משהו חדש ומטריד בחידוש רישיון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: משהו חדש ומטריד בחידוש רישיון

על ידי itamar » 23 יולי 2015, 11:04

האנטר..
קראתי את החוק, ובעיני הלא מקצועיות לא הצלחתי למצוא הבדלים משמעותיים בין המצב הנוכחי להצעה החדשה. אני אשמח מאד ואני חושב שגם עוד אחרים ישמחו אם תוכלו לפרסם כמה מהסעיפים הבעיתיים כדי שנראה במה מדובר.

אני יודע שהעמותה לא המציאה את המדיניות המצמצמת. לא צריך לחזור על זה מליון פעמים.
אני מאמין גם שהכוונה שלכם טובה.

מצד שני העמדה שלכם כלפי נושא התבחין המשמר מבחינתי ואולי גם מבחינתם של עוד כמה בעייתית.
בזה זה מתחיל ובזה זה נגמר. אם הציבור של 120K בעלי רשיונות חשוב לכם, תכניסו בתקנון העמותה סעיף "העמותה פועלת להגן על בעלי הרשיונות שהיו בתבחין משמר עד לביטולו, ולקדם את החלתו של התבחין הזה מחדש". (וכמובן תפעלו בהתאם).

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 23 יולי 2015, 21:48

איתמר או שאני אהבל מוחלט. (מה שכנראה נכון)
או שאתה לא יודע לקרוא.
או לא מקשיב
או שני העונשים כאחד.

העמותה בדיוק מנסה להיאבק על מה שאתה אומר.

אבל אם אני אסביר לך תבין ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Neon Golden » 24 יולי 2015, 09:46

שוב כורכים פה שמחה בשמחה. יש מחזיקי נשק בארץ שמחזיקים בתבחין משמר. יש מחזיקי נשק שאינם בתבחין משמר אך כאשר הוציאו את רשיונם התקיים תבחין 10 שנים, גם באלו וגם באלו לא יכול לדעתי הבט"פ לגעת. הוא יכול לנסות והוא מנסה - אבל ייעוץ משפטי אני מאמין פותר בד"כ את הבעיה. לא המצודדים ולא המתנגדים מסוגלים כרגע לספק מספרים כמה רשיונות כאלו נשללו ממחזיקי נשק כחוק.

לגבי אלו - ייטב אם העמותה תאפשר במחיר מוזל "ביטוח משפטי" - כלומר התקשרות עם משרד עורכי דין שיגבש עבור העמותה חוות דעת משפטית ויחווה דעתו לגבי המעמד המשפטי של אותם נושאי נשק, וכן במקרים הנקודתיים (כמו זה שציין פותח השרשור) שעלולים להתגלגל (?) לאי-חידוש רשיון והפקדת הנשק. לבט"פ יש אין סוף פטנטים לשיטת מצליח וכאן ידע הוא כח - איסוף סיפורי הבדים שמספרים בבט"פ לאלו שפתאום שינו להם תבחין, ואלו שלא חידשו בזמן אז דרשו מהם להוציא רשיון מחדש במסגרת התבחינים הקיימים היום.

עם כזה דבר העמותה יכולה להתמודד עם יד אחת קשורה מאחור, ובנוסף לסיכום האירועים הרבעוני - להוסיף מדור "חברים מספרים" עם תיאור עלילות אלף לילה ולילה של הבט"פ. פרסום מסמך הנחיות לנושאי הנשק בתבחין "משמר" או "הוראת מעבר" או "מספק שירותי רפואה לחוצנים" כיצד להתמודד עם השיטות של הבט"פ בהחלט יעזור (לחדש בזמן, לשים לב לתבחין ברשיון המחודש, לשמור ולתעד רשיונות ישנים, לתעד אישורים רפואיים ישנים, לפנות באופן יזום ובכתב לבט"פ חודש לפני חידוש רשיון במידה ולא הגיע - ולתעד את התכתובת). האם העמותה יכולה להיות אפשרות להחזיק אצלה ארכיון מסמכים דיגיטלי של חברי העמותה כגיבוי - ספריית גוגל דרייב כדוגמה?

החלת תבחין מחדש כמות שהוא? לא - פשוט וקל - לא לא לא. לא, כי חלק ניכר מהם בתנאים הנוכחיים הם סכנה לעצמם ולסובבים אותם, מילותיו של מנהל מטווח ותיק שבמקום לומר לו לעשות תרגילים לצוואר - מספיק להביא לו עשרה מחדשי רשיון והוא כבר ינענע את ראשו שמאלה-ימינה מרוב ייאוש. לא יודעים לירות, מפחדים מהנשק שהם מחזיקים, מסרבים לאימונים נוספים, לא נושאים את הנשק, לא מתחזקים אותו, ולעיתים מתנהלים איתו באופן לא בטיחותי בעליל או שלא בעליל.

מה כן? תבחין מבוסס מיומנות. העמותה עצמה מכנסת כבר היום תחת קורתה את העלית של העוסקים בתחום. מדריכי ירי בכירים, מדריכי ירי עוד יותר בכירים, מדריכים מהתחום הצבאי, האזרחי, הספורטיבי, וזה שלא מדברים עליו כי הוא לא קיים, והם ימליצו על תכנית אימונים לאזרח שתהפוך אותו לבטיחותי ואולי גם ליורה בטיחותי ומדויק בניחותא, ואולי גם ליורה בטיחותי ומדויק בתנאי לחץ ואולי גם יורה בטיחותי מדויק בתנועה. וכן זה יעלה כסף. וכן זה יוביל לירידה במספר נושאי הנשק. אבל אותי לא מעניינת הכמות. מעניינת אותי כמות ואיכות, ואיכות יותר מכמות.

הבט"פ יתנגד מהסיבה הרגילה, פיקוח. הוא לא מסוגל ולא רוצה באחריות של לפקח על עשרות אלפי אנשים בנפרד. הוא רוצה לעבוד עם מישהו אחד שהוא יהיה אחראי על הכל. כמו מנהל חברת אבטחה או התאחדות הקליעה. לא סתם המשרד דוחף כל הזמן למפעל ראוי לכולם. ואל הפינה הזו תוכל להכנס העמותה או גוף שיתפתח ממנה. מי שיהיה חבר בעמותה, ויעבור את ההכשרה שהיא תדרוש יוכל לקבל ממנה המלצה לרשיון בבט"פ ולהמשיך ולחדש כל עוד הגוף הזה לא ימעל בתפקידו וידאג שההכשרה שמופיעה על הנייר היא זו שעובר החבר בפועל. (באיזשהו שלב יקום מי שיקום וישאל תגידו, למה מי שגר בתפוח יורה 50 כדור פעם בשלוש שנים ומי שגר באז'דוד יורה 50 כדור פעם בשלושה חודשים? וגם להם ישנו, ופתאום לא יהיה בכלל צורך בתבחינים אחרים - מי שרוצה ומוכן, יוכל להוציא רשיון לנשק. ההבדל כנראה יהיה במימון, ומועצה אזורית שומרון תשלם את מה שעיריית אשדוד לא תשלם.)

חלומות באספמיה? אולי, אבל באמת שמגיע לאותו מנהל מטווח ותיק סיבות אחרות לנענע את הראש.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 25 יולי 2015, 12:07

itamar כתב:האנטר..
קראתי את החוק, ובעיני הלא מקצועיות לא הצלחתי למצוא הבדלים משמעותיים בין המצב הנוכחי להצעה החדשה. אני אשמח מאד ואני חושב שגם עוד אחרים ישמחו אם תוכלו לפרסם כמה מהסעיפים הבעיתיים כדי שנראה במה מדובר.

לציין את כולם - זה לא יכנס לעמוד, מה גם DOC הרג'קטים עוד לא גמור. אבל סתם FROM THE TOP OF MY HEAD.
- החוק החדש מאפשר לשוטר לקחת מכל בעל נשק את נשקו אם הוא סבור שבנשק אולולה בעתיד להיצבצע עבירה כלשהי. לא בוצעה, לא מתבצעת, אלולה להיתבצע בעתיד.
- החוק החדש מאפשר לראש אגף לקבוע חובת הטבעת סימני זיהוי על חלק של נשק, אין פה איזה מגבלת סבירות לא מדובר פה בנשקים חדשים שמיוצרים כרגע, לא, כל נשק וכל חלק(מיקרוסטמפינד כבר אמרנו?)
- החוק החדש מאפשר להגביל עסקה בנשק (ז"א קניה . מכירה) בכך שמהנשק ילקחו סימני זיהוי. כל עסקה וכל סימן זיהוי.
- החוק החדש מאפשר לפקחי האגף (לא שוטרים) לעצור כל אזרח, לדרוש ממנו כל חפץ או מסמך אם הפקח סבור שזה יעזור לא לקיים את החוק. המגבלה היחידה היא שלפקח אסור להיכנס למגורים ללא צו שופט, אבל מותר לו, למשל, לעצור את רכבך בכניסה לקניון, אחרי שהצגת את רישיון נשק.
- ע"פ החוק החדש כל מי שעשה קורס פקחים (תמורת מיטב כספו) יכול לזרוק אותו לזבל, אין לכם שום סמכות, גם לא לעזור למדריך שמעביר חידוש.
- על פי החוק החדש הפקיד רשאי לתת או לא לתת רישיון בהתאם לשיקול דעתו הבלעדי (דהיינו הוא אילו לא חייב לתת לך הברים) או להתיל על הרישיון שלך כל מגבלה שהיא, בלי שהוא צריך לתת לזה הסבר, או לדרוש ממך להביא כל מסמך שהוא יבקש ולהתייצב בפניו כמה שהוא רוצה לצורך כל תשאול שירצה.
- החוק החדש מאפשר לפקיד לא לתת רישיון נוסף חמי שכבר יש רישיון אחד, אם הפקיד סבור שהמטרה לשמה האזרח צריך עוד רישון ניתן להשגה ע"י מה שכבר יש לו, ושוב כל זה ע"פ שיקול דעתו הבלעדי של הפקיד. זה הורג את כל ענף, הירי המעשי.
ועוד ועוד ועוד.

יש שם 58 עמודים שאם מתעמקים בהם מוצאים הבה מאוד הפתעות, מה שתחלס לא מתיע כי החוק הוזמן ותוקצב ע"י משרד הבט"פ שדוגל במדיניות הצימצום, אז החוק הנ"ל הוא התגלמותה של אותה המדיניות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 26 יולי 2015, 08:50

אילן ב כתב:איתמר או שאני אהבל מוחלט. (מה שכנראה נכון)
או שאתה לא יודע לקרוא.
או לא מקשיב
או שני העונשים כאחד.

העמותה בדיוק מנסה להיאבק על מה שאתה אומר.

אבל אם אני אסביר לך תבין ?

אילן...
יכול להיות שזה המצב... אבל... אלו דברים שלא אני אמרתי.

החלת תבחין מחדש כמות שהוא? לא - פשוט וקל - לא לא לא. לא, כי חלק ניכר מהם בתנאים הנוכחיים הם סכנה לעצמם ולסובבים אותם, מילותיו של מנהל מטווח ותיק שבמקום לומר לו לעשות תרגילים לצוואר - מספיק להביא לו עשרה מחדשי רשיון והוא כבר ינענע את ראשו שמאלה-ימינה מרוב ייאוש. לא יודעים לירות, מפחדים מהנשק שהם מחזיקים, מסרבים לאימונים נוספים, לא נושאים את הנשק, לא מתחזקים אותו, ולעיתים מתנהלים איתו באופן לא בטיחותי בעליל או שלא בעליל.

אז מי משנינו לא יודע לקרוא?

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 26 יולי 2015, 10:29

ניאון אחי... בעייתי.. בעייתי ביותר.

Neon Golden כתב:שוב כורכים פה שמחה בשמחה. יש מחזיקי נשק בארץ שמחזיקים בתבחין משמר. יש מחזיקי נשק שאינם בתבחין משמר אך כאשר הוציאו את רשיונם התקיים תבחין 10 שנים, גם באלו וגם באלו לא יכול לדעתי הבט"פ לגעת. הוא יכול לנסות והוא מנסה - אבל ייעוץ משפטי אני מאמין פותר בד"כ את הבעיה. לא המצודדים ולא המתנגדים מסוגלים כרגע לספק מספרים כמה רשיונות כאלו נשללו ממחזיקי נשק כחוק.

לגבי אלו - ייטב אם העמותה תאפשר במחיר מוזל "ביטוח משפטי" - כלומר התקשרות עם משרד עורכי דין שיגבש עבור העמותה חוות דעת משפטית ויחווה דעתו לגבי המעמד המשפטי של אותם נושאי נשק, וכן במקרים הנקודתיים (כמו זה שציין פותח השרשור) שעלולים להתגלגל (?) לאי-חידוש רשיון והפקדת הנשק. לבט"פ יש אין סוף פטנטים לשיטת מצליח וכאן ידע הוא כח - איסוף סיפורי הבדים שמספרים בבט"פ לאלו שפתאום שינו להם תבחין, ואלו שלא חידשו בזמן אז דרשו מהם להוציא רשיון מחדש במסגרת התבחינים הקיימים היום.

ואיך זה בדיוק מתיישב עם העמדה של העמותה על "מסוכנות בעלי רשיון בתבחין משמר"? איך תחליטו למי להעניק ביטוח משפטי ולמי לא??

עם כזה דבר העמותה יכולה להתמודד עם יד אחת קשורה מאחור, ובנוסף לסיכום האירועים הרבעוני - להוסיף מדור "חברים מספרים" עם תיאור עלילות אלף לילה ולילה של הבט"פ. פרסום מסמך הנחיות לנושאי הנשק בתבחין "משמר" או "הוראת מעבר" או "מספק שירותי רפואה לחוצנים" כיצד להתמודד עם השיטות של הבט"פ בהחלט יעזור (לחדש בזמן, לשים לב לתבחין ברשיון המחודש, לשמור ולתעד רשיונות ישנים, לתעד אישורים רפואיים ישנים, לפנות באופן יזום ובכתב לבט"פ חודש לפני חידוש רשיון במידה ולא הגיע - ולתעד את התכתובת). האם העמותה יכולה להיות אפשרות להחזיק אצלה ארכיון מסמכים דיגיטלי של חברי העמותה כגיבוי - ספריית גוגל דרייב כדוגמה?

שוב אתה כורך שמחה בשמחה.
1. אין אף עובדה שתומכת במה שאתה אומר. הסטטיסטיקה מראה אחרת.
2. הרי לך כמדריך ולאותו בעל מטווח שיש לו נקע בצוואר יש את כל הסמכות לפסול במעמד החידוש כל יורה מסכן את עצמו ואת הסביבה. אז למה אתם לא משתמשים בסמכות הזו? אתה לא יכול מצד אחד להסמיך את אותו היורה, ומצד שני לצקצק בלשון ולהגיד כמה הוא מסוכן.
בכל מקרה כמדריך ירי יש לך את כל הכלים שאתה צריך, ואתה לא צריך להקריב ציבור שלם רק בשביל האג'נדה של העמותה

מה כן? תבחין מבוסס מיומנות. העמותה עצמה מכנסת כבר היום תחת קורתה את העלית של העוסקים בתחום. מדריכי ירי בכירים, מדריכי ירי עוד יותר בכירים, מדריכים מהתחום הצבאי, האזרחי, הספורטיבי, וזה שלא מדברים עליו כי הוא לא קיים, והם ימליצו על תכנית אימונים לאזרח שתהפוך אותו לבטיחותי ואולי גם ליורה בטיחותי ומדויק בניחותא, ואולי גם ליורה בטיחותי ומדויק בתנאי לחץ ואולי גם יורה בטיחותי מדויק בתנועה. וכן זה יעלה כסף. וכן זה יוביל לירידה במספר נושאי הנשק. אבל אותי לא מעניינת הכמות. מעניינת אותי כמות ואיכות, ואיכות יותר מכמות.

הבט"פ יתנגד מהסיבה הרגילה, פיקוח. הוא לא מסוגל ולא רוצה באחריות של לפקח על עשרות אלפי אנשים בנפרד. הוא רוצה לעבוד עם מישהו אחד שהוא יהיה אחראי על הכל. כמו מנהל חברת אבטחה או התאחדות הקליעה. לא סתם המשרד דוחף כל הזמן למפעל ראוי לכולם. ואל הפינה הזו תוכל להכנס העמותה או גוף שיתפתח ממנה. מי שיהיה חבר בעמותה, ויעבור את ההכשרה שהיא תדרוש יוכל לקבל ממנה המלצה לרשיון בבט"פ ולהמשיך ולחדש כל עוד הגוף הזה לא ימעל בתפקידו וידאג שההכשרה שמופיעה על הנייר היא זו שעובר החבר בפועל. (באיזשהו שלב יקום מי שיקום וישאל תגידו, למה מי שגר בתפוח יורה 50 כדור פעם בשלוש שנים ומי שגר באז'דוד יורה 50 כדור פעם בשלושה חודשים? וגם להם ישנו, ופתאום לא יהיה בכלל צורך בתבחינים אחרים - מי שרוצה ומוכן, יוכל להוציא רשיון לנשק. ההבדל כנראה יהיה במימון, ומועצה אזורית שומרון תשלם את מה שעיריית אשדוד לא תשלם.)

על זה אני יכול להגיד רק וואוו...!!!
עוד גוף כדוגמת התאחדות הקליעה שיעשה עלי קופה ויעמוד ביני לבין המשרד לבט"פ בתהליך קבלת הרשיון.???
תודה, אבל לא תודה..
ואני מקווה שכמה שיותר אנשים קוראים פה ומבינים את האג'נדה האמיתית של העמותה.

חלומות באספמיה? אולי, אבל באמת שמגיע לאותו מנהל מטווח ותיק סיבות אחרות לנענע את הראש.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 26 יולי 2015, 11:46

איתמר אפשר לבקש שלא תצטרף לעמותה?
יש לי כבר 6 אנשים שמוכנים לחתום על הבקשה....
(אני יודע שכשנגיד לך שאתה לא רצוי תיאבק להיות חבר אחרת אתה לא איתמר)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 26 יולי 2015, 11:59

אילן ב כתב:איתמר אפשר לבקש שלא תצטרף לעמותה?
יש לי כבר 6 אנשים שמוכנים לחתום על הבקשה....
(אני יודע שכשנגיד לך שאתה לא רצוי תיאבק להיות חבר אחרת אתה לא איתמר)

נו באמת אילן.
אם אתה באמת רוצה לרדת נמוך אפשר ללכת אחורה בפורום ולראות איך סתמת לאנשים את הפה כשהיית דובר התאחדות הקליעה, כאשר כולם יודעים בדיוק מה ההתנהלות שלה.

הנקודות שאני מעלה הם נכונות, אמיתיות ושוות דיון פתוח גם אם הן לא בדיוק עולות בקו אחד עם מטרות העמותה.
ואני חושב שזה נכון וראוי להעלות אותן, כי יש להן הרבה השלכות על ציבור רחב שיהיה מושפע מהעבודה שאתם עושים.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 26 יולי 2015, 12:49

~Hunter~ כתב:

לציין את כולם - זה לא יכנס לעמוד, מה גם DOC הרג'קטים עוד לא גמור. אבל סתם FROM THE TOP OF MY HEAD.
- החוק החדש מאפשר לשוטר לקחת מכל בעל נשק את נשקו אם הוא סבור שבנשק אולולה בעתיד להיצבצע עבירה כלשהי. לא בוצעה, לא מתבצעת, אלולה להיתבצע בעתיד.

זה המצב גם היום. ההתראה שאתה בעל נשק ברשיון קופצת באדום במסופים של הניידות.
ההנחיה היא לתפוס את הנשק בכל מקרה של אלמ"ב ובכל מקרה שיש חשש שיבוצע בו שימוש (אפילו חוקי). לדוגמא, שכן מאיים על חייך, הגשת תלונה במשטרה - יתפסו לך את הנשק שמא תתפתה להשתמש בו.

- החוק החדש מאפשר לראש אגף לקבוע חובת הטבעת סימני זיהוי על חלק של נשק, אין פה איזה מגבלת סבירות לא מדובר פה בנשקים חדשים שמיוצרים כרגע, לא, כל נשק וכל חלק(מיקרוסטמפינד כבר אמרנו?)
זה המצב גם היום. אני מניח שאם לדוגמא ראש האגף יקבע חובת הטבעה על קפיץ ההדק, זה יפול בכל בית משפט על חוסר ישימות טכנית. היום יש חובת הטבעה על קנים, צינות וגופים.

- החוק החדש מאפשר להגביל עסקה בנשק (ז"א קניה . מכירה) בכך שמהנשק ילקחו סימני זיהוי. כל עסקה וכל סימן זיהוי.
גם כאן זה יכול ליפול על חוסר ישימות אם זה לא ריאלי. בכמה מדינות בארה"ב יש חובת לקיחת סימני זיהוי מהנשק (דוגמאות תרמילים). לא חושב שזה רעיון רע.

- החוק החדש מאפשר לפקחי האגף (לא שוטרים) לעצור כל אזרח, לדרוש ממנו כל חפץ או מסמך אם הפקח סבור שזה יעזור לא לקיים את החוק. המגבלה היחידה היא שלפקח אסור להיכנס למגורים ללא צו שופט, אבל מותר לו, למשל, לעצור את רכבך בכניסה לקניון, אחרי שהצגת את רישיון נשק.

גם לשוטרים אסורה הכניסה לחצרים אלא אם יש יס"ל שבאותו המקום ובאותו הרגע מתבצעת שם עבירה. כל כניסה אחרת לחצרים מחוייבת בצו חיפוש חתום ע"י שופט. לגבי סמכויות עיכוב, בקשת פרטים וכו' - כן גם לפקח של העיריה יש סמכויות כאלה, גם למאבטח בקניון וכו' ובמידת הצורך הם מזיקים ניידת לעזרה. לגבי סמכויות חיפוש על הגוף ובכלים (לרבות רכב), היום אחרי הלכת בן חיים זה ממש לא פשוט.
- ע"פ החוק החדש כל מי שעשה קורס פקחים (תמורת מיטב כספו) יכול לזרוק אותו לזבל, אין לכם שום סמכות, גם לא לעזור למדריך שמעביר חידוש.

- על פי החוק החדש הפקיד רשאי לתת או לא לתת רישיון בהתאם לשיקול דעתו הבלעדי (דהיינו הוא אילו לא חייב לתת לך הברים) או להתיל על הרישיון שלך כל מגבלה שהיא, בלי שהוא צריך לתת לזה הסבר, או לדרוש ממך להביא כל מסמך שהוא יבקש ולהתייצב בפניו כמה שהוא רוצה לצורך כל תשאול שירצה.

זה המצב היום לא? היום אתה נתון לשרירות ליבו של פקיד הרישוי.

- החוק החדש מאפשר לפקיד לא לתת רישיון נוסף חמי שכבר יש רישיון אחד, אם הפקיד סבור שהמטרה לשמה האזרח צריך עוד רישון ניתן להשגה ע"י מה שכבר יש לו, ושוב כל זה ע"פ שיקול דעתו הבלעדי של הפקיד. זה הורג את כל ענף, הירי המעשי.
ועוד ועוד ועוד.

יש שם 58 עמודים שאם מתעמקים בהם מוצאים הבה מאוד הפתעות, מה שתחלס לא מתיע כי החוק הוזמן ותוקצב ע"י משרד הבט"פ שדוגל במדיניות הצימצום, אז החוק הנ"ל הוא התגלמותה של אותה המדיניות.

הוא אשר אמרתי.. החוק הזה מנציח מבחינה פורמלית את המצב הנוכחי.
עד היום הכל היה תורה שבעל פה שידועה רק לפקידי האגף.
עצם זה שכל הסעיפים האלה נמצאים עכשיו בכתב, מאפשרים דיון מסודר בהם בועדות השונות, מו"מ עם בעלי עניין כמו העמותה ועתירות לבג"צ (חוק חופש האדם וחירותו).

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 26 יולי 2015, 20:46

itamar כתב:
~Hunter~ כתב:

זה המצב גם היום. ההתראה שאתה בעל נשק ברשיון קופצת באדום במסופים של הניידות.
ההנחיה היא לתפוס את הנשק בכל מקרה של אלמ"ב ובכל מקרה שיש חשש שיבוצע בו שימוש (אפילו חוקי). לדוגמא, שכן מאיים על חייך, הגשת תלונה במשטרה - יתפסו לך את הנשק שמא תתפתה להשתמש בו.

אתה מבין את ההבדל בין "לתפוס את הנשק בכל מקרה של אלמ"ב ובכל מקרה שיש חשש שיבוצע בו שימוש" לבין לתפוס מתי שבא לא רק כי הוא סבור שאתה אלול לעשות משהו. לא אלמ"ב כל דבר? וכן, יש הבדל בין מה שקורא היום שמעגן בתקנה לבין מה שיהיה כשזה חוק (רמז, משקל שונה בבית המשפט)

זה המצב גם היום. אני מניח שאם לדוגמא ראש האגף יקבע חובת הטבעה על קפיץ ההדק, זה יפול בכל בית משפט על חוסר ישימות טכנית. היום יש חובת הטבעה על קנים, צינות וגופים.
אתה מבין את ההבדל בין תקנה לחוק? אם זה יהיה חוק - זה לא יפול בבית המשפט כי בית המשפט מתבסס על החוק. ואגב, לא, אין חובה, עובדה שיש לא מעט חברות שהנשק שלהם מגיע עם הטבעה על גוף בלבד, או על גוף וסלייד, אך לא על הקנה.

גם כאן זה יכול ליפול על חוסר ישימות אם זה לא ריאלי. בכמה מדינות בארה"ב יש חובת לקיחת סימני זיהוי מהנשק (דוגמאות תרמילים). לא חושב שזה רעיון רע.
אל תשבה אותנו לארצות הברית, שם זה נפל על זה שזה נוגד את החוקה, פה אין חוקה ובית המשפט אף פעם לא מיהר לגביל את המדינה בנושא מדיניות הצימצום קודם לכן, אתה באמת חושב שהפעעעם הוא יבוא לעזרתינו?

גם לשוטרים אסורה הכניסה לחצרים אלא אם יש יס"ל שבאותו המקום ובאותו הרגע מתבצעת שם עבירה. כל כניסה אחרת לחצרים מחוייבת בצו חיפוש חתום ע"י שופט. לגבי סמכויות עיכוב, בקשת פרטים וכו' - כן גם לפקח של העיריה יש סמכויות כאלה, גם למאבטח בקניון וכו' ובמידת הצורך הם מזיקים ניידת לעזרה. לגבי סמכויות חיפוש על הגוף ובכלים (לרבות רכב), היום אחרי הלכת בן חיים זה ממש לא פשוט.
אתה באמת לא קראת את החוק, נכון? תקרא את סעיף הפיקוח.

לא, כי היום זה מעוגן התקנון ולכן היו מקרים בהם אנשים הלכו לבית המשפט וזכו. עכשיו זה יהיה חוק. חוק ולא תקנון.

ועוד ועוד ועוד.

לא, ראה דוגמה את רבבות סוםרטאי הירי המעשי שיש להם כלי נפרד לכל דיוויז'ן. והיום הפדיק, שמסרב לתת רישיון נוסף צריך לתת הסבר, אפשר לפעול נגדו והיו מקרים ושהצליחו עוד לפני ההגעה לבית המשפט. עכשיו זה יהיה יחוק.

הוא אשר אמרתי.. החוק הזה מנציח מבחינה פורמלית את המצב הנוכחי.
עד היום הכל היה תורה שבעל פה שידועה רק לפקידי האגף.
עצם זה שכל הסעיפים האלה נמצאים עכשיו בכתב, מאפשרים דיון מסודר בהם בועדות השונות, מו"מ עם בעלי עניין כמו העמותה ועתירות לבג"צ (חוק חופש האדם וחירותו).
א.

רגע, אני לא מבין מרוצה מהמצב היום ומוכן שהכל יהיה אותו הדבר רק יותר גרוע וגם מעוגן בחוק או שאתה בעד זה שצריך לפעול על מנת לשנות אותו לטובת בעלי הרישיונות בארץ? כי אם האפשרות היא ב' זה בדיוק על זה דברתי ובדיוק בזה העמותה עוסקת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 27 יולי 2015, 10:11

האנטר,

ברור שאני לא מרוצה מהחוק, אבל כרגע מבחינתי יש עניינים הרבה יותר בוערים על סדר היום.
כיוון שהמשאבים של כולם מוגבלים, צריך לתעדף ולברור את העיקר מתוך הטפל.

כרגע האיום העיקרי הוא ביטול התבחין המשמר ולא אם תצטרך להטביע את המסט"ב על כל בורג בנשק שלך.
שם צריך להשקיע את מירב הפוקוס.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 27 יולי 2015, 12:24

ודייק:
התבחין המשמר בוטל. המאבק כרגע הוא על השבתו לתוקף. יש כאן בעיה משפטית, כי מי שמקבל היום רשיון חותם שידוע לו שעם תום התבחין שבגינו קיבל את הרשיון- הרשיון בטל. זה לא היה בעבר, לכן נוצר התבחין המשמר. המאבק לא יהיה פשוט.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 27 יולי 2015, 12:41

ramdishon כתב:ודייק:
התבחין המשמר בוטל. המאבק כרגע הוא על השבתו לתוקף. יש כאן בעיה משפטית, כי מי שמקבל היום רשיון חותם שידוע לו שעם תום התבחין שבגינו קיבל את הרשיון- הרשיון בטל. זה לא היה בעבר, לכן נוצר התבחין המשמר. המאבק לא יהיה פשוט.

אני מסכים איתך שהמאבק הזה לא יהיה פשוט בכלל... ואם אתם רציניים בנושא אני מוכן להרתם.

עבור בעלי רשיון בתבחין משמר, שמקבלים חידוש לרשיון מתוקף הוראת מעבר, צריך לייצר איזה מסמך מנוסח על ידי משפטן שמצהיר שהמעבר הזה הוא בעייתי ומהווה הפרה של של התנאים הקודמים.. בלה בלה בלה.. ואת הנוסח הזה צריך כל בעל רשיון לפקסס ולשלוח בדאר רשום במועד החידוש לאגף הרישוי בבט"פ.

דבר ראשון צריך להיות מכוסים, אחר כך נראה איך מתמודדים עם השלבים הבאים.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 30 יולי 2015, 19:30

ע"פ החוק החדש כל מי שעשה קורס פקחים (תמורת מיטב כספו) יכול לזרוק אותו לזבל, אין לכם שום סמכות, גם לא לעזור למדריך שמעביר חידוש.

כדי לעזור למדריך לא צריך שום הכשרה אוו תעודה אוו רשיון ,צריך שהמדריך יבקש ממך עזרה ואתה תסכים .
מפקח (לא פקח) המטווח הוא לא ולא אמור היה מעולם להיות "עוזר מדריך " ,הוא בעל מיקצוע טעון רשוי במטווח .
אבל כתוצאה מהתנהלות החלם של האגף ושל חטיבת האבטחה במשטרה הפך בסופו של יום למיותר .
עד כמה מיותר?
עד כדי כך שנאלצו לבטל את "חניכה" למפקח מכיוון שלא הצליחו למצוא מטווחים שיאפשר למפקחים לעבוד בהתנדבות אפילו ,לא כל שכן כאלו שעבדו במשך שנה שלמה במטווח לפני שהגיעו לקורס המדרכים .
אז למעשה מה נשאר מהמפקח ?
שנת קירור בדרך למדריך ?!
מי צריך את זה ?!
היחידים שיש להם שימוש בתעודה הזאת הם השופטים בירי האולימפי ומנהלי מפעל ראוי וסגנים של אלו .
כמה כאלו יש כבר שם בחוץ? וכמה מהם לא מחזיקים בתעודת מדריך ממילא ?
מי שאינו נמנע על הנ"ל ומחזיק בתעודה זאת כבר היום חבל על הזמן והכסף שהוא משקיע בתעודה ממילא זה רשיון לשם כבוד .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 30 יולי 2015, 20:42

~Hunter~ כתב:
itamar כתב:

זהוא שלא ,הצעת החוק אומרת :
1. ](א) קצין משטרה בכיר שהסמיך המפקח הכללי של המשטרה לשם כך, רשאי להורות על תפיסת כלי יריה, אם נוכח שתפיסתו דרושה למניעת פגיעה ממשית בשלומו של אדם, או שבכלי היריה נעברה עבירה, לרבות החזקתו שלא כדין;
(ב) תפיסה לפי סעיף זה יכול שתבוצע על ידי שוטר, ויהיו נתונות לו לשם כך הסמכויות הנתונות לו בפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט-1969;
(ג) הודעה על תפיסה לפי סעיף זה תומצא לרשות המוסמכת, וכן לבעליו של כלי היריה, אם ניתן לאתרו בשקידה סבירה בנסיבות העניין;
(ד) נתפס כלי יריה לפי הוראות סעיף זה, רשאית המשטרה להחזיק ברשותה את כלי היריה, עד שבית משפט מוסמך יחליט מה ייעשה בו.

המצב גם היום. ההתראה שאתה בעל נשק ברשיון קופצת באדום במסופים של הניידות.

זהוא שלא בדיוק
התפיסה של נשקים היא לא "הנחיה" היא לפי סדר דין פלילי (סמכויות אכיפה-מעצרים) סעיף 42(ב)
(ואתה תסלח לי שאני לא מצטט פה ,גם ככה זה ארוך )
והיא תנאי לשחרור בערובה ,ואת מי משחררים בערובה ?
חשוד ,כלומר מי שנחקר באזהרה.
לא מתלונן ולא עד.
וקימת גם סמכות תפיסת מוצגים ע"פ פקודת סדר דין פלילי -ללא התיחסות ספציפית לנשק .

שוב לא מדויק בלשון המעטה .
הדרישה היא להטבעה על חלקים עיקרים בלבד שממלאים תפקיד בפעולת היריה .
נכון שראש האגף בהתיעצות ....יכול לקבוע ....,אבל את זה אפשר לאתגר בבית משפט .
שיבוא ויסביר האדון למה מחסנית היא "חלק עיקרי" כאשר אפשר להוכיח שאקדח יורה בלי זה למשל.
במלים אחרות חזרה לשנות ה90 לפני שהצהוב עלה לאגף לראש .

אין לי בעיה עם הלקיחה עצמה ,יש לי בעיה עם הנחת היסוד שאזרח מחזיק נשק הוא עברין פרוטנצאלי ולא אזרח ראוי שעבר בדיקה שמצאה אותו מספיק כשיר להחזיק בכלי יריה .
(מאותו מקום באה גם הכתובת המסוף שהזכרתה )
זה כבר מנוגד לעיקרון המשפט ההוגן שאמור לאפין חברה דמוקרטית נאורה .
זה דורס את צנעת הפרט שלי .
ופוגע בחרויות היסוד שלי כאזרח שומר חוק במדינה .
בנוסף זה אחלה תרוץ לעיכוב רשיונות כי המשטרה "לא מספיקה" לקטלג את הכלים
נגד זה אני מסכים שצריך להילחם

באיזה סעיף זה כתוב ??
וכן קראתי את הצעת חוק באופן מלא 3 פעמים

.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד