תבחין "עבר בטחוני"

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: תבחין "עבר בטחוני"

על ידי ath1979 » 12 פברואר 2013, 14:18

למי ששאל על החידוש - אני חידשתי לפני חודש ולא התבקשתי להראות עמידה בעילה שוב. את העובדה שאני משרת מילואים פעיל הם יודעים בבירור עקב ההנחה כמו גם את הדרגה, אין צורך במכתב המלצה לחידוש.
חבל שהם שינו את המשפט "בגין שירותו הבטחוני" שנכנס במלואו ברשיון, למשפט שנקטע באמצע הטקסט על התעודה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 12 פברואר 2013, 16:41

רק שתדע שזה
negev.support כתב:...הגישה של מפקד היחידה היא... ואפילו לאשר להם מטווחים במסגרת הצבאית.

אסור מבחינת הצבא. מפקד היחידה עלול להסתבך אם חלילה יקרה משהו במטווח כזה. בעצם לא, לא עלול. הוא יסתבך בוודאות
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי negev.support » 12 פברואר 2013, 20:37

spy כתב:רק שתדע שזה אסור מבחינת הצבא. מפקד היחידה עלול להסתבך אם חלילה יקרה משהו במטווח כזה. בעצם לא, לא עלול. הוא יסתבך בוודאות

מפקד היחידה עלול להסתבך גם אם יקרה חלילה משהו במטווח "רגיל" לחלוטין שכולל נשקי M-16 מנוסרים שלא לפי הוראות היצרן במיוחד למילואימניקים. (למה ההנחה שנק"ל יותר בטוח מאקדח? הנצרה האמיתית נמצאת בין האוזניים!)

אז קודם כל, אתה צודק ברמת העיקרון וגם אני הייתי בטוח שזה אמור להיות כך, עד שק. אג"מ האיר את עיני המילואימניקים, שידועים בסירובם לקבל פקודות ערטילאיות ולא ברורות בסגנון "ככה!", לכמה עובדות:
א. לכל מטווח צבאי יש תיק מטווח. בתיק מטווח זה מפורטים סוגי כלי הנשק וקוטרם שמותר לירות בהם. ברובם המוחלט מאושר לירות באקדחים. שים לב, מאושר הכוונה היא שמבחינת סידורי הבטיחות ותוואי המטווח ניתן לירות באקדח, אין זה אומר עדיין שמותר. אבל משוכה אחת עברנו. הלאה.
ב. לצורך כך, חייבים להתקיים התנאים של מטווח צבאי רגיל (ק. בטיחות, ק. מנהל מטווח, כוח רפואי וכל השמח). זו משוכה קצת יותר קלה, קיים ממילא במטווח "רגיל". עברנו. הלאה.
ג. מפקד / מנהל המטווח חייב להיות אחד מבין השניים: בוגר קורס וינגייט או מדריך ירי מורשה. זה קצת יותר קשה, אבל, מה אתה אומר? יש לנו ביחידה כמה כאלו. אחלה. עברנו גם את המשוכה הזו. הלאה.
ד. אישור מטווח לא סטנדרטי (כלומר כל כלי שאינו נק"ל, למען הפשטות) יש לבצע מול ק. אג"מ (שבדרגת רס"ן לפחות) ובאישור אל"מ. זו, אני חייב להודות, משוכה הרבה יותר קשה. וכן, בחלק מהפעמים לא אושר לנו. אבל מה אתה אתה אומר? היו כמה פעמים שכן אושר לנו.
ה. ההסתייגות היחידה, שעליה אין עוררין, היא שאין שימוש בתחמושת צבאית בשום פנים ואופן! לא משטרתית, לא צה"לית, לא צבוע בגואש בקצה הקליע ולא כלום. רוצים לירות - תירו את מה שיש לכם ותשברו את הראש בעצמכם.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 15 פברואר 2013, 15:56

לא הסברתי את עצמי נכון.
הבעיה אינה בירי באקדחים, אלא בירי בקדחים אזרחיים פרטיים. הדבר אסור על פי הפקודות.
לכן יש הבדל בין הסתבכות בגלל אירוע בטיחות זה או אחר לבין אירוע בטיחות שמתווסף לעבירה על פקודות.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד