חשוב לכל מי שנושא נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: חשוב לכל מי שנושא נשק
חברים.
אחרי לבטים ותגובות אוהדות שקיבלתי באמצעים שונים החלטתי כן לקפוץ למים וללכת על זה ובעיקר מתוך אמונה שביכולתי לתרום רבות לביצור זכויותינו.
להלן האני מאמין שלי בנושא הנשק הפרטי כפי שנשלח במייל לחברי וועד העמותה.
לפני שאלחץ על paste אני רוצה לומר שאני יודע שזה לא מצע שכולם יסכימו איתו (או עם חלקו) וזה בסדר.
אפשר לדון על הכל.
האינטרס שלנו (״המכנה המשותף הרחב״ כפי שצוטטתי לעיל) הוא, שכל אחד מאיתנו שמחזיק בנשק כחוק, מעוניין להמשיך ולהחזיק בו ולא מעוניין שמחר בבוקר יקראו לו להחזירו בגלל החלטה שרירותית כזו או אחרת.
זה המכנה המשותף הרחב ועל כל השאר אפשר לדון.
עכשיו ה paste:
להלן עיקרי תפישת עולמי האישית לגבי נשיאת נשק פרטי:
1. שיטת התבחינים היא כעיקרון נכונה (כמובן שניתן לשפר את התבחינים עצמם).
2. השיטה בה נוהג משרד הבט"פ, לפיו הוא בודק התייחסות של המשטרה ומשרד הבריאות לפני מתן רשיון לנשק פרטי היא נכונה.
(אני רק מקווה שהם עושים זאת בפועל)
3. אחרי נשיאת נשק בכל תבחין תקף משך חמש שנים ברציפות וללא בעיות, בעל הרישיון צריך להיות זכאי עפ"י חוק, אם יבחר בכך, לעבור לתבחין משמר (שיוגדר מחדש ויהיה יותר טוב מזה שהיה קיים פעם), שמשמעותו תהיה שהוא זכאי להמשיך לשאת נשק ללא הוכחת תבחין, לרבות אפשרות החלפת הנשק ללא הגבלה.
4. לדעתי הוצאת רישיון פרטי צריכה להיות מותנית במעבר הכשרה / מבחן שהם משמעותיים יותר ממה שנוהג היום, הכוללים את הנושאים הבאים:
א. תפעול והכרת הנשק.
ב. ירי.
ג. הכרת כללי בטיחות בסיסיים.
גם בחידוש יש לבחון נושאים אלה.
5. עיקר מאמציה של העמותה צריכים להוות מוכוונים לביצור זכויותיהם של הנמנים על המעגל הקיים של נושאי הנשק במדינת ישראל ולאו דווקא להרחבתו עוד יותר.זאת באמצעות החזרת התבחין המשמר כמוצע לעיל ובאמצעים נוספים.
הרציונל שלי בעניין זה הוא שהפוליטיקאים יתחלפו ויקבלו החלטות שונות בעניין הזכאות לשאת נשק. זה בלתי נמנע ואין טעם להאבק בזה. זו שיטת המשטר. הדרישה שלנו צריכה להיות שמי שנשא נשק פרטי מכל סיבה שהיא חמש שנים ברצף כחוק ולא עורר בעיות נכנס לסטטוס משמר.
על זה ראוי להלחם. וזכות זו צריכה להיות מעוגנת בחוק ולא כפופה לרצון של בעל משרה ציבורית בכל דרג שהוא.
כמובן, העמותה צריכה לתת ייצוג הולם ונחוש של בעלי הרשיונות מול הרשויות בכל עניינים אלה ובכל עניין רלוונטי אחר.
אני מאמין בשקיפות ולא בהנחתות.
זהו לבינתיים.....
אחרי לבטים ותגובות אוהדות שקיבלתי באמצעים שונים החלטתי כן לקפוץ למים וללכת על זה ובעיקר מתוך אמונה שביכולתי לתרום רבות לביצור זכויותינו.
לפני שאלחץ על paste אני רוצה לומר שאני יודע שזה לא מצע שכולם יסכימו איתו (או עם חלקו) וזה בסדר.
אפשר לדון על הכל.
האינטרס שלנו (״המכנה המשותף הרחב״ כפי שצוטטתי לעיל) הוא, שכל אחד מאיתנו שמחזיק בנשק כחוק, מעוניין להמשיך ולהחזיק בו ולא מעוניין שמחר בבוקר יקראו לו להחזירו בגלל החלטה שרירותית כזו או אחרת.
עכשיו ה paste:
2. השיטה בה נוהג משרד הבט"פ, לפיו הוא בודק התייחסות של המשטרה ומשרד הבריאות לפני מתן רשיון לנשק פרטי היא נכונה.
3. אחרי נשיאת נשק בכל תבחין תקף משך חמש שנים ברציפות וללא בעיות, בעל הרישיון צריך להיות זכאי עפ"י חוק, אם יבחר בכך, לעבור לתבחין משמר (שיוגדר מחדש ויהיה יותר טוב מזה שהיה קיים פעם), שמשמעותו תהיה שהוא זכאי להמשיך לשאת נשק ללא הוכחת תבחין, לרבות אפשרות החלפת הנשק ללא הגבלה.
4. לדעתי הוצאת רישיון פרטי צריכה להיות מותנית במעבר הכשרה / מבחן שהם משמעותיים יותר ממה שנוהג היום, הכוללים את הנושאים הבאים:
א. תפעול והכרת הנשק.
ב. ירי.
5. עיקר מאמציה של העמותה צריכים להוות מוכוונים לביצור זכויותיהם של הנמנים על המעגל הקיים של נושאי הנשק במדינת ישראל ולאו דווקא להרחבתו עוד יותר.זאת באמצעות החזרת התבחין המשמר כמוצע לעיל ובאמצעים נוספים.
הרציונל שלי בעניין זה הוא שהפוליטיקאים יתחלפו ויקבלו החלטות שונות בעניין הזכאות לשאת נשק. זה בלתי נמנע ואין טעם להאבק בזה. זו שיטת המשטר. הדרישה שלנו צריכה להיות שמי שנשא נשק פרטי מכל סיבה שהיא חמש שנים ברצף כחוק ולא עורר בעיות נכנס לסטטוס משמר.
על זה ראוי להלחם. וזכות זו צריכה להיות מעוגנת בחוק ולא כפופה לרצון של בעל משרה ציבורית בכל דרג שהוא.
כמובן, העמותה צריכה לתת ייצוג הולם ונחוש של בעלי הרשיונות מול הרשויות בכל עניינים אלה ובכל עניין רלוונטי אחר.
זהו לבינתיים.....
WARLORD
- סליקאי זהב
Warlord כתב:חברים.
אפשר לדון על הכל.
עכשיו ה paste:
א. תפעול והכרת הנשק.
ב. ירי.
זהו לבינתיים.....
שיהיה בהצלחה.
אבל אני חייב לציין שאכן חלק מהדברים רחוקים ממה שמציבה העמותה כיעד.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
להבנתי ההבדל העיקרי / היחידי ביני ובין העמותה הוא כי העמותה שואפת בחזונה להרחיב באופן דרמטי את מעגל נושאי הנשק מעבר לקיים היום ואילו עמדתי האישית בסוגיה זו הינה כי זה לא צריך להיות ייעד עיקרי.
אני ״קצת״ מכיר את המערכת מבפנים.
הרחבת הזכאות היא נושא מאוד מורכב ובקליפת האגוז (בלי להתיימר להקיף את מכלול השיקולים) לדעתי זו יבלת שאם נלחץ עליה יותר מדיי זה יחזור על כולנו כבומרנג, בבחינת ״תפשת מרובה לא תפשת״.
בכללי, וועד העמותה מורכב מממספר חברים שבוודאי יש ביניהם הבדלי גישה בנושאים כאלה ואחרים וזה בסדר ואפילו רצוי.
אני ״קצת״ מכיר את המערכת מבפנים.
הרחבת הזכאות היא נושא מאוד מורכב ובקליפת האגוז (בלי להתיימר להקיף את מכלול השיקולים) לדעתי זו יבלת שאם נלחץ עליה יותר מדיי זה יחזור על כולנו כבומרנג, בבחינת ״תפשת מרובה לא תפשת״.
בכללי, וועד העמותה מורכב מממספר חברים שבוודאי יש ביניהם הבדלי גישה בנושאים כאלה ואחרים וזה בסדר ואפילו רצוי.
WARLORD
- סליקאי זהב
כמה עמותות יהיו לנו בסופו של יום?
עד היום היתה עמותה אחת שפעלה ופועלת,
רוצים להשפיע מבחוץ? זה לא ראלי,
רוצים לשנות הצתרפו , תבחרו כדין,תשקיעו, תשכנעו ותשפיעו מבפנים,
לשפוך את המים עם התינוק לא יועיל לאף אחד.
עד היום היתה עמותה אחת שפעלה ופועלת,
רוצים להשפיע מבחוץ? זה לא ראלי,
רוצים לשנות הצתרפו , תבחרו כדין,תשקיעו, תשכנעו ותשפיעו מבפנים,
לשפוך את המים עם התינוק לא יועיל לאף אחד.
פחות -לרוב זה יותר,,
Guss
נראה לי שנוצר אצלך רושם שגוי כתוצאה מאי קריאת השרשור בעיון ....
אני לא יכול להאשים אותך... יצא שהשרשור די ארוך
בכל מקרה למי שקורא מהתחלה צריך להיות ברור לגמרי שאני לא ״מאיים״ בפתיחת עמותה חדשה אלא בכוונתי להצטרף לעמותה הקיימת / לוועד שלה על מנת לסייע לה במאבקה הצודק ועל מנת להשפיע מפנים, אבל רק בדרכי שכנוע ובדרכי נועם ומתוך כבוד לנמצאים ולאכסנייה.
נראה לי שנוצר אצלך רושם שגוי כתוצאה מאי קריאת השרשור בעיון ....
אני לא יכול להאשים אותך... יצא שהשרשור די ארוך

בכל מקרה למי שקורא מהתחלה צריך להיות ברור לגמרי שאני לא ״מאיים״ בפתיחת עמותה חדשה אלא בכוונתי להצטרף לעמותה הקיימת / לוועד שלה על מנת לסייע לה במאבקה הצודק ועל מנת להשפיע מפנים, אבל רק בדרכי שכנוע ובדרכי נועם ומתוך כבוד לנמצאים ולאכסנייה.
WARLORD
- סליקאי זהב
בגילי אין שרשורים ארוכים מידי, יש שרשורים מעייפים מידי, במיוחד עם הציטוטים הלא נגמרים,
Warlord , לרגע לא חשבתי שתבצע הפיכת חצר או תקים גוף מתחרה.
רק רציתי שאנשים יעברו למשהו פרודוקטיבי, במקום להתנגח.
ואנחנו לא היחידים שקוראים כאן, ולא כל כוונתם טהורה..
Warlord , לרגע לא חשבתי שתבצע הפיכת חצר או תקים גוף מתחרה.
רק רציתי שאנשים יעברו למשהו פרודוקטיבי, במקום להתנגח.
ואנחנו לא היחידים שקוראים כאן, ולא כל כוונתם טהורה..
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:ואנחנו לא היחידים שקוראים כאן, ולא כל כוונתם טהורה..
את הטענה הזו אני שומע מאז 2004 כשהצטרפתי לסליק.
אנחנו לא מתכננים פה שום הפיכות חצר או שיש לנו מה להסתיר.
ואלו שכוונתם לא טהורה יש להם את האגנדה שלהם והם לא צריכים אותנו.
הם עושים מה שבראש שלהם עם ובלעדי האתר הזה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
[הערה לאחר תצוגה מקדימה: זהירות השתפכות מעומק הלב, אבל אני עומד מאחורי המילים שלי]
Warlord,
יישר כח על ההחלטה להצטרף לעשייה ולהשפעה. בהחלט יש לך מה לתרום.
אגב "ביצור זכויות" נשמע מלחמתי מדי (אולי כי אתה Warlord...) אולי "הבטחת זכויות"? מצד שני - הבטחה מפוליטיקאים? לך על ביצור. אני תומך בך לעמותה.
סיורניק,
עוד לא היה נושא אחד כמעט שלא הסכמתי איתך (רק לא אמרתי כלום). גם היום זה כך, רק שאני במוזה של הפרגון אז אגיד לך מפורשות - החל מהחתימה שלך, וכלה בכמעט כל הפוסטים שלך - אני מעריך את דרך החשיבה שלך.
ואחרון בפירגון: רם דישון.
כמי שעיתותיו בידו, אתה מקדיש הרבה מזמנך, והמעורבות בפורום רק מוסיפה לכך שאתה מעורה בציבור שבו אתה חי ואותו אתה מייצג. אני מאחל לך עוד הרבה ויכוחים בריאים, תמשיך להישאר עוגן בעמותה. אתם הגוף היחיד שמזיז משהו עבורנו. עושה/טועה/מצליח/מקבל ביקורת ושוב עושה.
תודה.
Warlord,
יישר כח על ההחלטה להצטרף לעשייה ולהשפעה. בהחלט יש לך מה לתרום.
אגב "ביצור זכויות" נשמע מלחמתי מדי (אולי כי אתה Warlord...) אולי "הבטחת זכויות"? מצד שני - הבטחה מפוליטיקאים? לך על ביצור. אני תומך בך לעמותה.
סיורניק,
עוד לא היה נושא אחד כמעט שלא הסכמתי איתך (רק לא אמרתי כלום). גם היום זה כך, רק שאני במוזה של הפרגון אז אגיד לך מפורשות - החל מהחתימה שלך, וכלה בכמעט כל הפוסטים שלך - אני מעריך את דרך החשיבה שלך.
ואחרון בפירגון: רם דישון.
כמי שעיתותיו בידו, אתה מקדיש הרבה מזמנך, והמעורבות בפורום רק מוסיפה לכך שאתה מעורה בציבור שבו אתה חי ואותו אתה מייצג. אני מאחל לך עוד הרבה ויכוחים בריאים, תמשיך להישאר עוגן בעמותה. אתם הגוף היחיד שמזיז משהו עבורנו. עושה/טועה/מצליח/מקבל ביקורת ושוב עושה.
תודה.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
זה נכון, אין לנו סודות אבל יש ענן של רעיונות שנזרקים לאויר,ולא כולם רעיונות איך לומר ,מבריקים.ומשקפים פילוג וסיכסוך , שרק מקלים על מקבלי ההחלטות.
כמו שאם היו בפורום 5-6 עורכי דין מהצמרת[ אלו שתראה יום יום על המרקע], והיו שופכים רעיונות איך ומה, תהיה בטוח שמישהו היה מאאאאד מושפע מהם ,
כמו שאם היו בפורום 5-6 עורכי דין מהצמרת[ אלו שתראה יום יום על המרקע], והיו שופכים רעיונות איך ומה, תהיה בטוח שמישהו היה מאאאאד מושפע מהם ,
פחות -לרוב זה יותר,,
Warlord כתב:
זהו לבינתיים.....
לגבי סעיף 3, הסתייגות קלה בכל הקשור למילואימניקים.
כמדומני רם דישון כתב שיש דיבור להוסיף תבחין "שירות עבר בשירות הבטחון"
כרגע יש עיוות בלתי הגיוני לחלוטין ובלתי ראוי בכל קנה מידה, שמי ששירת 20 -30 שנה במילואים ועומד להשתחרר, יאבד את רישיונו.
תודה חברים על כל הפרגון (גיל וכל יתר החברים שפרגנו בפורום או בפרטי).
לניר ב. (וזה יענה גם לשאלה שנשאלתי מחוץ לפורום על ידי מספר חברים):
אין ספק שהתבחינים עצמם טעונים שיפור (ראו סעיף 1 ב״מצע״ שלי).
חלק מהשיפור בתבחינים שאני מדבר עליו הוא עדכון התבחינים כך שיקנו זכאות לאוכלוסיות שבהחלט ראויות לפי כל קנה מידה כמו בדוגמה שהביא ניר ב. אשר למרבה הצער נופלות כיום בין הכסאות, או שהחוק הייבש יוצר לגביהם מצב אבסורדי (למשל- שבתום המילואים הם ייאלצו להחזיר את הנשק בהעדר תבחין משמר או אחר שמגן עליהם).
אני חושב שחייבים לעדכן את התבחינים ולהרחיב אותם ואני אלחם על זה.
עד כמה להרחיב? זו שאלה מצוינת. בהקשר זה, מה שאני לא חושב, ואולי זה המקום להבהיר את העניין (כי נשאלתי גם על כך) הוא שלכל אזרח במדינת ישראל צריכה להיות זכות אוטומטית לשאת נשק.
צריך ליצור תבחינים (תבחינים = קריטריונים) הוגנים שיאפשרו לכמעט כל אזרח יוצא צבא בריא ושומר חוק (עם מסננת מסוימת שניתן לדון עליה) להיות חמוש אם יבחר בכך, ומה שלא פחות חשוב מכך, הוא לעגן את כל זה באופן חוקי, כלומר ״לבצר״ את הזכות.
כיום, אין שום זכות קנויה לאף אחד מאיתנו לשאת נשק והכל כתוב על הקרח.
זה נכון שלאוכלוסיות מסוימות אין סבירות שהפוליטיקאים יבטלו את הזכאות, אבל אני לא רוצה שזה יהיה כ״טובה״ או בדמות איזה דף באתר אינטרנט של הבט״פ שניתן לערוך בין לילה, אלא כזכות משפטית במלוא מובן המילה המעוגנת בחוק.
היום התבחינים הם לא במעמד של חוק ותלויים ברוחות נושבות.
את זה חייבים לשנות.
כמו כן, מעבר לזכאות הראשונית להוצאת רשיון פרטי ולהרחבת התבחינים, ההצעה שלי היא ליצור ״תקופת הכשרה״ בת חמש שנים של נשיאת נשק ללא בעיות בכל תבחין תקף, שאחריה לא יהיה צורך בהוכחת תבחין כלל.
אני מדבר על תבחין משמר אבל ״על סטרואידים״ שגם הוא מעוגן בחוק.
יש לי הרבה רעיונות שעוד לא פירטתי ואני חושב שהם טובים.
הכוונה שלי היא להצטרף לוועד העמותה, לנסות לשכנע אבל בסופו של דבר לקבל את דעת הרוב.
אני אופטימי ולדעתי דברים טובים ייצאו מזה.
אין ספק שהתבחינים עצמם טעונים שיפור (ראו סעיף 1 ב״מצע״ שלי).
חלק מהשיפור בתבחינים שאני מדבר עליו הוא עדכון התבחינים כך שיקנו זכאות לאוכלוסיות שבהחלט ראויות לפי כל קנה מידה כמו בדוגמה שהביא ניר ב. אשר למרבה הצער נופלות כיום בין הכסאות, או שהחוק הייבש יוצר לגביהם מצב אבסורדי (למשל- שבתום המילואים הם ייאלצו להחזיר את הנשק בהעדר תבחין משמר או אחר שמגן עליהם).
עד כמה להרחיב? זו שאלה מצוינת. בהקשר זה, מה שאני לא חושב, ואולי זה המקום להבהיר את העניין (כי נשאלתי גם על כך) הוא שלכל אזרח במדינת ישראל צריכה להיות זכות אוטומטית לשאת נשק.
צריך ליצור תבחינים (תבחינים = קריטריונים) הוגנים שיאפשרו לכמעט כל אזרח יוצא צבא בריא ושומר חוק (עם מסננת מסוימת שניתן לדון עליה) להיות חמוש אם יבחר בכך, ומה שלא פחות חשוב מכך, הוא לעגן את כל זה באופן חוקי, כלומר ״לבצר״ את הזכות.
כיום, אין שום זכות קנויה לאף אחד מאיתנו לשאת נשק והכל כתוב על הקרח.
זה נכון שלאוכלוסיות מסוימות אין סבירות שהפוליטיקאים יבטלו את הזכאות, אבל אני לא רוצה שזה יהיה כ״טובה״ או בדמות איזה דף באתר אינטרנט של הבט״פ שניתן לערוך בין לילה, אלא כזכות משפטית במלוא מובן המילה המעוגנת בחוק.
את זה חייבים לשנות.
כמו כן, מעבר לזכאות הראשונית להוצאת רשיון פרטי ולהרחבת התבחינים, ההצעה שלי היא ליצור ״תקופת הכשרה״ בת חמש שנים של נשיאת נשק ללא בעיות בכל תבחין תקף, שאחריה לא יהיה צורך בהוכחת תבחין כלל.
הכוונה שלי היא להצטרף לוועד העמותה, לנסות לשכנע אבל בסופו של דבר לקבל את דעת הרוב.
WARLORD
- סליקאי זהב
Warlord כתב:תודה חברים על כל הפרגון (גיל וכל יתר החברים שפרגנו בפורום או בפרטי).
אין ספק שהתבחינים עצמם טעונים שיפור (ראו סעיף 1 ב״מצע״ שלי.
כיום, אין שום זכות קנויה לאף אחד מאיתנו לקאת נשק והכל כתוב על הקרח.
זה נכון שלאוכלוסיות מסוימות אין סבירות שהפוליטיקאים יבטלו את הזכאות, אבל אני לא רוצה שזה יהיה כ״טובה״ אלא כזכות משפטית במלוא מובן המילה.
את זה חייבים לשנות.
כיצד אתה חושב לפתור את הקיפוח של נשים בנושא זה?
למה אני מתכוון: כעת כל אחד שסיים צבא וממשיך במילואים, יכול לרכוש אקדח כעבור 10 שנים (כאשר יגיע לדרגת רס"ר). כרגע אני לא מדבר על קצינים. אני גם לא מדבר למה רס"ר או 10 שנים, אבלשוב, זה נושא לדיון נפרד.
רוב המכריע של נשים נופלות בין הכיסאות. מיעוט ממשיכות במילואים, בד"כ עד נישואין\להולדת ילד הראשון. כלומר, יש כאן מצב של אפליה.
נשים יותר חשופות לפגיעה, לכן לשלול מהן נשק זהו מצב הזוי.
מה דעתך בנושא?
- סליקאי זהב
אלדר.
כאבא גאה לחמש בנות (כן!) זכויות הנשים קרובות ללבי.
כמו כן היתה לי הזכות לפקד על נשים לוחמות ומצאתי שהן לוחמות מצוינות.
אני מסכים איתך שיש בעיה של קיפוח ויש עוד כמה בעיות דומות שאני מכיר לאוכלוסיות אחרות, שצריך לתת עליהן את הדעת.
לא יהיה אחראי מצידי לתת פיתרון ב״שלוף״ אבל העלית עניין ראוי מאין כמותו.
אני מסכים איתך שיש בעיה של קיפוח ויש עוד כמה בעיות דומות שאני מכיר לאוכלוסיות אחרות, שצריך לתת עליהן את הדעת.
WARLORD
- סליקאי זהב
Warlord כתב:אלדר.
למה בעצם שאלתי אותך: שאלתי את השאלה זו גם ראש אגף כלי יריה. הוא מודע לבעיה, מסכים שזו אולי אפליה, אבל לא יכול לעזור...
- סליקאי זהב
מה זאת אומרת ?
אשה טובה לא צריכה לצאת מהמטבח לשום מקום ואם היא מותקפת, קיימים לשם כך מקלטים לנשים מוכות.
גם אין מצב שאשה תדע להפעיל כלי נשק - זה עניין של גברים.
הנה דוגמה -
https://m.youtube.com/watch?v=ZxZwCw44ZuI
אשה טובה לא צריכה לצאת מהמטבח לשום מקום ואם היא מותקפת, קיימים לשם כך מקלטים לנשים מוכות.
גם אין מצב שאשה תדע להפעיל כלי נשק - זה עניין של גברים.
הנה דוגמה -
https://m.youtube.com/watch?v=ZxZwCw44ZuI
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד