כדור עוזי באקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מנסיוני הוא יורה טוב יותר מכל M16 שפגשתי במהלך השירות...
כשהוא היה מלא חול בשבטה וצאלים, בוץ ברמה"ג, מאובק מהפז"מ ועוד...
הוא קיבל עשרות מכות כשהיה זרוק בהאמר במהלך אימונים ונסיעות ארוכות
יורה כדורים עם ראש ירוק יופי והכי חשוב לא גורם למעצורים אחרי ירי של 250 כדורים רצוף...
M16 לא עושה את כל הרשום לעיל ועדיין נראה, מתנהג ומרגיש כמו חדש...
כשהוא היה מלא חול בשבטה וצאלים, בוץ ברמה"ג, מאובק מהפז"מ ועוד...
הוא קיבל עשרות מכות כשהיה זרוק בהאמר במהלך אימונים ונסיעות ארוכות
יורה כדורים עם ראש ירוק יופי והכי חשוב לא גורם למעצורים אחרי ירי של 250 כדורים רצוף...
M16 לא עושה את כל הרשום לעיל ועדיין נראה, מתנהג ומרגיש כמו חדש...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
איתמר !
דבריך על הגליל משום מה תמוהים בעיני ,אני לא יודע מאיפה מצאת את הבעיות של חוזק החומרים בגליל לא נעים לי לאמר את זה בצורה בוטה ,אבל זה שטויות.
הגליל הוא כלי מאוד אמין יותר אמין מה-M16 עם כי פחות מדויק ממנו זה נכון.
כמו לכל מערכת נשק או כל דבר מכני שיורד מפס היצור סובל מחבלי לידה.
ראיתי במסגרת הקורסים בתע"ש M16 שתקעו בקנה קליע בכוונה ואח"כ ירו קליע נוסף
מה אומר לך ,הכלי התפרק לאלף חתיכות,בעוד שבגליל עשו את אותו דבר והנזק שנגרם
הוא קרע קל בקנה .
לא רק זה בעיני ראיתי כיצד פותחים את מכסה הגוף בגליל ומכניסים חופן גדושה של חול ואיך שהכלי מתחיל לעבוד לאט לאט עד שהגיע לפעולה תקינה.
אם הייתי צריך לבחור בין גליל ל-M16 הייתי בוחר בגליל בעיניים עצומות.
ביי דורון
דבריך על הגליל משום מה תמוהים בעיני ,אני לא יודע מאיפה מצאת את הבעיות של חוזק החומרים בגליל לא נעים לי לאמר את זה בצורה בוטה ,אבל זה שטויות.
הגליל הוא כלי מאוד אמין יותר אמין מה-M16 עם כי פחות מדויק ממנו זה נכון.
כמו לכל מערכת נשק או כל דבר מכני שיורד מפס היצור סובל מחבלי לידה.
ראיתי במסגרת הקורסים בתע"ש M16 שתקעו בקנה קליע בכוונה ואח"כ ירו קליע נוסף
מה אומר לך ,הכלי התפרק לאלף חתיכות,בעוד שבגליל עשו את אותו דבר והנזק שנגרם
הוא קרע קל בקנה .
לא רק זה בעיני ראיתי כיצד פותחים את מכסה הגוף בגליל ומכניסים חופן גדושה של חול ואיך שהכלי מתחיל לעבוד לאט לאט עד שהגיע לפעולה תקינה.
אם הייתי צריך לבחור בין גליל ל-M16 הייתי בוחר בגליל בעיניים עצומות.
ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
דורון, כדאי שתקרא עוד פעם את התשובה שלי...
הגליל עבר כמה וכמה גלגולים עד שהגיע למה שהגיע היום. אנחנו קיבלנו את סדרות היצור הראשונות של הנשק בסוף שנות ה-70 והיינו צריכים להחזיר אותן לתע"ש כמה וכמה פעמים.
1. סדקים בגוף: הנשק הוחזר וחזר עם כמה גרמים נוספים של מתכת
2. סדקים באיזור המתאם למכשירי ראית לילה: פשוט ביטלו את המסילה הזו
3. סדקים בקנה: עיבו את הקנה
4. ידית הדריכה היתה נשברת בירי אוטומטי: הוסיפו שם עוד חיזוק
5. הנשק היה קורע תרמילים בפליטה: הוסיפו חורים בצילינדר גאזים (הנשק התחיל עם חור אחד, אבל היה לו קצב אש מהיר מדי אז שינו את זה ל-3 ואח"כ ל-6)
6. בית המחסנית היה נסדק: כנ"ל הוסיפו עוד מתכת באיזור
אלו בערך היו מס הפעמים שהיינו צריכים להחזיר את הגליל ולחתום על M16 מחדש.
אח"כ יצאה סידרה שהמספרים הסידוריים שלה מתחילים ב-200 והם היו כלים מעולים.... אבל עדיין כבד שחבל על הזמן..
א.
הגליל עבר כמה וכמה גלגולים עד שהגיע למה שהגיע היום. אנחנו קיבלנו את סדרות היצור הראשונות של הנשק בסוף שנות ה-70 והיינו צריכים להחזיר אותן לתע"ש כמה וכמה פעמים.
1. סדקים בגוף: הנשק הוחזר וחזר עם כמה גרמים נוספים של מתכת
2. סדקים באיזור המתאם למכשירי ראית לילה: פשוט ביטלו את המסילה הזו
3. סדקים בקנה: עיבו את הקנה
4. ידית הדריכה היתה נשברת בירי אוטומטי: הוסיפו שם עוד חיזוק
5. הנשק היה קורע תרמילים בפליטה: הוסיפו חורים בצילינדר גאזים (הנשק התחיל עם חור אחד, אבל היה לו קצב אש מהיר מדי אז שינו את זה ל-3 ואח"כ ל-6)
6. בית המחסנית היה נסדק: כנ"ל הוסיפו עוד מתכת באיזור
אלו בערך היו מס הפעמים שהיינו צריכים להחזיר את הגליל ולחתום על M16 מחדש.
אח"כ יצאה סידרה שהמספרים הסידוריים שלה מתחילים ב-200 והם היו כלים מעולים.... אבל עדיין כבד שחבל על הזמן..
א.
- תרמתי למען הסליק
לאיתמר הנכבד:
אתה כותב פה בנושא תחמושת ותקנים ואתה לא מבין על מה אתה מדבר.
תקן נאט"ו הוא תקן צבאי המקובל בכל המדינות החברות בנאט"ו, התקן מכתיב את איכות הנשקים והתחמושת המיוצרים עבור צבאות באירופה. כלי נשק האמורים להיכנס לצבא במדינה כנ"ל חייבים לעבור את מסלול הניסויים כפי שמכתיב התקן.
תקן SAAMI הוא תקן אזרחי לתחמושת בלבד.
לגבי התחמושת שכתבת על מעלה הסלילים גם כאן אתה לא מבין כלום !
התחמושת שהייתה מקובלת באירופה אחרי מלחמת העולם הייתה 7.62 מ"מ ואחרי זה עברו ל 5.56 מ"מ. בסוף שנות השבעים או תחילת שנות השמונים הגיעו בחברת F.N
למסקנה שתחמושת 5.56 רגילה אינה נותנת מענה לירי בטווחים הרחוקים ואז הם פיתחו תחמושת כבדה יותר כדי לשפר את הביצועים שלה.
התחמושת הרגילה נורת בקנה בעל מעלה סליל של 1 ל 12 ואילו התחמושת הכבדה נורת בקנה עם מעלה סליל של 1 ל 7. כיום כל יצרניות הנשק עברו ליצר רובים המתאמים לתחמושת זאת.
ואילו לנושא איכות הגליל, גם שם אתה כותב דברים לא מבוססים. כאשר הגליל נכנס לצהל באת היו לו מחלות ילדות ולא מהסוג שאתה כותב עליהן.
מעולם לא הוסיפו משקל לחיזוק הגוף, ומעולם לא עיבו קנים. גם הסיפור על החורים בצילנר הגזים לא נכון.
נכון נקרעו תרמילים ברובה בזמן ירי והדבר נבע ממידה מסוימת שלא הייתה נכונה
ולאחר סידרת ניסויים נמצא מקור הבעיה והמידה תוקנה.
להבא אם אתה לא מתמצא בנושאים אלו אל תכתוב.
תודה
אתה כותב פה בנושא תחמושת ותקנים ואתה לא מבין על מה אתה מדבר.
תקן נאט"ו הוא תקן צבאי המקובל בכל המדינות החברות בנאט"ו, התקן מכתיב את איכות הנשקים והתחמושת המיוצרים עבור צבאות באירופה. כלי נשק האמורים להיכנס לצבא במדינה כנ"ל חייבים לעבור את מסלול הניסויים כפי שמכתיב התקן.
תקן SAAMI הוא תקן אזרחי לתחמושת בלבד.
לגבי התחמושת שכתבת על מעלה הסלילים גם כאן אתה לא מבין כלום !
התחמושת שהייתה מקובלת באירופה אחרי מלחמת העולם הייתה 7.62 מ"מ ואחרי זה עברו ל 5.56 מ"מ. בסוף שנות השבעים או תחילת שנות השמונים הגיעו בחברת F.N
למסקנה שתחמושת 5.56 רגילה אינה נותנת מענה לירי בטווחים הרחוקים ואז הם פיתחו תחמושת כבדה יותר כדי לשפר את הביצועים שלה.
התחמושת הרגילה נורת בקנה בעל מעלה סליל של 1 ל 12 ואילו התחמושת הכבדה נורת בקנה עם מעלה סליל של 1 ל 7. כיום כל יצרניות הנשק עברו ליצר רובים המתאמים לתחמושת זאת.
ואילו לנושא איכות הגליל, גם שם אתה כותב דברים לא מבוססים. כאשר הגליל נכנס לצהל באת היו לו מחלות ילדות ולא מהסוג שאתה כותב עליהן.
מעולם לא הוסיפו משקל לחיזוק הגוף, ומעולם לא עיבו קנים. גם הסיפור על החורים בצילנר הגזים לא נכון.
נכון נקרעו תרמילים ברובה בזמן ירי והדבר נבע ממידה מסוימת שלא הייתה נכונה
ולאחר סידרת ניסויים נמצא מקור הבעיה והמידה תוקנה.
להבא אם אתה לא מתמצא בנושאים אלו אל תכתוב.
תודה
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
נועם כתב:אלי,
אם לא יודעים את מקור וייעוד התחמושת - לא יורים אותה, נקודה.
אם צויין במפורש לעוזי - משמע תחמיש חזק יותר מאשר לאקדח, כנראה מקביל לסימון השחור המיועד לעוזי או עוזי קרבין.
ראש שחור - תחמיש בעוצמה +P+ .
מקור התחמושת ידוע (תע"ש) זה מה שהצבא סיפק לירי באקדח מסוג יריחו (לא סגור על הדגם בדיוק)
- סליקאי כסף
מגן1..
בנוסף לזה שאתה צריך ללמוד לא להעליב אתה גם צריך ללמוד לקרוא.
1. בנושא התקנים אתה פשוט חוזר על דברי
2. בנושא הגליל אמרתי שסדרת היצור המתחילה ב-200 היתה מצויינת
3. בנושא החורים בצילינדר הגאזים של הגליל -- החזקתי כלים כאלה מסדרה 100 ביד...
4. לגבי משקל ועיבוי קנים... לא הוסיפו לגליל עוד 1 ק"ג אבל בהחלט עיבו אותו בנקודות התורפה שלו
א.
בנוסף לזה שאתה צריך ללמוד לא להעליב אתה גם צריך ללמוד לקרוא.
1. בנושא התקנים אתה פשוט חוזר על דברי
2. בנושא הגליל אמרתי שסדרת היצור המתחילה ב-200 היתה מצויינת
3. בנושא החורים בצילינדר הגאזים של הגליל -- החזקתי כלים כאלה מסדרה 100 ביד...
4. לגבי משקל ועיבוי קנים... לא הוסיפו לגליל עוד 1 ק"ג אבל בהחלט עיבו אותו בנקודות התורפה שלו
א.
- תרמתי למען הסליק
כדורי 9 מ"מ
בעבר כדור 9 מ"מ לעוזי היה בעל פיקה קשה יותר ויותר אבש"ש,כיום לפי ידיעתי אין הבדל בתחמושת ואפשר להשתמש באותו כדור גם לאקדח וגם לעוזי. אם טעיתי תקנו אותי.
- סליקאי ארד
nimailan.
אם אתה לא בטוח, למה אתה כותב? יש לך שאלה? שאל. אין לך שאלה, אל תשאל.
בכלל חברים, נוצרה כאן איזו תרבות של כתיבת הודעות ולאחריה איזה משפט תמוה "אם אני טועה, תקנו אותי".
יהיה הרבה יותר נעים לקרוא הודעה כשהכותב ישאל את השאלה שהוא רוצה לשאול, ולא יפגין בטחון עצמי מופרז על ידי כתיבה של משפט שלכאורה הוא בטוח בו, ובסופה משפט השולל אל הידיעה של הכותב.
יודעים, כתבו. לא יודעים, אל תכתבו. לא חייבים לענות על הכל, אפשר גם לקרוא ולהחכים מאילו שכן יודעים.
אם אתה לא בטוח, למה אתה כותב? יש לך שאלה? שאל. אין לך שאלה, אל תשאל.
בכלל חברים, נוצרה כאן איזו תרבות של כתיבת הודעות ולאחריה איזה משפט תמוה "אם אני טועה, תקנו אותי".
יהיה הרבה יותר נעים לקרוא הודעה כשהכותב ישאל את השאלה שהוא רוצה לשאול, ולא יפגין בטחון עצמי מופרז על ידי כתיבה של משפט שלכאורה הוא בטוח בו, ובסופה משפט השולל אל הידיעה של הכותב.
יודעים, כתבו. לא יודעים, אל תכתבו. לא חייבים לענות על הכל, אפשר גם לקרוא ולהחכים מאילו שכן יודעים.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק
Webart כתב:הצעדן כתב:סטייק עסיסי וחסר עוקץ.
צעדני,
ואני החזקתי ממך טיפוס "בשרני"... סטייק עם עוקץ? לא מכיר... אתה חייב להראות לי על אחת הפרות של אילן איפה זה נמצא.
דווקא אתה מכולם, שהמיר אותי על דתי באמצעים בלתי קונבנציונליים ? (סלט קצוץ דק דק דק).
אם אשתי תופסת אותי כותב את זה, מנדים אותי מהעדה הברזילאית לצמיתות ללא חנינה, ואם מגיע זימון על שמך לברור חיל, דע כי הסתבכת עם גדולי הפוסקים בתחום הצ'וראסקו.
נ.ב
העוקץ נמצא אצל הנשא הזמני של הסטייק בד"כ בצורת קרניים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד