מה תעשו עם הנשק? (שאלה מהחיים)

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Cybrosh » 13 יוני 2004, 19:05

עם כל הכבוד פה לבעלי הגלוק, ולאחרים שפשוט אין להם "מזל"(או יותר נכון יש :twisted: ), תראה לי בעל נשק אחד שייכנס למים כאשר הנשק עליו.

אם הייתי יודע שאני מתכוון להיכנס למים, מלכתחילה לא הייתי לוקח את הנשק.

הגנה ממה בדיוק? מהנחשים או מהעקרבים?? ולפני שכל בעלי התרחישים יתארו לי פה מצבים הדומים למבצעי לחימה בשטחים, אז נניח שבסדר, ישנם מקרים שבהם צריך הגנה, או שתיקח אמצעי חלופי לאקדח, או שתישאר מחוץ למים.

*אין זו המלצה לבעלי גלוק להיכנס למים... :roll:
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יובל » 14 יוני 2004, 10:51

HUNTER - הנושא שהעלית רציני וחשוב ( תבין, בכל נושא שמועלה כאן יש את החבורה הקבועה של הליצנים שחייבים לבלבל את המוח. קבל את זה כרע הכרחי ), והתחבטתי בו לא מעט, בעיקר מכיוון שבמקום בו אני עובד וגר ( רצועת עזה ) יש גם ים וגם צורך בנשק להגנה עצמית. הפיתרון שמצאתי: אני תוחב את הנשק לשקית עבה ומכסה אות השקית במגבת, כך אני יורד לחוף. בחוף, תוך כדי סידור החפצים והתיקים, אני פורש את המגבת, כשמתחתיה האקדח, וכשהיא מסתירה את האקדח מהסביבה אני תוחב אותו לחול ומכסה, כשכל הפעילות נראית מהצד סטנדרטית לחלוטין. לשקית קשור חבל אדום אותו אני משאיר על החול, בין כל החפצים.כך, אני היחיד יודע שיש במקום נשק, ואת מיקומו. בעת ארוע כל שנותר הוא לשלוף את השקית מהחול בעזרת החבל, ואתה חמוש.
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 14 יוני 2004, 13:11

יובל,

תבין, בכל נושא שמועלה כאן יש את החבורה הקבועה של הליצנים שחייבים לבלבל את המוח. קבל את זה כרע הכרחי

אני לוקח זאת 'אישית' - אח"כ אל תפנה אצבע ותגיד "אני לא התחלתי".
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי winner » 14 יוני 2004, 13:45

יובל

עכשיו כולנו יודעים למה מחובר החבל האדום...
מה יקרה אם מישהו ימשוך אותו "בטעות" כשאתה רחוק מהמגבת?

השיטה לא נראית לי ובטח שלא לספר עליה בפורום.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי e.y.l » 14 יוני 2004, 16:17

מכל ההתכתבויות פה לא הועלתה שום הצעה .

אני אמור לצאת לטיול של יומיים שבוע הבא אם חברה ממקום העבודה כשאני יהיה בעל הנשק היחיד שם.
חלק מהטיול הוא הליכה במים ורפטינג של כשעתיים מה הייתם ממליצים לעשות ??
האם קיים תיק / פאוץ נשיאה אטום למים?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 14 יוני 2004, 18:17

יובל כתב:HUNTER - הנושא שהעלית רציני וחשוב ( תבין, בכל נושא שמועלה כאן יש את החבורה הקבועה של הליצנים שחייבים לבלבל את המוח. קבל את זה כרע הכרחי ), והתחבטתי בו לא מעט, בעיקר מכיוון שבמקום בו אני עובד וגר ( רצועת עזה ) יש גם ים וגם צורך בנשק להגנה עצמית. הפיתרון שמצאתי: אני תוחב את הנשק לשקית עבה ומכסה אות השקית במגבת, כך אני יורד לחוף. בחוף, תוך כדי סידור החפצים והתיקים, אני פורש את המגבת, כשמתחתיה האקדח, וכשהיא מסתירה את האקדח מהסביבה אני תוחב אותו לחול ומכסה, כשכל הפעילות נראית מהצד סטנדרטית לחלוטין. לשקית קשור חבל אדום אותו אני משאיר על החול, בין כל החפצים.כך, אני היחיד יודע שיש במקום נשק, ואת מיקומו. בעת ארוע כל שנותר הוא לשלוף את השקית מהחול בעזרת החבל, ואתה חמוש.

יובל,

בקיץ שעבר בחוף הדולפינריום ביתי הגדולה מצאה תוך כדי משחק בחול ארנק שאיזה ליצן אחד קבר "כדי שאף אחד לא ימצא" בשעה שהוא גולש בים..... במקרה הנ"ל הבחור קיבל ממני את הארנק בחזרה, אם זה היה נשק אז זה היה נגמר אחרת לגמרי כיוון שהייתי מזעיק לחוף את המשטרה.

דרך אגב. מה אתם עושים עם הפלאפונים שלכם כאשר אתם יורדים לחוף?

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 14 יוני 2004, 18:24

e.y.l כתב:מכל ההתכתבויות פה לא הועלתה שום הצעה .

אני אמור לצאת לטיול של יומיים שבוע הבא אם חברה ממקום העבודה כשאני יהיה בעל הנשק היחיד שם.
חלק מהטיול הוא הליכה במים ורפטינג של כשעתיים מה הייתם ממליצים לעשות ??
האם קיים תיק / פאוץ נשיאה אטום למים?

אם זה טיול אז איו שום בעיה, פשוט תשמן טוב את הנשק עם CLP ותישא אותו עליך כרגיל. לא יקרה שום דבר אם הוא ירטב. לגבי התחמושת, תזרוק אותה אחרי.

אם אתה רוצה לאטום את התחמושת אתה יכול לקחת לק ציפרניים מדולל מאד ולתת שכבה דקה מסביב לפיקה ושכבה דקה בחיבור בין הקליע לתרמיל.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אביG19 » 14 יוני 2004, 18:36

איתמר ( או א. :wink: ).
דווקא לא הייתי ממליץ להשתמש בלק, דק ומדולל ככל שיהיה , זאת עקב כך שעלולות להיווצר בעיות נקירה של התחמושת הנ"ל או בעיות הזנה עקב תוספת היקף לתרמיל.
נכון שיש אקדחים שנוקרים כל כדור שיורים אותו , אולם להגנה עצמית לא הייתי מסתכן בכך.
לצורך הטיול הנ"ל, המלצתי, לעטוף את האקדח והמחסניות הנוספות (מה , מסתובבים רק עם מחסנית אחת :shock: ) בשקית ניילון כמו שהציגו קודמיי ואת השקית הנ"ל לתוך פאוצ' שאותו ניתן לשאת בתלייה.

מנסיון של חבר שהיה בטיול ראפטינג לפני כשבועיים, הבחור נפל לנהר בעת שניסה לעלות על הסירה.
האקדח שלו היה רק בתוך הפאוצ' , ללא שקית.
למרות שהיה מעל חצי דקה בתוך המים, יחד עם הנשק, הפאוצ' לא התמלא מים, אלא היו רק סימנים קלים מאוד של רטיבות בתוכו.
לאחר הטיול הנשק פורק ונוקה ושומן והכדורים הוחלפו במחסניות ( סיבה טובה ללכת למטווח ולירות את הכדורים הישנים , כאילו שצריך סיבה מיוחדת ללכת למטווח :wink: ).

טיול נעים

אבי :)
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 14 יוני 2004, 19:26

לא ברור למה מתייחסים להצעה לשים ת'גלוק בתוך פאוץ' ללא שקית וללא שום כלום וכך להכנס למים (טיול, ראפטינג וכו') כבדיחה ? :?

בחול

במים

בקרח

אז שדווקא בירדן ההרי / גילבון / בריכת המשושים וכיו"ב הוא פתאום יחליד ?! :shock:
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי gil. » 14 יוני 2004, 19:40

e.y.l
גלוק או לא גלוק. להזכירך, מתכת לא נוטה להנמס במים. אם אתה לא מתכוון לרבוץ במים (הכוונה למים מתוקים) מספר ימים אין שום בעיה להכנס למים עם כל אקדח בתנאי שלאחר מכן תיבש ותשמן.
לגבי תחמושת, לא הייתי ממליץ לשאת ככוננות אבל מנסיון אישי אני חיכול לספר שפיוקי או תע"ש נורו ללא בעיות אחרי טבילה במים...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 14 יוני 2004, 19:57

אביG19 כתב:איתמר ( או א. :wink: ).
דווקא לא הייתי ממליץ להשתמש בלק, דק ומדולל ככל שיהיה , זאת עקב כך שעלולות להיווצר בעיות נקירה של התחמושת הנ"ל או בעיות הזנה עקב תוספת היקף לתרמיל.
נכון שיש אקדחים שנוקרים כל כדור שיורים אותו , אולם להגנה עצמית לא הייתי מסתכן בכך.
לצורך הטיול הנ"ל, המלצתי, לעטוף את האקדח והמחסניות הנוספות (מה , מסתובבים רק עם מחסנית אחת :shock: ) בשקית ניילון כמו שהציגו קודמיי ואת השקית הנ"ל לתוך פאוצ' שאותו ניתן לשאת בתלייה.

אבי :)

אין שום בעיות בנקירה של התחמושת ולא בהזנה. יש לק אטימה מיוחד לתחמושת (זה הצבע האדום שאנחנו רואים מסביב לפיקה והקליע בתחמושות קצת יותר טובות) בהעדר הנוזל הזה שניתן לקנות אותו בארה"ב בכל החנויות שמוכרות רכיבים לטעינה חוזרת של תחמושת ניתן להשתמש בלק ציפרניים מדולל עד כדי מים.. שמים טיפה על הפיקה ומנגבים עם צמר גפן את השאריות כך שיש חומר רק ברווח בין התרמיל לפיקה ולא על הפיקה עצמה. ואותו כנל לגבי הקליע והתרמיל. מנגבים כל טיפה של עודף מהקליע והתרמיל.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 14 יוני 2004, 21:00

תחמושת 19*9 אמורה להיות בכל העולם בתקן צבאי, ולכן אמורה להיות אטומה למים. עם זאת, תחמושות מיצרנים פחות מוכרים או ממוחזרות, לא הייתי סומך עליהן בנושא זה.

עצה / המלצה - לא לקרב אל הכדור שום שמן או ממיס אחר, כי חדירת הממיס /שמן אל תוך התרמיל תגרור פגיעה באבש"ר, ומשם הדרך אל קליע התקוע בקנה או איו"ר אחר, קצרה. (הסכנות גדולות הרבה יותר - פיצוץ הקנה ועוד)

לעניין הנשק והמים - קח פאוץ' טוב, סגור את הנשק בניילון כולל התחמושת, חגור היטב לגופך וחתור לשלום.
לאחר היציאה מהמים, בפינה מאובטחת (מצע רך, כיוון בטוח) בצע פריקה מסודרת, בדוק נזקים ופעל ע"פ המצב בשטח - ייבוש, ניקוי ושימון במידת הצורך, החלפת התחמושת לטרייה בהקדם האפשרי, ואת הישנה במידה ונראית תקינה, קח למטווח לצריכה מיידית וזהירה, אך אם ישנו חשש קל שבקלים לגבי תקינותה, אל תירה אותה בכלל, מנע סכנה מראש.

אל תפחד מחלודה וכו', בקיץ הלח ומזיע שלנו, אתה לא רחוק מטיול רפטינג..

נועם.
טיול נעים.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אביG19 » 14 יוני 2004, 23:06

itamar כתב:[quote=]

אין שום בעיות בנקירה של התחמושת ולא בהזנה. יש לק אטימה מיוחד לתחמושת (זה הצבע האדום שאנחנו רואים מסביב לפיקה והקליע בתחמושות קצת יותר טובות) בהעדר הנוזל הזה שניתן לקנות אותו בארה"ב בכל החנויות שמוכרות רכיבים לטעינה חוזרת של תחמושת ניתן להשתמש בלק ציפרניים מדולל עד כדי מים.. שמים טיפה על הפיקה ומנגבים עם צמר גפן את השאריות כך שיש חומר רק ברווח בין התרמיל לפיקה ולא על הפיקה עצמה. ואותו כנל לגבי הקליע והתרמיל. מנגבים כל טיפה של עודף מהקליע והתרמיל.

איתמר
הרעיון שלך הינו רעיון טוב וזאת במידה ויש לך את הכלים המיועדים לכך (לפי הבנתי, יש לך נסיון בתחום הטעינה החוזרת בזמן שהותך בארה"ב :? :?: ).
החשש שלי בשימוש ברעיון הנ"ל הוא שיש יותר מדי סימני שאלה, כגון: עד לאיזה רמה לדלל את הלק :?: , עם איזה חומר לדלל :?: מים, אצטון, טינר, אלכוהול ,
בכל מקרה , האם חומר הדילול לא יפגע בפיקה, כמו שנועם הזכיר ?
האם הדילול יהיה במידה הנכונה ולא יותר מדי מדולל או לא מדולל מספיק ואז תהיה שיכבה עבה מדי של חומר .
בקיצור , יותר מדי שאלות פתוחות שבשעת אמת לא הייתי רוצה להשאל.
נכון שאת חלקן ניתן לפתור בשיטת הניסוי והטעייה, אולם לא הייתי ממליץ לאף אחד לעשות זאת.

בקיצור, רעיון טוב אולם הדרך לביצועו עלולה להיות רצופה בתקלות.
מזכיר לי את הפתגם " הדרך לגהנום רצופה כוונות טובות" :wink:

להת'

אבי :D :)
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 15 יוני 2004, 07:55

יובל,
אולי אתה חושב שכולם ליצנים, אבל... אתה עבריין.
מה שסיפרת עליו הוא ההגדרה האולטימטיבית להפקרת נשק (ועוד בחוף הים ברצועת עזה, מקום בו לא מסתובבים שום גורמים עויינים, לבטח).

לקבור אקדח בחול ללא השגחה ולקוות לטוב זה אפילו פחות בטוח מאשר לנעול אותו באוטו (וגם זאת עבירה פלילית).

אז נכון שהתרגלנו לספוג את המחמאות לחברי הפורום המתלוות לכל הודעה שלך, אבל לעיתים צריך לבדוק את קופת השרצים הפרטית גם כן.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי itamar » 15 יוני 2004, 16:38

קישור
לכל מי שמעוניין, הנה לינק למוצר האמיתי לאטימת תחמושת בפני רטיבות... בקבוק עולה 9 דולר בארה"ב ויחזיק לכן חודשים ארוכים אלא אם כן אתם מתעקשים לשטוף את התחמושת שלכם במדיח כל יום.....

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד