משהו חדש ומטריד בחידוש רישיון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: משהו חדש ומטריד בחידוש רישיון

על ידי itamar » 05 אוגוסט 2015, 11:51

~Hunter~ כתב:
לגבי התבחין המשמר, כתבתי בעבר ואני כנראה צריך להזכיר שוב, התבחין בוטל ע"י משרד הבט"פ כחלק ממדיניות הצימצום של השר הקודם. העמותה איננה מחוקקת ואין לה שום דרך לבטל או להוסיף תבחינים, רק לפעול למען שינוים כאלה ואחרים בהן ואת זה היא עשתה לפי מיטב יכלת.

העמותה הוקמה בפגישה בדני היי והרקע לאותה הפגישה היה איסור גורף של משרד הבט"פ לאשר החלפת כלים תחת משמר. מאותו יום התקיימו מלא פגישות במשרד הבט"פ נשלחו מאות מכתבים לכל מיני גורמים וכו' וכו' וכו' ולבסוף כן ניתן להחליף היום כלי תחת תבחין משמר. מישהו כמובן יכול לטעון שלא היה לעמותה שום יד בזה, אבל לפחות שיהיה עקבי. איך אםשר בו זמנית לטעון שמשהו שהעמותה פעלה למענו מיום הקמתה "כלל לא קרה בעזרתה" ובו זמנית לטען שהיה לעמותה יד בביטול תבחין כזה או אחר, משהו שהעמותה מעולם לא פעלה לטובתו?

ולגבי הזילזול שבנוחכות העמותה בועדה הרלוונטית לנושא הנשק... זו בדיוק הנוכחות (הקבוע, ע"ח שמנם של אנשי ועד העמותה שנוסעים מביתם כולל מחיפה, על חשבונם לכנסת) שגרמה להחרגת בעלי רישונות פרטיים מחוק הפסיכולוגים.

עכשיו, ניתנה פה דוגמה מצויינת של לא מצטרפים לבית יהודי ע"מ להפוך אותו למרצ... ובכן, זה מפני שיש למזלינו בארץ מספיק מפלגות לבחור מהן. עמותה יש רק אחת ולכן זה לא "יש ממה לבחור" אלא אין פה יותר מדי בחירה, תצטרף ותשנה בהתאם להשקפותיך או תן לזה למות ותקווה שיבוא איזה שר בט"פ שפצאום יגיד: "היי, מדיניות הצימצום היא טעות היסטורית, בונחזור להמלצות ועדת כהן".

האנטר,

1. אני לא מאמין שיש אחד שמאשים את העמותה בביטול התבחין המשמר
העניין הוא:
- בחוסר המאבק של העמותה בהשבת התבחין המשמר במתכונתו הקודמת.
- ברוח הגבית שאתם נותנים למשרד לבט"פ כלפי בעלי רשיונות בתבחין משמר ז"ל (מסוכנים לציבור) והמדיניות המצמצמת

אני מקווה שבזאת סגרנו את הפינה הזו אחת ולתמיד.

2. כן מצד אחד עזרתם לנו בכל נושא החלפת כלי נשק בתבחין משמר ובדיקה פסיכולוגית.
הקרדיט כולו שלכם ואף אחד לא מתיימר לקחת לכם אותו.
מצד שני אתם רוצים לתקוע לנו בגרון כל נושא של "כשירות מבצעית".
ולדברי ניאון גולדן, העמותה תהפוך להיות גורם ממליץ ואפילו מסמיך.
אז יופי.. מצד אחד חסכתם לנו 600 שח, מצד שני נצטרך לשלם לכם 1000+?

3. כן נכון כרגע אין אלטרנטיבה אחרת לעמותה.
אז הבחירה היא פחות או יותר בין עמותה שנותנת רוח גבית למדיניות הצימצום של הבט"פ,
לבין הבט"פ שרוצה לצמצם אותנו. אז איפה הערך המוסף?

ושוב אני קורא למנהלי העמותה להגיב אם מה שאמרתי אינו מתבסס על דברים שנאמרו פה על ידי אנשי העמותה. ואם טעיתי אני מוכן להתנצל פומבית.

ואם כל מה שנאמר פה, נאמר ע"י אנשים לא מוסמכים שלא מייצגים את עמדת העמותה - אני מציע למי שכן מוסמך לדבר בשם העמותה לקום ולהכחיש באופן רשמי.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 05 אוגוסט 2015, 12:32

בתור חבר ועדת ביקורת ולאחר שעברתי שוב על כל הפרוטוקולים. אין שום החלטה להפוך את העמותה לגורם ממליץ / מאשר כזה או אחר !!!
במהלך דיונים יש רעיונות שונים.
בין הרעיונות החל מליברליזציה מוחלטת ועד תביעה לכשירות מבצעית מיטבית.

כרגע ההחלטות היחידות שנרשמו ואושרו בפרוטוקול והיחידות שהתקבלו הן להיאבק נגד הסחף וההחמרה.

כל מי שאומר אחרת ומערב בין דיון להחלטות עושה זאת על אחריותו בלבד !!!

כל חבר עמותה רשאי לראות את כל הפרוטוקולים.

אני מקווה שבזאת הובהר העניין.

רם רשאי ומוסמך להראות את הפרוטוקולים למי שחפצה נפשו.

אני אישית לא בתור בעל תפקיד מתנגד עקרונית לחשיפת פרוטוקולים או ויכוח על תוכנם - למי שאינו חבר עמותה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 05 אוגוסט 2015, 13:25

~Hunter~ כתב:הסיבה שבעניי יש טעם להיתיחס לחוק הבא עלינו היא כי ONCE הוא עובר היה הרבה יותר קשה לאתגר אותו (בבית המשפט או אחרת) והניסיון המר שבעלי רישיונות בארץ מראה שזכויותיהם הצתמצמו בכל עם קצת מבלי שמישהו באמת יצא להילחם עליהן. נכון שפה ושם היו מקרים של הצלחות מקומיות של אנשים פרטיים בבתי המשפט, אלא שלרוב זה היה תקף לגביהם בלבד לא נתן לכלל הציבור שום דבר. יש בחוק הזה לא מעט דברים לא מוגדים הייטב או מוגדרים כמשהו שיקבע ע"י ראש אגף. ניסיון העמבר מראה שלחשוב שראש האגף יטיב עם ציבור בעלי הרישיוןנות ויאפשר משהו שעד היום לא היה אפשרי זה להיות לתמים. הייתי רוצה מאוד שחלקי הנשק העיקריים יהיו קנה, בריח, גוף ומחלק בלבד וכל השאר יוגדר משני או משהו אחר שיאפר יבוא /תיקון וכו', אבל זה לא יקרה. בינתיים החוק החדש אומר שלא ניתן לתקן שום דבר ולא ניתן לשנות שום חלק בלי להיות בעל רישיון לכך. וזה אומר שע"פ החוק החדש כל מי שיחליף באמצע התחרות פין שהתעקם או לחליף את ידית ידית האקדח שלו (בכלים בהם זה אפשרי) יכול להיחשב לעבריין. אפשר להגיד "הא האגף לא יחמיר עד כדי כך" אבל אני סקפטי לגבי טוב ליבם ורצונם להקל עלינו.

מכובדי.
אין מחלוקת ביננו שיש סכנה גדולה מאד בהגברת שלטון הפקידים ,ושיש להלחם בכך בכל העוז שמה שיותר החלטות יעברו מידי הפקדים ללשון החוק אוו לועדה כל שהיא .
ואם החליטה העמותה ללכת על טיעון של ההפסד הכספי בלקיחת טביעות בלסטיות של הנשק תחת כל המפגעים האחרים שהנ"ל יוצר ומנגדותו של הנ"ל לחוקי יסוד ,גם זה בסדר מבחינתי .
מה שלא ברור לי מהתנהלות פה זה למה להלך אימים על הקוראים על דברים שהם ,אם להתבטא בעדינות (מאד בעדינות), גוזמות של המצב בשטח ?
אם מדובר בטעות קולמוס בשל כך שהבאתה את הדברים מהראש ולא ממסמך מסודר ,מקובל.
אם יש פה מטרות אחרות ,לא מקובל !
צודק אילן ,אתם פועלים ומשקעים לא מעט בהתנדבות מלאה ועל כך תודתי והערכתי אבל יחד עם זאת אתם נבחרי העמותה .
ולמה אתם הנבחרים ?!
כי זכיתם לאמון החברים בעמותה ,זה לא הולך הרגל ......
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 אוגוסט 2015, 14:37

אילן ב כתב:כרגע ההחלטות היחידות שנרשמו ואושרו בפרוטוקול והיחידות שהתקבלו הן להיאבק נגד הסחף וההחמרה.

אילן,
יכול להיות שאתה צודק שאת הפרוטוקולים צריכים לראות רק חברי עמותה. אלו הם דיונים פנימיים.
אבל החלטות צריכות להיות חשופות לעיני כל - הרי אתם רוצים למשוך עוד נפשות נכון?
אז שקיפות בנושא הזה רק תועיל.
אותו כנ"ל גם לגבי הדרכים שהעמותה נאבקת בסחף.
גם כאן שקיפות תתקבל בברכה מאותה הסיבה בדיוק.
אלו נושאים שיקרים לכולם ומסר חד וברור על עמדת העמותה יעשה לכולם שירות טוב.
איך אומרים "עשית ולא דיווחת - לא עשית".

לגבי אחרים שמתבטאים בשם העמותה על כל מיני חזונות אחרית הימים,
לדעתי הם מביאים רק נזק ומבריחים חברים פוטנציאליים, אבל זה עניין שלכם.

ושוב אילן בפעם ה-100 אני חוזר על בקשתי - "מה עמדתה הרשמית של העמותה לגבי החזרת התבחין המשמר כפי שהיה יום לפני ביטולו ע"י המשרד לבט"פ"??

אם העמותה נלחמת בסחף - אז למען הגילוי הנאות שתפרסם עמדה רשמית בנושא.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 05 אוגוסט 2015, 20:46

עמדת העמותה היא שיש לאפשר לכל אזרח כשיר לקבל רשיון לנשק, ללא תלות בעיסוקו או במקום מגוריו.
החזרה ושימור של התבחין המשמר היא צעד זמני וחלקי לקראת השגת היעד הנ״ל.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 05 אוגוסט 2015, 21:08

תודה רבה על ההבהרה
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 05 אוגוסט 2015, 23:03

1.יש פה דו-שיח של חרשים או דיאלוג ישראלי (דיאלוג ישראלי - כל צד מנהל מונולוג).
שני נושאים עיקריים הם המחלוקות בינינו : 1.נושא ההכשרה , 2.נושא תבחין משמר.
2.מגיבים כאן בפורום כל מיני אנשים מטעם וכל פעם מבינים מכם משהו אחר.
higt-power כתב:ועוד דבר אחרון
היתי שמח אם ליאור אוו רם יפרטו רשימה של האנשים (אוו הניקים) שדוברים בשם העמותה .
אני כבר מבולבל .

ramdishon כתב:אין בכוונתי לפגוע בפרטיות חברי ועד העמותה. מי שירצה- שיזדהה.

אתם עמותה , מי שמייצג אותה , שייצג בשקיפות.
תסכים איתי שקשה עד בלתי אפשרי לנהל דיון במצב הקיים.

3.
אילן ב כתב:בתור חבר ועדת ביקורת ולאחר שעברתי שוב על כל הפרוטוקולים......במהלך דיונים יש רעיונות שונים.
.....רם רשאי ומוסמך להראות את הפרוטוקולים למי שחפצה נפשו.
אני אישית לא בתור בעל תפקיד מתנגד עקרונית לחשיפת פרוטוקולים או ויכוח על תוכנם - למי שאינו חבר עמותה.

א. לא הבנתי , "חבר ועדת הביקורת" הוא "לא בעל תפקיד" בעמותה ?
ב. יש רעיונות והם מובאים על ידי העמותה ומושמעים אצל מקבלי ההחלטות והם גורמים לשכמותי נזק אז אני צריך לדקדק ולהבדיל בין "החלטה" בפרוטוקול לבין "רוח גבית מנשבת" שלא נמצאת בפרוטוקול?
(דוגמא : "יום עיון פתיחה רם דישון" https://www.youtube.com/watch?v=LYAYWenHYcc&start=800 ,ציטוט :"הצעה לתוכנית הכשרה משמעותית יותר מזו הנהוגה היום" ומפה מתחיל דיון כללי המזלזל בדעות אחרות הנשמעות בסליק.(ובנימה אישית , אני הייתי המום מהזלזול שנשמע ממך ומהאנשים הנוספים בחדר))
כתבת :
ממה למדת על עובדה זו? חברי ועד העמותה תמימי דעים!

וזה מדאיג!.
הויכוח על "ההכשרה והכשירות" הוא מהותי וחושף אותי למדרון חלקלק של "הכשרה משמעותית יותר מזו הנהוגה היום" כל כמה שנים מחדש.
למי שלא מבין , כל כמה שנים יחמירו את תהליך ההכשרה בשם "כשירות לא מספקת".

4.תבחין משמר , תבחין זה במקור בועדת כהן הוא רעיון נכון מתאים הגיוני ואתם חייבים להחזירו בכדי שהעמותה לא תמות מזקנה ואני לא מצליח להבין איך נושא זה לא "בוער בעצמותיכם".
ramdishon כתב:עמדת העמותה היא שיש לאפשר לכל אזרח כשיר לקבל רשיון לנשק, ללא תלות בעיסוקו או במקום מגוריו.

החזרה ושימור של התבחין המשמר הוא צעד הכרחי בכדי שלא תמצא את עצמך עם עמותה ללא חברים.
צריך להחזיר תבחין זה לרעיון המקורי שלו , שמי שיש לו רשיון כבר מעל 10 שנים הוכיח למערכת שרשיונו הוא בזכות ולא בחסד.
לדאוג שיש באפשרות מחזיק רשיון זה לתחזק את נשקו וכן , גם להחליפו (בלי "קנס" - אפשרות למכור את נשקו הישן והתקין לבעל רשיון חדש)

בכבוד רב
"גם אני חבר העמותה"
ובניגוד לאיתמר "קניתי" את זכותי להביע את דעתי.
ובכך נסתם הגולל על הטיעון " הכי קל לבקר מבחוץ".
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 06 אוגוסט 2015, 00:58

argra11 כתב:1.יש פה דו-שיח של חרשים או דיאלוג ישראלי (דיאלוג ישראלי - כל צד מנהל מונולוג).
שני נושאים עיקריים הם המחלוקות בינינו : 1.נושא ההכשרה , 2.נושא תבחין משמר.
2.מגיבים כאן בפורום כל מיני אנשים מטעם וכל פעם מבינים מכם משהו אחר.
higt-power כתב:ועוד דבר אחרון
היתי שמח אם ליאור אוו רם יפרטו רשימה של האנשים (אוו הניקים) שדוברים בשם העמותה .
אני כבר מבולבל .

ramdishon כתב:אין בכוונתי לפגוע בפרטיות חברי ועד העמותה. מי שירצה- שיזדהה.

אתם עמותה , מי שמייצג אותה , שייצג בשקיפות.
תסכים איתי שקשה עד בלתי אפשרי לנהל דיון במצב הקיים.

3.
אילן ב כתב:בתור חבר ועדת ביקורת ולאחר שעברתי שוב על כל הפרוטוקולים......במהלך דיונים יש רעיונות שונים.
.....רם רשאי ומוסמך להראות את הפרוטוקולים למי שחפצה נפשו.

א. לא הבנתי , "חבר ועדת הביקורת" הוא "לא בעל תפקיד" בעמותה ? אני חושב שהוא התכוון שללא קשר להיותו חבר ועדת ביקורת הוא מתנגד למהלך כזה כחבר העמותה מבלי לייחס את עמדתו לתפקידו.
ב. יש רעיונות והם מובאים על ידי העמותה ומושמעים אצל מקבלי ההחלטות והם גורמים לשכמותי נזק אז אני צריך לדקדק ולהבדיל בין "החלטה" בפרוטוקול לבין "רוח גבית מנשבת" שלא נמצאת בפרוטוקול?
(דוגמא : "יום עיון פתיחה רם דישון" https://www.youtube.com/watch?v=LYAYWenHYcc&start=800 ,ציטוט :"הצעה לתוכנית הכשרה משמעותית יותר מזו הנהוגה היום" ומפה מתחיל דיון כללי המזלזל בדעות אחרות הנשמעות בסליק.(ובנימה אישית , אני הייתי המום מהזלזול שנשמע ממך ומהאנשים הנוספים בחדר))
כתבת :
ממה למדת על עובדה זו? חברי ועד העמותה תמימי דעים!

וזה מדאיג!.
הויכוח על "ההכשרה והכשירות" הוא מהותי וחושף אותי למדרון חלקלק של "הכשרה משמעותית יותר מזו הנהוגה היום" כל כמה שנים מחדש. בן כה וכה עם או בלי העמותה המשרד לבט"פ מתכנן מהלך של חידוש רישיון אחת ל-10 שנים ו"כשירות" גבוה יותר שכוללת ירי של יותר כדורים
למי שלא מבין , כל כמה שנים יחמירו את תהליך ההכשרה בשם "כשירות לא מספקת".

4.תבחין משמר , תבחין זה במקור בועדת כהן הוא רעיון נכון מתאים הגיוני ואתם חייבים להחזירו בכדי שהעמותה לא תמות מזקנה ואני לא מצליח להבין איך נושא זה לא "בוער בעצמותיכם".
ramdishon כתב:עמדת העמותה היא שיש לאפשר לכל אזרח כשיר לקבל רשיון לנשק, ללא תלות בעיסוקו או במקום מגוריו.

החזרה ושימור של התבחין המשמר הוא צעד הכרחי בכדי שלא תמצא את עצמך עם עמותה ללא חברים.
צריך להחזיר תבחין זה לרעיון המקורי שלו , שמי שיש לו רשיון כבר מעל 10 שנים הוכיח למערכת שרשיונו הוא בזכות ולא בחסד.
לדאוג שיש באפשרות מחזיק רשיון זה לתחזק את נשקו וכן , גם להחליפו (בלי "קנס" - אפשרות למכור את נשקו הישן והתקין לבעל רשיון חדש)
בגדול זה נחמד שמי שמחזיק ברישיון 10 שנים ברצף יכול להמשיך ולהחזיק בזכות ולא בחסד, אבל הבעיה שזה יוצר זה שמדובר ב"תבחין".
ברגע שאתה תילחם על "תבחינים" מסוימים אתה מגבה ומסכים בשתיקה ל"שיטת התבחינים" שהיא העוולה הכי גדולה בכל מערך הרישוי הפרטי היום(ועל זה יסכימו כולם לעניות דעתי כי כולם היו מעדיפים את המצב שלפני 1996, ומי שמתנגד שיצעק "אני!").
אתה רוצה לתמוך ברעיון שרק הביא את הצרות? גם אני הייתי רוצה שתהיה לי את הזכות להחזיק בנשק בצורה כ"כ פשוטה ללא יכולת מצד המדינה לשלול ממני את הרישיון מפאת "אי עמידה בתבחין", אבל אני מעדיף את הרעיון שאני אוכל להוכיח "כשירות" ולשמור על הרישיון במקום לעמוד כל פעם מחדש בתבחינים מלאכותיים שרק יוצרים בלאגן וחוסר שיוויון.
אגב, התבחין המשמר הוא תבחין "בעל כורחו" שהמדינה נאלצה לקבל על עצמה בשביל להחיל "תבחין" על אנשים שלא עומדים בתבחינים אבל לא יכולים לשלול מהם את הרישיון, אז "המציאו" להם תבחין שהם "בטוח" עומדים בו.

בכבוד רב
"גם אני חבר העמותה"
ובניגוד לאיתמר "קניתי" את זכותי להביע את דעתי.
ובכך נסתם הגולל על הטיעון " הכי קל לבקר מבחוץ".
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 06 אוגוסט 2015, 06:19

בגדול זה נחמד שמי שמחזיק ברישיון 10 שנים ברצף יכול להמשיך ולהחזיק בזכות ולא בחסד, אבל הבעיה שזה יוצר זה שמדובר ב"תבחין".
ברגע שאתה תילחם על "תבחינים" מסוימים אתה מגבה ומסכים בשתיקה ל"שיטת התבחינים" שהיא העוולה הכי גדולה בכל מערך הרישוי הפרטי היום(ועל זה יסכימו כולם לעניות דעתי כי כולם היו מעדיפים את המצב שלפני 1996, ומי שמתנגד שיצעק "אני!").
אתה רוצה לתמוך ברעיון שרק הביא את הצרות? גם אני הייתי רוצה שתהיה לי את הזכות להחזיק בנשק בצורה כ"כ פשוטה ללא יכולת מצד המדינה לשלול ממני את הרישיון מפאת "אי עמידה בתבחין", אבל אני מעדיף את הרעיון שאני אוכל להוכיח "כשירות" ולשמור על הרישיון במקום לעמוד כל פעם מחדש בתבחינים מלאכותיים שרק יוצרים בלאגן וחוסר שיוויון.
אגב, התבחין המשמר הוא תבחין "בעל כורחו" שהמדינה נאלצה לקבל על עצמה בשביל להחיל "תבחין" על אנשים שלא עומדים בתבחינים אבל לא יכולים לשלול מהם את הרישיון, אז "המציאו" להם תבחין שהם "בטוח" עומדים בו.

אוורסט אחי...

שלא תחשוב לרגע שאני תומך בשיטת התבחינים.
הייתי מאד שמח להתעורר יום אחד למציאות בה יש לנו חוק מקביל לתיקון ה-2 של החוקה בארה"ב.
אבל שנינו יודעים שזה לא יקרה.

מלחמה בשיטת התבחינים היא מלחמה בטחנות רוח כי אף אחד לא לעולם לא יבטל אותה. כל מי שחושב אחרת טועה, מטעה ומבזבז את זמנו וזמנם וכספם של אחרים לשווא.

כל פיתרון שימצא כדי להרחיב את מעגל בעלי הרשיונות יצטרך להיות במסגרת השיטה הזו - כי ככה המדינה שלנו עובדת.

תאמין לי שיש הרבה מה לעשות במסגרת הזו של שיטת התבחינים.
אם על ידי הורדת רף הכניסה לתבחינים קיימים. אם על ידי השבת תבחינים קודמים שבוטלו (משמר, משא"ז וכו). אם על ידי הוספת חדשים שלא קיימים כרגע.

לדוגמא, אם תיקח את תבחין בעל עבר ביטחוני ותוריד את רף הכניסה "לבוגר יחידה קרבית בדרגת סמל" במקום רב סרן - קבלת את "תבחין כשירות מבצעית" שכולם כל כך מתפעלים ממנו.

דבר נוסף.
בשום מקום בעולם פרט לארה"ב שבה נשיאת נשק היא זכות מוקנית על פי חוק אין שוויון ולעולם גם לא יהיה.
ובמדינות שבהן עשו פירוש לחומרה לתיקון ה-2 של החוקה נחש מה - יש שיטת תבחינים.

אני כולי תקווה שבזאת סגרנו את הפינה הזו של ביטול שיטת התבחינים.

ובמקום כל מיני אג'נדות/אידיאלים הזויים שלעולם לא יקרו, תגבש העמותה תוכנית עבודה אמיתית שמחוברת למציאות בארץ, ונותנת מענה לצרכים האמיתיים והדחופים של כולנו.

אחרי שנגיע למליון בעלי רשיון נשק פרטי אפשר יהיה לדבר על שינויי חקיקה ושוויון כמו בארה"ב.

בנתיים אם לא יתבצע צעד ממשי בהקדם האפשרי, אני רואה איך תוך זמן קצר ה-100 אלף שיש לנו כרגע יהפכו ל-30 אלף.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 06 אוגוסט 2015, 09:53

itamar כתב:
מלחמה בשיטת התבחינים היא מלחמה בטחנות רוח כי אף אחד לא לעולם לא יבטל אותה. כל מי שחושב אחרת טועה, מטעה ומבזבז את זמנו וזמנם וכספם של אחרים לשווא.

כל פיתרון שימצא כדי להרחיב את מעגל בעלי הרשיונות יצטרך להיות במסגרת השיטה הזו - כי ככה המדינה שלנו עובדת.

itamar כתב:ובמקום כל מיני אג'נדות/אידיאלים הזויים שלעולם לא יקרו, תגבש העמותה תוכנית עבודה אמיתית שמחוברת למציאות בארץ, ונותנת מענה לצרכים האמיתיים והדחופים של כולנו.

אחרי שנגיע למליון בעלי רשיון נשק פרטי אפשר יהיה לדבר על שינויי חקיקה ושוויון כמו בארה"ב.

בנתיים אם לא יתבצע צעד ממשי בהקדם האפשרי, אני רואה איך תוך זמן קצר ה-100 אלף שיש לנו כרגע יהפכו ל-30 אלף.

א.

תן לי להבין רגע,כאשר העמותה רוצה לפעול בתוך שיטת התבחינים הקימת אז היא "נותנת רוח גבית לצמצום " אבל אם היא מציעה תוכנית חלופית מחוץ לשיטה הקימת אז היא לא מחוברת לקרקע המציאות ?!
אוו בקיצור אתה בעד הנגד ולא מוכן להיות חבר בשום מועדון שמוכן לקבל אותך ?

itamar כתב:דבר נוסף.
בשום מקום בעולם פרט לארה"ב שבה נשיאת נשק היא זכות מוקנית על פי חוק אין שוויון ולעולם גם לא יהיה.
ובמדינות שבהן עשו פירוש לחומרה לתיקון ה-2 של החוקה נחש מה - יש שיטת תבחינים.

על מדינה בשם צכיה שמעתה ?
שם יש זכות חוקית מוקנת כל עוד אין סיבה לשלול אותה .
והתנאי הוא מעבר הליך רשוי והדרכה בסיסים .
אגב כולל לאורחים ותיירים בנסיבות מסוימות .
יש גם מדינות שבהן השלטון לא חושב שמה שאזרח מחזיק אוו לא מחזיק נושא אוו לא נושא אינו מעינינו והשיפוט הוא לפי פעולות האדם בשטח .
ספציפית כל איזור המזרח הקרוב ואזור המדינות המסתימות בסטן למנהם .
אומנם שם אין התיחסות חוקית אין ניפוק רשיונות מצד שני גם אין איסור ואין אכיפה .
ככה שיש דברים כאלו ,אבל בראיה ראלית בוא נאמר שאנחנו מתכוונים יותר לאיזור של מערב אירופה .
ושם ברוב המדינות יש דרישת "סיבה מוצדקת " שיכולה להיות הכל החל מבעל חנות ועד למי שיוצא לטיולי טבע אוו ציד אוו אפילו ירושה אוו תחביב ......
פעם זה היה המצב גם פה ...... מאז הפשפש עלה למעלה ואיתו גם הצהוב עלה לו לראש ......
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 06 אוגוסט 2015, 13:58

היגט...
אנחנו לא משחקים פה במשחקי מילים.
אני חושב שהבהרתי את עצמי מליון ואחת פעמים, ואני מזמין אותך לגלגל אחורה בהודעות ולקרוא בעצמך. כדי לחסוך לך את הדיפדוף והחיפוש אני אחזור בפעם המליון ושתיים.

1. תבחין משמר בוטל.
אני מאד מעוניין שהעמותה תילחם על החזרתו במתכונתו הקודמת כדי להגן עלי ועל עוד 100K בעלי רשיונות באותו הסטטוס. עד כאן מובן?

2. אנחנו לא חיים לא בארה"ב ולא בצ'כיה. באקלים שבו אנו חיים, החזרתו לחיים של התבחין המשמר נראה יעד שאפתני מספיק - שאם נעמוד בו אפשר לסמן ניצחון גדול מאד.

אני לא חושב שזה ריאלי לחשוב על שינוי כולל כללי המשחק.
מהנסיון שנצבר אם יקרה כזה שינוי, הוא יהיה רק לרעה ובלתי הפיך.

3. שיטת התבחינים לא בהכרח מעודדת צימצום. התבחינים יכולים להיות מאד מקלים וגם מאד מקשים כמו המצב היום.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 08 אוגוסט 2015, 08:30

1.ועדת ביקורת אינה בעלת סמכות החלטה !!!
היא בוחנת התנהלות כספית, + החלטות - וביצוען !!!
היא לא מעורבת בדיונים.
אם שואלים אנחנו רשאים להביע דעתנו ככל חבר בעמותה.

2. מזכיר העמותה פירסם ומפרסם כל העת את הפעולות שעשתה ועושה העמותה. כל ישיבה עם בעלי תפקיד במשרד הפנים בעבר ובביטחון כיום. כל פגישה עם חברי הכנסת והשתתפותבישיבות מדווחת !!!

3. כל מי שמרגיש שאין שקיפות ויש לו ידע וניסיון בדוברות מוזמן לקחת על עצמו את התפקיד.

4. מרגע שהעמותה קמה לא הפסיקו לתקוף אותה.
כמו אותו אחד שנמאס לו מהעיר - ועבר למנזר השתקנים. כל בוקר היה מתפלל - עובד - חוזר להתפלל ושותק. פעם ב שנה ניתן לו להגיד משפט אחד לאב המנזר. נכנס אחרי שנה, שואל אב המנזר: נו ? עונה : המזרון קשה... וממשיך לשגרת יומו ואף נחשב נזיר למופת. עוד שנה שואל אב המנזר : נו ? עונה האוכל חרא ! בשנה השלישית נכנס לאב המנזר ואמר אני עוזב. לא פלא אמר לו אב המנזר מיום שבאת לא הפסקת לקטר.

5. אין לי בעיה להיות יעד להתקפה. מה תשיגו ? אני לא חבר הנהלה - כולה אצבע באסיפה. ותפקיד זוטר שמוכרח לספר לכם שהעמותה מתנהלת מסודר מבחינה כספית, ושמנהליה אינם מושכים החזר הוצאות, אלא תורמים מזמנם, ומכספם (דלק, כיבוד לישיבות, ועוד) למען העמותה. אם דעה שונה היא יעד להתקפה וזה עושה לכם טוב אתם רשאים להתקיף.

6. כאשר מסרתי את דו"ח ו. בקורת באסיפה האחרונה היו בתחילתה פחות מ 70 איש בשלב הסיכום וההצבעות פחות מ 50. (יש יותר חברים רשומים). אם יש מי שכל כך חשוב להם סעיף ז' קטן 1 שיהפוך להיות סעיף א' בראש סדר היום נא יארגנו 30 איש ויבואו להצבעה. האמינו לי קבוצה כזאת מגובשת יכולה בהינף יד לקבוע את סדר היום.

7. בנובמבר יש אסיפה. יצטרכו להגיש מועמדות ולהיבחר. כל מי ששופך את דמם של בעלי התפקיד (ברוב המקרים ללא סיבה) עשוי למצוא את עצמו במקום שבעתיד לא יהיה לו אפילו על מי לקטר. תחשבו על זה ותרגיעו. ביקורת - כן תמיד - רצוי בונה. הכפשות והתקפות אישיות - תשקלו.

8. לא תמיד אני מסכים בדיונים הנחשפים לעיני עם רם או ליאור, לפעמים אני קרוב יותר לדעה של אלכס או סעיד. אז מה ? כל פעם שיש פעילות אני מודה לשניים שמובילים את העמותה על שהרימו את הכפפה ! ועל כל מה שעשו ומנסים לעשות למען תרבות הנשק בישראל.
שיהיה לכם שבת שלום.
(באסיפה הקרובה אחלק מטרות עם תמונתי... כדי שתוכלו להוציא עליהם את התיסכול)
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 08 אוגוסט 2015, 08:40

כשאריה דרעי החל בדיונים על חובת ההכשרה. (תאונות וליקויים רבים)
היתה העמדה הרשמית של התאחדות הקליעה (גדעון אלף ושמעון וג'ים ייצגו)
הכשרה של 12 שעות למבקש חדש, ב3 עד 6 מפגשים.
ריענון אחת לשנה 1 שעה.

חברי הכנסת צחי הנגבי וחגי מרום נעמדו על הרגליים האחוריות וטענו שזו גזרה קשה מידי לציבור.

רק שתדעו עובדה על ההיסטוריה.

אם מישהו חש שזילזלתי פה אני מתנצל. אני לא מזלזל באף אחד. רק קשה לי כשתוקפים אנשים על דעתם. ומתיחסים אליהם כאילו אתם משלמים להם שכר והם חייבים לכם . גם אני לא חושב תמיד כמו כל חברי ההנהלה - אך לא מרשה לאף אחד להשתלח בהם. כל מי שרוצה להשפיע על סדר היום מוזמן. (אם יש לו בעיה כספית אשקול לסייע לו) אם יש מישהו שרואה עצמו מועמד לתפקיד שיציג מועמדות. אם יש מישהו שרוצה להיפגש עם רם ולשוחח (להשפיע) הוא מוזמן. רם בניגוד אלי (דם ספרדי ופתיל קצר) הוא איש מנומס וקשוב.

שבוע טוב
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 08 אוגוסט 2015, 10:42

http://www.jewishpress.com/indepth/opin ... 5/07/19/0/
תקראו הוא מסביר יפה ובפשטות.
נו איתמר גם עליו תרד ?
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ramdishon » 08 אוגוסט 2015, 10:57

יש בעיה עם שיתוף של כלי יריה בין שני אנשים. מי אחראי לתקינות הכלי, לפריקתו ולתחזוקתו? היתה תקופה שאישרו זאת, אבל אני מבין את ההגיון באיסור הנוכחי. ראינו מה קורה כאשר אנשים משתפים אחריות על מספר ילדים (יותר מדי מקרים של ילד ש״נפל בין הכסאות״), קל וחומר על פריט דומם.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד