המלצות בנוגע לנשק ראשון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: המלצות בנוגע לנשק ראשון

על ידי 23933 » 18 אפריל 2019, 12:50

בנוגע ל 19, האקדח ישב טוב ביד לא היה גדול לא הרגשתי שבורח או כל דבר אחר , אבל לי אישית לא היה נח כל כך לא נהנתי מהירי איתו, יכול להיות שפשוט אחזתי בו לא נכון. זאת תחושה אז קשה לתאר אותה

אני חושב שזו הבעיה
ולעניין ההסלקה תלוי באיזה סוג לבוש אתה בדר"כ לובש, זהו נתון מאוד חשוב .
אני מציע לך להגיע לאימון בסיס של IDPA ולהתרשם ממגוון כלים ונרתיקים ואני בטוח שהמדריכים ישמחו לסייע לך בכל הנדרש
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 18 אפריל 2019, 13:11

ל itamar
בגלל שאין את האפשרות לרכוש מיותר מכלי אחד אז אני מנסה למצוא משהו שייתן לי את המענה הכי טוב לצרכים והיכולות שלי.
כמו שציינתי הסלקה זה משהו שמאוד חשוב לי, ואין לי מבנה גוף גדול אני די ממוצע לכן זה קצת מצמצם לי את הבחירה אני מאמין, אבל לא פוסל על הסף באתי לפה עם ראש פתוח.

אני הולך כבר 15 שנה יום יום עם גלוק 17, שזה אקדח שירות בגודל מלא.
ב25 השנים שלפני הגלוק נשאתי גם כן אקדחים בגודל מלא.
להגיד שזה נח ונעים - ממש לא.
אם כי במשך הזמן למדתי איך להתאים חגורות, מכנסיים ונרתיקים ששיפרו במידה מסויימת את החוויה.
לגבי הסלקה.
אני לא טוען שאפשר להגיע עם כלי כזה להסלקה מושלמת, אבל אפשר להגיע לרמה כזו שרק מי שמסתכל עליך במטרה לבדוק אם אתה חמוש רואה שכן.
רוב האנשים מסביבך לא מחפשים ולא מודעים לכך שאתה חמוש.
קורים מקרים שהנשק שלי נחשף, עד היום לא הייתה לזה השפעה יותר מדי שלילית.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 19 אפריל 2019, 06:48

avielda כתב:...
לדוגמה לי יש 9C, כבד יחסית ממה שציפיתי, רחב מרגיש אות בגב יופי, הדק קשה (לפעמים כדורים בורחים למטה)...

לתופעות שתיארת יש שם, שם ושם משפחה:
שם: מחסור באימונים רציניים
שם משפחה: נרתיק וחגורה לא מתאימים

למה אני סבור כך?
כי סמית 9C זה אקדח קל מאוד, קטן יחסית ועם הדק סביר ביותר, גם ללא כל שינוי.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 19 אפריל 2019, 11:11

+1 מדוייק!

לי לא נח לשים בכיס צרור מפתחות וגם לא ארנק ... גלוק 19 בנרתיק טוב מעיק עלי פחות.

ההדק של 9c סבבה לגמרי, תצטרך ללמוד להשתמש באקדח אם אתה מעוניין לפגוע היטב, הנסיונות להסיק מסקנות מירי של כמה כדורים לפני הרכישה הם יקרים חסרי טעם כי עוד אין לך את הנסיון להרגיש אקדח.
קח אקדח נפוץ, הכי גדול שבא בחשבון מבחינת קיבול תחמושת ואורך קנה, תוציא את הרשיון וגש להתאמן במסגרת מומלצת. תוך זמן קצר תקבל תובנות אחרות.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי avielda » 20 אפריל 2019, 20:10

לא ניסיתי לחוות דעה על ה9c. אני מרוצה ממנו כמו שציינתי.
וכל מה שאמרתם ברור ונכון.
הנקודה שניסיתי לומר זה .שמנקודת מבט של מישהו טרי .לפני קניית אקדח בעיקר וגם בתחילת הדרך אוכלים הרבה סרטים לפעמים זה מרגיש לא נוח ,כבד, תמיד יש מחשבות האם זה הנשק שהכי טוב בשבילי ,מספיק כדורים הדק קשה רך מידי וכו'.
בסוף של דבר הכי חשבו זה להתחיל עם משהו.
חג שמח
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 21 אפריל 2019, 05:49

כתבת שאתה מעדיף אקדח עם נצרה בגלל כוונה לשאת מוכן לירי,
אל תחשוש מאקדחים ללא נצרה, הם כולם נועדו לנשיאה בדרך הזו ומצויידים במנגנוני אבטחה מתאימים.
אתה צריך נרתיק ראוי שמגן על שמורת ההדק ולא עלול להתקפל וללחוץ עליו, כמו כן להרחיק אצבע מההדק כל עוד אתה לא יורה. שוב עניין של הרגלי נשיאה נכונים שמתקבל באימון מקצועי.
אישית אני מרגיש בטוח לחלוטין בנשיאה של הגלוק ללא נצרה ידנית, מכיר את המנגנון ומבין שהוא לא יכול לבצע ירי ללא לחיצה על ההדק, מנפילה וכדומה. לעומתו יש לי אקדח פטיש עם נצרה ידנית אבל ללא נעילת נוקר, שאותו אני מעדיף לא לשאת דרוך למרות הנצרה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי engineer » 30 אפריל 2019, 14:50

engineer כתב:
spy כתב:אני מודה שאני לא מבין את הרעיון של Glock 43X. קנה קצרצר מחד (פחות מהירות לוע), ידית ארוכה יחסית מאידך (אין יתרון בהסלקה) ורק 10 כדורים במחסנית.

לדעתי/להבנתי - השוק הולך לכיוון של הרבה יותר אופציות עם הרבה יותר דגמים. למשל ידית אחיזה של גלוק 17 עם קנה של גלוק 19 (גלוק 19X). או למשל אקדח Slim במידות גלוק 19 (גלוק 48), או למשל מחסניות 1.5 (לא חד טורית ולא דו טורית). אם בעבר היו קטגוריות "ברורות" יותר (Full Size/Compact/Sub-compact/וכו') והלקוח הפוטנציאלי היה צריך לבחור בניהן אזי כיום החלוקה הברורה הזו הופכת מטושטשת ויש יותר יצורי כלאיים. לדעתי - המגמה תמשך ומטרתה התאמה עוד יותר טובה ללקוח ע"י מגוון רחב יותר של דגמים.

ספציפית לגבי Glock 43x - עקב אכילס המרכזי של Glock 43 הוא 6 כדורים במחסנית, המתחרה העיקרי בשנים האחרונות ה- Shield מאפשר נשיאת 8 כדורים. ואילו המתחרה החדש ה- Sig 365 מאפשר כעת נשיאת 10 כדורים. Glock 43x כעת מאפשר נשיאת 10 כדורים במידות דומות ל- Shield (אמנם ידית האחיזה ארוכה יותר בהשוואה ל- 43 אבל כעת דומה במידותיה לזו של ה- Shield). מעבר לכך, מציע Glock 43x עוד כמה שיפורים קטנים (חריצי דריכה בחלקה הקדמית של הצינה למשל).

אכן ניתן לתהות - מדוע דרושים כל כך הרבה דגמים שכן השינויים בניהם מינוריים? וכפי שכתבתי קודם - לדעתי האישית לשם השוק הולך. חליפה מותאמת אישית עם הרבה יותר אפשריות וטשטוש הקטגרויות הקלאסיות עם הרבה יותר מוצרי ביניים.

ואם אתם לא מספיק מבולבלים.... כעת קבלו גם את GLOCK 45 MOS לרשימה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yoramhai » 02 מאי 2019, 13:06

Shield
מנהל הסליק
מנהל הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד