כדור עוזי באקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
yoav30 כתב:איתמר.
א. לא התעוררתי במצב רוח קרבי.
ב. במטווח לא פורקים כעסים, אלא מתאמנים. מי שחושב שבמטווח פורקים כעסים אולי כדאי שלא יחזיק בנשק.
איפה כתבתי את המילה כעסים???

- תרמתי למען הסליק
רבותיי, אני רוצה להבין כאן נקודה חשובה: התחילו למכור כדורי "עוזי" בחנויות לכל מבקש? כמה עולה חבילה? או שאולי מותר כבר לירות תחמושת צבאית/משטרתית באקדחים פרטיים? זה טוב, כי עכשיו אני יכול ללכת למטווח כל יום!
ועכשיו, ברצינות: כשאני הולך למטווח בבסיס שלי, אני יורה מאקדח צבאי, ואז ,בכפוף להוראות הצבא, מותר לירות תחמושת עוזי משנת 95 ומעלה. אם, למרות ההוראה, יקרה משהו לאקדח זה כתוצאה מהירי - הוא יוחלף או יתוקן בנשקיית הבסיס. לגבי האקדח הפרטי שלי - פשוט אין דילמה כזו - ירי תחמושת צבאית (וגם משטרתית) באקדחים פרטיים פשוט אסור... ואם מחר תפרוץ מלחמה ולא תהיה לי ברירה, אלה להשתמש באותה תחמושת - הנזק שיכול להגרם לכלי לטווח ארוך לא יעמוד בראש סדר העדיפויות שלי.
ועכשיו, ברצינות: כשאני הולך למטווח בבסיס שלי, אני יורה מאקדח צבאי, ואז ,בכפוף להוראות הצבא, מותר לירות תחמושת עוזי משנת 95 ומעלה. אם, למרות ההוראה, יקרה משהו לאקדח זה כתוצאה מהירי - הוא יוחלף או יתוקן בנשקיית הבסיס. לגבי האקדח הפרטי שלי - פשוט אין דילמה כזו - ירי תחמושת צבאית (וגם משטרתית) באקדחים פרטיים פשוט אסור... ואם מחר תפרוץ מלחמה ולא תהיה לי ברירה, אלה להשתמש באותה תחמושת - הנזק שיכול להגרם לכלי לטווח ארוך לא יעמוד בראש סדר העדיפויות שלי.
- סליקאי טיטניום
היגיט, ספיי.
אתם מפספסים את הנקודה העיקרית. לא הבטחת שלומו ועתידו של הכלי, אלא של היורה. לגוף אין ח"ח ולכן לא חייבים לירות כל דבר, בעיקר לא אם מגיע בתפזורת.
אתם מפספסים את הנקודה העיקרית. לא הבטחת שלומו ועתידו של הכלי, אלא של היורה. לגוף אין ח"ח ולכן לא חייבים לירות כל דבר, בעיקר לא אם מגיע בתפזורת.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
עדיין כדור של עוזי חזק יותר מכדור אקדח סטנדרטי. דובר פה הרבה על תקנים ומספרים. רבותי!! כל זה לא נכון לגבינו. כל אחד מאיתנו מחזיק בכלי אחר שלאו דוקא מתאים לתקן NATO/כדור של עוזי. נכון להיום ישנם יצרנים שבפרוש לא ממליצים להשתמש בתחמושת מוגברת בכלים שלהם (אפילו באקדחים מודרניים),
לפחות לא בצורה מסיווית. מה לעשות אבל כדור חזק יותר שוחק יותר. על תתפלאו אם אחרי שימוש מוגבר בתחמיש מוגבר פתאום תגלו סדק שמתפתח במקום החלש במחלק. בקיצור, כדאי לבדוק עם היצרן לאיזה תחמושת מקסימלית מיועד הכלי שברשותכם. למענכם ולמען אלו שיורים לידכם במטווח.
לפחות לא בצורה מסיווית. מה לעשות אבל כדור חזק יותר שוחק יותר. על תתפלאו אם אחרי שימוש מוגבר בתחמיש מוגבר פתאום תגלו סדק שמתפתח במקום החלש במחלק. בקיצור, כדאי לבדוק עם היצרן לאיזה תחמושת מקסימלית מיועד הכלי שברשותכם. למענכם ולמען אלו שיורים לידכם במטווח.
אני רציני
- סליקאי כסף
כדור עם צבע סגול = כדור אימונים של המשטרה / צבא, 115 גריין, תחמיש "רגיל".
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
האישור לירי כדור עוזי האקדח ניתן לאחר.
1. שינוי הפיקה , אבש"ר וכמותו. בסדרת יצור 95 ומעלה .
2. ולא כי אין יותר תחמושת אקדח . יש ובשפע.
3. ישנם יחידות המשתמשות במחסניות ארוכות של... לירי ב.... ללא החלפת התחמושת .
4.תוצאות הפגיעות שוות.
5.יורים אותם מכל סוגי האקדחים הקיימים בצה"ל.
איש גדול אשמח אם תאשר.
עמוס
1. שינוי הפיקה , אבש"ר וכמותו. בסדרת יצור 95 ומעלה .
2. ולא כי אין יותר תחמושת אקדח . יש ובשפע.
3. ישנם יחידות המשתמשות במחסניות ארוכות של... לירי ב.... ללא החלפת התחמושת .
4.תוצאות הפגיעות שוות.
5.יורים אותם מכל סוגי האקדחים הקיימים בצה"ל.
איש גדול אשמח אם תאשר.
עמוס
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד