חשיפה תרתי משמע
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
זאת ההחלטה הכי אדיוטית, מפגרת, מטומטמת ואינפנטילית ששמעתי מעודי !!!
יש לארגן מייד מסע החתמות של הורים ופניה לעו"ד על מנת לתבוע את הקצין האומלל שקיבל את ההחלטה הזאת על פגיעה רשלית בשלום החיילים, בסיכונם האישי, וכשיקרה חלילה משהו לאותם חיילים, או יותר נכון, בעקבות אי התחמשותם של החיילים, לתבוע לדין פלילי על גרימת מוות ברשלנות מצד מקבל ההחלטה המפגרת הנ"ל !!!
כל חייל לובש מדים מאומן לשימוש בנשק !!! אפילו אם הוא רובאי 0 !
כל חייל נושא מדים הוא יעד לפיגוע/חטיפה/מעשי איבה מצג אחד
ומצד שני אמון על שמירת שלום הציבור.
לקחת ממנו את הנשק שהוא יוצא לביתו ??? אז למה בכלל לתת לו נשק בבסיס אם הוא לא ידע לתפעל אותו ??????
יותר מכך, למה בכלל לגייס אותו ??
לדעתי, צריך ל ס ר ס !!! כן כן, לסרס את האידיוט שקיבל את ההחלטה הנ"ל !!!
חבלני, בו נגיד שיקחו מכל החבלנים של המשטרה את נישקם האישי. הרי הם לא ממש באמת צרכים אותם....הם הרי מתעסקים רק בפרוק פצצות...
בו ניקח מכל שורי הסיור את הנשקים שלהם ונצייד אותם בשוקרים (כמו למשל באוסטרליה), הרי רובם (לפחות הרוב המכריע שאני מכיר מהמרכז) לא ממש מיומנים בירי באקדח יותר מכל אזרח אחר נושא נשק...
בו ניקח מכל המאבטחים של השב"כ את כלי הנשק שלהם לאחר העבודה....
בו ניקח מכל אותם אנשי משמר הכנסת את הנשקים אחרי שעות העבודה....
בו ניקח מכל מדריכי הירי את הנשק לאחר שעות העבודה...
בעצם מכולנו....למה אני או אתה בכלל צרכים נשק ????
רוצים לעשות סדר, לצמצם את הגניבות ? תצמידו את הנשק לחיילים בפקודה גם שהם על אזרחי. תחליפו נשק ארוך באקדח !!!! יש עוד מליון הצעות...
אחת מהם, להכשיר את המשטרה המהוללת שלנו שתמנע מעשים כאלו, הרי זה התפקיד שלה...
קודם שיקחו את הנשקים לאחר שעות העבודה מכל דוברי העברית הרצוצה לאחר שעות העבודה, הם הרי "שומרי החוק" העיקריים לאחר שעות העבודה...
אוף, קבינימאט, באמת הידיעה הזאת הצליחה לעצבן אותי...
רק לא מזמן קרא מפכ"ל המשטרה לכל האזרחים נושאי הנשק לשאת אותו עימם בכדי להגביר את רמת הביטחון של הציבור....אפילו רה"מ רבין בזמנו פנה לעם לשאת את הנשק עימו לכל מקום...
אז מי זה המטומטם שחושב אחרת....
יש לארגן מייד מסע החתמות של הורים ופניה לעו"ד על מנת לתבוע את הקצין האומלל שקיבל את ההחלטה הזאת על פגיעה רשלית בשלום החיילים, בסיכונם האישי, וכשיקרה חלילה משהו לאותם חיילים, או יותר נכון, בעקבות אי התחמשותם של החיילים, לתבוע לדין פלילי על גרימת מוות ברשלנות מצד מקבל ההחלטה המפגרת הנ"ל !!!
כל חייל לובש מדים מאומן לשימוש בנשק !!! אפילו אם הוא רובאי 0 !
כל חייל נושא מדים הוא יעד לפיגוע/חטיפה/מעשי איבה מצג אחד
ומצד שני אמון על שמירת שלום הציבור.
לקחת ממנו את הנשק שהוא יוצא לביתו ??? אז למה בכלל לתת לו נשק בבסיס אם הוא לא ידע לתפעל אותו ??????
יותר מכך, למה בכלל לגייס אותו ??
לדעתי, צריך ל ס ר ס !!! כן כן, לסרס את האידיוט שקיבל את ההחלטה הנ"ל !!!
חבלני, בו נגיד שיקחו מכל החבלנים של המשטרה את נישקם האישי. הרי הם לא ממש באמת צרכים אותם....הם הרי מתעסקים רק בפרוק פצצות...
בו ניקח מכל שורי הסיור את הנשקים שלהם ונצייד אותם בשוקרים (כמו למשל באוסטרליה), הרי רובם (לפחות הרוב המכריע שאני מכיר מהמרכז) לא ממש מיומנים בירי באקדח יותר מכל אזרח אחר נושא נשק...
בעצם מכולנו....למה אני או אתה בכלל צרכים נשק ????
רוצים לעשות סדר, לצמצם את הגניבות ? תצמידו את הנשק לחיילים בפקודה גם שהם על אזרחי. תחליפו נשק ארוך באקדח !!!! יש עוד מליון הצעות...
אחת מהם, להכשיר את המשטרה המהוללת שלנו שתמנע מעשים כאלו, הרי זה התפקיד שלה...
קודם שיקחו את הנשקים לאחר שעות העבודה מכל דוברי העברית הרצוצה לאחר שעות העבודה, הם הרי "שומרי החוק" העיקריים לאחר שעות העבודה...
אוף, קבינימאט, באמת הידיעה הזאת הצליחה לעצבן אותי...
רק לא מזמן קרא מפכ"ל המשטרה לכל האזרחים נושאי הנשק לשאת אותו עימם בכדי להגביר את רמת הביטחון של הציבור....אפילו רה"מ רבין בזמנו פנה לעם לשאת את הנשק עימו לכל מקום...
אז מי זה המטומטם שחושב אחרת....
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
פיילוט:
אמרת כמה דברים חכמים בשתיים-שלוש שורות האחרונות שלך.
מאחורי ההחלטה הזו יש הרבה מחשבה. כמה ג'ובניקים כבר מתו מפליטות כדור וכמה רובים צבאיים מגיעים בסוף לארגוני טרור או פשע מאורגן? לי אין מספרים, אבל כפי הנראה הם מטרידים.
יש הרבה הגיון מאחורי ההחלטה, הבעיה היא יותר מושרשת ונמצאת ברמת האימון של החיילים, הצבא מודע לכך ומאמן יותר את מי שזה דרוש לעיסוקו ואומר, "מחוץ לתפקיד שאליו נדרש החייל אל נשקו, אין סיבה כי יהיה לו נשק צבאי". הצבא צודק.
בנוגע לידיעה שלך, אין בה כלום פרט להשתלחויות אישיות והרבה "שטויות".
אמרת כמה דברים חכמים בשתיים-שלוש שורות האחרונות שלך.
מאחורי ההחלטה הזו יש הרבה מחשבה. כמה ג'ובניקים כבר מתו מפליטות כדור וכמה רובים צבאיים מגיעים בסוף לארגוני טרור או פשע מאורגן? לי אין מספרים, אבל כפי הנראה הם מטרידים.
יש הרבה הגיון מאחורי ההחלטה, הבעיה היא יותר מושרשת ונמצאת ברמת האימון של החיילים, הצבא מודע לכך ומאמן יותר את מי שזה דרוש לעיסוקו ואומר, "מחוץ לתפקיד שאליו נדרש החייל אל נשקו, אין סיבה כי יהיה לו נשק צבאי". הצבא צודק.
בנוגע לידיעה שלך, אין בה כלום פרט להשתלחויות אישיות והרבה "שטויות".
נערך לאחרונה על ידי gadie בתאריך 07 אוקטובר 2004, 10:25, נערך פעם אחת בסך הכל.
ה-HK של אבא שלי טוב יותר מה-HK של אבא שלך!!!
חג שמח לכל החברים,
אני בטוח שרבים מכם מכירים את צהל בשנים האחרונות ממילואים ,אז אני לא.
אני שירתי עד לפני מספר חודשים בימ"ח בסביבה יחסית עויינת ובגלל הפחד של הסמח"ט שלי מאקדחים הוא פקד עלי לא לבוא איתו לצבא.
לאחר דין ודברים ולאחר שהוכחתי לו שאני עם האקדח מגן על עצמי טוב ממה שהוא ושאר הקצינים מסוגלים להגן על עצמם עם נשק הוא אישר לי ללכת רק עם אקדח.
לאחר כמה שבועות העברתי מטווח לכלל חיילי הימ"ח והנגדים ומצאתי שלוש נשקים עם קנה חסום ולאחר המטווח לאור התוצאות המלצתי לסמח"ט לקחת את הנשקים מהאנשים ביחידה ולדאוג להם להסעות הביתה על מנת לא לסכן אותם.
לעומת זאת בהיותי קצין בגדוד לוחם לקחתי את כלל המחלקה ועשיתי להם יום מטווחים שבו עבדנו על הקליעה אך בעיקר נתתי להם לירות ממצבים שונים על מנת שיהיה להם לפחות הביטחון בשעת אירוע להרים את הנשק לירות ולפגוע.
ומה כל זה אומר
שיש ג'ובניקים שלא צריכים נשק ויש תומכי לחימה שעל הצבא להכשיר אותם כמו לוחמים מן המניין.
ביי בינתיים,גלעד.
אני בטוח שרבים מכם מכירים את צהל בשנים האחרונות ממילואים ,אז אני לא.
אני שירתי עד לפני מספר חודשים בימ"ח בסביבה יחסית עויינת ובגלל הפחד של הסמח"ט שלי מאקדחים הוא פקד עלי לא לבוא איתו לצבא.
לאחר דין ודברים ולאחר שהוכחתי לו שאני עם האקדח מגן על עצמי טוב ממה שהוא ושאר הקצינים מסוגלים להגן על עצמם עם נשק הוא אישר לי ללכת רק עם אקדח.
לאחר כמה שבועות העברתי מטווח לכלל חיילי הימ"ח והנגדים ומצאתי שלוש נשקים עם קנה חסום ולאחר המטווח לאור התוצאות המלצתי לסמח"ט לקחת את הנשקים מהאנשים ביחידה ולדאוג להם להסעות הביתה על מנת לא לסכן אותם.
לעומת זאת בהיותי קצין בגדוד לוחם לקחתי את כלל המחלקה ועשיתי להם יום מטווחים שבו עבדנו על הקליעה אך בעיקר נתתי להם לירות ממצבים שונים על מנת שיהיה להם לפחות הביטחון בשעת אירוע להרים את הנשק לירות ולפגוע.
ומה כל זה אומר
שיש ג'ובניקים שלא צריכים נשק ויש תומכי לחימה שעל הצבא להכשיר אותם כמו לוחמים מן המניין.
ביי בינתיים,גלעד.
- סליקאי כסף

לדעתי, חייל, שידוע שישרת בצבא באחד מתפקידי המשרד, באיזור עירוני מובהק, לא צריך ללבוש מדים, לא צריך לשאת נשק, ולא צריך לעבור טירונות בכלל. זה בזבוז זמן וכסף לצבא להכשיר חייל שיעבור את כל הטירונות בחדר ממוזג עם רשימת פטורים מכף רגל ועד ראש.
חייל כזה צריך לקבל את המינימום הדרוש מהצבא, ולתת את המקסימום שהוא יכול, אבל חייל כזה לא יכול ולא ראוי לשמור, הכשרה של שעתיים וחצי במטווח ואח"כ לדחוף לו רובה ביד ולעשות אותו טרומפלדור זה קצת אבסורד (בטירונות שלי לפני כך וכך שנים, היו כאלו שלא פגעו במטרות מטווח "אדיר" של 25 מטרים, ועדיין הוסמכו לשאת רובה, ולשמור).
לחלופין, אם החליטו לצייד חיילי משרדים (כולל חיילות) במדים, וכמו שכולנו יודעים, ברגע שאתה לובש מדים, אתה הופך ליעד לפיגוע, ציידו אותם גם עם ההכשרה המתאימה הדרושה להם. קרב מגע, ידע בשימוש בנשק המתאים לצרכי תפקידם (כן, נשק קצר.......אולי אקדח למשל?). מי שלא יעבור את ההכשרה הנדרשת, לא יוכל לשאת את אותו הנשק, אבל גם יוטלו עליו סנקציות בהתאם. וחיילת שלא יכולה לירות ברובה או אקדח, לא מתאימה לשרת בגוף צבאי. כי הרי בסופו של דבר, זה עדיין צבא.
רוצים להפוך את הצבא לאזרחי? מצויין, לא כל פקידה צריכה לשאת נשק, אבל זה גם לא תפקידה. היא גם לא צריכה ללבוש מדים, ולא צריכה לקבל הנחות והטבות וחופשת שחרור ומענק שחרור וכל שאר ההטבות שיש ללובשי המדים. (מה שבהחלט יכין אותה לחיים האזרחיים, שם אף אחד לא חייב לה כלום, ואם לא תעבוד, לא תאכל)
השומרים יהיו אזרחים (ועם התקציב שיש לצבא, אני מניח שיהיו אלה אותם קשישים חביבים השומרים על פתחי הסופרמרקטים, או אותה חיילת שבדיוק לפני חודש השתחררה מהצבא, ולפני שנה ועשרה חודשים בטירונות סירבה לירות ברובה "כי זה נורא מפחיד" ).
את הלחימה נפקיד בידי ה"פריירים" שמה לעשות נולדו עם גוף ונפש בריאה המסכנים, ודעתם השתבשה עליהם ונלחמו עם הההורים בכדי להשיג חתימה (כבנים יחידים או בנים למשפחות שכולות) רק בכדי שיוכלו ללכת לקרבי, ושאר חבריהם משובשי הדעת שבכל זאת חושבים על התרומה שרוצים לתרום למדינה, ולא מסתכלים על היציאות הביתה ועל הויתורים שיצטרכו לוותר.
באמצע, יש לנו את "תומכי הלחימה". הם עוברים טירונות "חצי חצי" לא לכאן ולא לכאן, לא קרבי ולא ג'ובניק. חלקם הגדול תורמים לא פחות מכל לוחם אחר, חיים איתם באותם אוהלים בבוץ, בקור ובחום, ואולי הם לא אלו שיוצאים למארבים ולפעילות השוטפת "שם בחוץ", אבל הם מתפקדים לפני בזמן ואחרי שהלוחמים חוזרים. את הטבחים לפחות מצ'פרים ב"שבוע שבוע" מה קורה עם הקשרים, אנשי המפקדה, הנשקים (נכון גלוקי?) וכו'. כל אלו שבלעדיהם אף לוחם לא יכול אפילו לחרבן כמו שצריך, שלא לדבר על לצאת להלחם. הם מסתכנים לא פחות מכל לוחם אחר בהגעה לבסיס, ביציאה הביתה, בשמירות, ובעצם השהות שלהם בבסיס בקו קדמי (זיכרו את כיסופים), וכל אחד מהתפקידים שלהם הוא חיוני וחשוב בכל רגע נתון (כן, גם אותו אפסנאי מושתן, שברגע האמת, קם ודואג לך, הלוחם, לבטריות, או לחולצה נקייה במידה שלך).
הגיע הזמן שהצבא יחליט על טירונות אחידה (כן, כמו בצבא האמריקאי שכולם מדברים עליו) ולאחר מעבר הטירונות, חלוקה לתפקידי הלוחם ותומך הלחימה, והמשך הכשרה לפי הצורך. מי שלא עובר טירונות, ישמש כפקיד, ללא מדים וללא שמירות, אבל גם ללא זכויות של חייל.
חייל כזה צריך לקבל את המינימום הדרוש מהצבא, ולתת את המקסימום שהוא יכול, אבל חייל כזה לא יכול ולא ראוי לשמור, הכשרה של שעתיים וחצי במטווח ואח"כ לדחוף לו רובה ביד ולעשות אותו טרומפלדור זה קצת אבסורד (בטירונות שלי לפני כך וכך שנים, היו כאלו שלא פגעו במטרות מטווח "אדיר" של 25 מטרים, ועדיין הוסמכו לשאת רובה, ולשמור).
לחלופין, אם החליטו לצייד חיילי משרדים (כולל חיילות) במדים, וכמו שכולנו יודעים, ברגע שאתה לובש מדים, אתה הופך ליעד לפיגוע, ציידו אותם גם עם ההכשרה המתאימה הדרושה להם. קרב מגע, ידע בשימוש בנשק המתאים לצרכי תפקידם (כן, נשק קצר.......אולי אקדח למשל?). מי שלא יעבור את ההכשרה הנדרשת, לא יוכל לשאת את אותו הנשק, אבל גם יוטלו עליו סנקציות בהתאם. וחיילת שלא יכולה לירות ברובה או אקדח, לא מתאימה לשרת בגוף צבאי. כי הרי בסופו של דבר, זה עדיין צבא.
רוצים להפוך את הצבא לאזרחי? מצויין, לא כל פקידה צריכה לשאת נשק, אבל זה גם לא תפקידה. היא גם לא צריכה ללבוש מדים, ולא צריכה לקבל הנחות והטבות וחופשת שחרור ומענק שחרור וכל שאר ההטבות שיש ללובשי המדים. (מה שבהחלט יכין אותה לחיים האזרחיים, שם אף אחד לא חייב לה כלום, ואם לא תעבוד, לא תאכל)
השומרים יהיו אזרחים (ועם התקציב שיש לצבא, אני מניח שיהיו אלה אותם קשישים חביבים השומרים על פתחי הסופרמרקטים, או אותה חיילת שבדיוק לפני חודש השתחררה מהצבא, ולפני שנה ועשרה חודשים בטירונות סירבה לירות ברובה "כי זה נורא מפחיד" ).
את הלחימה נפקיד בידי ה"פריירים" שמה לעשות נולדו עם גוף ונפש בריאה המסכנים, ודעתם השתבשה עליהם ונלחמו עם הההורים בכדי להשיג חתימה (כבנים יחידים או בנים למשפחות שכולות) רק בכדי שיוכלו ללכת לקרבי, ושאר חבריהם משובשי הדעת שבכל זאת חושבים על התרומה שרוצים לתרום למדינה, ולא מסתכלים על היציאות הביתה ועל הויתורים שיצטרכו לוותר.
באמצע, יש לנו את "תומכי הלחימה". הם עוברים טירונות "חצי חצי" לא לכאן ולא לכאן, לא קרבי ולא ג'ובניק. חלקם הגדול תורמים לא פחות מכל לוחם אחר, חיים איתם באותם אוהלים בבוץ, בקור ובחום, ואולי הם לא אלו שיוצאים למארבים ולפעילות השוטפת "שם בחוץ", אבל הם מתפקדים לפני בזמן ואחרי שהלוחמים חוזרים. את הטבחים לפחות מצ'פרים ב"שבוע שבוע" מה קורה עם הקשרים, אנשי המפקדה, הנשקים (נכון גלוקי?) וכו'. כל אלו שבלעדיהם אף לוחם לא יכול אפילו לחרבן כמו שצריך, שלא לדבר על לצאת להלחם. הם מסתכנים לא פחות מכל לוחם אחר בהגעה לבסיס, ביציאה הביתה, בשמירות, ובעצם השהות שלהם בבסיס בקו קדמי (זיכרו את כיסופים), וכל אחד מהתפקידים שלהם הוא חיוני וחשוב בכל רגע נתון (כן, גם אותו אפסנאי מושתן, שברגע האמת, קם ודואג לך, הלוחם, לבטריות, או לחולצה נקייה במידה שלך).
הגיע הזמן שהצבא יחליט על טירונות אחידה (כן, כמו בצבא האמריקאי שכולם מדברים עליו) ולאחר מעבר הטירונות, חלוקה לתפקידי הלוחם ותומך הלחימה, והמשך הכשרה לפי הצורך. מי שלא עובר טירונות, ישמש כפקיד, ללא מדים וללא שמירות, אבל גם ללא זכויות של חייל.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

יואב .
צודק צודק צודק.
אבל הבעיה היא שלא כולם חושבים כמוך כמוני .
סתם לידע כללי .
טירונים 02 יורים בהסמכה לשאת נשק חצי אוטומטי 5 כדורים יום ו 5 כדורים ליליה
וכל מי שיושב בסביבת צריפין , הקריה ותל השומר .
עבר את ההסמכה הזאת .
חיילים שמגיעים לתפקידי עורף ביחידות קרביות . אנשי חימוש לוגיסטיקה מודיעין קשר וכ'ו
הינם חיילים בעלי רובאי 03 ומעלה . (טירונות שונה )
ולהזכירכם טירונות 03 הינה טירונות חיל השיריון.
מה גם - רוב אנשי הלוגיסטיקה ביחידות הקרביות הינם לוחמים לשעבר בעלי רובאי 07 .
הם הגיעו למערך הלוגיסטיקה עקב ...
בעיות ת"ש ורפואיות (לא נפשיות).
מכאו נובע שהם יודעים להשתמש בכלי נשק .
נכון , יש את היוצאים מין הכלל שלמרות ששירתו ככלום בצה"ל יודעים לתפעל נשק יותר טוב מהמון לוחמים .
עמוס
צודק צודק צודק.
אבל הבעיה היא שלא כולם חושבים כמוך כמוני .
סתם לידע כללי .
טירונים 02 יורים בהסמכה לשאת נשק חצי אוטומטי 5 כדורים יום ו 5 כדורים ליליה
וכל מי שיושב בסביבת צריפין , הקריה ותל השומר .
עבר את ההסמכה הזאת .
חיילים שמגיעים לתפקידי עורף ביחידות קרביות . אנשי חימוש לוגיסטיקה מודיעין קשר וכ'ו
נכון , יש את היוצאים מין הכלל שלמרות ששירתו ככלום בצה"ל יודעים לתפעל נשק יותר טוב מהמון לוחמים .
עמוס
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
חברים,
כל הסיפור פה החל בגלל החלטה לקחת לחיילים מסוימים את הנשק מחשש שהוא יגנב כאשר הוא בבית ויגיע לגורמים עויינים. זה הכל.
מה הקשר לכל מה שאתה כותבים כאן על הכשרות, נוהלי יחידות מילואים שאתם חושפים, ושלל רעיונות לשיפור המצב?
מסתבר שנשק רב אכן נגנב מצה"ל, ולא רק מחיילים שמשאירים אותו בבית....הכלים והתחמושת נגנבים מימחים, נשקיות וסתם נשכחים לעיתים בשטח לאחר אימון!
אבל מה, יותר קל לחפש את הגרוש מתחת לפנס - ברמת החייל הבודד. זה גם נותן יותר הד תקשורתי ש"הצבא פועל למיגור התופעה".
כל הסיפור פה החל בגלל החלטה לקחת לחיילים מסוימים את הנשק מחשש שהוא יגנב כאשר הוא בבית ויגיע לגורמים עויינים. זה הכל.
מה הקשר לכל מה שאתה כותבים כאן על הכשרות, נוהלי יחידות מילואים שאתם חושפים, ושלל רעיונות לשיפור המצב?
מסתבר שנשק רב אכן נגנב מצה"ל, ולא רק מחיילים שמשאירים אותו בבית....הכלים והתחמושת נגנבים מימחים, נשקיות וסתם נשכחים לעיתים בשטח לאחר אימון!
אבל מה, יותר קל לחפש את הגרוש מתחת לפנס - ברמת החייל הבודד. זה גם נותן יותר הד תקשורתי ש"הצבא פועל למיגור התופעה".
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
רק לחדד את הזיכרון... במיוחד לגבי חיילי המפקדה.
למי שזוכר את ליל הגילשונים.
לוחמי הנח"ל לא תפקדו כפי שמצפים מחייל (לא מחייל קרבי, מחייל בכלל !!!).
את הארוע סיים אפסנאי, חייל מפקדה, תומך לחימה, שיצא עם נשק וגמר את המחבל !!!
רגע....
היה גם קצין, מאוד בכיר בכיר (תא"ל) מחיל הים (לא משנה מאיזו שייטת) שמביתו נגנב אקדח צבאי...
גם לראש השב"כ גנבו מחשב נייד מאוד מסווג....
אז למה להם כן ימשיכו לתת את הנשקים/ציוד כזה או אחר...
מה, לא גונבים לקצינים את הרכבים הצבאיים שלהם ?, אז שפני שהם יוצאים לחופשה, שיקחו להם את הרכב....
יותר מיזה, למה בכלל שהם ילבשו מדים ?, כמו בסרטים של המשטרה בארה"ב, לפני שהם יוצאים הבייתה, הם יכנסו למלטחות, יתרחצו ויחליפו לאזרחי...
אבוי לאן מתדרדרת המדינה...חייל בלי נשק (ולא משנה איזה חייל הוא) הוא כמו אוטו בלי גלגלים, כמו אקדח בלי כדורים...
יואב מנסח זאת הרבה יותר רגוע ממני....(לא ?)
למי שזוכר את ליל הגילשונים.
לוחמי הנח"ל לא תפקדו כפי שמצפים מחייל (לא מחייל קרבי, מחייל בכלל !!!).
את הארוע סיים אפסנאי, חייל מפקדה, תומך לחימה, שיצא עם נשק וגמר את המחבל !!!
רגע....
היה גם קצין, מאוד בכיר בכיר (תא"ל) מחיל הים (לא משנה מאיזו שייטת) שמביתו נגנב אקדח צבאי...
גם לראש השב"כ גנבו מחשב נייד מאוד מסווג....
אז למה להם כן ימשיכו לתת את הנשקים/ציוד כזה או אחר...
מה, לא גונבים לקצינים את הרכבים הצבאיים שלהם ?, אז שפני שהם יוצאים לחופשה, שיקחו להם את הרכב....
יותר מיזה, למה בכלל שהם ילבשו מדים ?, כמו בסרטים של המשטרה בארה"ב, לפני שהם יוצאים הבייתה, הם יכנסו למלטחות, יתרחצו ויחליפו לאזרחי...
אבוי לאן מתדרדרת המדינה...חייל בלי נשק (ולא משנה איזה חייל הוא) הוא כמו אוטו בלי גלגלים, כמו אקדח בלי כדורים...
יואב מנסח זאת הרבה יותר רגוע ממני....(לא ?)
ראבק...זה מעצבן אותי..
תיכנסו לכאן
כתוב שם שנשק נגנב מיחידת דובדבן, אז גם להם לא צריך לתת נשק...
רוב הנשק נגנב ממחנות צבאיים ולא מבתים של אנשים, מספיק כבר לZיין את השכל עם מספרים לא בדוקים...את השניבות הגדולות עושים מנוולים שהיו עם קשרים במערכת הביטחון...כמו לדוגמה הניבזה שרצח את רכז הביטחון של הקיבוץ בצפון וגנב משהו כמו 70 נשקים ומכר לפלסטינאים....
בו נראה לכם עובדות:
קישור
וכאן: http://www.tam.co.il/18_6_2004/magazin1.htm
להלן גם רשימת העברות החמורות מבחינת המערכת הצבאית שמחייבת רישום פלילי: http://www.idf.il/hebrew/organization/p ... faults.doc
רק לסבר את האוזר, בפרוש לא כתוב שם כלום על שמירה על נשק (איזה אבסורד.....), כן כתוב שם על הטלת כשפים....(אולי כנגד רס"ר הבסיס.....לך תדע)
הכי חשוב...
אנו נמצאים מיום הקמת המדינה במצב חרום !!!
אנו נלחמים על חיינו במדינה בכל רגע ורגע.....אנו במלחמה.
מי שלא מבין זאת, יתבקש לקרוא את המסמך הנ"ל "דיני הלוחמה בשדה הקרב" על כל 86 עמודיו, ולאחר מכן יקבל החלטות !!!
להלן הקישור נ.ב - המסמך הוא בלמ"ס
תיכנסו לכאן
כתוב שם שנשק נגנב מיחידת דובדבן, אז גם להם לא צריך לתת נשק...
רוב הנשק נגנב ממחנות צבאיים ולא מבתים של אנשים, מספיק כבר לZיין את השכל עם מספרים לא בדוקים...את השניבות הגדולות עושים מנוולים שהיו עם קשרים במערכת הביטחון...כמו לדוגמה הניבזה שרצח את רכז הביטחון של הקיבוץ בצפון וגנב משהו כמו 70 נשקים ומכר לפלסטינאים....
בו נראה לכם עובדות:
קישור
וכאן: http://www.tam.co.il/18_6_2004/magazin1.htm
להלן גם רשימת העברות החמורות מבחינת המערכת הצבאית שמחייבת רישום פלילי: http://www.idf.il/hebrew/organization/p ... faults.doc
רק לסבר את האוזר, בפרוש לא כתוב שם כלום על שמירה על נשק (איזה אבסורד.....), כן כתוב שם על הטלת כשפים....(אולי כנגד רס"ר הבסיס.....לך תדע)
הכי חשוב...
אנו נמצאים מיום הקמת המדינה במצב חרום !!!
אנו נלחמים על חיינו במדינה בכל רגע ורגע.....אנו במלחמה.
מי שלא מבין זאת, יתבקש לקרוא את המסמך הנ"ל "דיני הלוחמה בשדה הקרב" על כל 86 עמודיו, ולאחר מכן יקבל החלטות !!!
להלן הקישור נ.ב - המסמך הוא בלמ"ס
pilot כתב:חבלני, בו נגיד שיקחו מכל החבלנים של המשטרה את נישקם האישי. הרי הם לא ממש באמת צרכים אותם....הם הרי מתעסקים רק בפרוק פצצות...
לשאבעצם מכולנו....למה אני או אתה בכלל צרכים נשק ????
אל תתיתן להם רעיונות ,בסוף עוד יישמו אותם.
גלוקי כתב:חיילים שמגיעים לתפקידי עורף ביחידות קרביות . אנשי חימוש לוגיסטיקה מודיעין קשר וכ'ו
זה כנראה משהוא חדש
כי כל הקשר והחימוש שאני מכיר עברו טירונות 02 בלבד (אם תרצה כמה דוגמאות שיש סיכוי
שאתה מכיר ,כי הם שרתו בחטמ"ר אצלכם, אז בפרטי).
נכון יש מקומות מסוימים שיש קצינים שלוקחים יוזמות ברוכות להעלאת רמת החילות בקרב החיילים תומכי הלחימה .
אבל זה יוזמות מקומיות ולא מגמה כוללת.
אגב גם בקרב הג'ובניקים יש שתי רמות הכשרה :
יש את ה00 (ככה קוראים לה ,לא אני המצאתי ,כנראה על שום הרמה שלה אוו על שם זה שהמציא אותה).
וזה משהוא כמו שגלוקי מתאר ומיועדת לפקידים ופקידות.
ויש את ה02 שזה מה שעוברים החימוש ,חה"א ,חיל הים ואחרים שאומנם מדובר בהכשרה קצת יותר רצינית אבל עדין זה רחוק מהיעד שבסופה כולם כולל כולם מצליחים להגן על עצמם
לכל הפחות.
pilot כתב:להלן גם רשימת העברות החמורות מבחינת המערכת הצבאית שמחייבת רישום פלילי: http://www.idf.il/hebrew/organization/p ... faults.doc
פיילוט,
לפחות תקרא את הקישורים שאתה מפנה אליהם...
חוק שיפוט צבאי, עבירות שמחייבות רישום פלילי:
סעיף 78: "הוצאת נשק מרשות הצבא"
סעיף 80: "אי שמירתו של רכוש צבאי שהוא נשק/כלי שיט/כלי טיס/כלי תחבורה אחר"
סעיף 85: "שימוש בלתי חוקי בנשק"
חוק העונשין, עבירות צבאיות שמחייבות רישום פלילי:
סעיף 339: "הזנחת השמירה של כלי יריה וחמרים מסוכנים"
אהה.... וגם לא מצאתי שם שום דבר לגבי כישוף...
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
higt-power כתב:לענין אי קריאה לשמ"פ
מולך (וירטואלית) "ג'ובניק" עם הכשרת 02 "לוחמת" שמבצע 30 יום ויותר מילואים בכל שנה
חלקם אגב בתפקידי אבטחה בשטחים במקומות לא הכי סימפטים.
ואני ממש לא היחיד!!
האם זה הגיוני שמעל 50% של הצבא לא מסוגל אפילו להגן על עצמו בצורה סבירה (על להלחם באוייב אני אפילו לא מדבר)??
לא, אתה בהחלט לא היחיד, לצערי. גם אני בסרט הזה.
אתה לא מאמין שלצבא באמת אכפת אם קיימת ההכשרה או לא. אחרי הכל, הצבא כבר מיומן בלשלוח נציגים של קצין העיר.
לגבי החיילים הסדירים והכתבה - החלטה לא פשוטה. כל איש בטחון במדים הוא מטרה, והשאלה היא: איך המטרה הזו פועלת בזמן אמת. תשובה פשוטה לעניין זה, אינה קיימת.
לגבי גניבות נשק - אם הנשק נגנב מהבית - אין הבדל אם נושא אותו קרבי או ג'ובניק. במקרה של חטיפה, סביר להניח שחייל קרבי ינהג אחרת, אך כאן נשללת מג'ובניק אפשרות התגובה במידה ולוקחים לו את הנשק. בסיטואציה של מניעת אסון, אני רוצה להאמין שחייל, כמו כל איש בטחון, לא יירה אלא אם הוא בטוח בעצמו, ייזהה את המטרה ויירה רק במצב שהנזק שיגרום יהיה קטן מהנזק שייגרם במידה ולא ישתמש בנשק.
נערך לאחרונה על ידי ניר בתאריך 07 אוקטובר 2004, 15:03, נערך פעם אחת בסך הכל.
בהיעדר מקור אחר קראתי את הכתבה עוד כמה פעמים כדי לנסות ולנתח מה בדיוק עומד מאחורי המהלך הזה. אני חושב שגניבות הנשק זה רק חלק מהתמונה, ואפילו לא חלק גדול ממנה כיוון שעיקר כמות הנשק שמגיעה לידי גורמים עוינים באה מפריצות למחסנים ולא מגניבה מחילים בודדים.
ברשותכם גזרתי כמה קטעים מהכתבה שאני חושב ששם מסתתרים עיקרי הדברים.
כפי שאתם רואים, ההחלטה מי ישא נשק ומי לא הפכה להיות החלטה על בסיס אישי שנתונה בידי המפקד הישיר של אותו החיל. בידי המפקד עכשיו יש את הכח להחליט מי ישא נשק ביחידה שלו ומי לא. לדעתי המהלך הזה נעשה כדי לאפשר לקחת את הנשק מאותם חיילים אשר הצבא "סומך עליהם פחות" מסיבות שונות ומשונות.
אני חושב שהשורה התחתונה של דובר צה"ל חושפת את הכל.
מדובר במהלך מגמתי של צימצום מספר נושאי הנשק בצבא למינימום ההכרחי, באותו האופן שנעשה במגזר האזרחי.
העילה מאחורי המהלך הזה היא תופעת גניבות הנשק -- אבל אני מרשה לעצמי לחשוב שקיימות גם סיבות נוספות שדובר צה"ל לא טרח לציין.
אני חושב שאם הגענו למצב בו הצבא לא מאמין ולא סומך על החיילים שלו עד כדי כך שהוא אוסף מהם את כלי הנשק אז המצב מאד מאד עגום.
א.
ברשותכם גזרתי כמה קטעים מהכתבה שאני חושב ששם מסתתרים עיקרי הדברים.
על-פי ההנחיות שיתפרסמו בקרוב, יכין כל מפקד רשימה של החיילים שתחת פיקודו וימליץ על אלה שמהם יילקח הנשק. מפקד הזרוע אליו שייך הקצין הוא זה שיאשר את המלצתו, וכך למעשה יקבע מי הם החיילים שיישארו לא חמושים.
.
.
לגבי חיילים שגרים ביישובים מרוחקים, ההחלטה האם יישאו נשק בדרכם הביתה תהיה בידי קצין בדרגת אלוף-משנה.
כפי שאתם רואים, ההחלטה מי ישא נשק ומי לא הפכה להיות החלטה על בסיס אישי שנתונה בידי המפקד הישיר של אותו החיל. בידי המפקד עכשיו יש את הכח להחליט מי ישא נשק ביחידה שלו ומי לא. לדעתי המהלך הזה נעשה כדי לאפשר לקחת את הנשק מאותם חיילים אשר הצבא "סומך עליהם פחות" מסיבות שונות ומשונות.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה ל-ynet: "בצה"ל מתבצעת כיום עבודת מטה להתכנסות בהיקף האוכלוסייה הנושאת נשק בתנועה מינהלתית ואינה כוללת את אוכלוסיית הלוחמים. עבודת מטה זו נבחנת בצה"ל עקב עלייה בהיקף גניבות נשק בכלל יחידות צה"ל. כחלק מהפעילות הצה"לית עוסק גם אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בהיערכות לפקודה זו והוא כולל צמצום אוכלוסייה נושאת נשק בתנועה מינהלתית בלבד, ולא בפעילות המחייבת נשיאת נשק.
אני חושב שהשורה התחתונה של דובר צה"ל חושפת את הכל.
מדובר במהלך מגמתי של צימצום מספר נושאי הנשק בצבא למינימום ההכרחי, באותו האופן שנעשה במגזר האזרחי.
העילה מאחורי המהלך הזה היא תופעת גניבות הנשק -- אבל אני מרשה לעצמי לחשוב שקיימות גם סיבות נוספות שדובר צה"ל לא טרח לציין.
אני חושב שאם הגענו למצב בו הצבא לא מאמין ולא סומך על החיילים שלו עד כדי כך שהוא אוסף מהם את כלי הנשק אז המצב מאד מאד עגום.
א.
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:אני חושב שאם הגענו למצב בו הצבא לא מאמין ולא סומך על החיילים
שלו עד כדי כך שהוא אוסף מהם את כלי הנשק אז המצב מאד מאד עגום.
זה לא שהצבא לא סומך על החיילים שלו הוא לא סומך על חלקם.
תסתכל על הנוער של היום, תראה לאן המדינה הולכת ותבין שגם אתה לא היית סומך עליהם.
כיוון שאין חשק לכתוב הודעות באורך הגלות אצטרף ואחזק את דבריו של יואב30 שלדעתי הם הכי נכונים מבחינה פרקטית - כלכלית והגיונית.
*תוקנה שגיאת כתיב, לא שונה התוכן.
נערך לאחרונה על ידי Colonel בתאריך 07 אוקטובר 2004, 19:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
קולונל...
אי אפשר לאכול את העוגה ושהיא תישאר שלמה.
אתה לא יכול להגיד תסתכל על הנוער של היום לאן המדינה הולכת ובאותה הנשימה לקרוא לאותם בני נוער לשירות חובה של 3 שנים.
אם אתה לא סומך עליהם -- אז אל תגייס אותם בכלל או תשחרר אותם מהצבא לאלתר. אם אתה סומך עליהם אז אל תתיחס אליהם בתור אוכלוסיה סוג ב'.
א.
אי אפשר לאכול את העוגה ושהיא תישאר שלמה.
אתה לא יכול להגיד תסתכל על הנוער של היום לאן המדינה הולכת ובאותה הנשימה לקרוא לאותם בני נוער לשירות חובה של 3 שנים.
אם אתה לא סומך עליהם -- אז אל תגייס אותם בכלל או תשחרר אותם מהצבא לאלתר. אם אתה סומך עליהם אז אל תתיחס אליהם בתור אוכלוסיה סוג ב'.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד