חשוב לכל מי שנושא נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חשוב לכל מי שנושא נשק

על ידי ניר ל » 03 יוני 2016, 23:15

גם אני מתנגד להחמרת דרישות ההכשרה בכל הזדמנות, מהסיבות שהוזכרו. ברור לי מעל לכל ספק מה תהיה התוצאה.
מחד - חוסר תועלת מוחלט - אין שום משמעות לירי 50 כדור פעם בשנה או פעם בשלוש/ חמש שנים מבחינת הקניית מיומנות, לגבי הבטיחות - אותם מטווחים שחותמים היום לכל אחד, ימשיכו לחתום.
מאידך - הוצאה כספית נוספת, עומס על המטווחים שלא ערוכים לפי שלוש יותר חידושים, בזבוז זמן.
מי שמתלונן שהיום קשה להתאמן בירי חפשי, מה יגיד מחר ? זה לא שמכשירים עוד מטווחים, אני רק שומע על עוד ועוד שנסגרים. מי שמשקיע מרצונו באימוני ירי (שזה כל הנוכחים כאן) יהיה מי שיסבול הכי הרבה.

קיבלתי אגב תשובה רשמית לשאלה שהעליתי בפוסט בפורום ״ירי מעשי״, שאלתי מדוע ספורטאי ירי מעשי שהרי משתתף לפחות ארבע פעמים בשנה עפ״י חוק בתחרויות בהן יורים מעל 100 כדור, בוגר קורס של 40 שעות, שעבירת בטיחות הכי קלה פוסלת לו תחרות, מחוייב גם הוא בביצוע הכשרה בעת הוצאת רשיון או חידושו.
בתחילת שנות התשעים פטרו ספורטאים מהחובה הזו בתקנות הרשמיות ומשום מה אין לכך זכר בפועל.
התשובה שקיבלתי היא שהמנהל (כנראה מנהל האגף) לא הכיר בכך כסיבה המזכה בפטור מביצוע הכשרה.

תוספת- אני בדיוק קורא כתבה על אגף התנועה ועל התוצאה בפועל של הפרוייקט הגרנדיוזי לרשת את כבישי הארץ במצלמות מתקדמות ... כמה חששנו מכך שכל המהלך יהיה בסופו מטחנת כסף ושכל אחד מאיתנו צפוי לקבל 5 דוחו״ת ברירת קנס בחודש על נסיעה של 5 קמ״ש מעל המהירות המותרת בעוד עבירות חמורות לא נאכפות.
אז מצלמות אכן מותקנות במרץ רב, סכומי עתק הושקעו ומושקעים בפרוייקט, אבל בתי המשפט מחזירים את זה כבומרנג למשטרה כי אין זמן לשפוט אפילו אחוז קטן. התוצאה היא שהמצלמות מכויילות למהירויות הזויות ולמעשה לא באמת פעילות.
אז מסתבר שאף אחד ממועצת החכמים לא חשב עד הסוף על ההשלכות, במקרה הזה זו בעיה של הרשויות. אבל מטווחים הם לא בתי משפט ואם לא יעמדו בעומס זו עלולה להיות בעיה שלנו בעיקר. בתרחיש אופטימי נצטרך פשוט לבצע מטווח חפשי אחת לשנה ולהחתים כרטיס למקרה שהדיווח לבט״פ לא נקלט וזה יהיה כל הסיפור, על זה אני לא אבכה.
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 04 יוני 2016, 08:24, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי אלדר » 04 יוני 2016, 00:03

1) אין כבר במה לדון
2) זה מעיד על כך שיש פחות נזק לבלתי מעורבים בירי ע"י אזרח. ממה זה נובע זה כבר סיפור אחר. יכול להיות גם מכך ש"ג'נטלמן תמיד בוחר את הקרבות שלו", ולא שולף בנסיבות לא נכונות (דוגמא כבר נתתי).
2 פליטות האחרונות שראיתי נעשו ע"י אנשים עם תעודת מדריך ירי. רק נקודה למחשבה.
3) כן, המרחקים בתוך הבית הם קטנים וכמות לא מעורבים גם אינה גדולה. מי שלא יודע לירות בד"כ לא סוחב את הנשק איתו. יש עוד מודל כמו בחלק מהמדינות בארה"ב - החזקה חופשית בבית ומבחן די מחמיר לנשיאה.
4) לא, הדוגמה שלך, סלח לי , דמגוגית. לתת רישיון נהיגה לאחד שבשלילה זה כמו לתת רישיון נשק לפושע. ונהיגה ע"י מישהו שאין לו רשיון נהיגה כי לא נותנים לו לעבור את הקורס ללא סיבה זה כבר נשמע אחרת.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי משתא » 04 יוני 2016, 01:11

מבחינתי מי שנוהג מבלי שיש לו רישיון, ולא משנה מה הסיבה, הוא עבריין.
מי שמחזיק בנשק ללא רישיון, ולא משנה מה הסיבה, גם הוא עבריין.

בכל זאת נראה שהגענו לעמק השווה.

ליל"ט
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי עדן23 » 04 יוני 2016, 06:13

משתא כתב:מבחינתי מי שנוהג מבלי שיש לו רישיון, ולא משנה מה הסיבה, הוא עבריין.
מי שמחזיק בנשק ללא רישיון, ולא משנה מה הסיבה, גם הוא עבריין.

בכל זאת נראה שהגענו לעמק השווה.

ליל"ט

לא רק בראייתך הוא עבריין אלא גם בראיית החוק.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 04 יוני 2016, 07:31

argra11 כתב:
ramdishon כתב:ועד העמותה לא רק רשם- אלא גם עשה.
העלינו את המטרה הזו בפגישתנו הראשונה עם יעקב עמית. שמחנו לשמוע שהתפרצנו לדלת פתוחה, ושהמשרד תומך בדעתנו.
הכנו תוכנית אימון והכשרה, והצגנו אותה בפני ראש חטיבת אבטחה במשטרת ישראל. לדעתם, הגזמנו מעט צפונה, אבל עקרונית קיבלו את דעתנו.
יש רעיונות מה ניתן לעשות מעבר לכך? מה שמסתמן הוא מטווח כל שנה במקום כל שלש שנים. זה יותר טוב מהמצב היום, ועדיין לא אידיאלי.
והתגובות שקיבלנו- כאן ב״סליק״- היו משהו בסגנון ״מי שמכם לקבוע את תדירות המטווחים ורמת ההכשרה? אני לא רוצה שום שינוי- המצב הנוכחי מתאים לי״. את זה כתב אחד החברים המוערכים בסליק, שמפאת כבודו לא אנקוב בשמו. (למיטב ידיעתי, הוא דווקא מתאמן הרבה...)
כמו בכל נושא, טחנות הממשל טוחנות לאט. אני מניח שהרצל קבלו יזיז משהו.
הנחמה היחידה שלנו היא שאלו שלא יודעים מאיזה צד של האקדח יוצר הקליע, בדרך כלל משאירים אותו בכספת. אלו שנושאים נשק יום יום מכירים את הסוגיה וטורחים להתאמן. זאת גם אחת הסיבות שהמשרד לא רץ לשחרר תבחינים ורישיונות.

אפשר הבהרה להדגשות במקור?

הבהרה: הועלו מספר גרסאות, כולן טובות, ברמות ביצוע שונות. חברי הועד התיחסו אליהן, כל חבר על פי ניסיונו והבנתו את התחום. התכנית שהוצגה לבסוף היתה ממוצע של הדעות שהועלו.
נערך לאחרונה על ידי ramdishon בתאריך 04 יוני 2016, 21:51, נערך פעם אחת בסך הכל.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 04 יוני 2016, 08:25

לא, מפני שהתכנית הזו לא היתה על דעת כל חברי הועד.

לדעתי זה מצער מאד שגוף שמייצג רק אחוז אפסי מכלל בעלי הרשיונות בארץ מנסה "לגנוב סוסים" ולהעביר אג'נדה שאפילו לא מקובלת על כל חברי הנהלת העמותה.

אף אחד מחברי הנהלת העמותה הוא לא ילד. מרביתם נושקים לגיל 50 אם לא מעבר לזה.
כולם היו פה מספיק זמן כדי לחוות על בשרם את "הנפלאות" שעברו על הענף הזה בעשורים האחרונים ובכל זאת....

חבל...פשוט חבל.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ZIVG » 04 יוני 2016, 11:09

שלום חברים,
תודה על התגובות,

כבר מהדיון הזה - אפשר לראות מס דברים
1. הנושא הזה בוער, חשוב ונוגע לרבים מאיתנו
2. הדיעות חלוקות לגבי נושאים מסוימים וזה בהחלט ברור (2 יהודים 3 בתי תפילה וכ"ו..)

באופן אישי אני בהחלט מסכים עם הגישה שככל שיהיו יותר נושאי נשק, התחום יפרח, רמת ההכשרה תעלה ותרבות אמיתית של נשק תתפתח כאן

ואני אומר בכל זאת -
בנושא שכל כך חשוב לנו,

בואו ננסה לשים את המחלוקות בצד כרגע ולנסות לראות את המטרה המשותפת ( מה שלפחות רובנו כנראה מסכימים עליו) -

חיזוק התחום, פיתוח תרבות אמיתית של נשק וכן גם הגדלת מספר נושאי הנשק - הגנתי וספורטיבי

ושוב - נכון להיום - לא קיים גוף מאגד לנושאי הנשק פרט לעמותה ולכן - מן הראוי לחזק אותה ולתמוך בה

חברים כמו משתא - בעלי דיעות מוצקות - אני מניח שתוכל להצטרף ולהשפיע "מבפנים"..

כותב את כל הנ"ל על דעתי האישית וכי הנושא חשוב לי

תודה
M5 ULTRA
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי TsurTriger » 04 יוני 2016, 11:21

ramdishon כתב:
argra11 כתב:
ramdishon כתב:ועד העמותה לא רק רשם- אלא גם עשה.
העלינו את המטרה הזו בפגישתנו הראשונה עם יעקב עמית. שמחנו לשמוע שהתפרצנו לדלת פתוחה, ושהמשרד תומך בדעתנו.
הכנו תוכנית אימון והכשרה, והצגנו אותה בפני ראש חטיבת אבטחה במשטרת ישראל. לדעתם, הגזמנו מעט צפונה, אבל עקרונית קיבלו את דעתנו.
יש רעיונות מה ניתן לעשות מעבר לכך? מה שמסתמן הוא מטווח כל שנה במקום כל שלש שנים. זה יותר טוב מהמצב היום, ועדיין לא אידיאלי.
והתגובות שקיבלנו- כאן ב״סליק״- היו משהו בסגנון ״מי שמכם לקבוע את תדירות המטווחים ורמת ההכשרה? אני לא רוצה שום שינוי- המצב הנוכחי מתאים לי״. את זה כתב אחד החברים המוערכים בסליק, שמפאת כבודו לא אנקוב בשמו. (למיטב ידיעתי, הוא דווקא מתאמן הרבה...)
כמו בכל נושא, טחנות הממשל טוחנות לאט. אני מניח שהרצל קבלו יזיז משהו.
הנחמה היחידה שלנו היא שאלו שלא יודעים מאיזה צד של האקדח יוצר הקליע, בדרך כלל משאירים אותו בכספת. אלו שנושאים נשק יום יום מכירים את הסוגיה וטורחים להתאמן. זאת גם אחת הסיבות שהמשרד לא רץ לשחרר תבחינים ורישיונות.

אפשר הבהרה להדגשות במקור?

לא, מפני שהתכנית הזו לא היתה על דעת כל חברי הועד.

רחמנא לצלן.
איך אתם מגישים הצעה שלא מקובלת על כל חברי העמותה?
במיוחד כאשר מדובר על הצעה שנוגעת לכל נושאי הרישיון באשר הם.
צעד לא חכם לדעתי ולא הגון.

גם אני חושב שזה יהיה מקל בגלגלים להחמיר את ה"הסמכה". כי זה ברור שבמדינתנו הקטנה זה לא יגרום לעליה במיומנות, אלא לעוד כיס של איזה עסקן מקורב.

אני בהחלט מסכים שהדרך לעלות מיומנות זה על ידי הרחבת בעלי הרישיונות והחייאת הענף.

ירי מעשי וירי IDPA אלה הדרכים, לדעתי, להכשרה ובניית מיומנות. ולא על ידי עמידה מול מטרה מעפאנה במטווח, ירי של 50 כדור ותשלום של כמעט 300 שח עבור כלום.

גילוי נאות: אני עדיין חושב שחשוב להצטרף לעמותה, אנוכי גם חבר בעמותה. עם זאת, אסור לעשות מהלכים שאחר כך יהוו מקל בגלגלים של כולנו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 04 יוני 2016, 11:31

אני חבר בעמותה ותומך בה, לדעתי גם שאר המגיבים כאן, זה לא נוגד את דעתי שהעמותה צריכה להיות חד צדדית לטובת נושאי הנשק למול הממסד.
תשומת לב לחינוך נושאי נשק לבטיחות ומיומנות צריכה להינתן לא באמצעי כפייה דרך תקנות ולא בשיתוף הממסד.
לממסד לא איכפת מזה, הוא רק משתמש בזה כשזה תואם את האג׳נדה שלו - אם נניח מעוניין לצמצם את מספר כלי הנשק - מטיל סנקציות ומערים קשיים בתרוצים שונים.
למה אני טוען שלא איכפת לממסד ? כי אם היה איכפת, הוא היה מעודד מסגרות חינוכיות ומסגרות אימון, בטח את אלו שלא עולה לו כסף לתחזק. אבל לא רק שהוא לא מעודד, הוא גם מחשק ומבטל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ramdishon » 04 יוני 2016, 12:11

כל ה״ממסד״ התחלף לאחרונה. החל מהשר, דרך ראש האגף וכלה בראש חטיבת האבטחה במשטרה. לכן אנו משתדלים כרגע למשוך את דעותיהם של החדשים לכיוון שלנו.
הגדלת מספר בעלי הרשיונות אינה מספיקה על מנת להעלות את רמתם. השאיפה שלנו היא שברחוב יהיו יותר נושאי נשק מיומנים ולא רק כלים בכספות.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 04 יוני 2016, 12:18

TsurTriger כתב:רחמנא לצלן.
איך אתם מגישים הצעה שלא מקובלת על כל חברי העמותה?
במיוחד כאשר מדובר על הצעה שנוגעת לכל נושאי הרישיון באשר הם.
צעד לא חכם לדעתי ולא הגון.

גם אני חושב שזה יהיה מקל בגלגלים להחמיר את ה"הסמכה". כי זה ברור שבמדינתנו הקטנה זה לא יגרום לעליה במיומנות, אלא לעוד כיס של איזה עסקן מקורב.

אני בהחלט מסכים שהדרך לעלות מיומנות זה על ידי הרחבת בעלי הרישיונות והחייאת הענף.

ירי מעשי וירי IDPA אלה הדרכים, לדעתי, להכשרה ובניית מיומנות. ולא על ידי עמידה מול מטרה מעפאנה במטווח, ירי של 50 כדור ותשלום של כמעט 300 שח עבור כלום.

גילוי נאות: אני עדיין חושב שחשוב להצטרף לעמותה, אנוכי גם חבר בעמותה. עם זאת, אסור לעשות מהלכים שאחר כך יהוו מקל בגלגלים של כולנו.

למיטב זכרוני דובר על העלאת רמת היורים בתמורה ל"פתיחת ברז". כאשר נהיה ברור שלא תהיה "פתיחת ברז" מצד יעקב עמית, התכנית הופאה
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 04 יוני 2016, 15:49

ramdishon כתב:כל ה״ממסד״ התחלף לאחרונה. החל מהשר, דרך ראש האגף וכלה בראש חטיבת האבטחה במשטרה. לכן אנו משתדלים כרגע למשוך את דעותיהם של החדשים לכיוון שלנו.
הגדלת מספר בעלי הרשיונות אינה מספיקה על מנת להעלות את רמתם. השאיפה שלנו היא שברחוב יהיו יותר נושאי נשק מיומנים ולא רק כלים בכספות.

הממסד השתנה ועוד ישתנה מליון פעמים.
הברז יסגר בדיוק כמו שהוא שקצת נפתח.
מה שישאר זה הגזירות והאגרות הנוספות שיוטלו עלינו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 04 יוני 2016, 20:04

אני תומך בעמותה גם אם חלק מהדברים שהיא עושה לא נמצאים בקו אחד עם דעותיי. מדוע? כי זהו הגוף היחיד שפועל לטובתנו ולכן חשוב לחזק אותו.

בנוגע לדרישות ההכשרה - בעבר הייתי בעד ההחמרה, היום אני נגד. אסביר מדוע: גם היום יש דרישות הכשרה. עזבו רגע, האם הן מספיק גבוהות או לאו. הבעיה איתם שאף אחד לא באמת מתיחס אליהן. אני נמצא מדי פעם במטווחים ורואה, מי האנשים שמחדשים להם רישיון. פחד אלוהים. ומצד שני, אין שום הקלה לאנשים שמתאמנים באופן קבוע. צריך לחדש רישיון? שלם על "אימון חידוש", גם אם לא תורם לך בשיט. גם אם כל צוות המטווח מכיר אותך ויודע שהאימון הזה לא תורם לך בשיט.
ומצד שני, לאחר הקמת מועדון IDPA ראיתי בבירור, עד כמה האנשים רוצים ומוכנים להשקיע ולהתאמן אם באין אליהם בראש חיובי ולא מתוך דרישות החוק. עובדה, בארה"ב דרישות ההכשרה כמעט ואין אבל חברות הכשרה מצליחות ומרוויחות - יש המון. ואצלנו - הפוך.
אז לא, אין שום סיבה להגדיר בחוק דרישות הכשרה מחמירות יותר. בואו נתחיל מלעמוד בדרישות שכבר קיימות. ולא, שום ברז לא ייפתח בתמורה. רק ברז הכסף שיזרום מציהור נושאי נשק.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי carver » 04 יוני 2016, 20:20

אני גם הבנתי זאת מהר. מוטב שהמצב ישאר כמו שהוא.
בנוסף, צריך חוק שניתן להגיע עם נשק לכל מקום.
ואם לא ניתן להכנס, אז יש חובת הפקדה למארגנים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 04 יוני 2016, 20:38

spy כתב:אני תומך בעמותה גם אם חלק מהדברים שהיא עושה לא נמצאים בקו אחד עם דעותיי. מדוע? כי זהו הגוף היחיד שפועל לטובתנו ולכן חשוב לחזק אותו.

בנוגע לדרישות ההכשרה - בעבר הייתי בעד ההחמרה, היום אני נגד.

אם אי פעם חשבתי לתמוך בעמותה אחרי מה שקראתי פה זה אף פעם לא יקרה.
אם היה לי כסף הייתי מחפש כל דרך אפשרית לסגור אותה כולל תביעות על מצג שווא כי העמותה הזו היא הכל חוץ מלייצג את האינטרסים שלי כבעל רשיון.
החל מתמיכה בביטול התבחין המשמר וכלה בהצגת דרישות אימון שהצליחו אפילו להבהיל את הרשויות.
זה גוף שפועל בחוסר תום לב לקדם אג'נדה שאפילו לא מקובלת על על הנהלת העמותה עצמה.

כפי שאמרת הכשרה של בעלי רשיון נעשית דרך הלב של האנשים ולא דרך כיפוף היד שלהם לאחור. זו הדרך הנכונה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד