הבדלים בין רוב"צ בריחי לרוב"צ חצי אוטומטי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי itamar » 20 יולי 2007, 13:16

האמת אילן,

שגם אם היה מותר וחוקי לטעון תחמושת לבד, הייתי ממשיך ללכת למטווח ולשלם 2שח לכדור. צריך כמה פראיירים שיסכימו לפרנס את אותם הפראיירים שעדיין מנסים להתפרנס מהתחום הזה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי פוצ'פוץ' » 20 יולי 2007, 13:58

קצת יותר אופטימיות חבר'ה..
לא ידעתי שזה לא חוקי לטעון מחדש כדורים בארץ ישראל, סביר להניח שמדובר באותו קו טימטום שאסר במשך שנים את הספורט המוטורי בארץ ובכל זאת- הענף התקיים.
איתמר- קו המחשבה שלך קצת מוטעה לדעתי- האיסור הזה פוגע בענף כולו , כלומר בציבור היורים וגם בבעלי המטווחים- הרי מי היה מוכר לך את הציוד להטענה מחדש אם לא הם? ועוד לא דיברנו על הקפיצה ברמת הירי בארץ אם היה מותר להטעין כדורים... אני חושב שזה רק עניין של זמן עד שהאיסור המטופש הזה יוסר. כמה? זה כבר תלוי בנו.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 20 יולי 2007, 14:08

פוצ'פוץ' כתב:אני חושב שזה רק עניין של זמן עד שהאיסור המטופש הזה יוסר. כמה? זה כבר תלוי בנו.

סח'תיין על האופטימיות אחי....

בינתיים הלבישו עלינו רשיון על התחמושת שלנו. כל כדור שיש לך מעבר ל-50 עושה אותך עבריין. אני מוכן להתפשר על זה שיחזירו את מדיניות הקצאת התחמושת למה שהייתה קודם, כדי שאוכל ללכת עם 3 מחסניות מלאות של גלוק 17 מבלי להיות עבריין (בינתיים פרקתי כדור אחד מאחת המחסניות).

אחר כך אני מוכן לדבר על מיחזור, טעינה חוזרת ודיוק שנמדד בחלקיקי MOA.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 20 יולי 2007, 15:34

ככך הידוע לי, הסיבה לכך שהכנת תחמושת אינה חוקית היא כפולה:
א. פיקוח של משרד הפנים על התחמושת (חמישים ואחד כדור!?).
ב. בעבר - לחץ פוליטי של תע"ש.
היתה חברה אחת - קליע ממישור אדומים - שקבלו אישור לעשות טעינה מחדש לתחמושת, ועסקו בכך זמן מה (יש לי עדיין כמה קופסאות שלהם), אבל למיטב הבנתי הם הגיעו למסקנה שזה לא כלכלי, ועברו לעסוק בדברים אחרים.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 20 יולי 2007, 17:58

אישגדול כתב:היתה חברה אחת - קליע ממישור אדומים - שקבלו אישור לעשות טעינה מחדש לתחמושת, ועסקו בכך זמן מה (יש לי עדיין כמה קופסאות שלהם), אבל למיטב הבנתי הם הגיעו למסקנה שזה לא כלכלי, ועברו לעסוק בדברים אחרים.

לי יש עדיין כמה כדורים שלהם למזכרת, קליעי עופרת חשופה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי פוצ'פוץ' » 20 יולי 2007, 18:41

אישגדול- אנחנו כבר לא ילדים. יכול להיות שסיבה א' היא רק תירוץ לסיבה ב'? האם מישהו יכול לפקח על אגירת תחמושת ע"י אדם או גורם שמעוניין בכך? לפעמים, האינטרס של חברות גדולות לשמור על המונופול שבידיהן חוזר עליהן כמו בומרנג, במקרה שלנו לעומת זאת- אני לא רואה את תע"ש נפגעת מכך שמישהו ממלא לעצמו כדורים (יש פה מספיק מלחמות..) , כלומר בשורה התחתונה- מי שנפגע פה מכל הסיפור, וללא שום סיבה, זה ענף הקליעה בארץ.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 21 יולי 2007, 15:08

פוץ',

אתה נאיבי .. :oops:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 21 יולי 2007, 17:27

נועם כתב:פוץ',

אתה נאיבי .. :oops:

נעם אתה גס רוח.............

הוא לאאשם שהוא גר בחלם והוא נראה לי בחור נחמד.

אז במקום לעודד אותו אתה יורד עליו.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי nitz » 21 יולי 2007, 18:48

צריך הרבה אורך רוח בעסק הזה. אפשר לפורר אבן עם מים, השאלה היא כמה סבלנות יש לך...
אולי מחר לא, אבל אפשרי עוד כמה שנים...צריך למצוא את הסדקים הנכונים בחומה ולהתחיל לעבוד עליהם (אגב, לגבי הספורט המוטורי-מישהו ניסה להקים מגרש, הוא פישל בתהליך החוקי, באו מהשלטון עם דחפורים ואין מגרש)

אני חושב שהבעיה של התחמושת יכולה להיפתר בכמה דרכים-
1. הקמת חברת תחמושת מתחרה (כמו שאמרו)-דורש תכנון רציני והרבה משאבים.
2. חובבי נשק יעבדו בתע"ש ויגיעו לצמרת מפעל התחמושת (תרחיש די בדיוני).
3. עבודה פרלמנטרית (או צבירת מסה של בוחרים ואז עבודה פרלמנטרית)
4. עבודה דרך דעת קהל (שגם היא תדרוש צבירת מסה של חובבי נשק-מי יפרסם כתבה על מחירי תחמושת כשזה מעניין רק 1000 אנשים?)

פה ועכשיו אי אפשר...דרושה יוזמה ואורך רוח (לגיוס).
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 21 יולי 2007, 20:40

אילן,

חם גם אצלנו.

הגשתי לו את האייקון :oops: כי אני חושב שהוא אישית בסדר, המקום לא.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי פוצ'פוץ' » 22 יולי 2007, 00:49

הלו חבר'ה, אני נאיבי? אני גר בבאר שבע- אתם יודעים- המקום הזה שבו עבודות הפיתוח היחידות שמתבצעות על ידי הרשויות הן הרחבת הרקטום שלי ללא רשותי וללא חומרי סיכה- כל זאת בתואנה ה'מוצדקת' ש'חבל על כל טיפה' (של וזלין במקרה הזה..) נאיבי עאלק.
לעניינינו- אני לא מתיימר לדעת את כל הפרטים, אבל מהעובדות המעטות שנזרקו כאן מסתבר שהפלומבה של תע"ש לא ככ הדוקה- הוקם מפעל נוסף לייצור תחמושת? הוקם. אתם משתמשים גם בתחמושת שאינה תוצרת תע"ש? משתמשים.
קל? ממש לא. ואני כבר מדמיין איך ראלב מג'אדלה מנסה להפוך טעינת כדורים לחוקית כששנציגי תע"ש והשב"כ משלבים יחד ידיים ונקרעים מצחוק בצד.. מצד שני הבעיה הכי גדולה של ענף הקליעה הספורטיבית בארץ -כפי שאני מבין אותה- היא בעיה של נגישות, ומאמץ רציני להפוך את עניין הטעינה מחדש לחוקי הוא חלק מקידום הענף (שנמרט היטב ע"פ אופי התגובות כאן- לא מאשים אף אחד..)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 22 יולי 2007, 18:44

פוצ'פוץ'

אני עשיתי קצת שיעורי ביית בנושא.

העניין הוא כדאיות כלכלית, והוא נוגע בכמה תחומים:

1. כל ההתנהלות הבירוקרטית סביב הקמה של מפעל לייצור תחמושת. אני מניח שבסופו של דבר, תחת המטריה של חופש העיסוק תצליח לקבל את כל האישורים, אבל בדרך כל הרשויות יוציאו לך את המיץ. תצטרך מבנה מיוחד שעומד בתקנים מיוחדים, לא בטוח איזה איזה עיריה תתן לך אישור לבנות כזה מפעל, תצטרך סידורי אבטחה ושמירה, עמידה בתקנים של משרד איכות הסביבה וכו וכו וכו... זה לא שכל מטווח יכול להעמיד בחדר האחורי איזה מכונת טעינה ולתקתק להנאתו ולהנאת היורים תחמושת לאימונים... בקיצור עסק יקר ומסובך מאד.

2. גודל השוק והצרכנים הפוטנציאליים. אז נניח שבשעה טובה קיבלת את כל האישורים. כמה כבר תצליח למכור ובכמה -כדי שיהיה לך רווח. קח בחשבון שמולך תעמוד תחרות של תחמושת מיובאת זולה (צ'כיה, ברזיל). וקח בחשבון שהצרכנים העיקריים הם לקוחות מוסדיים כמו חברות שמירה, צהל וכוחות הביטחון ש:
א. לא משלמים את אותו מחיר מופקע לכדור שאתה בתור צרכן בודד משלם היא הם קונים במליונים.
ב. את העלויות הם מימלא מגלגלים על גבו של הלקוח או משלם המיסים, כך שהם די אדישים להפרשים במחיר.

אז מה שנשאר לך הוא השוק הפרטי של אנשים כמוני וכמוך, שהוא קטן ממילא ועוד הולך ומצטמצם ורק בשבילו לא כדאי לפתוח כזה מפעל.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 22 יולי 2007, 20:20

פוץ'

אם אתה באר שבעי, קפוץ לקפה אלי למטווח, 40 דקות מבאר שבע, 5 דקות מהרצועה.
(טרנר היה אומר את זה יותר טוב.. :) )

נעם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אישגדול » 22 יולי 2007, 21:12

ואני מוכן להעיד באופן אישי על איכות הקפה של נועם....
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד