חשוב לכל מי שנושא נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חשוב לכל מי שנושא נשק

על ידי ramdishon » 04 יוני 2016, 21:40

itamar כתב:
spy כתב:אני תומך בעמותה גם אם חלק מהדברים שהיא עושה לא נמצאים בקו אחד עם דעותיי. מדוע? כי זהו הגוף היחיד שפועל לטובתנו ולכן חשוב לחזק אותו.

בנוגע לדרישות ההכשרה - בעבר הייתי בעד ההחמרה, היום אני נגד.

אם אי פעם חשבתי לתמוך בעמותה אחרי מה שקראתי פה זה אף פעם לא יקרה.
אם היה לי כסף הייתי מחפש כל דרך אפשרית לסגור אותה כולל תביעות על מצג שווא כי העמותה הזו היא הכל חוץ מלייצג את האינטרסים שלי כבעל רשיון.
החל מתמיכה בביטול התבחין המשמר וכלה בהצגת דרישות אימון שהצליחו אפילו להבהיל את הרשויות.
זה גוף שפועל בחוסר תום לב לקדם אג'נדה שאפילו לא מקובלת על על הנהלת העמותה עצמה.

כפי שאמרת הכשרה של בעלי רשיון נעשית דרך הלב של האנשים ולא דרך כיפוף היד שלהם לאחור. זו הדרך הנכונה.

א.

אינני יכול להשאיר את הפוסט הזה ללא תגובה- אבל מזה זמן רב לא ראיתי כל כך הרבה טענות לא נכונות במשפט אחד. אנחנו תמכנו בביטול התבחין המשמר? שקר גס! אג׳נדה שלא מקובלת על הנהלת העמותה עצמה? מהיכן השטות הזו? להבהיל את הרשויות? אתה היית שם? מאיפה המידע הזה? מצג שווא? זה אתה איתמר, או מתחזה אחר?
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 04 יוני 2016, 22:01

itamar כתב:אם אי פעם חשבתי לתמוך בעמותה אחרי מה שקראתי פה זה אף פעם לא יקרה.
אם היה לי כסף הייתי מחפש כל דרך אפשרית לסגור אותה כולל תביעות על מצג שווא כי העמותה הזו היא הכל חוץ מלייצג את האינטרסים שלי כבעל רשיון.
החל מתמיכה בביטול התבחין המשמר וכלה בהצגת דרישות אימון שהצליחו אפילו להבהיל את הרשויות.
זה גוף שפועל בחוסר תום לב לקדם אג'נדה שאפילו לא מקובלת על על הנהלת העמותה עצמה.

כפי שאמרת הכשרה של בעלי רשיון נעשית דרך הלב של האנשים ולא דרך כיפוף היד שלהם לאחור. זו הדרך הנכונה.

א.

העמותה לעולם לא תמכה וגם לא יכלה לתמוך בביטול תבחין משמר כבר משום שהוקמה לאחר הביטול, בעקבות הביטול, ועל מנת להלחם בו. וכאן העמותה הצליחה, תבחין משמר הוחזר בהדרגה אם כי בשם אחר.
איתמר, אני מצפה להתנצלות ממך בפני רם, כי טענה שהעמותה תמכה בביטול תבחין משמר זה כבד בגבול של הוצאת לשון הרע
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 05 יוני 2016, 05:13

אני מתנצל בפני רם ולוקח חלק מהדברים שלי חזרה. הם נאמרו בסערת נפש.
אני לא רוצה לחזור לכל הויכוחים הסוערים שהיו פה בפורום סביב הנושא של תבחין משמר.
מי שרוצה מוזמן לעשות חיפוש בפורום ולקרוא אותם בעצמו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי tkgs » 05 יוני 2016, 06:28

קראתי הבוקר את כל השרשור והחכמתי.
אני מוצא לנכון להתייחס לכמה נקודות.
נקודה ראשונה - חיוב הכשרה. אמנם נכון שחיוב הכשרה זה דבר שיכול להיות טוב, אבל צריך לזכור שכל דבר שהופך חובה במדינת ישראל, גורר הקמת מערכת מסורבלת שכבר תדאג להוציא לך את המיץ וברור שיקומו כל מיני כאלה שגם ידאגו להוציא לך את הכסף. לכן במצב הנוכחי לא כדאי ליצור מנגנונים שהעלות שלהם תהיה גבוהה מהתועלת.
לגבי הגדלת מספרי הנשקים - אני זוכר מתחילת שנות התשעים, לפני רצח רבין, חנויות נשק וסוחרי נשק היו מפוזרים בכל מקום. חנויות נשק היו עניין של מה בכך ולכן גם המחירים של נשק ותחמושת היו שפויים הרבה יותר. אבל מאז שהמדינה התחילה לצמצם רשיונות, זה הפך לעסק לא כדאי והיום נשארו רק הגדולים והחזקים וברור שזה גורם לעליית מחירים, מה גם שהמחירים לא בפיקוח.

לשתי הנקודות שלי אני חושב שיש פתרון אחד שהעמותה צריכה לשאוף לכיוונו - הפיתרון הוא הכנסת עלויות אימונים ותחמושת לפיקוח וקביעת מחיר מקסימאלי לתחמושת ולאימונים.
אם עלות של אימון לא תעלה על 50 שח ועלות כדור לא תעלה על 0.5-0.75 שח, פתאום תראו איך הרבה הרבה יותר אנשים באים להתאמן.
אני בטוח שנכון להיום הרבה אנשים לא באים להתאמן בגלל שחושבים על ההוצאה הגבוהה הכרוכה בכך. לירות היום 50 כדורים רגילים זה יוצא יותר משני שח לכדור (אם לוקחים בחשבון עלויות של המטווח עצמו מעבר לתחמושת) וכמה זמן לוקח? עשר דקות גג. מי רוצה להוציא כ''כ הרבה בדקות ספורות?
צריך לזכור שכאן בארץ יש לנו גם תעשיה בטחונית שמייצרת תחמושת כך שניתן בקלות "להציף את השוק" בתחמושת בזול וניתן לפקח על המחירים.

עמותה יקרה - לתשומת לבך... גם כאן כוחות השוק הכלכליים יכולים לתרום הרבה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 05 יוני 2016, 06:46

זה בדיוק מה שאני אומר.
העמותה לא צריכה לחלק גזרים לממשלה בדמות עוד גזירות על ציבור.
גזרים נותנים כשיש לך יכולת מו"מ. כשאתה יכול לתת משהו ובתמורה לקבל משהו אחר.
זה לא המצב כיוון שכל הכח נמצא בידי הממשלה.
הממשלה תשמח לאמץ את הגזירות שחברי העמותה התנדבו לספק לה וגם תמשיך במדיניות המצמצמת.

לכן העמותה צריכה להתמקד בשני נושאים.
1. שמירה על הקיים
2. הרחבת מעגל הזכאים לרשיון נשק.

הממשלה מן הסתם תדע לאזן כי זה תפקידה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי TsurTriger » 05 יוני 2016, 07:00

חלומות בהספניה זה לחשוב שפיקוח מוריד מחירים.
הרחבת השוק זה הפתרון היחידי להורדת מחירים.

אני מאמין בעמותה וחושב שהיא חשובה ואני אמשיך להתפקד אליה, אבל בחיאת אל תערימו קשיים בעצות אחיתופל על נושאי הנשק.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 05 יוני 2016, 07:09

אלדר כתב:העמותה לעולם לא תמכה וגם לא יכלה לתמוך בביטול תבחין משמר כבר משום שהוקמה לאחר הביטול, בעקבות הביטול, ועל מנת להלחם בו. וכאן העמותה הצליחה, תבחין משמר הוחזר בהדרגה אם כי בשם אחר.
איתמר, אני מצפה להתנצלות ממך בפני רם, כי טענה שהעמותה תמכה בביטול תבחין משמר זה כבד בגבול של הוצאת לשון הרע

1. נכון שהעמותה הוקמה (למיטב זכרוני) לאחר הביטול, בעקבות הביטול, ועל מנת להלחם בו , אבל לאחר ההקמה החליטה (על דעת עצמה) ליצג ולדחוף לסדר יום שונה (רישיון לכל אזרח שעבר הכשרה " על פי סילבוס של העמותה" (או משהו בסגנון).
2. תבחין משמר לא הוחזר , בשום צורה שהיא. תראה לי מקרה אחד של משהו שעבר 10 שנים מיום קבלת הרשיון בתבחין שהוא לא משמר\אחר שעבר ל"מתוקף הוראת מעבר" , חמור מכך (העקבות דוח מבקר המדינה) הם מנסים להחזיר את הגלגל לאחור ואני נתקל ביותר ויותר אנשים שהיו כבר בתבחין משמר ואם הם עומדים בתבחין קיים מחזירים אותם לתבחין (היית בישוב זכאי , אתה עדין מתגורר בישוב זכאי , יאללה , חזרה לתבחין "ישוב זכאי")
הערת אגב לענין זה , מי שמתעקש נשאר ב"מתוקף הוראת מעבר" , מעניין הוא שרבים לא מתווכחים.

הבעיה שלי אם העמותה הוא "חוסר שקיפות" , מידי פעם עולות לאויר כל מיני ידיעות על פעילות שאמורה לייצג אותי ואני לא מסכים לה בלשון המעטה. לידיעות אלו אני נחשף בהודעות אגב בסליק.
היה נחמד אם העמותה הייתה מיידעת את חבריה במייל חודשי על הפעולות אותם היא מבצעת והתגובות ודין ודברים אותה ניהלה מול הגורמים.

בברכת שבוע טוב.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 יוני 2016, 07:39

אני אוסיף למה שאמרת כמה דברים.
התגובה של העמותה לביטול התבחין המשמר הייתה המצאת תבחין "כשירות מבצעית" שרבות דובר עליו מעל דפי הפורום, בתור תחליף שישאיר בחוץ את כל מחזיקי הנשק במגרה.

בכל הויכוחים שהיו פה מעל דפי הפורום אף אחד מבעלי התפקידים של העמותה לא הביע עמדה רשמית על עמדתה של העמותה בעד השבת התבחין המשמר במתכונתו הקודמת.

לגבי התבחין המשמר הוא מעולם לא הוחזר.
הוא בוטל, ובמקומו נקבע משהו "בתוקף הוראת מעבר".
התכנון המקורי של הוראת המעבר היה להעביר את כל כלי הנשק בתבחין הזה לגן עדן בצורה כזו או אחרת.
הביצוע הוקפא בגלל נפילת הממשלה, התחלפות בעלי תפקידים מרכזיים ואינתיפדת הסכינים.

מנסיון, אקדח שהוצג במערכה הראשונה ירה במערכה האחרונה. מי שחושב שאפשר לנוח על זרי הדפנה טועה ומטעה. בתור תזכורת הוא יכול להסתכל ברשיון ולראות מה כתוב שם ולהיות בטוח שבאיזשהו שלב יתבצע "המעבר" של הרשיון שלו לאיזשהו מקום.
מה שבטוח שהמקום הזה לא הולך להיות טוב...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 05 יוני 2016, 08:24

בתור מי שמכיר את עבודת וועדות הכנסת ממקום אחר, אני יכול להעיד שהרבה החלטות מתקבלות שם כלאחר יד, ללא שום בדיקה או מחשבה מעמיקה ולעיתים די בנציג שיהיה נוכח ויגיד כמה מילים בזמן הנכון כדי לשנות ניסוח.
מאמין שכך היה למשל בעניין חיוב בבדיקה פסיכיאטרית תקופתית - היו כופים את זה על כל מחזיקי הנשק בלי למצמץ, אבל ברגע שמישהו צעק והעניין לא היה מהותי עבורם - החריגו את בעלי הרשיונות הפרטיים.

אני לא מצפה מהעמותה, כל עוד אין מאחוריה מספר אנשים משמעותי, לשנות סדרי עולם, זה עדיין רחוק מלהיות כוח שמישהו מהפוליטיקאים יתייחס אליו. מעריך מאד את זה שאנשים לקחו על עצמם להקדיש מזמנם וכספם בהתנדבות ולנסות להשפיע ולו במעט על קבלת ההחלטות, בין אם בשתדלנות מול פקידים ובין אם בנוכחות בדיוני הוועדה הרלבנטית.

כולנו צריכים לעודד את נושאי הנשק להתאמן יותר,למודעות ולבטיחות, זה לא יהיה בתמיכת המדינה ולא יסובסד כמו לחם אחיד, אני רואה היום לא מעט אפשרויות להתאמן במחיר הוגן. זה בסדר שזה על האג׳נדה של העמותה, רק שזה לא צריך לעלות מול פקידי הממסד באופן שיעודד עוד רגולציה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ramdishon » 05 יוני 2016, 08:39

ניר ל כתב:בתור מי שמכיר את עבודת וועדות הכנסת ממקום אחר, אני יכול להעיד שהרבה החלטות מתקבלות שם כלאחר יד, ללא שום בדיקה או מחשבה מעמיקה ולעיתים די בנציג שיהיה נוכח ויגיד כמה מילים בזמן הנכון כדי לשנות ניסוח.
מאמין שכך היה למשל בעניין חיוב בבדיקה פסיכיאטרית תקופתית - היו כופים את זה על כל מחזיקי הנשק בלי למצמץ, אבל ברגע שמישהו צעק והעניין לא היה מהותי עבורם - החריגו את בעלי הרשיונות הפרטיים.

אני לא מצפה מהעמותה, כל עוד אין מאחוריה מספר אנשים משמעותי, לשנות סדרי עולם, זה עדיין רחוק מלהיות כוח שמישהו מהפוליטיקאים יתייחס אליו. מעריך מאד את זה שאנשים לקחו על עצמם להקדיש מזמנם וכספם בהתנדבות ולנסות להשפיע ולו במעט על קבלת ההחלטות, בין אם בשתדלנות מול פקידים ובין אם בנוכחות בדיוני הוועדה הרלבנטית.

כולנו צריכים לעודד את נושאי הנשק להתאמן יותר,למודעות ולבטיחות, זה לא יהיה בתמיכת המדינה ולא יסובסד כמו לחם אחיד, אני רואה היום לא מעט אפשרויות להתאמן במחיר הוגן. זה בסדר שזה על האג׳נדה של העמותה, רק שזה לא צריך לעלות מול פקידי הממסד באופן שיעודד עוד רגולציה.

בדוגמה דנן (ראו המודגש) לא היה די בכמה מילים. נדרשו הן טיעונים בועדה, אבל מה שהכריע את הכף לכיוון החרגת נושאי הנשק הפרטי מהבדיקה הפסיכולוגית היו שיחות מאחורי הקלעים עם כמה ח״כים שהחזירו את הדיון לועדה בדרישה לשינוי בכיוון זה. ויודגש: ההישג הזה הוא נטו נטו של העמותה. ללא הפעילות הזו היינו כולנו מתיצבים בתור אצל הפסיכולוגים.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 05 יוני 2016, 09:38

argra11 כתב:
אלדר כתב:העמותה לעולם לא תמכה וגם לא יכלה לתמוך בביטול תבחין משמר כבר משום שהוקמה לאחר הביטול, בעקבות הביטול, ועל מנת להלחם בו. וכאן העמותה הצליחה, תבחין משמר הוחזר בהדרגה אם כי בשם אחר.

1. נכון שהעמותה הוקמה (למיטב זכרוני) לאחר הביטול, בעקבות הביטול, ועל מנת להלחם בו , אבל לאחר ההקמה החליטה (על דעת עצמה) ליצג ולדחוף לסדר יום שונה (רישיון לכל אזרח שעבר הכשרה " על פי סילבוס של העמותה" (או משהו בסגנון).
2. תבחין משמר לא הוחזר , בשום צורה שהיא. תראה לי מקרה אחד של משהו שעבר 10 שנים מיום קבלת הרשיון בתבחין שהוא לא משמר\אחר שעבר ל"מתוקף הוראת מעבר" , חמור מכך (העקבות דוח מבקר המדינה) הם מנסים להחזיר את הגלגל לאחור ואני נתקל ביותר ויותר אנשים שהיו כבר בתבחין משמר ואם הם עומדים בתבחין קיים מחזירים אותם לתבחין (היית בישוב זכאי , אתה עדין מתגורר בישוב זכאי , יאללה , חזרה לתבחין "ישוב זכאי")
הערת אגב לענין זה , מי שמתעקש נשאר ב"מתוקף הוראת מעבר" , מעניין הוא שרבים לא מתווכחים.

הבעיה שלי אם העמותה הוא "חוסר שקיפות" , מידי פעם עולות לאויר כל מיני ידיעות על פעילות שאמורה לייצג אותי ואני לא מסכים לה בלשון המעטה. לידיעות אלו אני נחשף בהודעות אגב בסליק.
היה נחמד אם העמותה הייתה מיידעת את חבריה במייל חודשי על הפעולות אותם היא מבצעת והתגובות ודין ודברים אותה ניהלה מול הגורמים.

בברכת שבוע טוב.

בוא ננסח זאת אחרת: אם ידוע לך מקרה בחצי שנה האחרונה שלא חידשו רישיון אחרי 10 שנים מלאות, וללא דופי מבחינת היסטוריה, תודיע לעמותה, כי זה יהיה מקרה בוחן. בידי העמותה מסמך רשום וחתום ש''תוקף הוראת מעבר'' הינו תחליף מלא למשמר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 05 יוני 2016, 10:28

אלדר כתב:
argra11 כתב:

בברכת שבוע טוב.

בוא ננסח זאת אחרת: אם ידוע לך מקרה בחצי שנה האחרונה שלא חידשו רישיון אחרי 10 שנים מלאות, וללא דופי מבחינת היסטוריה, תודיע לעמותה, כי זה יהיה מקרה בוחן. בידי העמותה מסמך רשום וחתום ש''תוקף הוראת מעבר'' הינו תחליף מלא למשמר.

מצטער , אבל אני לא מסכים עם מקרה הבוחן שציינת.
אתה מחפש מישהו שתבחינו בוטל , יכול להיות מאד שלא היה דבר כזה בזמן שציינת , אבל ,
אני מאמין שמישהו מישוב זכאי הגיע בחידושים האחרונים בתקופת הזמן שציינת לספירה של 10 שנים ,ורשיונו חודש בעילה המקורית , ישוב זכאי.(ולא כמו שועדת כהן קבעה שמעל 10 שנים אתה לא צריך להוכיח עמידה בתבחין יותר)
בנוסף , אם כל הכבוד למסמך שיש לעמותה ,המציאות מראה אחרת:
1. ראה נוסח "תחילה והוראות מעבר" סעיף שמונה בעמוד זה:
http://mops.gov.il/Fire_Arms/PersonalLi ... erion.aspx
(מאז השיחה של העמותה עם הרצל קבלו וההצהרה שלו על כך שהוראת מעבר היא שם אחר לתבחין משמר , האתר עבר עדכון פעמיים , כנראה שמשהו לא מעוניין לעדכן דף זה)
2. ראה כל המקרים של אנשים בתבחין משמר והחזרתם לתבחין קיים.

נ.ב
בקשר למסמך של העמותה:
כחבר עמותה הייתי שמח לקבל העתק ממנו או לחילופין שיפורסם באתר העמותה או שישלח לחברי העמותה לדוא"ל שלהם.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 05 יוני 2016, 10:53

argra11 כתב:
אלדר כתב:מצטער , אבל אני לא מסכים עם מקרה הבוחן שציינת.
אתה מחפש מישהו שתבחינו בוטל , יכול להיות מאד שלא היה דבר כזה בזמן שציינת , אבל ,
אני מאמין שמישהו מישוב זכאי הגיע בחידושים האחרונים בתקופת הזמן שציינת לספירה של 10 שנים ,ורשיונו חודש בעילה המקורית , ישוב זכאי.(ולא כמו שועדת כהן קבעה שמעל 10 שנים אתה לא צריך להוכיח עמידה בתבחין יותר)
בנוסף , אם כל הכבוד למסמך שיש לעמותה ,המציאות מראה אחרת:
1. ראה נוסח "תחילה והוראות מעבר" סעיף שמונה בעמוד זה:
http://mops.gov.il/Fire_Arms/PersonalLi ... erion.aspx
(מאז השיחה של העמותה עם הרצל קבלו וההצהרה שלו על כך שהוראת מעבר היא שם אחר לתבחין משמר , האתר עבר עדכון פעמיים , כנראה שמשהו לא מעוניין לעדכן דף זה)
2. ראה כל המקרים של אנשים בתבחין משמר והחזרתם לתבחין קיים.

נ.ב
בקשר למסמך של העמותה:
כחבר עמותה הייתי שמח לקבל העתק ממנו או לחילופין שיפורסם באתר העמותה או שישלח לחברי העמותה לדוא"ל שלהם.

אלו שאלות טובות, וכולי תקווה שנציגי ועד העמותה יענו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 05 יוני 2016, 11:19

אין ספק שזה דיון מעניין.
אם יורשה לי, בין שלל ההצעות שכבר הועלו, הייתי מציע לעמותה לפעול לקיצור התקופה הנדרשת לתבחין ״אחר״ מעשר שנים לחמש שנים.
מבחינתי, אדם שנשא נשק פרטי חמש שנים ללא בעיות, צריך להיות רשאי להמשיך ולשאת נשק גם אם העילה המקורית שלו פקעה.
זו דרישה הגיונית וסבירה ולדעתי ניתן לשכנע את הרשויות הרלוונטיות לאמץ אותה.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 05 יוני 2016, 11:41

Warlord כתב:אין ספק שזה דיון מעניין.
אם יורשה לי, בין שלל ההצעות שכבר הועלו, הייתי מציע לעמותה לפעול לקיצור התקופה הנדרשת לתבחין ״אחר״ מעשר שנים לחמש שנים.
מבחינתי, אדם שנשא נשק פרטי חמש שנים ללא בעיות, צריך להיות רשאי להמשיך ולשאת נשק גם אם העילה המקורית שלו פקעה.
זו דרישה הגיונית וסבירה ולדעתי ניתן לשכנע את הרשויות הרלוונטיות לאמץ אותה.

אתה מדבר על להוריד מ10 ל5 ... אני אשמח אם זה רק יחזור ל10 , כרגע (לפי מה שאני יודע) גם זה לא קיים. %%$0099 :cry:
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד