תחמושת HP מה עדיף הידרה שוק 147g או hornady custom 147g
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: תחמושת HP מה עדיף הידרה שוק 147g או hornady custom 147g
איתמר מתייחס לתמונה שהתפרסמה מאירוע ספציפי אותו ביצעה דובדבן עפ״י הגרסה הרשמית, היה שם גם קליע sxt מעוך בנוסף לתרמילים.
יכול להיות שצויידו במיוחד , יכול להיות שהתמונה מבויימת ויכול להיות שמי שירה את התחמושת הזו לא היה מדובדבן. בכל מקרה - אם יחידה כזאת רוצה תחמושת הולופיינט היא יכולה לרכוש בלי בעיות.
יכול להיות שצויידו במיוחד , יכול להיות שהתמונה מבויימת ויכול להיות שמי שירה את התחמושת הזו לא היה מדובדבן. בכל מקרה - אם יחידה כזאת רוצה תחמושת הולופיינט היא יכולה לרכוש בלי בעיות.
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:איתמר מתייחס לתמונה שהתפרסמה מאירוע ספציפי אותו ביצעה דובדבן עפ״י הגרסה הרשמית, היה שם גם קליע sxt מעוך בנוסף לתרמילים.
אף יחידה (אולי למעט לסיירת מטכ״ל/שייטת 13 שלהן גוף רכש נפרד) לא יכולה לרכוש שום דבר שקשור לנשק [לא מדבר על שיפ״צורים ושטויות כאלה] שלא דרך גורמי הצבא (במקרה תחמושת דרך מרת״ח).
אם ישנה תחמושת HP כתחמושת תקנית צה״לית אז יכולים להזמין- דבר שקשה לי להאמין שקיים, אישית אצלנו היה רק FMJ.
CZ P07
- סליקאי ארד

אני לא מעודכן הרבה שנים ונראה שאתה כן, אז לא אתווכח על זה. זכור לי מקרה מ 94, כשליוויתי חבר שהשתחרר מאחת מפלוגות המסתערבים ברצועת עזה, לוחמים שהיו בלב העשייה הצבאית אז, מפקדים לפני שחרור רבו בינהם מי יחליף איתי את הקנה והמכלול של המקוצר שלי בחלוד והטחון שלו. התפלאתי שזה המצב והנחתי שהאבולוציה עשתה את שלה... מסתבר שלא וחבל.
נ.ב. הם עפו שם על תחמושת ההולופויינט 5.56 שנשאתי... לפחות את הנעליים השאירו לי ...
נ.ב. הם עפו שם על תחמושת ההולופויינט 5.56 שנשאתי... לפחות את הנעליים השאירו לי ...
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:נ.ב. הם עפו שם על תחמושת ההולופויינט 5.56 שנשאתי... לפחות את הנעליים השאירו לי ...
אצלי מסתובב עדיין באיזה מקום 5.56 סופט פוינט תת קולי (ראש כחול) ו-7.62 צלפים הולופוינט.
אני יודע בוודאות שיחידות שב"כ כן משתמשות בכדורי הולופוינט, אני משער שגם ימ"מ.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

כדור 7.62 לצלפים ״סיירה״ אמנם היה פתוח בקצה ובעל מעטפת סגורה מאחור, אבל זה נועד לצרכי בליסטיקה משופרת ודיוק, לא לצורך התרחבות בעת הפגיעה למיטב ידיעתי, הייתה בשימוש גם תחמושת דומה של רמינגטון 223 עם חור קטן בקצה.
סופטפויינט והולופויינט 5.56 היה, שוב - מדובר על לפני עשרות שנים.
לא חושב שהסופטפויינט היה תת קולי, זכורים לי ניסויים בתחמושת 5.56 תת קולית לצורך השתקה, זה היה עלוב ולא יעיל לחלוטין, נחות אפילו מ 0.22...
סופטפויינט והולופויינט 5.56 היה, שוב - מדובר על לפני עשרות שנים.
לא חושב שהסופטפויינט היה תת קולי, זכורים לי ניסויים בתחמושת 5.56 תת קולית לצורך השתקה, זה היה עלוב ולא יעיל לחלוטין, נחות אפילו מ 0.22...
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 24 יולי 2016, 11:24, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי טיטניום

היו ד.א בשנים האלו כל מיני נסיונות לייצר תחמושת לא קטלנית, אבל מדוייקת יותר מכדורי גומי, לצורך פגיעה במיידי אבנים של האינתיפדה הראשונה ללא גרימת אבידות. הכי משעשע היה כדור הפלסטיק, זה אחרי שבתחילת אותה אינתיפדה אספו ממועדוני הקליעה את המאוזרים 0.22.
- סליקאי טיטניום

מעניין לקרוא את זה -
http://www.haaretz.co.il/misc/1.710469
אולי בכלל כאן נמצא השיקול אילו יחידות יכולות לבצע שימוש בתחמושת כזו ולאיזו מטרה.
אמנם כתבה ישנה ואמנם האמנות האלו לא רלבנטיות לכדורי 5.56 בהגדרה, אבל לכו תדעו...
http://www.haaretz.co.il/misc/1.710469
אולי בכלל כאן נמצא השיקול אילו יחידות יכולות לבצע שימוש בתחמושת כזו ולאיזו מטרה.
אמנם כתבה ישנה ואמנם האמנות האלו לא רלבנטיות לכדורי 5.56 בהגדרה, אבל לכו תדעו...
- סליקאי טיטניום

אני מאמין כי פתלוגים מהצד השני"דורשי טובטנו" היו מכריזים על כל קליע חריג או פצע "מוזר".
שלא נטעה, 5.56 יכל לגרום לנזק הרסני בהרבה .
שלא נטעה, 5.56 יכל לגרום לנזק הרסני בהרבה .
פחות -לרוב זה יותר,,
זהו שקליע 5.56 רגיל מתפרק בטווחים קצרים ועל כן לא עומד בתנאי אמנת האג אם זה מעניין היום מישהו...
- סליקאי טיטניום

כן אימפיריאל מתכנן להביא עוד חודש בעלות של 10 ש"ח כדור
- סליקאי כסף

אני מזמין את המחבלים לעמוד אצלי בתור
לא אבזבז עליהם כדורים בשווי הזה
אולי אקנה אחד למסגור
לא אבזבז עליהם כדורים בשווי הזה
אולי אקנה אחד למסגור
- סליקאי כסף

ניר ל כתב:איתמר מתייחס לתמונה שהתפרסמה מאירוע ספציפי אותו ביצעה דובדבן עפ״י הגרסה הרשמית, היה שם גם קליע sxt מעוך בנוסף לתרמילים.
לא בשייטת ולא במטכ"ל מחזיקים הולופוינט (מידיעה)קשה לי להאמין שדובדבן מקבלים את זה
בשב"כ קיים
המציאות בצה"ל היא שM16 עדיין משמש בסביבה אזרחית בשטח בנוי בטווחים קצרים(עם יכולת לחדור 5 אנשים בגודל ממוצע ב-40 מטר ראשונים לפחות)
נערך לאחרונה על ידי rel בתאריך 24 יולי 2016, 21:45, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי כסף

rel כתב:כן אימפיריאל מתכנן להביא עוד חודש בעלות של 10 ש"ח כדור
פדרל hst?
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון