הזיג זאואר החדש בכתבתו של אבי מור המפיל ממלכותו את הגלוק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: זיג, גלוק, ובעליהם.

על ידי Colonel » 13 מאי 2005, 22:34

אבי מור כתב:יש משפט אנגלי שאומר: "יש לי דעה ואל תבלבל לי את המוח עם עובדות" אז בכמה עובדות אני מבקש לעסוק.

.......

לא אהבתי את הגלוק כבר שראיתי אותו לראשונה בשנת 1983 ואני לא אוהב אותו עכשיו, על שכבר יש את דור 4.

......

הכתבה באה לחזק את מה שאמרתי כבר לפני שנים רבות.

......

למה לערבב עובדות עם דעות, חבל נורא, זה ממש יכול לקלקל.

......

"אינני מסכים לדבריך אך אני אלחם על זכותך לומר אותם" מעולם לא נקטתי בשיטות של כינוי דברי יריבי לויכוח שטויות, מפני שזה מעמיד את דברי ואת ניסיונותי לשכנע באור עלוב מאד, ואינני רוצה להיות מתחת לפנס ששוטף באור עלוב את אלו שעומדים מתחתיו.

......

אני אמשיך ואדבק בעבודתי, אשתדל כתמיד להביא עובדות, וגם את דעתי.

בברכה,
אבי מור

ראשית כל אני מעריך אותך באמת ובתמים על שאתה מצליח להפריד הפרדה מוחלטת, להניח את דעותיך בצד ולכתוב כתבה אובייקטיבית ונטולת פניות המבוססת על עובדות בלבד ולא נגועה ולו במעט מדעות הטבועות בך במשך יותר מ 20 שנה

דבר שני (ומבחינתי אחרון לדיון הזה שהשקעתי בו יותר זמן ממה שהתכוונתי) זה שאני מוכן להילחם על זכותו של פלוני להשמיע את דברו לא אומר שעלי לקבל אותם כהוויתם ואתה יודע מה ? לפעמים גם לחשוב שמדובר בשטויות.

בוא והילחם על זכותי לחשוב מה שאני רוצה כפי שאתה רוצה שילחמו על זכותך לומר את מה שאתה רוצה.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 13 מאי 2005, 23:42

חנן,

זהו בדיוק העניין.. לא לוקחים מקרה בודד ומבססים עליו תיאוריה שלמה.
נשתמש במילים שלך, כמה כמה אנשים סטטיסטית קיבלו 14 כדורים 9ממ ושרדו את זה? ובהתבסס על אותה תקרית אומללה במיאמי הם קבעו ש-9ממ לא מספיק והלכו על 10ממ שאחרי כן עבר דיאטה וניתוח קיצור קיבה והפך ל-0.40.
ההתיחסות למקרה של מיאמי שווה בדיוק למקרה של שאולי וייצמן ז"ל, ושל שאול שישקו שחטף צרור של טומי בבטן. כולם אנקדוטות.

כח העצירה של אקדח נמצא בידיו, בעיניו ובקור רוחו של היורה, וההבדלים בין 9ממ, 0.40, 0.45, 357 מגנום וזיג הם זניחים (הבדלים של אחוזים בודדים). אני בכלל מתפלא שאבי משתמש במושג של "כח עצירה" שיש הסכמה די רחבה בכל העולם שהמונח הזה כבר אבד עליו הקלח.

מעבר לזה, יש לי עוד תיקון. לא מדובר "בזיג חדש", אלא באותו 226 ו-228 שעברו מתיחת פנים קלה של תוספת מסילת פיקטיני, גימור יותר איכותי לצינה ושידרוג של מערכת ההדק ל-DAK. בתכלס זה אותו זיג ותיק של גוף אלומיניום עם צינת מתכת.

מהצד השני, זה לא מפחית אלא אפילו מגביר את עוצמת ההפסד הצורב של גלוק! להפסיד 4 מכרזים רצופים במגרש הביתי.... חברה שמתעלמת מצרכי הלקוחות שלה, בסופו של דבר תאבד אותם.

ולעמוס,

אני חושב שצה"ל עשה שיקול נכון בזה שעבר לגלוק, ואני אישית מתגעגע מאד ל-FN...שני הכלים האלה הם פשוט סוסי עבודה שלא נגמרים. מבחינה של השפעת הבחירה הזו על שאר העולם... כשגלוק, זיג, וברטה יפתחו פה מפעלים או לפחות נציגות רשמית כדי לענות על צרכי השוק שלנו, אני ארגיש שאנחנו על המפה . אבל עד שזה יקרה, אנחנו נצטרך כנראה להמשיך ולהתקיים מהשאריות שאחרים מוכנים לזרוק לנו..

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riko » 14 מאי 2005, 01:21

יש פה לדעתי שאלה מעניינת אחרת - מה ההגיון המשפטי בלהחליף אקדח, שלמרות שאינו מוגדר ע"י החברה כ SA (עד כמה שידוע לי ..), הוגדר בטעות, כך נטען, כ DAO בגלל שיש לו הדק ארוך קשה ומחורבן (הדק שמבצע "דריכה" ושחרור של הנוקר), באקדח DA/DAO אחר שגם לו מהלך הדק ארוך וקשה אך פחות מחורבן (שמבצע דריכה ושחרור של הפטיש) :? ?
אני מעלה את השאלה ברצינות מלאה ,
הרי ההבדל בין הדק של גלוק להדק DA הוא לא כזה גדול באורך המהלך ובמשקלו (לטובת או לרעת הגלוק, תלוי במקרה), וזאת לעומת ההבדל בינו לבין הדק SA , כך שבסופו של דבר זה ממש לא משנה אם השוטר שם אצבע על הדק גלוק או הדק DA אחר,
האם עצם ההגדרה כ DAO הוצגה ברבים באופן רשמי כטעות וההדק סווג מחדש כ SA וזה מה שמאפשר תביעות כאלו או אחרות ?

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 14 מאי 2005, 09:02

שחר,

אתה צריך להבין קצת את המנטליות של האמריקאים כדי שתוכל להכניס קצת הגיון בשיגעון. האמריקאים הם אלופים ב"שתו לי , אכלו לי..." זאת אומרת תמיד יש מישהו או משהו אחר שאשם במה שהם עושים. חוץ מזה, אתה צריך להבין שבארה"ב כולם בלי יוצא מן הכלל הולכים עם כדור בקנה.
נניח שמשטרת NY מציידת את כל שוטריה ב-1911 עם הדק מעולה.
פלט שוטר כדור ופגע בטעות במישהו בגלל שהוא לא שמר את האצבע מחוץ להדק, אתה חושב שהוא יאשים את עצמו ברשלנות?? הצחקת אותנו.....דבר ראשון הוא ילך ויתבע את משטרת NY על זה שהם ציידו אותו באקדח עם הדק רגיש....

כתוצאה מכך, משטרת ניו יורק "שידרגו" את כל הגלוקים שלהם להדק של 6קילו (12 פאונד)...
וראה זה פלא... שוטרים המשיכו לפלוט למרות הכל..כי כשאתה לא שומר את האצבע מחוץ להדק אז האקדח יורה (ככה תכננו אותו לא????). אז מה, השוטרים אשמים?? מה פתאום?? כמובן שהאקדח אשם...אז כמובן שהולכים ומחפשים את אקדח הפלא שלא ירה בטעות כשאתה לוחץ על ההדק...

וככה זה הולך בארה"ב..תמיד יחפשו שם את האקדח שלא פולט כשלוחצים לו על ההדק, ואת הכדור שהורג ב-100% גם כשאתה מפספס את המטרה ... ככה יש גם תעסוקה לכמה אנשים, אף אחד לא אשם, ובדרך נהנים וחותכים קופונים על חוזים שמנים :) :)

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 14 מאי 2005, 09:15

שימו לב שברוב הסרטים האמריקאיים עם כלי ירייה, כולל בפוסטרים, רואים את הגיבורים ואת הרעים כאחד הולכים עם אצבע על ההדק.

להשוואה, קשה למצוא באתרי אינטרנט של חובבי ירי בארה"ב מישהו שנוגע בהדק של רובה או אקדח שלא במטווח בזמן ירי.

חינוך קלוקל של המדיה?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 14 מאי 2005, 12:31

ליאור,

כמובן יש את התמונה המפורסמת של דיאן פיינשטיין :) :)

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 14 מאי 2005, 12:45

חובבת ירי? בחייתכ, איתמר!

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 14 מאי 2005, 16:58

ועוד איך חובבת ירי... :lol: :lol: :lol:

ראית איך היא מחזיקה את הקלאצ' עם האצבע על ההדק? וחוץ מזה היא היתה היחידה בסן פרנסיסקו שקיבלה CCW..

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 14 מאי 2005, 17:00

איתמר, להזכיר לך אשכול שקיימנו פעם:
http://www.haslik.co.il/forums/viewtopic.php?t=5096

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

רבותי היה אשכול מגרה ומעניין מהיום ואילך

על ידי גידי מצגר » 18 מאי 2005, 13:34

אני ממשיך לקרוא את הירחון בלייזר.גם את לאשה ואמשיך לכתוב כאן בפורום. ואשמח לקרוא תגובות בענייני ספרות תרבות ואינטיליגנציה.מה לעשות זו רמת האינטילגנציה שלי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 18 מאי 2005, 15:18

אני שמח לשמוע גידי
בכל אופן, את ענייני עם אבי מור ליבנתי דרך מסרים פרטיים ולכן לא נותר לך אלא להמשיך ולהתענג על האשכול לעיל... 8)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הגלוק חי וקיים

על ידי susita » 20 מאי 2005, 20:44

קשה להגיד שהגלוק מת פשוט בגלל תפעול לקוי של אנשים
הגלוק היה ונשאר מס' 1
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 21 מאי 2005, 07:45

אם כבר להחיות את האשכול הזה... אז אין ספק שבדיחה טובה זאת הדרך הנכונה :D
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי bambi » 21 מאי 2005, 10:23

ואם כבר בדיחה טובה מה כבר יכול להיות טוב יותר מסוסיתא?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

במבי אל תזלזל בסוסיתא. עובדה שאתה כותב עליה אז זה אומר הכל.

על ידי גידי מצגר » 24 מאי 2005, 09:40

או שנפתח אשכול חדש בנושא.
אגב אתה יודע שסוסיתא יכולה להיות נשק לא רגיל? פירושים לדמיונך!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד