צו ראשון - ההתחבטות !
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מזל"ט על הצו הראשון.
אני חבר חדש בפורום ופחות מוכר אבל אני יספר לך סוד קטן שלמדתי בצבא.
אני התגייסתי לצה"ל עם פרופיל משמעותית נמוך משלך והעברתי את מרבית שרותי בגדודים לוחמים ויצא לי להשתתף בחומת מגן ובהרבה מבצעים אחרים במהלך שרותי.
לאור נסיוני הרב עם המערכת הצבאית ובמיוחד עם הבירוקרטיה שלה ,אני מציא לך להתעניין אצל מכריך ולחשוב על תפקיד שיהלום את כישורך.
בשלב שני תתעקש על התפקיד ואם עושים לך בעיות תפנה לגורם בכיר יותר ותפגין מוטיבציה רבה ותתנסח היטב בראיונות ,זהו לבינתיים ,אם יהיו לך בעיות אשמח ליעץ לך ככל שאוכל.
נ.ב.
כדי שתתעזר בסבלנות בכל תהליך הגיוס
גלעד.
אני חבר חדש בפורום ופחות מוכר אבל אני יספר לך סוד קטן שלמדתי בצבא.
אני התגייסתי לצה"ל עם פרופיל משמעותית נמוך משלך והעברתי את מרבית שרותי בגדודים לוחמים ויצא לי להשתתף בחומת מגן ובהרבה מבצעים אחרים במהלך שרותי.
לאור נסיוני הרב עם המערכת הצבאית ובמיוחד עם הבירוקרטיה שלה ,אני מציא לך להתעניין אצל מכריך ולחשוב על תפקיד שיהלום את כישורך.
בשלב שני תתעקש על התפקיד ואם עושים לך בעיות תפנה לגורם בכיר יותר ותפגין מוטיבציה רבה ותתנסח היטב בראיונות ,זהו לבינתיים ,אם יהיו לך בעיות אשמח ליעץ לך ככל שאוכל.
נ.ב.
כדי שתתעזר בסבלנות בכל תהליך הגיוס

גלעד.
- סליקאי כסף
אני יכול להמליץ לך על שח"ם - שירות חובה במשטרה. יוצאים יותר טוב ממשטרה צבאית.
http://www.police.gov.il/al_hamishtara/ ... d_hitz.asp
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד כתב:אני יכול להמליץ לך על שח"ם - שירות חובה במשטרה. יוצאים יותר טוב ממשטרה צבאית.
ארנולד-אני לא מאמין שזה ההבדל היחיד שאתה מוצא ביניהם...

עומר -ההצעה שלי שתחליף אותי במילואים עדיין בתוקף...

ראשית כל, תודה רבה לכל המגיבים !
דבר שני - לצערי, אני בטוח לגבי הפרופיל שיקבע לי, ולכן אני פוסל כל אפשרות לשירות ביחידות קרביות מובחרות. (למרות שלדעתי הסיבה לפרופיל היא זניחה, ויכולתי למלא תפקיד ביחידה כזו על הצד הטוב ביותר)
ממה שהבנתי מחלק מהתגובות פה, זו העובדה שאם אני מתעקש על תפקיד מסוים,
וטורח להגיע לכל הדיונים והבקשות הכרוכות בכך, אשיג את התפקיד גם אם הוא איננו מיועד לי לפי חוקי המערכת.
לשאלתי:
האם ישנה יחידה או תפקיד אשר מתאימים לצרכיי ובקשותי (אשר מתאימים לפרופיל שנקבע לי)
והאם בכלל יש לדווח - או שלא, על התחביב שלי בריאיון האישי ?
נ.ב: ארנולד ידידי, הלינק שבור.

דבר שני - לצערי, אני בטוח לגבי הפרופיל שיקבע לי, ולכן אני פוסל כל אפשרות לשירות ביחידות קרביות מובחרות. (למרות שלדעתי הסיבה לפרופיל היא זניחה, ויכולתי למלא תפקיד ביחידה כזו על הצד הטוב ביותר)
ממה שהבנתי מחלק מהתגובות פה, זו העובדה שאם אני מתעקש על תפקיד מסוים,
וטורח להגיע לכל הדיונים והבקשות הכרוכות בכך, אשיג את התפקיד גם אם הוא איננו מיועד לי לפי חוקי המערכת.
לשאלתי:
האם ישנה יחידה או תפקיד אשר מתאימים לצרכיי ובקשותי (אשר מתאימים לפרופיל שנקבע לי)
והאם בכלל יש לדווח - או שלא, על התחביב שלי בריאיון האישי ?
נ.ב: ארנולד ידידי, הלינק שבור.

"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
שלום HK !
אם תבקש ותקבל קורס נשקים תעבור אותו בצריפין בבה"ד החימוש !
אפשרויות השירות שלך הן:
1. נשק שמטפל בנשקים בדרג א'-תיקונים קלים
2. דרג ב'- תיקונים רציניים יותר בנשקיות בסדנאות חימוש!
3. דרג ג' - נשקים במצב חמור מאוד,נשק שלל וכו' (אני לא סגור על האופציה הזו אני לא בטוח שהיא פתוחה לחיילי סדיר!)
השאלה הגדולה היא מה קורה איתך אחרי שסיימת את הקורס ואתה נשק צבאי!
הצבא יכול להחליט להציב אותך לפי רצונו (במסגרת המגבלות שציינת: פרופיל, פסול יח"ש וכו')
אתה עדיין יכול למצוא את עצמך ב"פיז דה לוך" רחוק מהבית,יציאות מחורבנות וגם לא קיבלת מה שרצית!
יש סיכון שלא תקבל מה שתרצה!
אם פרוטקציה אז קודם כל שתתקבל לקורס שאתה רוצה! נשק או כל מקצוע צבאי אחר בתחום!
ואחרי שאתה בפנים, לדאוג גם שאחרי ההכשרה המקצועית הפרוטקציה תדאג להנחית אותך ביחידה הנכונה!
בהצלחה!!!!
אם תבקש ותקבל קורס נשקים תעבור אותו בצריפין בבה"ד החימוש !
אפשרויות השירות שלך הן:
1. נשק שמטפל בנשקים בדרג א'-תיקונים קלים
2. דרג ב'- תיקונים רציניים יותר בנשקיות בסדנאות חימוש!
3. דרג ג' - נשקים במצב חמור מאוד,נשק שלל וכו' (אני לא סגור על האופציה הזו אני לא בטוח שהיא פתוחה לחיילי סדיר!)
השאלה הגדולה היא מה קורה איתך אחרי שסיימת את הקורס ואתה נשק צבאי!
הצבא יכול להחליט להציב אותך לפי רצונו (במסגרת המגבלות שציינת: פרופיל, פסול יח"ש וכו')
אתה עדיין יכול למצוא את עצמך ב"פיז דה לוך" רחוק מהבית,יציאות מחורבנות וגם לא קיבלת מה שרצית!
יש סיכון שלא תקבל מה שתרצה!
אם פרוטקציה אז קודם כל שתתקבל לקורס שאתה רוצה! נשק או כל מקצוע צבאי אחר בתחום!
ואחרי שאתה בפנים, לדאוג גם שאחרי ההכשרה המקצועית הפרוטקציה תדאג להנחית אותך ביחידה הנכונה!
בהצלחה!!!!
לדעתי ישנן מספר אפשרויות העומדות לפניך:
1. מדריך קליעה. התעסקות יום- יומית עם נשקים והדרכת חיילים איך להשתמש בהם.
2. מדריך צלפים- התעסקות יום- יומית עם נשקי צלפים והדרכת חיילים איך להשתמש בהם.
3. מדריך לוט"ר- לא אפרט בדיוק מה זה- בוא נאמר רק שתתעסק הרבה עם אקדחים.
4. מדריך ירי בבה"ד 8- שם לפי מה שסיפרו לי תדריך על אקדחים. אני מניח שאילן יידע קצת יותר טוב ממני על המקום הזה.
עניתי על הכל?- אני מקוה. אם יש עוד שאלות- תשאל!! אל תתבייש!!
1. מדריך קליעה. התעסקות יום- יומית עם נשקים והדרכת חיילים איך להשתמש בהם.
2. מדריך צלפים- התעסקות יום- יומית עם נשקי צלפים והדרכת חיילים איך להשתמש בהם.
3. מדריך לוט"ר- לא אפרט בדיוק מה זה- בוא נאמר רק שתתעסק הרבה עם אקדחים.
4. מדריך ירי בבה"ד 8- שם לפי מה שסיפרו לי תדריך על אקדחים. אני מניח שאילן יידע קצת יותר טוב ממני על המקום הזה.
עניתי על הכל?- אני מקוה. אם יש עוד שאלות- תשאל!! אל תתבייש!!
עומר.
I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
עומר בר ידידנו היקר.
כזכור לך לכל מה שכתבת למעט גדנ"ע נחוץ פרופיל קרבי ואו הכשרה עם רקע קרבי ופרופיל שירד לאחר תום ההכשרה.
לידיניו עומר לצערו, אין פרופיל קרבי כך שכל האפשרות להצטרף לענף, לוינגייט או ללוט"ר היא על בסיס תפקיד תומך לחימה ולשלב גם את תפקידו וגם לסייע למדריכים, יענו לא ראש גדול - ראש ענק, וגם סדר יום עמוס ביותר. כיוון שהיו דברים מעולם יתכן וניתן יהיה לשבץ את עומר בענף. אם לא לגדנ"ע הוא תמיד יוכל להגיע.
ולך HK היקר.
האבחון הפסיכוטכני והראיון משפיעים על קב"א ומגדירים רמת מוטיבציה, ואינם עוסקים בשיבוץ הסופי.
אתה תמיד יכול לספר על תחביבך במינון הנכון. (משפט מפתח של אנשי מכירות אומר : " לא משנה מה אמרת אלא מה הצד השני הבין" - אז אם יבינו חובב נשק ולא חולה נשק זה טוב)
לגבי השיבוץ לאחר הסבב, צריך תאריך גיוס, רק כשזה יהיה בידך נוכל לבחון מי מסיים ובמקום מי ובאיזה מקצוע ניתן להשתבץ.
יואל מהרשק - הוא רכז אגף המשימות בתק"צ - כל שנה בחנוכה הוא עורך סמינר לי"בתים כדי להציג בפניהם את האפשריות בצה"ל ובשנת השרות.
ביום הראשון מתארחים בבה"ד 1 . וביום השני והשלישי טיול אופניים שבסופו יריד שנת שרות.
מוזמנים בני משקים, בני מושבים, חניכי תנועות הנוער ונוער עירוני המעוניין לצאת לשנת שרות.
הסמינר ממומן ברובו ע"י אגף הנוער והנח"ל במשרד הבטחון והשתתפות החניך היא בעלות שכירת האופניים והוצאות ביטוח (השנה היה 200 ש"ח ל3 ימים כולל כלכלה מלאה והסעות)
לידיעתך
כשיהיהלכבודו תאריך גיוס צור קשר נתאם סופ"ש וניסע לאדם לסבב בדיקה (הם רוצים לראיין אותך לפני כל התחלה של תהליך בדיקה)
אז שיהיה לך חג שמח.
אשמח לעזור לכל נער או נערה עם מוטיבציה לתרום
(מי שאומר שאין עתיד למדינה - שינגב את הדמעות ויסתכל על הנוער)
כזכור לך לכל מה שכתבת למעט גדנ"ע נחוץ פרופיל קרבי ואו הכשרה עם רקע קרבי ופרופיל שירד לאחר תום ההכשרה.
לידיניו עומר לצערו, אין פרופיל קרבי כך שכל האפשרות להצטרף לענף, לוינגייט או ללוט"ר היא על בסיס תפקיד תומך לחימה ולשלב גם את תפקידו וגם לסייע למדריכים, יענו לא ראש גדול - ראש ענק, וגם סדר יום עמוס ביותר. כיוון שהיו דברים מעולם יתכן וניתן יהיה לשבץ את עומר בענף. אם לא לגדנ"ע הוא תמיד יוכל להגיע.
ולך HK היקר.
האבחון הפסיכוטכני והראיון משפיעים על קב"א ומגדירים רמת מוטיבציה, ואינם עוסקים בשיבוץ הסופי.
אתה תמיד יכול לספר על תחביבך במינון הנכון. (משפט מפתח של אנשי מכירות אומר : " לא משנה מה אמרת אלא מה הצד השני הבין" - אז אם יבינו חובב נשק ולא חולה נשק זה טוב)
לגבי השיבוץ לאחר הסבב, צריך תאריך גיוס, רק כשזה יהיה בידך נוכל לבחון מי מסיים ובמקום מי ובאיזה מקצוע ניתן להשתבץ.
יואל מהרשק - הוא רכז אגף המשימות בתק"צ - כל שנה בחנוכה הוא עורך סמינר לי"בתים כדי להציג בפניהם את האפשריות בצה"ל ובשנת השרות.
ביום הראשון מתארחים בבה"ד 1 . וביום השני והשלישי טיול אופניים שבסופו יריד שנת שרות.
מוזמנים בני משקים, בני מושבים, חניכי תנועות הנוער ונוער עירוני המעוניין לצאת לשנת שרות.
הסמינר ממומן ברובו ע"י אגף הנוער והנח"ל במשרד הבטחון והשתתפות החניך היא בעלות שכירת האופניים והוצאות ביטוח (השנה היה 200 ש"ח ל3 ימים כולל כלכלה מלאה והסעות)
לידיעתך
כשיהיהלכבודו תאריך גיוס צור קשר נתאם סופ"ש וניסע לאדם לסבב בדיקה (הם רוצים לראיין אותך לפני כל התחלה של תהליך בדיקה)
אז שיהיה לך חג שמח.
אשמח לעזור לכל נער או נערה עם מוטיבציה לתרום
(מי שאומר שאין עתיד למדינה - שינגב את הדמעות ויסתכל על הנוער)
עומר
קודם כל - בהצלחה.
דבר שני - לא מומלץ להסתיר דברים כאלה (במיוחד תחביב כל כך מרכזי אצלך). אם אתה מסתיר, והמערכת מגלה בדרך כלשהי שאתה עוסק בנושא באינטנסיביות - השאלה תהיה למה אתה מסתיר? עדיף להציג את הנושא בצורה נכונה (כמו שאמר ידידנו הרפתן).
לגבי תפקידים - קשה להגיד בלי לדעת מה הסיבה לפרופיל הרפואי הנמוך, אבל יש מספיק תפקידים שמצריכים ראש ולא רגליים. לאחר שתקבל את אפשרויות השיבוץ שלך, יהיה לך יותר חומר ממשי להחליט.
לגבי תפקיד נשק - למיטב ידיעתי יש לנו כאן נשק בקבע בפורום, אם הוא ירצה הוא יכול לחוות דעה.
קודם כל - בהצלחה.
דבר שני - לא מומלץ להסתיר דברים כאלה (במיוחד תחביב כל כך מרכזי אצלך). אם אתה מסתיר, והמערכת מגלה בדרך כלשהי שאתה עוסק בנושא באינטנסיביות - השאלה תהיה למה אתה מסתיר? עדיף להציג את הנושא בצורה נכונה (כמו שאמר ידידנו הרפתן).
לגבי תפקידים - קשה להגיד בלי לדעת מה הסיבה לפרופיל הרפואי הנמוך, אבל יש מספיק תפקידים שמצריכים ראש ולא רגליים. לאחר שתקבל את אפשרויות השיבוץ שלך, יהיה לך יותר חומר ממשי להחליט.
לגבי תפקיד נשק - למיטב ידיעתי יש לנו כאן נשק בקבע בפורום, אם הוא ירצה הוא יכול לחוות דעה.
I think, therefore I am. I think
רפתן כתב:עומר בר ידידנו היקר.
ו
ממה שראיתי בתהליך הגיוס שהשתנה בשנים האחרונות ,תאריך גיוס הראשוני הניתן בטרם מבחנים לתפקידים שהאיתור אליהם הוא קדם צבאי ולפני ימי סיירות וכו' -אלא ישר אחרי סיום תהליכי הבדיקות בלשכת הגיוס -הוא לא משמעותי כיוון שמשתנה פעמיים שלוש עד תאריך הגיוס בפועל. כמו כן למיטב ידיעתי ישנם תפקידים/קורסים אשר הקבלה אליהם היא זו שקובעת למעשה את תאריך הגיוס בסופו של דבר (לתאריך של תחילת הקורס הבא וכד')
:-) באתי בגלל החבר... נשארתי בגלל הבעל :-)
אח שלי גבר.
64 זה אמנם פסול חי"ר אבל ישנם יחידות אחרו מעניינות שיתאימו לפרופיל ולנתונים .
להיות נשק באחת היחידות זה תמיד טוב אפילו ביחידה קרבית.
אם עשיתה כבר מבחנים בבקו"ם שלח לי ת"ז בפרטי ונראה מה קורה .
לא מבטיח כלום . כי צה"ל משבץ לפי צרכיו המבצעיים.
עמוס.
בהצלחה.
64 זה אמנם פסול חי"ר אבל ישנם יחידות אחרו מעניינות שיתאימו לפרופיל ולנתונים .
להיות נשק באחת היחידות זה תמיד טוב אפילו ביחידה קרבית.
אם עשיתה כבר מבחנים בבקו"ם שלח לי ת"ז בפרטי ונראה מה קורה .
לא מבטיח כלום . כי צה"ל משבץ לפי צרכיו המבצעיים.
עמוס.
בהצלחה.
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד