באיזה תחמושת הגנה עצמית אתם משתמשים?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: באיזה תחמושת הגנה עצמית אתם משתמשים?
קראון תבורך.
כדור לא חוקי לא היה נמכר!!!
תמיד יהיו כאלה שינסו לכתוב משהו סותר או מתחכם. זה תמיד גם אותם אנשים.
אתה צודק, והלוואי שאנשים בעולם יראו איתך עין בעין בנושא.
שבוע טוב.
כדור לא חוקי לא היה נמכר!!!
תמיד יהיו כאלה שינסו לכתוב משהו סותר או מתחכם. זה תמיד גם אותם אנשים.
אתה צודק, והלוואי שאנשים בעולם יראו איתך עין בעין בנושא.
שבוע טוב.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

עמרי גוטמן כתב:משתמע שיש הנחת יסוד שאם אתה הולך עם 115 FMJ תדע לפגוע במטרה, אבל אם יש לך כדור אחר, בהכרח תחטיא.
יש מניעה ללמוד לפגוע ועדיין לשאת כדורים שמגדילים, לפחות תיאורטית, את יכולת העצירה?
אין שום מניעה.
כדור הוא כדור באשר הוא.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

חבריה צהרים טובים ושנה אזרחית טובה לכם.
חשוב להתאמן על תחמושת שהולכים איתה בכוננות. הענין באימון הוא פרק זמן של "בין האימונים" וכמובן שאדם לא יורה 127+P באופן קבוע ( אני לא מכיר כאלה) אבל דבר אחד אני ניסיתי:
אם בן אדם יורה קבוע באימונים 9 - ויעבור ל 40 סמיט אחרי כדור שני - שלישי התוצאה תהיה " חזק לי מדי" - ניסיתי את זה עם לפחות 5 אנשים.
מצד שני בן אדם שיורה 40 קבוע ועובר ל9 - יראה לו כמו כדור 0.22
את זה ניסיתי על עצמי...
אני לא יודע מה עדיף אבל אני אישית ממליץ על MAGTECH 115 גריין
אחרי שראיתי עשרות אלפים כדורים יוצאים מקנים של כל סוגי אקדחים עם 0.1 % של תקלות - המלצה חמה מאוד למדינה שלנו
חשוב להתאמן על תחמושת שהולכים איתה בכוננות. הענין באימון הוא פרק זמן של "בין האימונים" וכמובן שאדם לא יורה 127+P באופן קבוע ( אני לא מכיר כאלה) אבל דבר אחד אני ניסיתי:
אם בן אדם יורה קבוע באימונים 9 - ויעבור ל 40 סמיט אחרי כדור שני - שלישי התוצאה תהיה " חזק לי מדי" - ניסיתי את זה עם לפחות 5 אנשים.
מצד שני בן אדם שיורה 40 קבוע ועובר ל9 - יראה לו כמו כדור 0.22
את זה ניסיתי על עצמי...
אני לא יודע מה עדיף אבל אני אישית ממליץ על MAGTECH 115 גריין
אחרי שראיתי עשרות אלפים כדורים יוצאים מקנים של כל סוגי אקדחים עם 0.1 % של תקלות - המלצה חמה מאוד למדינה שלנו
- סליקאי זהב

סיימון שלום,
בחום רב אני ממליץ לך לא לבנות תיאוריה סביב הניסויי שעשית.
הסייקל של האקדח שונה מאד בשני המיקרים אותם ציינת. המחזוריות של אקדח ב .22 או .40 9ממ שונה לגמריי ונותן תוצאות שונות הן מבחינת האקדח והן מבחינת היורה בו.
השוואה צריכה להיות בין תפוחים לתפוחים ולא בין תפוחים לתפוזים. התוצאה תמיד תטעה אותך ולא תיתן לך אינדיקציה נכונה.
סתם אינפורמציה פרטית, הקוטר הגרוע ביותר בעולם לדעתי ועוד רבים כמוני הוא .40 כדור שלא סגור על עצמו אם הוא 9ממ או .45 גורם למחזוריות (סייקל) גרועה של האקדח ולפיזור על המטרה. אז אם לא 9ממ בהחלט .45 רק לא .40. זוהי רק דעתי המבוססת על ניסיון של שנים ומחקר. אני מייצר בעצמי את הכדורים שלי לאימון וגם לתחריות לכן הייתה לי האפשרות לעשות מאות נסיונות. אני ממש ממש לא מייצר תחמושת מבצעית מהסיבה הכי נפוצה בעולם כרגע, תביעה משפטית, במקרה של שימוש, לא עליינו.
בדוק כי הכדורים אותם אני מייצר טובים ואיכותיים פי 100 מכל חברה (לך תסביר את זה לשופט)
אני משתמש בחומרים ברמה גבוה ומעביר ביקורת איכות מקפידה מאד.
זה פחות או יותר כמו לקנות עוגה מוכנה בסופר או להכין עוגה בבית.
שורה תחתונה .40 הוא הקוטר הגרוע מכולם. (כן 10ממ עדיף בהרבה)
יום טוב.
הסייקל של האקדח שונה מאד בשני המיקרים אותם ציינת. המחזוריות של אקדח ב .22 או .40 9ממ שונה לגמריי ונותן תוצאות שונות הן מבחינת האקדח והן מבחינת היורה בו.
השוואה צריכה להיות בין תפוחים לתפוחים ולא בין תפוחים לתפוזים. התוצאה תמיד תטעה אותך ולא תיתן לך אינדיקציה נכונה.
סתם אינפורמציה פרטית, הקוטר הגרוע ביותר בעולם לדעתי ועוד רבים כמוני הוא .40 כדור שלא סגור על עצמו אם הוא 9ממ או .45 גורם למחזוריות (סייקל) גרועה של האקדח ולפיזור על המטרה. אז אם לא 9ממ בהחלט .45 רק לא .40. זוהי רק דעתי המבוססת על ניסיון של שנים ומחקר. אני מייצר בעצמי את הכדורים שלי לאימון וגם לתחריות לכן הייתה לי האפשרות לעשות מאות נסיונות. אני ממש ממש לא מייצר תחמושת מבצעית מהסיבה הכי נפוצה בעולם כרגע, תביעה משפטית, במקרה של שימוש, לא עליינו.
בדוק כי הכדורים אותם אני מייצר טובים ואיכותיים פי 100 מכל חברה (לך תסביר את זה לשופט)
יום טוב.
- סליקאי זהב

שאלה,
מה אומר החוק לגביי RELOADING בארץ?
ישנה אפשרות?
תודה.
מה אומר החוק לגביי RELOADING בארץ?
ישנה אפשרות?
תודה.
- סליקאי זהב

glock34 כתב:סיימון שלום,
.
תבדוק מה כתוב ב TOPIC START
"באיזה תחמושת הגנה עצמית אתם משתמשים"
אם יש לך בעיה במחזוריות של אקדח מומלץ לפנות לנשק מומחה
glock34 כתב:ס
.
תוצאה של מה? של הפגיעות? במקרה הזה לא משנה כלל מה הקוטר. עבודת הדק נכונה ותמונת כוונות. זהו.
סתם אינפורמציה פרטית, הקוטר הגרוע ביותר בעולם לדעתי ועוד רבים כמוני הוא .40 כדור שלא סגור על עצמו אם הוא 9ממ או .45
.
מי אותם האנשים שאתה מציין? כי יש מספר כוחות ביטחון בארה"ב שלא יסכימו איתך
גורם למחזוריות (סייקל) גרועה של האקדח ולפיזור על המטרה. אז אם לא 9ממ בהחלט .45 רק לא .40. זוהי רק דעתי המבוססת על ניסיון של שנים ומחקר.
.
אתה אומר ש 40 עושה פיזור יותר גבוה מ 9? אני מבין נכון?
מי עשה את המחקר בדיוק, לפי הזמנה של מי, מה היו נקודות מוצא, מה מטרות מחקר?
אני מייצר בעצמי את הכדורים שלי לאימון וגם לתחריות לכן הייתה לי האפשרות לעשות מאות נסיונות. אני ממש ממש לא מייצר תחמושת מבצעית מהסיבה הכי נפוצה בעולם כרגע, תביעה משפטית, במקרה של שימוש, לא עליינו.
.
או קי - אתה בטוח לא גר בישראל אלה אם כן אתה כרגע מודה בעבירה על החוק
.
אני בטוח ש WINCHESTER, HORNADY
עכשיו בוכים
יום טוב.
חומרים ברמה גבוה? ז"א מה שקנית בחנות,תרמילים שאספת במטווח וניקית ב TUMBLER , מי אמר שזה יותר טוב?
ההשוואה יותר טובה תהיה בין ארוחת גורמה ע"י צוות שפים מקצוענים שעומדים בתקן מהגבוהים בתעשייה לבין סיר בתוך ה BASEMENT של מישהו
- סליקאי זהב

היי
עברתי על מספר שירשורים בפורום בניסיון למצוא תשובה, להתאמת תחמושת להגנה עצמית לסוג האקדח שברשותי, מול המלאי הזמין בארץ. לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה דיה. כן אני יודע שהנושא יכול לגרור מגוון דעות רבות, כמעט כמספר המשתתפים בדיון.
הייתי ממליץ ומבקש לפתוח שירשור דביק ע"י יודעי דבר ובעלי ניסיון (אני לא אחד מהם), ובו לפרט:
יתרונות / חסרונות של סוגי חימוש (לדוגמא: HP , FMJ, לחץ סטנדרטי, +P וכדומה)
התאמת התחמושת למאפייני האקדח - קנה 4" או 3.5" וכדומה
וחשוב לא פחות, מה קיים בארץ והיכן ניתן לרכוש.
במקרה הפרטי שלי (S&W 3194, קנה 3.5") הספקתי להבין שקיימת תחמושת לא מוגברת של הידרה שוק ומגטק במשקל 124 גרין. אני מעדיף לא מוגברת מבחינת רתע ושחיקת האקדח, אבל לא בטוח שהבחירה נכונה. אולי בכל זאת עדיף 147 גרין +P .....
תודה מראש למי שיתייחס ויתן מענה לנושא.
עברתי על מספר שירשורים בפורום בניסיון למצוא תשובה, להתאמת תחמושת להגנה עצמית לסוג האקדח שברשותי, מול המלאי הזמין בארץ. לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה דיה. כן אני יודע שהנושא יכול לגרור מגוון דעות רבות, כמעט כמספר המשתתפים בדיון.
הייתי ממליץ ומבקש לפתוח שירשור דביק ע"י יודעי דבר ובעלי ניסיון (אני לא אחד מהם), ובו לפרט:
יתרונות / חסרונות של סוגי חימוש (לדוגמא: HP , FMJ, לחץ סטנדרטי, +P וכדומה)
התאמת התחמושת למאפייני האקדח - קנה 4" או 3.5" וכדומה
וחשוב לא פחות, מה קיים בארץ והיכן ניתן לרכוש.
במקרה הפרטי שלי (S&W 3194, קנה 3.5") הספקתי להבין שקיימת תחמושת לא מוגברת של הידרה שוק ומגטק במשקל 124 גרין. אני מעדיף לא מוגברת מבחינת רתע ושחיקת האקדח, אבל לא בטוח שהבחירה נכונה. אולי בכל זאת עדיף 147 גרין +P .....
תודה מראש למי שיתייחס ויתן מענה לנושא.
- סליקאי ארד

אני תמיד מקפיד גם שיהיה לי קליע יצוק מכסף סטרלינג 925 וזאת למקרה שזומבי יתקוף אותי,טוב גם נגד ערפדים,,
וברצינות,אין גבול לפיין שמקריות,
יורה את התחמושת שאני יכול להרשות לעצמי לירות לפחות 1000-2000 כדור בשנה ללא בעיות הזנה ופלטה, וזו גם התחמושת ביום יום,וכמה שיותר זול יותר משובח
יורה את התחמושת שאני יכול להרשות לעצמי לירות לפחות 1000-2000 כדור בשנה ללא בעיות הזנה ופלטה, וזו גם התחמושת ביום יום,וכמה שיותר זול יותר משובח
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:אני תמיד מקפיד גם שיהיה לי קליע יצוק מכסף סטרלינג 925 וזאת למקרה שזומבי יתקוף אותי,טוב גם נגד ערפדים,,
זה לא סותר.
על כישורי ירי וקליעה אין בכלל ויכוח.
אותו כנ"ל גם לגבי אמינות ובעיות הזנה.
מצד שני, אני לא חושב שיש איזה פסול להשתמש בכל אמצעי חוקי שיכול להטות את הכף לטובתך במקרה של הגנה עצמית (במקרה זה תחמושת הולופוינט).
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איני איני חולק עליך איתמר,העיניין שאין לי תקציב לירות כמות גדולה של תחמושת חלולה,
וזאת מבלי להזכיר כי רוב המטווחים אינם מאפשרים ירי של תחמושת זו,
ומכיוון שמר מרפי קרוב משפחה שלי
,
לא מוכן לתת לו סיכוי ,שבשעת הצורך האקדח שהזין אתמול ללא בעיה חמושת רגילה,ישהק וישתנק לפתע עם תחמושת חלולה.
וזאת מבלי להזכיר כי רוב המטווחים אינם מאפשרים ירי של תחמושת זו,
ומכיוון שמר מרפי קרוב משפחה שלי
לא מוכן לתת לו סיכוי ,שבשעת הצורך האקדח שהזין אתמול ללא בעיה חמושת רגילה,ישהק וישתנק לפתע עם תחמושת חלולה.
פחות -לרוב זה יותר,,
בוא נתחיל אחד אחד מר סיימון,
ראשית בוא נירגע. אני אשמח להשיב לך בנוגע להכל. וכן אני לא גר בארץ לכן שאלתי אם ישנה אפשרות TO RELOAD IN ISRAEL משמע אינני חי בארץ.
אז ככה,
באימרה מחזוריות הכוונה, וגם רשמתי "סייקל".
קח לדוגמא גלוק 34 9ממ אל מול גלוק 19 גם הוא 9ממ הסייקל של כל אחד מהם שונה. ה 19 יהיה מהיר יותר לא חשוב כמה ריקוייל ספרינגז תשנה (הוא קצר יותר). אבל ההדף מורגש בו יותר מאותה סיבה.
לכל כדור הדף משלו לכן הוא יוצר סייקל אחר לגמרי. במיוחד במעבר בין קוטרים.
לגבי ההשוואה, אתה אמרת שחל שינויי גדול בין ירי ב .40 ל9ממ ואתה צודק מאד. רק רציתי להזכיר כי כדאי לבדוק תחמושת בנפרד דהיינו 9ממ ל9ממ וכו...
ואם כבר מדובר בהשוואה בכדי ליצור אופטיליות הייתי בודק כמות כדורים במחסנית לעומת דיוק במטח לעומת כח עצירה. זו רק דיעה שלי ולא יותר.
רק לידיעתך כל נושא ה 40. בארה"ב הוא פוליטי ויש מי שנהנה מכספי ציבור בתחום. ככה נבחר ה .40 לקוטר מבצעי וחבל. דרך אגב 90% לא סובלים את השינויי ומייחלים לחזרת ה 9ממ. ראה דוגמא החוזה עם ברטה שוב כוחות על שגרמו לצבא ארה"ב להשתמש בנשק לא מי יודע מה.
ולמזלי הרב אני אינני נוהג לקחת דוגמא מכוחות הביטחון בארה"ב.
כן כן אני לא רק אומר אני מוכן להוכיח ש .40 עושה פיזור גדול יותר מ 9ממ באותו קצב ירי של מטח. אתה לא יכול להשתלט על הריקוייל של .40 לעומת 9ממ באותה מידה. במיוחד ש .40 נחשב לכדור עם ריקוייל חזק לעומת הקוטר שלו.
תנסה ביל דריל ותכתוב תוצאות ניראה אם תצליח להיות קרוב. וזה לא משנה אם אתה יורה או שאול קירש התוצאות יהיו שונות.
ביל דריל: 7Y עם הבאזר שליפה ירי מטח של 6 כדורים הכל A ZONE (חייב).
אז כמו שכבר אמרתי לא אני לא גר בארץ כרגע. ואני גם שומר על החוק באופן מפתיע.
ממש אבל ממש לא מעניין אותי מה עושות חברות ליצור המוני של כדורים עכשיו. אני בטוח שחברת שופרסל לא מבכה כאשר אופים עוגות בבית גם אם הן טובות יותר. עקיצה מיותרת!
קודם כל מה רע התרמילים שאוספים? כל עוד הם נקיים ואחידים לפני השימוש זה בסדר גמור.
חבל שאת מרכז העניין ב RELOAD דחקת לצד כי זה לא שירת את האפשרות לעקוץ.
אז רק בשבילך הסבר,
אבקת השריפה והכמות שלה משתנה ביחס למשקל הקליע.
אבקה טובה כמו וויטבורי 310, 320 אן נישרפת במהירות אחידה ופחותת עשן לפנים.
קליע של גולד דוט מצופה כולו נחושת גם בחלקו האחורי ומאפשר ירי רב של כדורים על אותו קנה. במיוחד אם יורים כמות של 50000 ל 100000 בשנה.
פריימר של CCI הוא אמין וטוב לכן כדורים עקרים איין וזה מה שחשוב.
מכונת RELOAD של דילון מאפשרת אין סוף בדיקות איכות ואחידה ביותר דאבל דואוסינג לא בא בחשבון קרימפ מעולה והכל טוב.
אתה מבין כמה פרמטרים יש לבניית כדור עכשיו? אתה מבין גם כמה זניח מאיפה התרמילים?
הלוואי ויכולתי לתת לך לנסות 50 כדור שאני מייצר רק שתבין עד כמה הם שונים לטובה ועד כמה הם אחידים לעומת כדורים מסחריים.
חבר אני רק מנסה לעזור כאן אין צורך בעקיצות והתמרמרות. אני מכבד אותך ולכן עונה לך על הכל. אם ישנן עוד שאלות בשמחה רק בלי כל הנגטיביות.
שתהיה לך שנה מעולה ובטוחה.
ראשית בוא נירגע. אני אשמח להשיב לך בנוגע להכל. וכן אני לא גר בארץ לכן שאלתי אם ישנה אפשרות TO RELOAD IN ISRAEL משמע אינני חי בארץ.
אז ככה,
באימרה מחזוריות הכוונה, וגם רשמתי "סייקל".
קח לדוגמא גלוק 34 9ממ אל מול גלוק 19 גם הוא 9ממ הסייקל של כל אחד מהם שונה. ה 19 יהיה מהיר יותר לא חשוב כמה ריקוייל ספרינגז תשנה (הוא קצר יותר). אבל ההדף מורגש בו יותר מאותה סיבה.
לכל כדור הדף משלו לכן הוא יוצר סייקל אחר לגמרי. במיוחד במעבר בין קוטרים.
לגבי ההשוואה, אתה אמרת שחל שינויי גדול בין ירי ב .40 ל9ממ ואתה צודק מאד. רק רציתי להזכיר כי כדאי לבדוק תחמושת בנפרד דהיינו 9ממ ל9ממ וכו...
ואם כבר מדובר בהשוואה בכדי ליצור אופטיליות הייתי בודק כמות כדורים במחסנית לעומת דיוק במטח לעומת כח עצירה. זו רק דיעה שלי ולא יותר.
רק לידיעתך כל נושא ה 40. בארה"ב הוא פוליטי ויש מי שנהנה מכספי ציבור בתחום. ככה נבחר ה .40 לקוטר מבצעי וחבל. דרך אגב 90% לא סובלים את השינויי ומייחלים לחזרת ה 9ממ. ראה דוגמא החוזה עם ברטה שוב כוחות על שגרמו לצבא ארה"ב להשתמש בנשק לא מי יודע מה.
כן כן אני לא רק אומר אני מוכן להוכיח ש .40 עושה פיזור גדול יותר מ 9ממ באותו קצב ירי של מטח. אתה לא יכול להשתלט על הריקוייל של .40 לעומת 9ממ באותה מידה. במיוחד ש .40 נחשב לכדור עם ריקוייל חזק לעומת הקוטר שלו.
תנסה ביל דריל ותכתוב תוצאות ניראה אם תצליח להיות קרוב. וזה לא משנה אם אתה יורה או שאול קירש התוצאות יהיו שונות.
ביל דריל: 7Y עם הבאזר שליפה ירי מטח של 6 כדורים הכל A ZONE (חייב).
אז כמו שכבר אמרתי לא אני לא גר בארץ כרגע. ואני גם שומר על החוק באופן מפתיע.
ממש אבל ממש לא מעניין אותי מה עושות חברות ליצור המוני של כדורים עכשיו. אני בטוח שחברת שופרסל לא מבכה כאשר אופים עוגות בבית גם אם הן טובות יותר. עקיצה מיותרת!
קודם כל מה רע התרמילים שאוספים? כל עוד הם נקיים ואחידים לפני השימוש זה בסדר גמור.
חבל שאת מרכז העניין ב RELOAD דחקת לצד כי זה לא שירת את האפשרות לעקוץ.
אז רק בשבילך הסבר,
אבקת השריפה והכמות שלה משתנה ביחס למשקל הקליע.
אבקה טובה כמו וויטבורי 310, 320 אן נישרפת במהירות אחידה ופחותת עשן לפנים.
קליע של גולד דוט מצופה כולו נחושת גם בחלקו האחורי ומאפשר ירי רב של כדורים על אותו קנה. במיוחד אם יורים כמות של 50000 ל 100000 בשנה.
פריימר של CCI הוא אמין וטוב לכן כדורים עקרים איין וזה מה שחשוב.
מכונת RELOAD של דילון מאפשרת אין סוף בדיקות איכות ואחידה ביותר דאבל דואוסינג לא בא בחשבון קרימפ מעולה והכל טוב.
אתה מבין כמה פרמטרים יש לבניית כדור עכשיו? אתה מבין גם כמה זניח מאיפה התרמילים?
הלוואי ויכולתי לתת לך לנסות 50 כדור שאני מייצר רק שתבין עד כמה הם שונים לטובה ועד כמה הם אחידים לעומת כדורים מסחריים.
חבר אני רק מנסה לעזור כאן אין צורך בעקיצות והתמרמרות. אני מכבד אותך ולכן עונה לך על הכל. אם ישנן עוד שאלות בשמחה רק בלי כל הנגטיביות.
שתהיה לך שנה מעולה ובטוחה.
- סליקאי זהב

גלוק 34
אתה מנהל עם סימון דוח שיח של חרשים הוא מדבר על אימון בקוטר גבוהה יותר (כמו ה0.40 למשל כמובן שאפשר לדבר גם על 0.45 אוו אחר)שהוא משמעותית יותר חזק מהכדור המחוזק שאותו אתה מתכוון לירות להגנה עצמית כדי למקסם את כושר העצירה שלך .
ואתה עונה לו תשובה חלקית לשאלה למה הרתע המורגש גדל ככל שהאקדח קטן .
אין פה שום השוואה מלפפון לוייבה אוו הלפך לא מדובר פה על איזה מחקר אמפירי .
מדובר פה בשיטת אימון נטו שתעזור לך להגיעה לאיפה שאתה רוצה, בדיוק כמו שרץ מתאמן עם משקולות מחוברות לרגלים ,ברור שאין לו שום כוונה לרוץ איתם במרוץ .
היתרונות בשיטה המוצאת הם חיסכון כלכלי (כדור 0.40 FMJ עולה כ3 שקלים במטווח מסחרי לעומת כדור 9מ"מ JHP שמחירו נע סביב ה5 שקלים ) היכולת לירות בכל מטווח סגור ופתוח ללא בעיה וכמובן שירי של 0.40 וצפונה מחזק את הגוף וירגיל אותו לרתע ולרשף ולרעש הרבה יותר גדולים מה9ממ ולכן ברגע האמת היורה יחזור יותר מהר לתמונת כוונות המקבץ יקטן ולכן הוא יהיה יורה הרבה יותר יעיל .
סימון
קשה להתווכח עם התאוריה שלך אלא מה שבתאוריה הכל טוב ויפה בפועל במציאות הישראלית שבה מרבית אזרחי המדינה לא זכאים לנשק כלל והמיעוט שכן יכול 90% ממנו מוגבל לאקדח אחד וקנה אחד, אין לה לתאוריה הזאת אחיזה במציאות .
אתה מנהל עם סימון דוח שיח של חרשים הוא מדבר על אימון בקוטר גבוהה יותר (כמו ה0.40 למשל כמובן שאפשר לדבר גם על 0.45 אוו אחר)שהוא משמעותית יותר חזק מהכדור המחוזק שאותו אתה מתכוון לירות להגנה עצמית כדי למקסם את כושר העצירה שלך .
ואתה עונה לו תשובה חלקית לשאלה למה הרתע המורגש גדל ככל שהאקדח קטן .
אין פה שום השוואה מלפפון לוייבה אוו הלפך לא מדובר פה על איזה מחקר אמפירי .
מדובר פה בשיטת אימון נטו שתעזור לך להגיעה לאיפה שאתה רוצה, בדיוק כמו שרץ מתאמן עם משקולות מחוברות לרגלים ,ברור שאין לו שום כוונה לרוץ איתם במרוץ .
היתרונות בשיטה המוצאת הם חיסכון כלכלי (כדור 0.40 FMJ עולה כ3 שקלים במטווח מסחרי לעומת כדור 9מ"מ JHP שמחירו נע סביב ה5 שקלים ) היכולת לירות בכל מטווח סגור ופתוח ללא בעיה וכמובן שירי של 0.40 וצפונה מחזק את הגוף וירגיל אותו לרתע ולרשף ולרעש הרבה יותר גדולים מה9ממ ולכן ברגע האמת היורה יחזור יותר מהר לתמונת כוונות המקבץ יקטן ולכן הוא יהיה יורה הרבה יותר יעיל .
סימון
קשה להתווכח עם התאוריה שלך אלא מה שבתאוריה הכל טוב ויפה בפועל במציאות הישראלית שבה מרבית אזרחי המדינה לא זכאים לנשק כלל והמיעוט שכן יכול 90% ממנו מוגבל לאקדח אחד וקנה אחד, אין לה לתאוריה הזאת אחיזה במציאות .
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 03 ינואר 2013, 07:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
1. אכן הרבה יחידות משטרה בארה"ב חוזרות ל-9ממ. יריתי ב-0.40, לטעמי כדור מעצבן ולא ידידותי ליורה.
2. אישית אני מעדיף להתאמן ולשאת ביום יום את אותו האקדח. לא אוהב הפתעות בזמן אמת וסומך מאד על זיכרון שרירים. נכון ש-9ממ מרגיש חלש ליד 0.40, אבל גם זה יכול מאד לפגוע ביכולות בזמן אמת.
א.
2. אישית אני מעדיף להתאמן ולשאת ביום יום את אותו האקדח. לא אוהב הפתעות בזמן אמת וסומך מאד על זיכרון שרירים. נכון ש-9ממ מרגיש חלש ליד 0.40, אבל גם זה יכול מאד לפגוע ביכולות בזמן אמת.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

glock34 כתב:רק לידיעתך כל נושא ה 40. בארה"ב הוא פוליטי ויש מי שנהנה מכספי ציבור בתחום. ככה נבחר ה .40 לקוטר מבצעי וחבל. דרך אגב 90% לא סובלים את השינויי ומייחלים לחזרת ה 9ממ. ראה דוגמא החוזה עם ברטה שוב כוחות על שגרמו לצבא ארה"ב להשתמש בנשק לא מי יודע מה.
אשמח אם תרחיב איזה בדיוק לחצים פולטים הביאו לבחירה של ה0.40 ?
איזה לחצים פולטים כל כך חזקים כדי להשפיע במקביל על מאות גופי אכיפה שכל אחד עושה בחירה נפרדת?
לגבי אותם 90% שלא סובלים אתה השינוי .... ,אני מוכן לשים איתך ראש ש90% מהשוטרים לא מבינים מה השינוי מבחינתם האקדח הוא עוד כלי שהעבודה נותנת בדיוק כמו מכשיר קשר ופנקס דוחות ,זה מה יש ועם זה מנצחים ,והם לא מקדישים לזה דקותיים מחשבה מעבר .
לגבי החוזה של ברטה היתי מציעה לך בחום ללכת ולמוד את המתריה קצת ,זה האקדח הכי מנוסה בהסטוריה של ארצות הברית הוא עבר 3 סדרות ניסוי אינטנסיביות וניצח למרות כל הלחצים הפוליטים הכלכלים והארכעות המשפטיות ופעם אחרי פעם הוכיח שהוא עדיף ע"פ כל המתמודדים האחרים במכרז ,המתחרים כל פעם שידרגו שיפרו והתאימו את הכלים ברטה אפילו לא טרחה להחליף את האקדחים בחדשים ועדין ניצחה .
לגבי טעינה חוזרת בישראל היא אסורה למעשה כל מי שמקבל רשיון נשק למעט יורים בסוגי הספורט השונים מקבלים הקצבה חד פעמית של 50 כדור וזאת הכמות המקסימאלית של כדורים שמותר להם להחזיק .
איתמר -איזה יחידות משטרה חזרו ל 9X19 מה 0.40 כמדניות מחייבת ?
איתמר -איזה יחידות משטרה חזרו ל 9X19 מה 0.40 כמדניות מחייבת ?
אני מניח שעם תעשה חיפוש בגוגל תמצא.
http://www.murray.utah.gov/index.aspx?NID=194
כמו כן משטרת ניו יורק ושיקגו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או