש את הבעיה של רמת המיומנות הנמוכה של הרבה מאד מבעלי רשיון הנשק במדינה.

הויכוח הוא על דרך הפתרון לבעיה.

לדעתי אפשר לפתור את הבעיה באמצעים של היום מבלי לשנות דבר וחצי דבר.

בתור מדריך ירי בחידושי רשיון יש לך הרבה כח. אתה יכול לסרב לחתום:
- על הרשיון של אותם "לוחמי נמ" ואלה שמשאירים מטרה ריקה
- על אישור התקינות של כל הנשקים המתפרקים, והגרוטאות ממוזיאון ההגנה
- על הרשיון של כל אחד שנראה לך שהוא מסוכן בסביבתו

אתה כמדריך ירי במעמד חידוש הרשיון מתפקד כשומר הסף של כולנו.
אתה כמדריך ירי מתפקד כמסננת שתנפה את אלה שמסכנים אותך ואת כולם.

אז איך זה שכולם מדברים על אותם "אנשים מסוכנים" ובדרך קסם, הרשיון של אותם אנשים מסוכנים מחודש פעם אחר פעם?

למה זה לא קורה? למה המספר של אותם מסוכנים לא פוחת?

אני עדיין מחפש את התשובה לשאלה הזו.

ואם עכשיו תעלה את תדירות החידוש לפעם בשנה במקום פעם ב-3 שנים זה לא יקרה?
מי שחתם על הרשיון של אותו אדם מסוכן פעם ב-3 שנים, יחתום עליו גם פעם בשנה.

א.

אני אסביר לך בדיוק למה הרישיון מחודש פעם אחר פעם גם לאנשים "מסוכנים".
כסף ידידי, כסף....
הדרישה של אגף רישוי כלי ירייה היא פגיעה של 35 מתוך 50 כדורים בחידוש רישיון וזה עוד במצב סטטי, ומי שלא פוגע פשוט עושה חידוש נוסף, "עד שהוא עובר".
מי שהנשק שלו לא תקין גם יעבור, כי אני לא ממש בטוח ש"בדיקת התקינות" של הנשק בעת חידוש היא באמת "בדיקת תקינות".
אני לא יודע אפילו אם יש הוראות מי צריך לבדוק את הנשק וכיצד בעת חידושי רישיון.
פעם ראיתי מדריך ירי עושה את זה, ופעם ראיתי מנהל מטווח עושה את זה.
מי משניהם נשק מוסמך שאמור לזהות תקלות בנשק עוד לפני שהן צצות? לא יודע.
אני רק יודע שפחות מחודש אחרי שחידשתי את הרישיון נשבר לי קפיץ באקדח לאחר שעבר "בדיקת תקינות" בחידוש, ואת התיקון ביצעתי באותו מטווח שבו חידשתי את הרישיון.
איך חתמו לי על תקינות הנשק כמה שבועות לפני כן? לא יודע.. אבל חתמו.
לא מאשים את המטווח שלא עלה על הבעיה בעת הבדיקה, אבל כן עולות לי תהיות לגבי מהות "בדיקת התקינות" שמבצעים לנשקים בעת החידוש.
אתה לא רוצה שיטילו רף גבוה ייתר בכל הקשור לדרישות אימונים ושונות כי אתה מאמין שזה בהכרח תמיד יפעל נגדנו.
ידעת שבשנות ה-60 בעלי נשק היו נדרשים פעם בשנה לגשת לנשק מוסמך לבצע בדיקת תקינות של הנשק? ואז לא ממש הייתה חובת אימון כל 3 שנים.
אולי אם הנשק שלי היה נבדק על ידי נשק בתדירות של פעם בשנה ולא "בדיקת תקינות" פעם ב-3 שנים בחידוש, לא הייתי מתאכזב מקפיץ שנשבר.
אבל כנראה שמישהו החליט ש"פעם בשנה" זה יותר מדי.
גלשתי קצת הצידה אבל אני אחזיר אותך לסיבה שבגללה מחדשים לכולם את הרישיון: כסף ידידי... כסף
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 06 יוני 2016, 07:42

tkgs כתב:איתמר, מצד אחד אני גם מסכים למה שאמרת לגבי מדריך ירי אבל מצד שני, אם ידעו שבמטווח מסויים יש מדריך ירי 'משוגע' שלא חותם בסוף אז ילכו למקומות אחרים, ואם זו תהיה הדרישה הבסיסית אז יצוצו להם מיני 'מעכרים' שיעבירו אותך חידוש רישיון כמו שמעבירים טסטים לרכב...

ולזה נאמר תחת כל עץ רענן:
שינוי אחד בלבד מהתהליך כיום : "בוחן חיצוני".
תחתוך את הקשר הכלכלי בין מדריך הירי והמטווח.
(פתרון/רעיון זה ,למיטב זיכרוני הועלה במקור ע"י אילן בן נון , כל הזכויות שמורות לו)

לדעתי , יש להפריד בין "בטיחות" ל"כשירות".
כל מחזיק נשק חייב להיות בטיחותי , את רמת הכשירות שלו שיפתח בהתאם לרצונותיו.
לדעתי , רישיון חדש צריך לבוא יחד עם קורס בטיחות + הכשרה בסיסית (משהו בסגנון של קורס מאבטחים בסיסי ואולי יותר) + בוחן חיצוני.
לדעתי , חידוש רישיון , כמו היום + בוחן חיצוני.

ל Neon Golden
אני מסכים עם רוח הדברים שלך , עובדה קיימת , אני חבר עמותה.
עובדה קיימת , אני גם ממבקריה בתוספת "קטנה" , אני גם מציע פתרונות , קוראים לזה "ביקורת בונה".
לא חייבים לקבל את דעתי , אבל גם אני לא חייב לעמוד בצד ולומר "אמן" על כל הפעולות שהאנשים היקרים , כן היקרים , בעמותה עושים ויעשו.
הבעיה , בעיני כרגע , שהעמותה לאחר הקמתה התחילה לדחוף לכיוון (שוב , לדעתי) שעושה לי "נזק".
כל מה שביקשתי , והסברתי למה כמיטב יכולתי , להפסיק עם הדחיפה לכיוון ה"הכשרה עד מוות".
כשכבר חשבתי שהדחיפה הזו הפסיקה קראתי את התגובה של רם והמשפט (האגבי ,דרך אגב) "הקפיץ" לי את כל האנטנות.
תזכורת :
ramdishon כתב:
העלינו את המטרה הזו בפגישתנו הראשונה עם יעקב עמית. שמחנו לשמוע שהתפרצנו לדלת פתוחה, ושהמשרד תומך בדעתנו.
הכנו תוכנית אימון והכשרה, והצגנו אותה בפני ראש חטיבת אבטחה במשטרת ישראל. לדעתם, הגזמנו מעט צפונה, אבל עקרונית קיבלו את דעתנו. יש רעיונות מה ניתן לעשות מעבר לכך? מה שמסתמן הוא מטווח כל שנה במקום כל שלש שנים. זה יותר טוב מהמצב היום, ועדיין לא אידיאלי.

הפתרון של העמותה הוא להחמיר את ההכשרה , הפתרון הנכון לדעתי הוא : לאכוף את היכולת של מדריך הירי לפסול רישיון בגדיעת הקשר הכלכלי בין המדריך למטווח ע"י בוחן חיצוני.
אני מאמין שהפתרון הזה יעיל יותר.

אני מאמין שברגע שהעמותה תלך בכיוון הזה (בוחן חיצוני ולא "הכשרה עד מוות" + הצהרה שאחת ממטרותיה העיקריות הוא החזרה של תבחין משמר לרשימת התבחינים) הרבה שכרגע לא מצטרפים לעמותה , יצטרפו.

חזון העמותה בעיני:
1.העלאת רמת הבטיחות בשימוש בכלי נשק והקטנת מספר התאונות בהם לאפס.
2.הרחבת מעגל התבחינים לבקשת רישיון לנשק והיכולת להחזיק בו לאורך שנים.
3.יצוג בעלי כלי יריה מול הגורמים הקשורים באופן ישיר או עקיף לכלי נשק.
4.עידוד בעלי כלי יריה להעלאת רמת המיומנות של בעלי כלי נשק, בשימוש בו.
5.יצירת מסגרות אימון תוך ניצול כוחה היצוגי\כלכלי של העמותה.

ואני מאמין שיש עוד רעיונות לאנשים רבים וטובים.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 06 יוני 2016, 08:09

argra11 חברי היקר ושאר החבר׳ה.
ניסיתי להימנע מהבעת דעה לגופו של עניין והנה התפתיתי ואני הולך להגיד כמה דברים לא פופולריים:

כמי שמבקר במטווחים בתדירות די גבוהה ומצד שני יורה גם במסגרות ממשלתיות באופן קבוע אני מזועזע מרמת המיומנות של חלק מבעלי הרשיונות (אני מדבר כמובן על רמת הפגיעות אבל גם מעבר לכך כלומר על ה handling-יכולת תפעול מעצורים, הכרה בסיסית של הנשק, מודעות לכוון הקנה ולנהלי בטיחות בסיסיים וכו׳ מיומנויות שבעיניי הן בסיסיות). יכול להיות שמסלול החיים שלי יצר אצלי ציפיות גבוהות אבל לדעתי אדם שאינו מיומן בתפעול והפעלת נשק אין לו מה להחזיק בו.
הנשק בידיו של אדם כזה בעיני יזיק הרבה יותר מאשר יועיל.
מישהו כאן היה רוצה שאדם שיודע לנהוג ״בערך״ יעלה על ההגה וייסע ליד הגן של הילדים שלו? לא נראה לי.
לכן אני אישית מאוד תומך בהעלאת הרף בצורה משמעותית. אני מדבר הן על ייצור סטנדרט מחמיר בהוצאת רשיון לנשק פרטי והן על אכיפתו בפועל בחידושים.
לרם דישון - חידוש כל שנה במקום כל שלוש שנים הוא לא מה שהתכוונתי אליו.
בעיני צריך לשנות את השיטה מיסודה.
זו דעתי האישית ומראש אני מתנצל אם העליבה מישהו.
נערך לאחרונה על ידי Warlord בתאריך 06 יוני 2016, 08:54, נערך 2 פעמים בסך הכל.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 06 יוני 2016, 08:11

ARGRA11- חשוב שוב על הרעיון של גדיעת הקשר בין הבוחן למטווח. המשמעות היא שבכל מטווח יהיה בוחן חיצוני בכל שעות הפעילות, דהיינו במשרה מלאה. מאחר וזה יהיה איש מקצוע, מן הסתם שכרו לא יהיה שכר מינימום. 1. מי ישלם את שכרו בפועל? וודאי שלא המטווח. המשרד לבט״פ? המשמעות היא תקנים ועובדי מדינה נוספים. נראה מעשי? לדעתי מאד לא. 2. ונניח שיימצא פתרון- הרי שבסופו של יום העלות הזו תיפול עלינו, ואז כל חברי הסליק יתרעמו- ״מי שמכם לדרוש דרישה כזו?״
והערה נוספת. הרעיונות שהעלית מרחיקים לכת הרבה מעבר להצעות העמותה. רק לידיעה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סיורניק » 06 יוני 2016, 08:25

argra11 כתב:
tkgs כתב:איתמר, מצד אחד אני גם מסכים למה שאמרת לגבי מדריך ירי אבל מצד שני, אם ידעו שבמטווח מסויים יש מדריך ירי 'משוגע' שלא חותם בסוף אז ילכו למקומות אחרים, ואם זו תהיה הדרישה הבסיסית אז יצוצו להם מיני 'מעכרים' שיעבירו אותך חידוש רישיון כמו שמעבירים טסטים לרכב...

ולזה נאמר תחת כל עץ רענן:
שינוי אחד בלבד מהתהליך כיום : "בוחן חיצוני".
תחתוך את הקשר הכלכלי בין מדריך הירי והמטווח.
(פתרון/רעיון זה ,למיטב זיכרוני הועלה במקור ע"י אילן בן נון , כל הזכויות שמורות לו)

לדעתי , יש להפריד בין "בטיחות" ל"כשירות".
כל מחזיק נשק חייב להיות בטיחותי , את רמת הכשירות שלו שיפתח בהתאם לרצונותיו.
לדעתי , רישיון חדש צריך לבוא יחד עם קורס בטיחות + הכשרה בסיסית (משהו בסגנון של קורס מאבטחים בסיסי ואולי יותר) + בוחן חיצוני.
לדעתי , חידוש רישיון , כמו היום + בוחן חיצוני.

ל Neon Golden
אני מסכים עם רוח הדברים שלך , עובדה קיימת , אני חבר עמותה.
עובדה קיימת , אני גם ממבקריה בתוספת "קטנה" , אני גם מציע פתרונות , קוראים לזה "ביקורת בונה".
לא חייבים לקבל את דעתי , אבל גם אני לא חייב לעמוד בצד ולומר "אמן" על כל הפעולות שהאנשים היקרים , כן היקרים , בעמותה עושים ויעשו.
הבעיה , בעיני כרגע , שהעמותה לאחר הקמתה התחילה לדחוף לכיוון (שוב , לדעתי) שעושה לי "נזק".
כל מה שביקשתי , והסברתי למה כמיטב יכולתי , להפסיק עם הדחיפה לכיוון ה"הכשרה עד מוות".
כשכבר חשבתי שהדחיפה הזו הפסיקה קראתי את התגובה של רם והמשפט (האגבי ,דרך אגב) "הקפיץ" לי את כל האנטנות.
תזכורת :
ramdishon כתב:
העלינו את המטרה הזו בפגישתנו הראשונה עם יעקב עמית. שמחנו לשמוע שהתפרצנו לדלת פתוחה, ושהמשרד תומך בדעתנו.
הכנו תוכנית אימון והכשרה, והצגנו אותה בפני ראש חטיבת אבטחה במשטרת ישראל. לדעתם, הגזמנו מעט צפונה, אבל עקרונית קיבלו את דעתנו. יש רעיונות מה ניתן לעשות מעבר לכך? מה שמסתמן הוא מטווח כל שנה במקום כל שלש שנים. זה יותר טוב מהמצב היום, ועדיין לא אידיאלי.

הפתרון של העמותה הוא להחמיר את ההכשרה , הפתרון הנכון לדעתי הוא : לאכוף את היכולת של מדריך הירי לפסול רישיון בגדיעת הקשר הכלכלי בין המדריך למטווח ע"י בוחן חיצוני.
אני מאמין שהפתרון הזה יעיל יותר.

אני מאמין שברגע שהעמותה תלך בכיוון הזה (בוחן חיצוני ולא "הכשרה עד מוות" + הצהרה שאחת ממטרותיה העיקריות הוא החזרה של תבחין משמר לרשימת התבחינים) הרבה שכרגע לא מצטרפים לעמותה , יצטרפו.

חזון העמותה בעיני:
1.העלאת רמת הבטיחות בשימוש בכלי נשק והקטנת מספר התאונות בהם לאפס.
2.הרחבת מעגל התבחינים לבקשת רישיון לנשק והיכולת להחזיק בו לאורך שנים.
3.יצוג בעלי כלי יריה מול הגורמים הקשורים באופן ישיר או עקיף לכלי נשק.
4.עידוד בעלי כלי יריה להעלאת רמת המיומנות של בעלי כלי נשק, בשימוש בו.
5.יצירת מסגרות אימון תוך ניצול כוחה היצוגי\כלכלי של העמותה.

ואני מאמין שיש עוד רעיונות לאנשים רבים וטובים.

הי,

אני מסכים שהרעיון של בוחן חיצוני נשמע טוב בתאוריה ואפילו מתבקש, אבל מי ישלם את משכורתו? מה תהיה הזמינות שלו ובאיזה מטווח?

אני פוחד שכל העניין יתנהל כמו במשרד הרישוי או משרד הפנים.
אם אתה זוכר את השרשור שהיה לאחרונה בנושא נשק (בעל תפקיד) במטווח וכמה קשה לדעת מתי הוא יהיה ומתי אפשר לצפות לתיקון הנשק, תאר לך אם משרד הבט"פ היה מבקש גם אישור מנשק על תקינות האקדח פעם בשנה לכל נושאי הנשק. סיוט בפוטנציה.

אני רואה בדמיוני תורים ארוכים של עשרות מחדשי רשיון או מוציאי רשיון חדש, שמחכים שעתיים בתור ובסוף הולכים הביתה הלי לחדש כלום כי הבוחן המוסמך במקרה לא נמצא היום, או עובד רק בין 1200 ל-1400 ובימי שישי לא עובד בכלל, או הבט"פ בשביתה.

האפשרות השניה, קצת פחות גרועה אבל עדיין גרועה, היא מודל של "מכון טסטים לרכב", שבו יש מתקן ספציפי שבו בוחנים זמינים כל היום, וכל היורים עוברים כמו בסרט נע, מי שמקבל חתימה ממשיך הלאה, מי שלא צריך לחזור ולקבל הכשרה נוספת.
הבעיה היא כמה מקומות כאלו יכולים להיות פתוחים ובאיזו פריסה ארצית, וכמובן שכמו במכוני רישוי רכב, בלי להעליב אף אחד, זה עלול לפתוח דלת ל"המצאת" תקלות כדי לסחוט עוד כסף (שומע אחי הכוונת הקדמית הזוהרת שלך קצת שחוקה, אז אני לא יכול להעביר אותך, אבל לבן דוד שלי ברחוב ליד יש עסק שיוף וחידוש כוונות, תביא לי קבלה שהיית אצלו ונעביר אותך.
כיום אני יכול לגשת למטווח X בכל שעות הפתיחה, לשלם מה שמשלמים, לירות כשנפתחת קבוצת ירי ולסיים עם זה.

בקיצור נסיון לפתרון ע"י רגולציה וטרטור האזרח תיצור לדעתי רק יותר בלגן.

עריכה: רם דישון הקדים אותי בכמה שניות.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 06 יוני 2016, 08:38

Everest כתב:
כסף ידידי, כסף....

גלשתי קצת הצידה אבל אני אחזיר אותך לסיבה שבגללה מחדשים לכולם את הרישיון: כסף ידידי... כסף

אתה רק מצדיק ומחזק את מה שאני טוען כל הזמן.
ככל שתעלה יותר את "דרישות ההכשרה", כך תאכיל יותר את המפלצת.
אותם אלה שהשאירו מטרות ריקות ימשיכו להשאיר מטרות ריקות.
אותם לוחמי נ"מ ימשיכו לחורר את תקרת המטווח
ואותו אחד שהסתובב עם נשק טעון ואצבע בהדק אל המדריך ימשיך לעשות את זה בחידוש הבא.

ההבדל היחידי - שעכשיו כולם ישלמו הרבה יותר כסף.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סיורניק » 06 יוני 2016, 08:53

itamar כתב:
Everest כתב:
כסף ידידי, כסף....

אתה רק מצדיק ומחזק את מה שאני טוען כל הזמן.
ככל שתעלה יותר את "דרישות ההכשרה", כך תאכיל יותר את המפלצת.
אותם אלה שהשאירו מטרות ריקות ימשיכו להשאיר מטרות ריקות.
אותם לוחמי נ"מ ימשיכו לחורר את תקרת המטווח
ואותו אחד שהסתובב עם נשק טעון ואצבע בהדק אל המדריך ימשיך לעשות את זה בחידוש הבא.

ההבדל היחידי - שעכשיו כולם ישלמו הרבה יותר כסף.

א.

זה מזכיר את ביטוח הרכב - בגלל שטמבלים עושים תאונות, כל נהגי הרכב מחוייבים לשלם יותר.
הצעד הבא - חיוב נושאי הנשק בביטוח חובה כדי לכסות את ה"נזק הסביבתי" שנגרם ממי שלא זהיר עם הנשק שלו. ואני לא צוחק, כבר קראתי מאמרים בארה"ב שמנסים לקדם את זה.
זכות חוקתית לנשק אין לנו, אבל את ה- Gun Control כבר נדאג לייבא.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 06 יוני 2016, 08:58

ramdishon כתב:ARGRA11- חשוב שוב על הרעיון של גדיעת הקשר בין הבוחן למטווח. המשמעות היא שבכל מטווח יהיה בוחן חיצוני בכל שעות הפעילות, דהיינו במשרה מלאה. מאחר וזה יהיה איש מקצוע, מן הסתם שכרו לא יהיה שכר מינימום. 1. מי ישלם את שכרו בפועל? וודאי שלא המטווח. המשרד לבט״פ? המשמעות היא תקנים ועובדי מדינה נוספים. נראה מעשי? לדעתי מאד לא. 2. ונניח שיימצא פתרון- הרי שבסופו של יום העלות הזו תיפול עלינו, ואז כל חברי הסליק יתרעמו- ״מי שמכם לדרוש דרישה כזו?״
והערה נוספת. הרעיונות שהעלית מרחיקים לכת הרבה מעבר להצעות העמותה. רק לידיעה.

1.כן , המשרד לבט"פ , משרות נוספות במשק , פחות תשלום דמי אבטלה ,ותקצוב מהמיסים שאתה ואני כבר משלמים ,לא כל דבר דורש העלאת מיסים. ובנוסף , מאיפה בדיוק התוספת כסף להכשרה שאתה מבקש + תוספת הזמן הדרושה לה?
אני מחפש פיתרון שישפר את המצב הקיים , אני חושב שמספיק שמדריכי ירי יתחילו לאכוף את הרף הקיים והמצב ישתפר פלאים ואני מנסה להגיע למצב שהם יוכלו לבצע זאת ללא הלחצים של בעל המטווח , יש לך פתרון אחר למצב זה?
הפתרון שלך מנציח את המצב הקיים והופך אותו גרוע יותר ,אז עכשיו החידוש\הכשרה יעלה לי הרבה יותר כסף +הרבה יותר זמן ולא ישנה כלום כי המדריכים יחדשו לכולם.
2. כאמור , אני ואתה משלמים מספיק מיסים , תחשוב איך הבט"פ מנצל את תקציבו טוב יותר.

והערה נוספת , אין לי ידיעות בדוקות על הצעות העמותה , רק רסיסי הודעות פה בסליק , רק לידיעה.

Warlord כתב:argra11 חברי היקר ושאר החבר׳ה.
ניסיתי להימנע מהבעת דעה לגופו של עניין והנה התפתיתי ואני הולך להגיד כמה דברים לא פופולריים:

כמי שמבקר במטווחים בתדירות די גבוהה ומצד שני יורה גם במסגרות ממשלתיות באופן קבוע אני מזועזע מרמת המיומנות של חלק מבעלי הרשיונות (אני מדבר כמובן על רמת הפגיעות אבל גם מעבר לכך כלומר על ה handling-יכולת תפעול מעצורים, מודעות לכוון הקנה וכו׳ מיומנויות שבעיניי הן בסיסיות). יכול להיות שמסלול החיים שלי יצר אצלי ציפיות גבוהות אבל לדעתי אדם שאינו מיומן בתפעול והפעלת נשק אין לו מה להחזיק בו.

לכן אני אישית מאוד תומך בהעלאת הרף בצורה משמעותית. אני מדבר הן על ייצור סטנדרט מחמיר בהוצאת רשיון לנשק פרטי והן על אכיפתו בפועל בחידושים.

1. אין דעה של משהו בכדי להעליב , דעתך חשובה בדיוק כמו דעתי.
2. ובכל זאת , אני לא מסכים עם הקביעות שלך , ואני אנסה להסביר:
תפריד נשק "פרטי" מ"ארגוני" (דבר שהעמותה נלחמה עליו מהיום הראשון בהצלחה רבה , ולדעתי הצלחתה העיקרית והחשובה ביותר באותם ימים) נשק פרטי באופן היסטורי לא נמצא בצד הלא בטיחותי של המשוואה , ולכן רמת הכשרה של היורה היא שולית עובדתית.
אתה רואה בבעלי הרשיון כמכפילי כח , אני רואה אותם אחרת , כל אחד נושא נשק מסיבותיו הוא ולא אני או אתה נקבע אם מגיע לו או לא.
ולכן , אני רוצה אותו "בטיחותי" את רף המיומנות וההכשרה שלו שיקבע לבד (תעודד אותו ,כן ... תחייב אותו , לא)
רמת הכשרה היא "מדרון חלקלק" שגם אתה לא יודע היכן סופו.
אחד דורש חצי יום הכשרה , שני יום שלם , ושלישי קורס ירי מעשי , איפה הסוף?
כאחד שמכיר את המדינה שבו הוא חי ,נתחיל בקורס של חצי יום , ואז יבואו אנשים ויגידו :
כמי שמבקר במטווחים בתדירות די גבוהה ומצד שני יורה גם במסגרות ממשלתיות באופן קבוע אני מזועזע מרמת המיומנות של חלק מבעלי הרשיונות

וידרשו להעלות את ההכשרה ליום שלם כל שנה ,ואז? לאחר כמה שנים שכולנו נתרגל להכשרה הקיימת יבואו שוב אנשים שיגידו:
כמי שמבקר במטווחים בתדירות די גבוהה ומצד שני יורה גם במסגרות ממשלתיות באופן קבוע אני מזועזע מרמת המיומנות של חלק מבעלי הרשיונות

הבנת את הכיוון שלי ?
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 06 יוני 2016, 09:03

אלדר כתב:
אני לא שם מילים בפיך, אבל מסכים לחלוטין שזו הגזמה פראית... נכון, כמו זה
החל מתמיכה בביטול התבחין המשמר וכלה בהצגת דרישות אימון שהצליחו אפילו להבהיל את הרשויות.
זה גוף שפועל בחוסר תום לב לקדם אג'נדה שאפילו לא מקובלת על על הנהלת העמותה עצמה.

ויש כאלה שלא איכפת להם מאימון, אבל לא מוכנים לבזבז חצי יום לפסיכולוג
סליחה אם פגעתי

אלדר בוא ניישר את ההדורים.
כל מה שאמרתי מתבסס על דברים שנאמרו כאן באשכול הזה על ידי בעלי תפקידים בעמותה.

להל"ן הציטוטים.

דבריו של רם דישון:

ועד העמותה לא רק רשם- אלא גם עשה.
הכנו תוכנית אימון והכשרה, והצגנו אותה בפני ראש חטיבת אבטחה במשטרת ישראל. לדעתם, הגזמנו מעט צפונה, אבל עקרונית קיבלו את דעתנו.

אחרי ש-argra11 ביקש הבהרה במקור ענה לו רם:

לא, מפני שהתכנית הזו לא היתה על דעת כל חברי הועד.

ואחר כך ערך את ההודעה וריכך את הניסוח:

הבהרה: הועלו מספר גרסאות, כולן טובות, ברמות ביצוע שונות. חברי הועד התיחסו אליהן, כל חבר על פי ניסיונו והבנתו את התחום.
התכנית שהוצגה לבסוף היתה ממוצע של הדעות שהועלו.
נערך לאחרונה על ידי ramdishon בתאריך 04/06/2016 ב- 21:51:19, נערך פעם אחת בסך הכל.

לגבי עמדת העמותה על נושא תבחין משמר - להל"ן תגובתו של ניאון גולדן (שלא פעם ראשונה מתבטא בצורה כזו)

תבחין משמר הוא עניין אדימיניסטרטיבי מטופש, חלק משיטת מצליח של המשרד שמספיק שנושא נשק אחד יאתגר את המדינה בבג"צ במימון ובגיבוי העמותה - והנושא יסתיים.

עכשיו בוא תסביר לי היכן טעיתי?
ואיך אתה מצפה ממני להצטרף ולתרום לעמותה שבסופו של יום תממן מכספי בג"ץ שיכרות את הענף עליו אני יושב??

אני באמת מצפה להבהרות.
אם אתם לא יכולים להסכים בינכם על המדיניות שלכם, איך אתם מצפים למשוך עוד אנשים?

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי TM1 » 06 יוני 2016, 09:11

Warlord כתב:argra11 חברי היקר ושאר החבר׳ה.

כמי שמבקר במטווחים בתדירות די גבוהה ומצד שני יורה גם במסגרות ממשלתיות באופן קבוע אני מזועזע מרמת המיומנות של חלק מבעלי הרשיונות (אני מדבר כמובן על רמת הפגיעות אבל גם מעבר לכך כלומר על ה handling-יכולת תפעול מעצורים, הכרה בסיסית של הנשק, מודעות לכוון הקנה ולנהלי בטיחות בסיסיים וכו׳ מיומנויות שבעיניי הן בסיסיות). יכול להיות שמסלול החיים שלי יצר אצלי ציפיות גבוהות אבל לדעתי אדם שאינו מיומן בתפעול והפעלת נשק אין לו מה להחזיק בו.
מישהו כאן היה רוצה שאדם שיודע לנהוג ״בערך״ יעלה על ההגה וייסע ליד הגן של הילדים שלו? לא נראה לי.
לרם דישון - חידוש כל שנה במקום כל שלוש שנים הוא לא מה שהתכוונתי אליו.
בעיני צריך לשנות את השיטה מיסודה.

מסכים לחלוטין עם ה"לורד" וברשותכם מוסיף קצל על דעתי בנושא ...

הכיוון שלדעתי צריך עולם הנשק הפרטי ללכת אליו (לא בהכרח העמותה שאותה ואת מטרותיה אינני מכיר) הוא :

ביטול התבחינים לחלוטין.
התניית קבלת רישיון נשק במבחן מעשי מחמיר. חידוש כל שנה באימון + מבחן חיצוני מחמיר.

זהו !

מי שגר בישוב עימות לא בהכרח יודע להפעיל נשק.
מי ששירת כקצין בצבא/משטרה לא בהכרח יודע להפעיל ולהשתמש באקדח. וכו' וכו'.

מבחינתי, כל מי שיכול להוכיח מיומנות הפעלה ובטיחות ברמה גבוהה (גבוהה !! לא בינונית כמו היום) ואין לו עבר/עתיד פלילי, זכאי לאחוז בנשק להגנה עצמית.
זו זכות יסוד בסיסית. אם תרצו, כמו רישיון נהיגה (בפילוסופיה, לא ברמת המיומנות).
Si vis pacem, para bellum
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד