עלות תחמושת לירי חופשי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: עלות תחמושת לירי חופשי
GA1 כתב:לא. האתר הוא של ארגון IDPA העולמי. הדף של המועדון הישראלי מפנה לאדם אחד. זו סנונית ראשונה וזה יפה. מעניין שחשב להביא את הזיכיון. אין לי מושג לגבי האיש אבל המעשה הזה הוא חלוץ.
מעבר לציוד שבמחלקה הפתוחה בירי המעשי, מעניין לראות את ההבדל בין התרגילים של מחלקת production ו-Standart לעומת התרגילים של IDPA, שטוען שהירי המעשי כבר לא כ"כ מעשי.
אני אסביר.
המועדון כולל יותר מאדם אחד. אבל חייבים לקבוע איש קשר מול הארגון. זהו אריה שמופיע באתר.
עכשיו, לגבי הזיכיון.
ראשית, צריך לזכור שאף אחד לא מרוויח מהסיפור כלום. אף אחד לא מקבל שכר, כל התשלומים רק לכיסוי הוצאות תפעוליות.
על מנת להקים מועדון IDPA נדרשת הסמכת Safety Officer מטעם הארגון. עקרונית, על מנת לקבל את ההסמכה, נדרש וותק בארגון של חצי שנה לפחות וגם השתתפות ב-6 תחרויות רשמיות. אבל בתור מועדון ראשון במדינה קיבלנו פטור מהדרישות האלה עבור 6 אנשים. אז בנינו קבוצה של מדריכים/מפקחי מטווח, הזמנו מדריך מחו"ל, על חשבוננו הפרטי וביצענו את ההסמכה. רק אז קיבלנו את אישורו של הארגון לפתוח מועדון.
עכשיו אנו בתהליך רישום המועדון כעמותה רשומה ע"מ שנוכל להתנהל בדומה למועדון ירי מעשי. אז נוכל גם להציע תשלום גולבלי לשנה, בינתיים עובדים רק על בסיס החזר עלויות לאימון בודד. כרגע הנושא באמת בשלב מאוד התחלטי. לכן חשוב שהי שזה באמת מעניין אותו יגיע לאימונים והתחרויות הפתוחות על פי הפרסומים.
וכן, כדמי רצינות, ממליץ בחום להירשם כחברי IDPA באתר העולמי. זה עולה רק 60$ לשנה. תהליך הרשמה קצר באתר ואפילו מקבלים פד לעכבר במתנה...
כרגע יש רק מועדון אחד והוא במרכז. אם הנושא יתפוס, אין סיבה לא להקים מועדונים נוספים. כמובן שלשם כך צריך שצוות ההקמה ישתתף בתחרויות שאנו מקיימים ואז יזמין שוב מדריך מחו"ל שיסמיך אותם. יש לנו את הפרטים שלו, הוא ישמח להגיע, רופא איטלקי חביב שנהיה אוהב ישראל מושבע אחרי הביקור הראשון.
עכשיו לגבי התרגילים. אין כללים והגדרות ברורות, מה זה תרגיל IPDA הדבר היחידי שרשום בחוקה זה שהתרגיל חייב להיות מציאותי לחיים. עכשיו, כל מועדון לוקח את זה למציאות שלו. לטובת אלה בלי פייסבוק, אני מביא כאן FAQ קצר על התפישה הכללית של IDPA
מסגרת לאימוני ירי באקדח שבאה לדמות מצבי הגנה עצמית תוך שימוש בציוד וטכניקות שמתאימות לחיי היום-יום ותוך הקפדה על כללי בטיחות מחמירים.
המטרה הראשית - שיפור ובחינת המיומנות האישית בשימוש בנשק.
שימוש בציוד המתאים לנשיאה יום-יומית בלבד.
חובת שימוש במחסות והסלקה.
סדר העסקת מטרות מתבצעת על פי הערכת "איום".
שימור תחמושת - לא זורקים מחסניות עם כדורים, אלא שומרים להמשך.
שיטת ניקוד שלא מאפשרת "התחכמויות"
מתחרים בתוך הדירוג ומתקדמים בדירוגים על סמך ביצוע תרגילים טכניים אחידים לכולם.
מטרות הארגון:
הכנסת מספר רב של מחזיקי נשק לתוך מסגרת מובנית של אימון ותחרויות.
משוב יעיל על רמתו האישית של מחזיק הנשק.
העלאת רמת הבטיחות ומיומנות של מחזיקי הנשק.
אימון מחזיק הנשק להתנהגות נכונה במצבי אמת.
- סליקאי טיטניום
תודה על הפירוט, אבל איפה זה "איזור המרכז" שאתה כל הזמן אומר? איפה זה קורה?
ועוד משהו שלא הבנתי, אני לא יכול סתם לבוא ולהתאמן להנאתי במגוון מתארים, אני חייב גם להתחרות?
ועוד משהו שלא הבנתי, אני לא יכול סתם לבוא ולהתאמן להנאתי במגוון מתארים, אני חייב גם להתחרות?
Glock 26 GEN4
אשמח אם תפרסם קישור לרישום.
אם הבנתי נכון אחרי הרישום אני יכול להגיע לאימון או תחרות ולהישתתף תמורת תשלום.
רמתי כיורה תיבחן ע"י אחד או כמה מדריכים.? ואז יוגדר המעמד שלי?
מה קורה לגבי תחמושת? נבדקה אפשרות הקצאה כמו בירי מעשי?
לגבי הנשק יש רמות שונות מוכל לפרט? סטנדרטי משופר כמה משופר?
תהיה לי אפשרות להישתתף בתחרויות בחו"ל כחבר ישראלי?
בתודה מראש
אם הבנתי נכון אחרי הרישום אני יכול להגיע לאימון או תחרות ולהישתתף תמורת תשלום.
רמתי כיורה תיבחן ע"י אחד או כמה מדריכים.? ואז יוגדר המעמד שלי?
מה קורה לגבי תחמושת? נבדקה אפשרות הקצאה כמו בירי מעשי?
לגבי הנשק יש רמות שונות מוכל לפרט? סטנדרטי משופר כמה משופר?
תהיה לי אפשרות להישתתף בתחרויות בחו"ל כחבר ישראלי?
בתודה מראש
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
איני משתתף ב-IDPA אבל אני אסביר לחברים קצת על הצד המנהלי של העניין:
IDPA אינו מיוצג בארץ ע"י התאחדות הקליעה, ושקול להתארגנות פרטית של אנשים ללא שום הכרה או הסדר עם הרשויות(משרד לביטחון פנים בגדול) ולכן פתוח אך ורק לבעלי רישיון(להבדיל מירי מעשי שפתוח לכל אדם שמוכן לעבור קורס ונדרש להיות חבר פעיל בהתאחדות הקליעה).
החיסרון בכך שאין שום הכרה פורמלית של הרשויות כלפי הענף הוא זה שIDPA אינו מקנה/יקנה זכאות לרישיון, החזקה של מס' כלים למשתתפים והקצאות תחמושת נוספות כמו בירי מעשי, ככל הנראה גם לא יאושר בקלות לייצא כלי ירייה לחו"ל לצורך תחרות ולייבאו בחזרה כמו בירי מעשי.
היתרונות: כיוון שאין הכרה רשמית לנושא אין תנאים מקדימים כמו מעבר קורס לצורך השתתפות פעילה בתחום(מצד הרשויות לפחות).
IDPA אינו מיוצג בארץ ע"י התאחדות הקליעה, ושקול להתארגנות פרטית של אנשים ללא שום הכרה או הסדר עם הרשויות(משרד לביטחון פנים בגדול) ולכן פתוח אך ורק לבעלי רישיון(להבדיל מירי מעשי שפתוח לכל אדם שמוכן לעבור קורס ונדרש להיות חבר פעיל בהתאחדות הקליעה).
החיסרון בכך שאין שום הכרה פורמלית של הרשויות כלפי הענף הוא זה שIDPA אינו מקנה/יקנה זכאות לרישיון, החזקה של מס' כלים למשתתפים והקצאות תחמושת נוספות כמו בירי מעשי, ככל הנראה גם לא יאושר בקלות לייצא כלי ירייה לחו"ל לצורך תחרות ולייבאו בחזרה כמו בירי מעשי.
היתרונות: כיוון שאין הכרה רשמית לנושא אין תנאים מקדימים כמו מעבר קורס לצורך השתתפות פעילה בתחום(מצד הרשויות לפחות).
- סליקאי זהב
האימון הנוכחי מתקיים במטווח נמצא ביער עזריקם, ליד באר טוביה.
האימון הקודם התקיים במטווח באשדוד.
אין חובה להשתתף בתחרויות. אבל זה נחמד.
קישור לרישום:
https://www.idpa.com/join-now
ממליץ בחום להוריד ולקרוא את חוברת הכללים, שם יש גם הסבר על מחלקות האקדחים השונות:
http://members.idpa.com/Content/Rules/x2gukat1.wyt.pdf
להלן תקציר החלוקה לחטיבות האקדחים:
BUG אקדחי גיבוי - בקטגוריה ניתן להתחרות עם אקדח תוף (קנה עד 3 אינצ׳) או אקדח חצי אוטומטי בעל כיבולת מחסנית עד 6 כדורים ואורך כנה עד 3.8 אינצ׳. קליבר מינימאלי - 9X17 / 9 קצר / 380APC. לדוגמה - גלוק 26 ודומיו במימדים.
CCP אקדחים קומפקטים - בקטגוריה ניתן להתחרות עם אקדח חצי אוטומטי בקליבר 9X19/9NATO/9LUGER לפחות, בעל אורך קנה עד 4.1 אינצ׳. קיבולת מחסנית מקסימאלית - 8 + 1. קטגוריה אטרקטיבית מאוד לבעלי אקדחי קומפקט בסיסים כגון גלוק 19.
SSP אקדחי שרות בסיסים - בקטגוריה ניתן להתחרות עם אקדחים חצי אוטומטים העונים למאפיינים הבאים :
אקדח מודרני המיוצר בכמות של 2000 יחידות בשנה לפחות או אקדח אשר אינו מיוצר עוד אבל יוצר בעבר בכמות כוללת של 20000 יח׳.
מגננון ההדק - DA/DAO/Striker Fired
משקל כולל עד 1219 גרם.
קיימות הגבלות שידרוג נוקשות.
חייב להכנס לקופסת בדיקה סטנדרטית (ראו חוברת החוקים העדכנית).
קיבלת מחסנית עד 10 כדורים. דוגמה - גלוק 17, CZ-P09, S&W M&P ועוד רבים.
ESP אקדחי שרות משופרים - בקטגוריה ניתן להתחרות עם אקדחים חצי אוטומטים העונים על מאפייני אקדח SSP ובנוסף כוללים אקדחי SA/DA וקיימות אפשרות שידרוג רחבות יותר (ראו חוברת החוקים העדכנית ) קיבלת מחסנית עד 10 כדורים.בקטגוריה הזאת נכנסים מרבית אקדחים גם קלאסים (FN HP) וגם מודרנים יותר )משפחת ה-(CZ
CDP - אקדחי הגנה עצמית ייחודיים - בקטגוריה מתחרים אקדחים בקליבר 45APC . קיימת אפשרות שידרוג רחבות יותר. הקטגוריה נולדה עבור אקדחי 1911 ועם הזמן הורחבה לכלל האקדחים בקליבר 45ACP.
REV אקדחי תוף - בקטגוריה מתחרים כלל אקדחי התוף אשר אינם מורשים לקטגוריה BUG, קיימות הגבלות משקל והגבלות שדרוג הכלים (ראו חוברת החוקים העדכנית).
להדגיש כי החוקה מאפשרת לבצע תחרויות מקומיות גם עם הכלים שאינם נכללים במסגרות האלה, לדוגמא אקדחים עם כוונות רד דוט המותקנות על צינה (GLOCK סדרת MOS ונוספים).
רמת היורה נקבעת ע"י תוצאות תרגילי דירוג סטנדרטיים - קלאסיפייר.
קישור לסרטון הדגמה, מה זה קלאסיפייר:
https://www.youtube.com/watch?v=lcgsd9_cBm8
לגבי הקצאת תחמושת - כרגע מתבססים על התחמושת, אותה קונים במקום. המחיר מאוד נמוך יחסית לכל מקום אחר, כי אנו קונים כמויות גדולות.
בסוף מאי 2 יורים מהמועדון נוסעים לתחרות באיטליה. כמובן שעל חשבונם. בשלב זה, הם לא נוסעים עם הנשק שלהם, אלא דואגים להם לנשק במקום.
אנו מתכננים להיפגש עם ראש אגף כלי ירייה במשרד לבט"פ, להציג לו את הנושא ולנסות לקבל כל מיני היתרים - תחמושת, יציאה לחו"ל אך בעיקר - הכרה בIDPA בתור מסגרת אימון רשמית.
האימון הקודם התקיים במטווח באשדוד.
אין חובה להשתתף בתחרויות. אבל זה נחמד.
קישור לרישום:
https://www.idpa.com/join-now
ממליץ בחום להוריד ולקרוא את חוברת הכללים, שם יש גם הסבר על מחלקות האקדחים השונות:
http://members.idpa.com/Content/Rules/x2gukat1.wyt.pdf
להלן תקציר החלוקה לחטיבות האקדחים:
BUG אקדחי גיבוי - בקטגוריה ניתן להתחרות עם אקדח תוף (קנה עד 3 אינצ׳) או אקדח חצי אוטומטי בעל כיבולת מחסנית עד 6 כדורים ואורך כנה עד 3.8 אינצ׳. קליבר מינימאלי - 9X17 / 9 קצר / 380APC. לדוגמה - גלוק 26 ודומיו במימדים.
CCP אקדחים קומפקטים - בקטגוריה ניתן להתחרות עם אקדח חצי אוטומטי בקליבר 9X19/9NATO/9LUGER לפחות, בעל אורך קנה עד 4.1 אינצ׳. קיבולת מחסנית מקסימאלית - 8 + 1. קטגוריה אטרקטיבית מאוד לבעלי אקדחי קומפקט בסיסים כגון גלוק 19.
SSP אקדחי שרות בסיסים - בקטגוריה ניתן להתחרות עם אקדחים חצי אוטומטים העונים למאפיינים הבאים :
אקדח מודרני המיוצר בכמות של 2000 יחידות בשנה לפחות או אקדח אשר אינו מיוצר עוד אבל יוצר בעבר בכמות כוללת של 20000 יח׳.
מגננון ההדק - DA/DAO/Striker Fired
משקל כולל עד 1219 גרם.
קיימות הגבלות שידרוג נוקשות.
חייב להכנס לקופסת בדיקה סטנדרטית (ראו חוברת החוקים העדכנית).
קיבלת מחסנית עד 10 כדורים. דוגמה - גלוק 17, CZ-P09, S&W M&P ועוד רבים.
ESP אקדחי שרות משופרים - בקטגוריה ניתן להתחרות עם אקדחים חצי אוטומטים העונים על מאפייני אקדח SSP ובנוסף כוללים אקדחי SA/DA וקיימות אפשרות שידרוג רחבות יותר (ראו חוברת החוקים העדכנית ) קיבלת מחסנית עד 10 כדורים.בקטגוריה הזאת נכנסים מרבית אקדחים גם קלאסים (FN HP) וגם מודרנים יותר )משפחת ה-(CZ
CDP - אקדחי הגנה עצמית ייחודיים - בקטגוריה מתחרים אקדחים בקליבר 45APC . קיימת אפשרות שידרוג רחבות יותר. הקטגוריה נולדה עבור אקדחי 1911 ועם הזמן הורחבה לכלל האקדחים בקליבר 45ACP.
REV אקדחי תוף - בקטגוריה מתחרים כלל אקדחי התוף אשר אינם מורשים לקטגוריה BUG, קיימות הגבלות משקל והגבלות שדרוג הכלים (ראו חוברת החוקים העדכנית).
להדגיש כי החוקה מאפשרת לבצע תחרויות מקומיות גם עם הכלים שאינם נכללים במסגרות האלה, לדוגמא אקדחים עם כוונות רד דוט המותקנות על צינה (GLOCK סדרת MOS ונוספים).
רמת היורה נקבעת ע"י תוצאות תרגילי דירוג סטנדרטיים - קלאסיפייר.
קישור לסרטון הדגמה, מה זה קלאסיפייר:
https://www.youtube.com/watch?v=lcgsd9_cBm8
לגבי הקצאת תחמושת - כרגע מתבססים על התחמושת, אותה קונים במקום. המחיר מאוד נמוך יחסית לכל מקום אחר, כי אנו קונים כמויות גדולות.
בסוף מאי 2 יורים מהמועדון נוסעים לתחרות באיטליה. כמובן שעל חשבונם. בשלב זה, הם לא נוסעים עם הנשק שלהם, אלא דואגים להם לנשק במקום.
אנו מתכננים להיפגש עם ראש אגף כלי ירייה במשרד לבט"פ, להציג לו את הנושא ולנסות לקבל כל מיני היתרים - תחמושת, יציאה לחו"ל אך בעיקר - הכרה בIDPA בתור מסגרת אימון רשמית.
- סליקאי טיטניום
אה, זה פשוט. צריך לירות מדויק. ורק אחר כך מהר.
מטרה - ניקוד מינימאלי. פגיעה באזור המרכזי - 0. פגיעה באזור ביניים - 1. פגיעה באזור החיצוני - 3. פספוס - 5. פגעיה במטרת עמית - 5. סיכום הנקודות מתחלק ב-2 ומתווסף לזמן הביצוע של התרגיל. בנוסף, יש עונשים על ביצוע לא נכון, על היעדר פגיעות באזורי 0 ו-1, על התכחמות או רמאות וכו'. השיטה המלאה בחוברת החוקים.
מטרה - ניקוד מינימאלי. פגיעה באזור המרכזי - 0. פגיעה באזור ביניים - 1. פגיעה באזור החיצוני - 3. פספוס - 5. פגעיה במטרת עמית - 5. סיכום הנקודות מתחלק ב-2 ומתווסף לזמן הביצוע של התרגיל. בנוסף, יש עונשים על ביצוע לא נכון, על היעדר פגיעות באזורי 0 ו-1, על התכחמות או רמאות וכו'. השיטה המלאה בחוברת החוקים.
- סליקאי טיטניום
אה, והרשמה לאימון ב-13/5 נסגרה. היו הרבה פונים ויש מגבלת מקום.
- סליקאי טיטניום
תודה על התשובה.
היתי פותח לזה שרשור נפרד לטובת המתענינים
בהצלחה
היתי פותח לזה שרשור נפרד לטובת המתענינים
בהצלחה
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
רק שרשור? אני מקווה שבעתיד נפתח לזה פורום IDPA כאן, לצד פורום ירי מעשי ופורום ירי אולימפי.
אגב, זיכיון טעיתי במילה, זכות להיות חלק יותר מתאים. ובעצם יוזמה מתאר את זה הכי נכון.
את המילה חלוצים אומר עוד פעם.
אשמח לראות את ותיקי הירי המעשי מרחיבים את מעגל מקצועות האקדח (כפי שאבי מור קרא לזה).
בהצלחה לכולנו.
זו מסגרת נהדרת לאנשים הרוצים להתמקצע בנשק הנשיאה, ומתאימה גם למי שאין כרגע את המחוייבות או בעיקר את הכסף לקורס ירי מעשי ראשון.
אגב, זיכיון טעיתי במילה, זכות להיות חלק יותר מתאים. ובעצם יוזמה מתאר את זה הכי נכון.
את המילה חלוצים אומר עוד פעם.
אשמח לראות את ותיקי הירי המעשי מרחיבים את מעגל מקצועות האקדח (כפי שאבי מור קרא לזה).
בהצלחה לכולנו.
זו מסגרת נהדרת לאנשים הרוצים להתמקצע בנשק הנשיאה, ומתאימה גם למי שאין כרגע את המחוייבות או בעיקר את הכסף לקורס ירי מעשי ראשון.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
יוזמה ברוכה ומענינת מאוד !
הצעה לחשיבה -
לפתוח מקצה/ מחלקה ל"יורה עממי" - הכוונה לנושא נשק שלא עבר קורס "ירי מעשי".
מהסיבות:
1. תחרות - לנטרל נסיון מוקדם המעניק יתרון משמעותי (לבוגרי הירי המעשי יוקצה מקצה משלהם).
2. אימון - לפתח הדרכות (בתשלום) לחסרי נסיון.
3. אוכלוסיה - פנייה לרוב נושאי הנשק במדינה.
4. בטיחות - שימת דגש על נושאי בטיחות, הוראות פתיחה באש, חוק ועוד.
בהצלחה !
הצעה לחשיבה -
מהסיבות:
1. תחרות - לנטרל נסיון מוקדם המעניק יתרון משמעותי (לבוגרי הירי המעשי יוקצה מקצה משלהם).
בהצלחה !
יש מבחני רמות.כך שיורים מנוסים ידורגו ברמתם ופחות מנוסים ברמה יותר נמוכה.
אני לא בקי בחוקים אבל נראה לי שרמה מתחרה ברמה.אחרת לא הוגן.
לגבי אימון זה משהו אחר.אין כאן קורס כמו בירי מעשי מה שלא ידעה תדע תוך כדי.
בכל מקרה הבטיחות הכי חשובה.
אני לא בקי בחוקים אבל נראה לי שרמה מתחרה ברמה.אחרת לא הוגן.
לגבי אימון זה משהו אחר.אין כאן קורס כמו בירי מעשי מה שלא ידעה תדע תוך כדי.
בכל מקרה הבטיחות הכי חשובה.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
בidpa התחרויות פתוחות לכוווולם, ותיקים וחדשים כאחד. תוצאות תרגילי הדירוג משבצות את היורה בקבוצת רמה. תוצאות של תחרויות מוצגות בחלוקה לרמות. לפיכך, אם מגיעים לתחרויות אנשים ברמת אקספרט ואנשים ברמת מתחיל, התוצאות תהינה "מקום ראשון בין מתחילים, מקום ראשון בין אקספרטים" וכו'. זה היופי. כל אחד שואף להתקדם, אך גם מקבל פידבק חיובי על התקדמותו בתוך הרמה הנוכחית שלו.
- סליקאי טיטניום
asherme כתב:יוזמה ברוכה ומענינת מאוד !
הצעה לחשיבה -
מהסיבות:
בהצלחה !
זה בערך מה שקורה ויקרה
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד