אירוע מכונן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: אירוע מכונן
23933 כתב:י.כ.א יכולת יש , כוונה יש. אמצעי יש.
כל הנתונים + חוק דמרי לירי מוצדק.
השאלה האם יש את ההבדל בסיטואציה כזו בין צודק לחכם (ומה החכם יעשה?)
ועוד שאלה האם ירי ברגליים או ירי קטלני?
ועוד שאלה מה החברים בסליק היו עושים ?
אין ספק שחוק "דמרי" זה ה-MEME של השנה.
- סליקאי זהב
23933 כתב:[size=150]
נגעת בנשק - מבחינת החוק השתמשת.
ירי לרגליים יכול להחליש את העמדה שלך בבית המשפט בנוגע לנחיצות השימוש בנשק.
שימוש בנשק נעשה בתור מוצא אחרון, כאשר החיים שלך בסכנה ממשית.
אם בחרת לירות לרגליים, זה יכול להתפרש שלא היית נתון בסכנת מוות ואז תהיה לך בעייה להצדיק את הירי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:23933 כתב:[size=150]
נגעת בנשק - מבחינת החוק השתמשת.
ירי לרגליים יכול להחליש את העמדה שלך בבית המשפט בנוגע לנחיצות השימוש בנשק.
שימוש בנשק נעשה בתור מוצא אחרון, כאשר החיים שלך בסכנה ממשית.
אם בחרת לירות לרגליים, זה יכול להתפרש שלא היית נתון בסכנת מוות ואז תהיה לך בעייה להצדיק את הירי.
א.
לא מדויק.
תמיד טוב להגיע לבית משפט אחרי שימוש בנשק כשאין איזו גופה מתחת לאדמה. זה בהכרח יוריד את רף ההתגוננות שלך אל מול התביעה.
ובלי שום קשר, לא כל נגיעה בנשק היא "שימוש בנשק" מבחינת החוק. לדוג' - הנשק נמצא בתיק ובמהלך תקיפה כנגדך אתה מכניס את היד לתיק ואוחז בנשק, אך לבסוף מחליט שלא לשלוף אותו. במצב כזה הסיכוי שלך להסתבך שואף ל-0.
הכי טוב זה שהצד השני בכלל לא יחשוד שיש עליך נשק, כדי שלא יוכל להעליל עליך אחר כך.
- סליקאי זהב
אתה צודק..
ההבדל בין גופה לבין איום בנשק יכול להיות שנתיים על תנאי ואובדן הרשיון לעומת 15-20 שנה עד מאסר עולם.
ובכל זאת, כיוון שהרשיון הוא ברוב המקרים "חד פעמי", אני תמיד אעדיף לשמור את האופציה של שימוש בנשק רק למקרים שהם באמת באמת באמת כלו כל הקיצים.
א.
ההבדל בין גופה לבין איום בנשק יכול להיות שנתיים על תנאי ואובדן הרשיון לעומת 15-20 שנה עד מאסר עולם.
ובכל זאת, כיוון שהרשיון הוא ברוב המקרים "חד פעמי", אני תמיד אעדיף לשמור את האופציה של שימוש בנשק רק למקרים שהם באמת באמת באמת כלו כל הקיצים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
שנים של "עבודה" (בעיניים) קשה של מדריכי ירי שלא שולטים בחומר (טוב, הם מדריכי ירי, לא משפטנים) אך לא חושבים לרגע לפני ששוטחים את פרשנותם (הלא מדויקת) לחוק העונשין, תוך שהם מצבלבלים בין איש צבא בתפקיד, שוטר, מאבטח, זקיף ואזרח - משאירים את האזרח מבולבל ועלולים להכשיל אותו ולסבך אותו.
זאת, אגב, הסיבה המרכזית, שבאימוני IDPA Israel אנו לא מעודדים אזרח לחתור למגע, לא מתיחסים אליו כאל מעגל אבטחה, כלב רועים ועוד כהנה וכהנה.
חוק העונשין לא מגדיר, מתי מותר לאזרח להשתמש בנשק (אגב, הגרסה החדשה של חוברת לאזרח של האגף לרישוי כלי יריה - כן מגדירה זאת, וזאת בעיה גדולה בעיניי, כי היא חורגת מהמותר בחוק).
אין שום הגדרה לאזרח בנושא "אמצעי-כוונה-יכולת". זאת הגדרה שהייתה עבור איש כוחות הביטחון (וגם היא השתנתה בינתיים, אין שם כבר את המילה "יכולת" כי זה משהו שקשה לכמת).
אזרח - לא שופט ובטוח שלא תליין. הוא לא עוסק בענייני צדק ומוסר (בהקשרי השימוש בנשק). הוא לא עושה נוהל מעצר חשוד. הוא לא מבצע ירי אזהרה.
חוק העונשין סעיף 34 ס"ק י' גורס ש:
"לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו; ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים."
איפה בדיוק אנשים רואים כאן היתר לשימוש בנשק חם?
סעיף 34 ט"ז מחדד ש:
"הוראות סעיפים 34י, 34יא ו-34יב לא יחולו כאשר המעשה לא היה סביר בנסיבות הענין לשם מניעת הפגיעה."
קרי, אותו "מעשה" יכול להיות בין לתת אגרוף למישהו בין לירות למישהו בראש. הסבירות תיבחן אחר כך.
גם ל"חוק דרומי" אין שום קשר לאירוע.
תיקון 98 מגדיר ש:
"(א) לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף מי שמתפרץ או נכנס לבית המגורים, בית העסק או המשק החקלאי המגודר, שלו או של זולתו, בכוונה לבצע עבירה, או מי שמנסה להתפרץ או להיכנס כאמור.
(ב) הוראת סעיף קטן (א) לא תחול אם –
(1) המעשה לא היה סביר בעליל, בנסיבות העניין, לשם הדיפת המתפרץ או הנכנס;
(2) האדם הביא בהתנהגותו הפסולה להתפרצות או לכניסה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות דברים.
(ג) לעניין סעיף זה, "משק חקלאי" – לרבות שטח מרעה ושטח המשמש לאחסון ציוד וכלי רכב במשק חקלאי."
בקיצור ולסיכום:
1. לא רוצה להסתבך? תלמד/י את לשון החוק ולא את הפרשנויות האישיות של אנשים, טובים וחברים ככל שיהיו.
2. רוצה לקבל פרשנות? דבר/י עם עורך דין פלילי.
3. לא רוצה לסבך את החברים שלכם? אל תתנ/י להם עצות משפטיות אם אינך עורכ/ת דין פלילי.
זאת, אגב, הסיבה המרכזית, שבאימוני IDPA Israel אנו לא מעודדים אזרח לחתור למגע, לא מתיחסים אליו כאל מעגל אבטחה, כלב רועים ועוד כהנה וכהנה.
חוק העונשין לא מגדיר, מתי מותר לאזרח להשתמש בנשק (אגב, הגרסה החדשה של חוברת לאזרח של האגף לרישוי כלי יריה - כן מגדירה זאת, וזאת בעיה גדולה בעיניי, כי היא חורגת מהמותר בחוק).
אין שום הגדרה לאזרח בנושא "אמצעי-כוונה-יכולת". זאת הגדרה שהייתה עבור איש כוחות הביטחון (וגם היא השתנתה בינתיים, אין שם כבר את המילה "יכולת" כי זה משהו שקשה לכמת).
אזרח - לא שופט ובטוח שלא תליין. הוא לא עוסק בענייני צדק ומוסר (בהקשרי השימוש בנשק). הוא לא עושה נוהל מעצר חשוד. הוא לא מבצע ירי אזהרה.
חוק העונשין סעיף 34 ס"ק י' גורס ש:
"לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו; ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים."
איפה בדיוק אנשים רואים כאן היתר לשימוש בנשק חם?
סעיף 34 ט"ז מחדד ש:
"הוראות סעיפים 34י, 34יא ו-34יב לא יחולו כאשר המעשה לא היה סביר בנסיבות הענין לשם מניעת הפגיעה."
קרי, אותו "מעשה" יכול להיות בין לתת אגרוף למישהו בין לירות למישהו בראש. הסבירות תיבחן אחר כך.
גם ל"חוק דרומי" אין שום קשר לאירוע.
תיקון 98 מגדיר ש:
"(א) לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף מי שמתפרץ או נכנס לבית המגורים, בית העסק או המשק החקלאי המגודר, שלו או של זולתו, בכוונה לבצע עבירה, או מי שמנסה להתפרץ או להיכנס כאמור.
(ב) הוראת סעיף קטן (א) לא תחול אם –
(1) המעשה לא היה סביר בעליל, בנסיבות העניין, לשם הדיפת המתפרץ או הנכנס;
(2) האדם הביא בהתנהגותו הפסולה להתפרצות או לכניסה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות דברים.
(ג) לעניין סעיף זה, "משק חקלאי" – לרבות שטח מרעה ושטח המשמש לאחסון ציוד וכלי רכב במשק חקלאי."
בקיצור ולסיכום:
1. לא רוצה להסתבך? תלמד/י את לשון החוק ולא את הפרשנויות האישיות של אנשים, טובים וחברים ככל שיהיו.
2. רוצה לקבל פרשנות? דבר/י עם עורך דין פלילי.
3. לא רוצה לסבך את החברים שלכם? אל תתנ/י להם עצות משפטיות אם אינך עורכ/ת דין פלילי.
- סליקאי טיטניום
קראתי את הוראות השימוש בנשק שפרסם הבט"פ וגם לי לא ברור על מה הן מסתמכות. זו פרשנות של מי שכתב את הדברים ואסור להתייחס אליה כאל הוראת חוק לעניות דעתי. הם גם הוציאו בזמנו הנחיות לנשיאת אקדח טופי... אז הוציאו.
מה שכן, זה עשוי לעזור בבית משפט , בטח לא להזיק.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:קראתי את הוראות השימוש בנשק שפרסם הבט"פ וגם לי לא ברור על מה הן מסתמכות. זו פרשנות של מי שכתב את הדברים ואסור להתייחס אליה כאל הוראת חוק לעניות דעתי. הם גם הוציאו בזמנו הנחיות לנשיאת אקדח טופי... אז הוציאו.
יש את לשון החוק, יש את החוברת של המשרד לבט"פ, יש תקדימים משפטיים והעיקר מצב הרוח של השופט באותו היום.
כל השקשוקה הזו מגדירה בסופו של דבר את התנהגות המערכת.
נכון שלשון החוק קובעת, אבל בכל זאת החוברת הזו פורסמה על ידי המדינה והמשרד שאמון על חלוקת רשיונות נשק לאזרחים.
החוק מדבר על שימוש בכח לצורך הגנה על רכוש. למרות זאת, עד למקרה של דרומי, לא היה אחד שיצא זכאי במקרה של שימוש בכח לצורך הגנה על רכוש. בגלל זה נחקק התיקון לחוק.
בוא נסכים שרב הנסתר על הגלוי...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
ברור, אין וויכוח.
כאזרחים שלא מגובים ע״י אף סמכות או גוף בטחוני, אין נוהל או פתרון בית ספר שינקה אותנו וכל מי שנושא אקדח חייב לדעת שהוא צפוי לסאגה לא פשוטה שאין לדעת איך תיגמר בכל מקרה של הצגה או שימוש בנשק.
אני לא חושב שזה דבר רע, כי כשזה יושב בתודעה זה מגדיל את הסיכוי שלא תפעל בקלות דעת ובאמת שזה יהיה מוצא אחרון.
כאזרחים שלא מגובים ע״י אף סמכות או גוף בטחוני, אין נוהל או פתרון בית ספר שינקה אותנו וכל מי שנושא אקדח חייב לדעת שהוא צפוי לסאגה לא פשוטה שאין לדעת איך תיגמר בכל מקרה של הצגה או שימוש בנשק.
אני לא חושב שזה דבר רע, כי כשזה יושב בתודעה זה מגדיל את הסיכוי שלא תפעל בקלות דעת ובאמת שזה יהיה מוצא אחרון.
- סליקאי טיטניום
אז תכלס חוסמים אותך כמה בני מיעוטים ויוצאים עם נבוט ומתקדמים לכיוונך, ואתה יושב בכרכרה שלך עם העזר והגוזלים .
ואתה מתחיל להיפרד במילים נרגשות מהכרכרה שלך ומהקישוטים שלך ושל העזר שלך ואף מהמצלצלים .וכך יוצא לך טיול מסלולי בשביל כבישי ישראל .
סוף טוב הכל טוב
ואתה מתחיל להיפרד במילים נרגשות מהכרכרה שלך ומהקישוטים שלך ושל העזר שלך ואף מהמצלצלים .וכך יוצא לך טיול מסלולי בשביל כבישי ישראל .
סוף טוב הכל טוב
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
23933 כתב:ואתה מתחיל להיפרד במילים נרגשות מהכרכרה שלך ומהקישוטים שלך ושל העזר שלך ואף מהמצלצלים
סוף טוב הכל טוב
בוא נגיד שלפי כל התקדימים עד היום - כן.
בית המשפט יגיד ששום כסף שבעולם לא שווה פגיעה בנפש.
ז"א שאם הייתה לך אפשרות לסיים את האירוע ***בשלום*** על ידי פרידה מכל מה שעבדת עבורו וחסכת בעמל רב - אין לך שום עילה להשתמש בכח/נשק.
אם אתה יכול להוכיח שנשקפה לך סכנת חיים ממשית - יש מצב שתוכל לצאת מזה.
ושוב, הכל תלוי במצב הרוח של התביעה, השופט, איכות עו"ד שלך והתגובה של התשקורת שלרוב מעלה את העבריינים על נס.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אם חוסמים אותך ללא שום פרובוקציה מצידך, סתם ככה, ״צעירים״ כלשון התשקורת, בני מיעוטים או בני טובים ויוצאים אליך עם נבוט, אף אחד לא אמר שאתה צריך לוותר על רכושך או להוציא אליהם את בנותיך כמעשה לוט ע״מ לסיים את הארוע ״בשלום״ . בוא תמסור להם גם את האקדח ...
דבר ראשון אתה לא יודע מה כוונותיהם , יתכן מאד שאלו מחבלים שמעוניינים לרצוח אותך. גם לא הייתי מחכה לקבל נבוט בראש ע״מ לוודא שהם רציניים בכוונותיהם - אבל אם יש לך אפשרות להימנע מהעימות בכל דרך אחרת אז נסה אותה לפני שאתה שולף או מציג נשק. למשל לנסוע לאחור, להזעיק משטרה, להסתגר ברכב.
אם תעשה שימוש בנשק הוא ילקח ע״י המשטרה ואתה תיחקר בקשר לנסיבות השימוש בו, בכל מקרה וככה זה צריך להיות במדינה מתוקנת. אז תדאג להגיע למעמד הזה כשיש לך ראיות מוצקות לכך ש״הצעירים״ לא עצרו אותך כדי לספר לך שיוצא עשן מתחת לרכב שלך או כי היו מעוניינים להציע לך למכירה מחבטים למשחק בייסבול ושאתה עשית את כל שביכולתך ואף מעבר בכדי להימנע מהשימוש באקדח עד שהיית בטוח מעבר לכל ספק שחייך בסכנה כתוצאה מפעולותיהם. לא משפטן ולא נותן ייעוץ משפטי, ככה אני הייתי נוהג.
דבר ראשון אתה לא יודע מה כוונותיהם , יתכן מאד שאלו מחבלים שמעוניינים לרצוח אותך. גם לא הייתי מחכה לקבל נבוט בראש ע״מ לוודא שהם רציניים בכוונותיהם - אבל אם יש לך אפשרות להימנע מהעימות בכל דרך אחרת אז נסה אותה לפני שאתה שולף או מציג נשק. למשל לנסוע לאחור, להזעיק משטרה, להסתגר ברכב.
אם תעשה שימוש בנשק הוא ילקח ע״י המשטרה ואתה תיחקר בקשר לנסיבות השימוש בו, בכל מקרה וככה זה צריך להיות במדינה מתוקנת. אז תדאג להגיע למעמד הזה כשיש לך ראיות מוצקות לכך ש״הצעירים״ לא עצרו אותך כדי לספר לך שיוצא עשן מתחת לרכב שלך או כי היו מעוניינים להציע לך למכירה מחבטים למשחק בייסבול ושאתה עשית את כל שביכולתך ואף מעבר בכדי להימנע מהשימוש באקדח עד שהיית בטוח מעבר לכל ספק שחייך בסכנה כתוצאה מפעולותיהם. לא משפטן ולא נותן ייעוץ משפטי, ככה אני הייתי נוהג.
- סליקאי טיטניום
חברים יקרים החלטתי לחזור ולקבל רשיון חדש לשאת אקדח. בלחץ הנסיבות כמובן. אני נוסע הרבה דרומה ובכלל
מחפש אקדוח.קטנטן אבל מרשים!!!!!!!!!!
כולכם צדקתם ..אז עד שההוא שם למעלה ישלח לי טופס טיולים.
אהיה חמוש בנ סיעות שלי ובכלל

- סליקאי כסף
ניר ל כתב:אם חוסמים אותך ללא שום פרובוקציה מצידך, סתם ככה, ״צעירים״ כלשון התשקורת, בני מיעוטים או בני טובים ויוצאים אליך עם נבוט, אף אחד לא אמר שאתה צריך לוותר על רכושך או להוציא אליהם את בנותיך כמעשה לוט ע״מ לסיים את הארוע ״בשלום״ . בוא תמסור להם גם את האקדח ...
אתה יותר מצודק.אלא מאי.? למזלי הכל מצולם היה.
למזלי הכל פעל לטובתי.וגם במקרה הזה למרות חוסר ידיעתי והבנתי במצלמות אנשי מג'ב שהפעילו את המצלמה שלי כולל החוקר שלהם. היו ממש מאה אחוז +
היום אגב נודע לי ששלושת הנבלות היו מסוממים והודו בכך לשמחתי גם נמצאו הוכחות ברכבם לעניין הסמים!!!!!!
- סליקאי כסף
למה למזלך ? לא היית חמוש ואין לך רשיון נשק אז ממה בדיוק ניצלת בזכות המצלמה ?
- סליקאי טיטניום
גדעון מצגר כתב:חברים יקרים החלטתי לחזור ולקבל רשיון חדש לשאת אקדח. בלחץ הנסיבות כמובן. אני נוסע הרבה דרומה ובכלל
קטנטן יותר מ sig p365 כנראה לא תמצא,
אני אישית העדפתי את hk p30sk
M&p 9c אקדח מצוין וקומפקטי מאוד.
ה p365 הרגיש לי כמו אקדח קפצונים ביד.
HK P30SK
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד