תבחין משמר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: תבחין משמר
איתמר שים לב :
"על אף האמור בהוראות אלה, מי שבמועד תחילתן החזיק ברישיון כדין אקדח, רובה אויר או אקדח אויר, במשך 10 שנים או יותר ברצף; או רובה ציד (כדוריות), רובה זעיר או רובה צבאי, במשך 15 שנים או יותר ברצף – יהיה רשאי ראש האגף להאריך לאותו אדם את תוקף הרישיון לתקופת רישיון נוספת בכל פעם, אף אם אינו עומד בתבחין. "
זה אומר שאם ביום תחילת ההוראות (2014 אמרו פה ?) החזקת נשק למשך 10 שנים אז אתה זכאי להמשך הרישיון
זאת אומרת שמי ש"מלאו" לו 10 שנים ביום שביטלו את ההוראה תחול עליו ההוראה, זה סך הכל מעגן בצורה מסויימת את מי שכבר יש לו משמר ברישיון שהתנאים שמשמר מציב ימשיכו להיות רלוונטיים עבורו,
זאת סתם הבהרה לא שינוי בכלל
"על אף האמור בהוראות אלה, מי שבמועד תחילתן החזיק ברישיון כדין אקדח, רובה אויר או אקדח אויר, במשך 10 שנים או יותר ברצף; או רובה ציד (כדוריות), רובה זעיר או רובה צבאי, במשך 15 שנים או יותר ברצף – יהיה רשאי ראש האגף להאריך לאותו אדם את תוקף הרישיון לתקופת רישיון נוספת בכל פעם, אף אם אינו עומד בתבחין. "
זה אומר שאם ביום תחילת ההוראות (2014 אמרו פה ?) החזקת נשק למשך 10 שנים אז אתה זכאי להמשך הרישיון
זאת אומרת שמי ש"מלאו" לו 10 שנים ביום שביטלו את ההוראה תחול עליו ההוראה, זה סך הכל מעגן בצורה מסויימת את מי שכבר יש לו משמר ברישיון שהתנאים שמשמר מציב ימשיכו להיות רלוונטיים עבורו,
זאת סתם הבהרה לא שינוי בכלל
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
ramdishon כתב:העמותה מבינה זאת היטב.
הנושא עלה בפגישה עם ראש האגף. שימו לב שהתבחין בוטל בתחילת 2014 וכעת חזר לתוקף בצורה שונה.
זכרו גם שעד לפני שנה לא ניתן היה להחליף כלי לבעלי תבחין משמר, וכרגע ניתן.
עד עתה לא ניתן היה להוציא רשיון לכלי שהוחלף, ואני מקוה לבשר על שינוי בקרוב.
סה״כ רואים שינוי קל בכיוון החיובי. לא כמו שהיינו רוצים, ולכן נמשיך להיאבק.
תודה , סוף כל סוף דברים ברורים.
גם אני מקווה לאותו שינוי.
בברכת יום טוב.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
אני רוצה להזכיר שהתבחין המשמר לא נוצר על ידי המשרד אלא על ידי ועדת כהן כמקשה אחת עם שיטת התבחינים. מההגיון הצרוף שבדבר ומהסיבה של פגיעה בלתי מוצדקת בזכות הקניין.
ההגבלות שהתחילו להטיל ובהמשך הוצאתו של התבחין מהרשימה הם צעדים בשיטת מצליח של המשרד שלא נענים בתגובה הולמת.
אני הגעתי למפגש חירום שאורגן בפורום כאן כשהודיעו על כמה גזרות הזויות חדשות כמו איסור על ירי מזדמנים במטווחים ואיסור החלפת כלים בתבחין משמר, מפגש שבעקבותיו הוקמה העמותה.
אישית הגעתי לאותו מפגש מתוך כוונה לשים כסף על השולחן "להכות בברזל בעודנו חם" - להגשת עתירות קונקרטיות שתתקופנה את גזרות הבט"פ דבר שההגיון והנסיון מוכיחים שיכול לעצור את הסחף, המשפטנים שבינינו דיברו על ההכרח להקים עמותה שתעסוק בנושא וכך היה.
לצערי עם כל הכבוד לפעילות העמותה שהוקמה העיקר חסר מן הספר, דהיינו, השתדלנות והשיחות בין הנהלת העמותה לפקידי האגף מביאים תועלת צדדית ומועטה לנושא הנשק, בעוד דרושות שיניים מרתיעות למשל בדמות עתירות מאורגנות היטב נגד ההתנהלות של הבט"פ.
ההגבלות שהתחילו להטיל ובהמשך הוצאתו של התבחין מהרשימה הם צעדים בשיטת מצליח של המשרד שלא נענים בתגובה הולמת.
אני הגעתי למפגש חירום שאורגן בפורום כאן כשהודיעו על כמה גזרות הזויות חדשות כמו איסור על ירי מזדמנים במטווחים ואיסור החלפת כלים בתבחין משמר, מפגש שבעקבותיו הוקמה העמותה.
אישית הגעתי לאותו מפגש מתוך כוונה לשים כסף על השולחן "להכות בברזל בעודנו חם" - להגשת עתירות קונקרטיות שתתקופנה את גזרות הבט"פ דבר שההגיון והנסיון מוכיחים שיכול לעצור את הסחף, המשפטנים שבינינו דיברו על ההכרח להקים עמותה שתעסוק בנושא וכך היה.
לצערי עם כל הכבוד לפעילות העמותה שהוקמה העיקר חסר מן הספר, דהיינו, השתדלנות והשיחות בין הנהלת העמותה לפקידי האגף מביאים תועלת צדדית ומועטה לנושא הנשק, בעוד דרושות שיניים מרתיעות למשל בדמות עתירות מאורגנות היטב נגד ההתנהלות של הבט"פ.
- סליקאי כסף
ארציאל כתב:אני רוצה להזכיר שהתבחין המשמר לא נוצר על ידי המשרד אלא על ידי ועדת כהן כמקשה אחת עם שיטת התבחינים. מההגיון הצרוף שבדבר ומהסיבה של פגיעה בלתי מוצדקת בזכות הקניין.
אתה יכול להרים את סכום הכסף הדרוש להגשת עתירה? זאת כאשר רבים שואלים אותנו ״מה יצא לי ממאה השקלים שאתם גובים כדמי חבר״?
הסוחרים הבטיחו תרומה לעמותה. מאז ההבטחה (כשנה) עדיין לא ראיתי אגורה.
עורך הדין היחידי בועד העמותה, אף הוא לא ראה לנכון לדחוף לכיוון עתירות, והוא כנראה מנוסה בהליכים משפטיים יותר ממני.
מתברר שלרוב בעלי הרשיונות לא כל כך מטריד מה המשרד לבט״פ עושה. רבים וטובים מהאתר הזה הבטיחו להצטרף לעמותה, אז הבטיחו.
עם מספר החברים הרשומים כיום (ואני מתבייש לציין את מספרם) קשה להרים עתירות. אל תשכח גם שבמקרה ואנו מפסידים- עלולים להטיל עלינו קנס שלא נוכל לעמוד בו.
מה שלא תוכל לקחת מאיתנו הוא את ההחרגה של נושאי הנשק הפרטי מחובת אבחון המסוכנות הפסיכולוגי. הישג נטו של העמותה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
ארציאל כתב:אני רוצה להזכיר שהתבחין המשמר לא נוצר על ידי המשרד אלא על ידי ועדת כהן כמקשה אחת עם שיטת התבחינים. מההגיון הצרוף שבדבר ומהסיבה של פגיעה בלתי מוצדקת בזכות הקניין.
האם יש לך מספיק כסף לשים על השולחן כדי לממן עתירה לבג"ץ?
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
איני יודע מה העלויות.
בזמנו באתי (למרות שאני עומד בארבעה תבחינים מלבד המשמר והגזרות כביכול לא נוגעות אלי אישית) מתוך כוונה לשים כסף על השולחן בתקווה שעם עוד כמה עשרות האנשים שהגיעו נוכל להגיש עתירה בעניין.
לאחר מכן הצטרפתי לעמותה ביום הקמתה וצירפתי אנשים נוספים.
אך במפגשים שהיו מאז, פעילויות ופרסומי העמותה, ראיתי בעיקר פעילות של שתדלנות ולא התרשמתי שיש כוונה לפעילות משפטית או נשכנית יותר מול המפולת.
בזמנו באתי (למרות שאני עומד בארבעה תבחינים מלבד המשמר והגזרות כביכול לא נוגעות אלי אישית) מתוך כוונה לשים כסף על השולחן בתקווה שעם עוד כמה עשרות האנשים שהגיעו נוכל להגיש עתירה בעניין.
לאחר מכן הצטרפתי לעמותה ביום הקמתה וצירפתי אנשים נוספים.
אך במפגשים שהיו מאז, פעילויות ופרסומי העמותה, ראיתי בעיקר פעילות של שתדלנות ולא התרשמתי שיש כוונה לפעילות משפטית או נשכנית יותר מול המפולת.
- סליקאי כסף
אז מדוע לא הצטרפת לועד על מנת להשפיע? אני זועק זה זמן רב שמי שחושב שאיננו נשכנים מספיק- שיצטרף וינשוך, אבל כשמגיע רגע האמת- בקושי מצאנו ששה אנשים שמוכנים למשוך הלאה את העגלה הזו.
הגשת תביעה משפטית היא ענין של עשרות אלפי שקלים ״על ההתחלה״. אם אח״כ לא זכינו, עלול בית המשפט להטיל עלינו קנס נוסף.
אנחנו יכולים בשלב זה לחלום על מספרים כאלו. כשהעמותה תמנה כמה אלפי חברים, נוכל לדבר על זה.
הגשת תביעה משפטית היא ענין של עשרות אלפי שקלים ״על ההתחלה״. אם אח״כ לא זכינו, עלול בית המשפט להטיל עלינו קנס נוסף.
אנחנו יכולים בשלב זה לחלום על מספרים כאלו. כשהעמותה תמנה כמה אלפי חברים, נוכל לדבר על זה.
רם
ובמעבר חד, ארציאל סתם מתוך סקרנות, ארבעה תבחינים לא הולכים ברגל, יש לך כלי אחד?
- סליקאי זהב
אין כפל מבצעים
אני עומד ב-3 תבחינים, ועם קצת גמישות יצירתית אני עומד ב-4
עדיין שאלתי וביררתי, כלי אחד בלבד
רם - מה הסכום הדרוש לעתירה מנהלתית (כרגע מתארגנת עתירה מנהלתית בתחום אחר שאני חשוף אליו, ובכנס שהייתי נוכח בו דיברו על תרומה של כ-150 שקל, מ-250 אנשים כדי להרים את זה)
אין לי ספק שכישראלים אנשים בעיקר מותחים ביקורת על העמותה, ושצריך לסייע כולם משתתקים,
זה טבעו של העם הנהדר שלנו, בכל התחומים אגב.
רם - מה הסכום הדרוש לעתירה מנהלתית (כרגע מתארגנת עתירה מנהלתית בתחום אחר שאני חשוף אליו, ובכנס שהייתי נוכח בו דיברו על תרומה של כ-150 שקל, מ-250 אנשים כדי להרים את זה)
אין לי ספק שכישראלים אנשים בעיקר מותחים ביקורת על העמותה, ושצריך לסייע כולם משתתקים,
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
בסופו של דבר, כדי להזיז דברים במדינה צריך כוח - לא רק כספי, אלא גם פוליטי וכמותי. אין מה לעשות. ככה זה כמעט בכל מדינה שקיימת. עמותה עם 100 אנשים נראית ככלום לעומת עמותה עם 1500 ויותר, אנשים.
אפשר להתלונן על חצי הכוס הריקה. ותמיד יש כזו.
ואפשר להשקיע כמה פרוטות בסך 100 שקלים לטובת העמותה שבכל זאת נלחמת עבורנו ועדיפה על כלום. אם למישהו משהו לא מוצא חן בעיניו בעשייה, שירתם גם לעשייה אקרטיבית ולא רק בהצטרפות לעמותה, אלא בישיבה בועד ויקדם את האג'נדה שלו.
אני בזמנו ניסיתי עם כמה דמויות מרכזיות להקים עמותה לספורט הדאון היל בישראל. מעבר לכסף, שאותו לרוב עם מאמצים אפשר לארגן, זה דורש הרבה זמן. זמן יקר, שלא לכולם יש - ושם לדעתי ההתארגנות שלנו נפלה בזמנו. אנשים לא היו מספיק מוכנים להשקיע כל כך הרבה זמן ללא תמורה. זמן והירתמות בידיעה שזו " הוצאה " כספית שאין לה החזר כספי. אלא תגמול עקיף כתרומה לקהילה.
אפשר להתלונן על חצי הכוס הריקה. ותמיד יש כזו.
ואפשר להשקיע כמה פרוטות בסך 100 שקלים לטובת העמותה שבכל זאת נלחמת עבורנו ועדיפה על כלום. אם למישהו משהו לא מוצא חן בעיניו בעשייה, שירתם גם לעשייה אקרטיבית ולא רק בהצטרפות לעמותה, אלא בישיבה בועד ויקדם את האג'נדה שלו.
אני בזמנו ניסיתי עם כמה דמויות מרכזיות להקים עמותה לספורט הדאון היל בישראל. מעבר לכסף, שאותו לרוב עם מאמצים אפשר לארגן, זה דורש הרבה זמן. זמן יקר, שלא לכולם יש - ושם לדעתי ההתארגנות שלנו נפלה בזמנו. אנשים לא היו מספיק מוכנים להשקיע כל כך הרבה זמן ללא תמורה. זמן והירתמות בידיעה שזו " הוצאה " כספית שאין לה החזר כספי. אלא תגמול עקיף כתרומה לקהילה.
- סליקאי זהב
goral כתב:אין כפל מבצעים
הסכום תלוי בעיקר בשכר הטרחה של עורך הדין שמריץ את התהליך, אבל זהו סדר הגודל על מנת להתחיל(!). קח בחשבון שעתירה כזו אורכת מספר שנים, כי לאיש הנושא הזה אינו בוער.
ובגלל עצלנות של אנשים אנחנו לא מצליחים לגבות מכולם את מאת השקלים עבור חידוש חברות בעמותה, אז אתה מדבר על 250 איש שישימו 150 שקל רק על מנת להתחיל?
רם
ramdishon כתב:אז מדוע לא הצטרפת לועד על מנת להשפיע? אני זועק זה זמן רב שמי שחושב שאיננו נשכנים מספיק- שיצטרף וינשוך, אבל כשמגיע רגע האמת- בקושי מצאנו ששה אנשים שמוכנים למשוך הלאה את העגלה הזו.
עלות האגרה שגובה המדינה נעה בסביבות 2000 - 1800 ש"ח תלוי באופי העתירה.
העלות העיקרית היא גובה שכר הטרחה של עו"ד, ונדיר שהמדינה מחייבת בהוצאות משפט בעתירות.
זה קורה לרוב בעירעורים לעליון על פסיקות של ערכאות נמוכות יותר.
בזמנו כשמשרד הפנים שלל מאזרחים חסרי רשיון את האפשרות של ירי חופשי,
דניאל ברס היה מוכן לעתור לבג"ץ בתמורה לכיסוי האגרה והעלויות הנלוות.
אף אחד לא היה מוכן להרים את הכפפה. למי שמעוניין - הכל מתועד פה בפורום.
במידה ויש עו"ד שמוכן להרתם לעניין - לדעתי בג"ץ הוא דבר שבהשג יד.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אתם מבינים שבג"ץ יכול גם לפסוק נגד בעלי הרשיונות? ובכך לעגן את גחמות הבט"פ בחוק.
- סליקאי כסף
פנה בפרטי. אינני מעונין להפיץ את המידע בגלוי.
כנ״ל לגבי האפשרות להצטרף לעמותה מתוך האתר. המשמעות היא שבאיזה מקום, שאין לי שליטה עליו, מסתובבות כתובות של אנשים נושאי נשק. פרצה לפורצים.
לכן אני מעדיף סריקה של טופס ושליחתו בדוא״ל, עם כל הטרחה שבדבר.
כנ״ל לגבי האפשרות להצטרף לעמותה מתוך האתר. המשמעות היא שבאיזה מקום, שאין לי שליטה עליו, מסתובבות כתובות של אנשים נושאי נשק. פרצה לפורצים.
לכן אני מעדיף סריקה של טופס ושליחתו בדוא״ל, עם כל הטרחה שבדבר.
רם
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד