האם יש תקן לכספת ביתית? ואיזו כספת מומלצת? (דגש על קטנה)

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: האם יש תקן לכספת ביתית? ואיזו כספת מומלצת? (דגש על קטנה)

על ידי rubimor » 20 אוקטובר 2015, 14:48

eitan156 כתב:1. אתה קודח בקיר ולא אומר דבר לבעל הבית. אתה קודח חורים גדולים. ענקיים :) לברגי גמבו הכי גדולים שעוברים דרך החורים בכספת. בגמר השכירות אתה סותם את 2 החורים. אף אחד לא יראה את זה, לא ידע ולא ינזק.

זה שאתה יכול לעשות לא עונה על השאלה, המשרד לבטחון פנים לא יכול להתבסס על העובדה ששוכר ירמה את בעל הדירה, ולכן זו שאלה טובה, בעיקר בחוזי שכירות שבהם השוכר מנוע מלעשות שינויים. אימי משכירה שתי דירות וממש לא הייתי רוצה שהשוכרים שלה ירמו אותה (למרות שבמקרה שלה אין לה התנגדות לקדיחות בקיר). כך שאני נגד כל תמיכה במעשה רמיה.

לגבי איכות כספות, אם אתה מדבר על הזולות אז נכון שלדיגיטליות יש בעיות. בכספות המתקדמות רק דיגיטלי (מחליף את מה שפעם היה גלגל טיקים).
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי rubimor » 20 אוקטובר 2015, 15:01

amitaikl כתב:
eitan156 כתב:1. אל תשכח שהכספת נועדה בעיקר להגנה מפני תאונות עם ילדים ומפני פורצים מזדמנים ולא נגד פורצים רציניים שיש להם זמן לבלות בדירה

זה העיקר. אין כספת שתעצור אדם נחוש שיש לו זמן.
מבחינת המשטרה - תראה שיש חורים בקיר איפה שהיתה כספת (וכדאי שיהיה לך צילום של הכספת מעוגנת).

אין לי בעיה להראות חורים איפה שהיתה כספת גם אם לא היתה. תאמין לי שזה לא העניין. קודחים ארבעה חורים, שוברים קצת קיר, ויש ל זירה מוכנה. העניין הוא היעילות - מגיע פורץ מקצועי לבית פרטי עם ציוד מתאים, יכול לרסק כספת (בעיקר אם היא מהזולות שזה מה שיש לרוב האנשים) או את הקיר מסביב. הכספת זה הדבר הראשון אליו הוא ייגש, אישית יש לי בעייה עם זה כי הייתי נוכח במקרים של פריצת כספות, כולל בביתו של אחי.

לגבי התמונה, זה לא ממש אומר כלום. לי יש כספת בבית ואני יכול להראות לך אלף תמונות, את האקדח שלי אני לא מאכסן בה כי יש לי מקום בטיחותי יותר מבחינתי. קרוב לוודאי שהחל מהחידוש הקרוב אני אדרש לשנות את זה, אבל בינתיים זה כך. אני שואל את עצמי אם יום אחד יפרצו לי את הכספת ויגנבו את התכולה, מבלי שהנשק יהיה בה, האם אני אקבל עונש או פרס? מצד אחד לא גנבו לי את הנשק, מצד שני לא אכסנתי אותו בכספת. נראה לי שבכל מקרה הם ישמחו להשאר עם הרשיון שלי. מסקנה: לדבר על ליבו של הפורץ שיעבור לבית הבא בתור.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Snir Z. » 20 אוקטובר 2015, 16:50

המשטרה לא מחפשת את החורים... כשאתה עוקר כספת הג׳מבוים משאירים סימן של משיכה על הקיר.. ואם תנסה לתקוע ג׳מבו ולמשוך אותו בלי כספת יראו את הסימנים של הלום על הקיר במקום לא תואם לסימנים שהיו אם הייתה כספת ולא תהיה זווית של סימן המשיכה על הקיר כמו שיהיה אם תהיה כספת
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rubimor » 20 אוקטובר 2015, 17:18

Snir Z. כתב:המשטרה לא מחפשת את החורים... כשאתה עוקר כספת הג׳מבוים משאירים סימן של משיכה על הקיר.. ואם תנסה לתקוע ג׳מבו ולמשוך אותו בלי כספת יראו את הסימנים של הלום על הקיר במקום לא תואם לסימנים שהיו אם הייתה כספת ולא תהיה זווית של סימן המשיכה על הקיר כמו שיהיה אם תהיה כספת

רק רציתי לסתור את הטענה של החורים (וכולנו יודעים שאם אתה באמת רוצה לכפות על משהו ויש לך את האמצעים, שום דבר לא עומד בפני הרצון). בכל אופן זה יותר מדי תאורטי, מה זה משנה. רוצים כספת, שיהיה כספת. מחר ידרשו משהו אחר. ככה זה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Snir Z. » 20 אוקטובר 2015, 17:50

חחחח האמת שכן.. ושוב אני חוזר וממליץ לך על כספת של חברת Yale
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי goral » 20 אוקטובר 2015, 19:14

כמה נקודות קטנות לסיכום או תמצות

1.קיימת המלצה להתקנת כספת במדריך שמתקבל ע"י הבטפ עם חידוש רישיון (המלצה לא חובה)
2.מי שמוציא רישיון חדש מוחתם על טופס שבו הוא מתחייב (לא המלצה) להתקנת כספת
3.נאמר פה שבמידה ויגנב אקדח מתוך כספת תשכח מהרישיון - לא נכון, במידה ויש לך עילה בר קיימא לאחר בדיקות כאלו ואחרות ואישורים מתאימים מהמשטרה, אפשר ניתן ועובדתית מכיר גם מקרה לא לפני זמן רב מידי שכן הוציאו רישיון חדש נוסף.
4.בקשר לשוכר כן יכול לא יכול וכו' - אלו התנאים להחזקת נשק, מסוגל לעמוד בהם ? בבקשה לא מסוגל ? אל תחזיק נשק (ואני לא אומר את זה בקטע מתנשא או ציני, אלא מי שחושב שיעמוד לזכותו בבית משפט או חקירה שהוא שוכר דירה ולא יכל להתקין כספת פשוט טועה, כל שופט או חוקר יגיד לו בשניה שהיה עליו לדווח על המצב המורכב בו הוא מוצוי, ובכך שהוא לא מקיים את התנאים להם הוא התחייב (באם התחייב לכאלו) פשוט וקל)
5.אחסה בכספת מתבקשת רק כאשר הנשק נמצא ללא בעליו, זאת אומרת כל עוד הבעלים בבית נגיד בזמן שינה וכאלו אין שום חובת אחסנה בכספת וגם ככה שיוצאים הנשק עלינו אז אין כלכך בעיה :)
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד