חשוב לכל מי שנושא נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חשוב לכל מי שנושא נשק

על ידי eitan156 » 11 יוני 2016, 00:59

משתא:
הדוגמא שנתתי עם "רשיון" לילדים היתה כדי להדגים מה זו "זכות" אבל דע לך שאני לא טועה איתה בהרבה גם מספרית.
בישראל נהרגים כל שנה בערך 100 ילדים מהיפגעות "לא מכוונת" המספר כולל גם תאונות דרכים וגם תאונות בבית ספר. אבל חלק נכבד - אני עושה פה ספקולציה נוראית כי לא היה לי כח להיכנס לתוך הדו"ח- נניח 30, נהרגים בסביבית הבית /באחריות ההורים. הממוצע במדינות המערב הוא 5-6 ילדים שנהרגים מהיפגעות לא מכוונת לכל 100000 ילדים. * הנתונים מפה:
http://www.beterem.org/download/files/00023600_3.pdf
בישראל יש "בערך" 100000 נושאי נשק פרטי?? לא שמעתי על אפילו 2-3 אנשים לשנה שנהרגו בשנים האחרונות בגלל אנשים בעלי מיומנות נמוכה באקדח שפתחו באש על מחבלים.
ועדיין ברור לנו שזכותו של כל אחד להביא ילד לעולם.
לדעתי הויכוח העקרוני הוא כן על הזכות לשאת נשק ורק אח"כ לנהל דיון שיתמוך בזכות הזו, על היכולת - אם בכלל- לנטרל אירוע פח"ע.
אני חוזר ואומר את דעתי הפרטית: האגודה צריכה להחליט האם בחזון ובאני מאמין שלה יש זכות לשאת נשק או שיש רק צורך ב"מנטרלי פח"ח מיומנים" ומי שלא כזה, לא זכאי לשאת נשק ואולי אפילו לא להחזיק נשק בבית.
האגודה אפילו לא אומרת: " צריך למצא את האיזון בין הזכות לשאת נשק אל מול ביטחון הציבור לאור יכולת ההתערבות בארועי פח"ע".
וחלק לא קטן מהאנשים פה אומר שאם אין יכולת להתערב באופן בטוח באירוע אז אין בכלל זכות לשאת נשק.
אבל אני בכלל לא רוצה לשאת את הנשק עלי ביום- יום. וזו זכותי. למעשה נכון להיום זו באמת זכותי, כי למזלי (מדהים שאני רושם את זה) המדיניות נקבעת לפי הבט"פ ולא לפי כל מיני רמבואים שלא מבינים את המשמעויות הנרחבות של מה שהם אומרים.
ולפני שמתנפלים עלי אני אוסיף שדעתו של כל אחד חשובה כדעתי ושאני מבין שבגדול כוונות כולם טובות.
רק תחשבו עד הסוף על הזנב הארוך של כל משאלת לב שלכם.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי martok » 11 יוני 2016, 07:06

eitan156 - באמת שלא צריך להביא נתונים סטסטים, ברור לכולם שהבעיה של פגיעה מיורים לא מיומנים לא באמת קיימת, או שהיא יותר תיאורטית מאשר מציאותית.
המחבלים מצליחים לפגוע בנו יופי גם בלי להתאמן, אז לחברי האגודה, אני מציע לשאול את עצמם שאלה פשוטה: האם הייתם מעדיפים להיות באירוע פח"ע עם אקדח עם אימון פעם בשלוש שנים, או בלי אקדח בכלל?
לא מישהוא אחר, אתם בעצמכם.

דבר שני שמפריע לי - עלתה פה ביקורת לגיטימית מהרבה מאוד אנשים, עם הרבה מאוד נימוקים טובים, למה הכשרה שנתית רק תעשה יותר נזק מתועלת, לכל הפחות הייתי מצפה שוועד האגודה יעשה חושבים האם ראוי לקדם רעיון שנוי במחלוקת, במקום להתבצר בעמדות.
טוב הייתם עושים אם היה מתבצע דיון ציבורי בנושא לפני שאתם מתחילים לקדם רעיון שעלול לפגוע בהרבה מאוד אנשים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 11 יוני 2016, 07:53

Warlord כתב:איתמר.

א. שים לב שאתה לכאורה די סותר את עצמך בענייננו. אני מפנה אותך למה שכתבת בפוסט בעמוד הקודם בשרשור זה באותו עניין.

אני לא סותר את עצמי וההמשך של מה שכתבתי מוכיח את זה.
כנראה שהתנסחתי לא נכון.
מה שניסיתי להגיד שהוא שהמצב הנוכחי שבו מדריכי ירי מסמיכים אנשים לא ראויים שם אותם בחשיפה משפטית מאד גדולה.
אם יקרה משהו, בעל המטווח שלחץ אותם להסמיך יתנער מכל אחריות והם שחתומים על הרשיון יאכלו את כל החרא.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 11 יוני 2016, 07:59

ניר ל כתב:
דבר ראשון כן ראיתי אנשים שלא חותמים להם על הרשיון ולא מעט.

כנראה שיש מאחוריך יותר מדי שעות אצל מאיר רוט.
מאיר רוט זה בית מרקחת.
אם כולם היו מתנהלים כמוהו המדינה הייתה נראית הרבה יותר טוב.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 11 יוני 2016, 08:41

אין דבר כזה יותר מדי, אבל אני לא מכחיש.
ציינתי שאם זה עובד שם ואנשים מגיעים למרות הקשיחות, אז אין סיבה שזה לא יעבוד במקומות אחרים.
הרעיון הוא שאין טעם לקבוע עוד חוקים אם אין אכיפה ושהתוצאה הברורה תהיה מבחינתנו עוד אגרה ועוד בירוקרטיה מיותרת ולא מועילה, זה מה שאתה ואני בין השאר הרי טוענים כל דיון בפעם המי יודע כמה.

יש לי חבר דמיוני שמעביר את הגרוטאה שלו טסט ב 15 השנים האחרונות בלי להזיז אותה מהחנייה בבית, הוא לגמרי אדיש לכך שיחמירו את הדרישות למעבר טסט שנועד לכך שגרוטאות כמו שלו לא יעלו על הכביש... נראה שהנקודה הובהרה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד