מגמות, רבותיי, מגמות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מגמות, רבותיי, מגמות

על ידי guyweisz » 04 מרץ 2010, 22:41

flyBYnight כתב:סה"כ, לעניות דעתי, נראה לי שפשוט העילה "מלפני 96" כבר אינה רלוונטית לתבחין משמר.
מה קורה עם כל אותם בעלי נשק מ- 97 שיש להם נשק כבר מעל 10 שנים האם הם לא נמצאים תחת תבחין משמר? הרי יש לזכור שאנו כבר בשנת 2010 ולא 2006.
נראה לי פשוט שתבחין אחר מאגד בתוכו את כל אותם בעלי תבחין משמר, או יותר נכון אני מקווה שכך 8)
זה נכון שמתמטית החל מ 2006 שני התבחינים של 10 שנים ולפני 1996 התאחדו הלכה למעשה אבל למרות זאת, התבחין של לפני 1996 הופיע עד לחידושים האחרונים. "תבחין אחר" לדעתי לא אמור לכלול את התבחינים האלה, הוא אמור לכלול תבחינים שאינם נפוצים, כגון רשיון לשרים, אח"מים או סתם כאלה עם ויטמין P למיניהם. אבל לא נראה נכון לדחוף את אחד מהתבחינים הנפוצים ביותר, אם לא הנפוץ ביותר, שהוא התבחין המשמר, תחת "אחר", כי זה מריח לא טוב. יותר מזה, ההגדרה תבחין משמר מכשלעצמה בעייתית ובעלת פוטנציאל לבעיות שונות כמו זו שמובאת בפוסט הזה. במקום תבחין משמר, שכשמו כן הוא- ללא עילה, ראוי היה להמציא תבחין עם עילת ותק, למשל, ז"א שברשיון יהיה רשום "תבחין: ותק" או משהו בסגנון. אבל, כידוע, ראוי מת מזמן.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 05 מרץ 2010, 00:41

guyweisz כתב:אבל, כידוע, ראוי מת מזמן.

והוא קבור לצד הגיוני, תכליתי, מקצועי ומשרת את הציבור כפי שראוי שיהיה. :mrgreen:

ולא, אין לי סיבה אמיתית לצחוק...
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי itamar » 05 מרץ 2010, 08:38

הצעדן כתב:

צר לי ברי אבל אני חולק עליך.
ההגיון והתכלית ברורים כשמש באור יום - לקחת מהציבור את הנשק שיש ברשותו ויהי מה, והמערכת פועלת ביעילות ונחישות שהלואי והיו קיימים במשרדי ממשלה אחרים כדי להשיג את המטרה הזו.
אם זה משרת את הציבור או לא? כמו שלנו יש את הטיעונים והנימוקים שלנו כך גם למקבלי ההחלטות יש את הרציונל שלהם. אנחנו יכולים להתווכח ולחלוק על זה, אבל בינתיים הם אלו שנמצאים בקצה הטוב של המקל ואנחנו נמצאים בצד שחוטף

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 05 מרץ 2010, 09:36

itamar כתב:
הצעדן כתב:

צר לי ברי אבל אני חולק עליך.
ההגיון והתכלית ברורים כשמש באור יום - לקחת מהציבור את הנשק שיש ברשותו ויהי מה, והמערכת פועלת ביעילות ונחישות שהלואי והיו קיימים במשרדי ממשלה אחרים כדי להשיג את המטרה הזו.
אם זה משרת את הציבור או לא? כמו שלנו יש את הטיעונים והנימוקים שלנו כך גם למקבלי ההחלטות יש את הרציונל שלהם. אנחנו יכולים להתווכח ולחלוק על זה, אבל בינתיים הם אלו שנמצאים בקצה הטוב של המקל ואנחנו נמצאים בצד שחוטף

א.

ההגיון והתכלית שאתה מצביע עליהם אינם קונסיסטנטיים עם פרמטרים נוספים רבים מה שהופך אותם ללא אינטגרטיביים וקצת שומט את טיעון הבסיס הרחב. הנחישות (מניפה צרה) בביצוע המדיניות מחד והתווית המלצות ומדיניות בדלת האחורית גם הן לא תורמות להגדרת הגיון ויעילות. חוסר המקצועיות בהבנת החומר בשעת יישום המדיניות אף הוא מצטרף לצרמוניה.
איתמר, אתה זה שתמים פה אם אתה יכול להתווכח ולחשוב את מי ואת מה זה משרת. האיוולת הבירוקרטית שיושבת בלב הארגון הזה היא רעה חולה שפועלת כסרטן, הפוליטיקלי קורקט באותה מידה. זה מזכיר במידה רבה את הטיפול בישישים ניצולי השואה (בעיקרון הפעולה של המנגנון, לאט לאט ומחכים שיחלוף הדור מהעולם) שזה בכלל מעלה את מפלס הזעם שלי לרמות שייחודיות לעוולה הבלתי תאומן הזו.

הם לא נמצאים בקצה הטוב של המקל ואנחנו לא - גם אם יש להם משכורת + פנסיה של המדינה + כסת"ח לכל מקרה + דרושות - משום שמחר או מחרתיים הנכדים והנינים של רבים מהם גם יחיו פה, אבל מי סופר ולמי אכפת ?

די, תחושת הקבס שעולה לי בהתעסקות בנושא מוציאה לי את החשק להמשיך לגעת בזה ואינני מגזים וזו לא מטפורה, הדרך היחידה שלי לא לקחת ללב היא לא להתעסק בזה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי GUSS » 06 מרץ 2010, 09:05

ברי, ברי, איך?איך אתה יכל בשעת משבר שכזו[נסתימה עונת האח הגדול],להפיל על ראשנו נושאים טפלים שכאלה ?
אתה לא יכל להתמקד בנושאים אחרים, שיתנו לך טעם בחיים? כמו לקנות מוצר או שניים מערוץ הקניות,לעשות פשטדה עם אהרוני השעיר,לסמס לרווק,להחליף בנק?או סתם לשתות ולאכל ממגוון הנוזלים והמשחות המומלצים חדשות לבקרים,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 06 מרץ 2010, 11:07

ההגיון והתכלית שאתה מצביע עליהם אינם קונסיסטנטיים עם פרמטרים נוספים רבים מה שהופך אותם ללא אינטגרטיביים וקצת שומט את טיעון הבסיס הרחב. הנחישות (מניפה צרה) בביצוע המדיניות מחד והתווית המלצות ומדיניות בדלת האחורית גם הן לא תורמות להגדרת הגיון ויעילות. חוסר המקצועיות בהבנת החומר בשעת יישום המדיניות אף הוא מצטרף לצרמוניה.
איתמר, אתה זה שתמים פה אם אתה יכול להתווכח ולחשוב את מי ואת מה זה משרת. האיוולת הבירוקרטית שיושבת בלב הארגון הזה היא רעה חולה שפועלת כסרטן, הפוליטיקלי קורקט באותה מידה. זה מזכיר במידה רבה את הטיפול בישישים ניצולי השואה (בעיקרון הפעולה של המנגנון, לאט לאט ומחכים שיחלוף הדור מהעולם) שזה בכלל מעלה את מפלס הזעם שלי לרמות שייחודיות לעוולה הבלתי תאומן הזו.

הם לא נמצאים בקצה הטוב של המקל ואנחנו לא - גם אם יש להם משכורת + פנסיה של המדינה + כסת"ח לכל מקרה + דרושות - משום שמחר או מחרתיים הנכדים והנינים של רבים מהם גם יחיו פה, אבל מי סופר ולמי אכפת ?

די, תחושת הקבס שעולה לי בהתעסקות בנושא מוציאה לי את החשק להמשיך לגעת בזה ואינני מגזים וזו לא מטפורה, הדרך היחידה שלי לא לקחת ללב היא לא להתעסק בזה.

ברי,

ההבדל ביננו הוא בזה שאתה מדבר על הדרך, שאין שום מחלוקת על כך שהיא מכוערת וכל מה שתגיד עליה יהיה נכון ואילו אני מדבר על התכל'ס - השורה התחתונה.

בתכל'ס ברי, שנה אחרי שנה מתכנסת לה איזו קבוצה של נציגים מזרועות שונות לועדה שאת הפרוטוקולים שלה לעולם לא נוכל לקרוא, את הנימוקים שלהם לעולם לא נדע, ולעולם לא נוכל לקבל בה איזשהו ייצוג הולם (כסת"ח של חשאיות) למרות שהעניין הוא ציבורי ונוגע לכל אחד ואחד מאיתנו.
שנה אחרי שנה אותה ועדה מחליטה פה אחד שנשק בידי הציבור הוא נטל וסיכון יותר מאשר נכס ושצריך לקחת אותו מאיתנו ויהי מה.
אני מאמין שאותם נתוני פשיעה, איום פחע"י, בטחון הציבור, מקרים בהם נשק בידיים פרטיות הציל חיים ידועים לאותה ועדה בדיוק כמו שידועים לך ולי ולמרות זאת אותה ועדה מחליטה שנה אחרי שנה מה שמחליטה ועוד מחמירה את הקריטריונים.

קבלן הביצוע שלהם - משרד הפנים, כי הוא הגוף שמנפיק את הרשיונות. על הצורה שהוא מבצע את העבודה - אין ויכוח, אבל נוכח המציאות והדרישות שיש מהם אני לא חושב שיש להם גם יותר מדי ברירה.
תעביר כל נושא רישוי הנשק למשרד לבטחון פנים או כל משרד אחר - תקבל בדיוק את אותה התנהלות תחת לוגו שונה על הטפסים.

תצליח לשנות את המדיניות? אותם פקידים שמחפשים עכשיו כל דרך לקחת לך אתה הרשיון, ישמחו לשרת אותך ולעזור לך לקבל רשיונות, בדיוק כפי שעשו את זה לפני 1995 - כשאיפשרו להרבה מהכותבים פה בסליק לקבל 2-3 רשיונות ואפילו הרבה יותר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי guyweisz » 06 מרץ 2010, 12:44

itamar כתב:שנה אחרי שנה מתכנסת לה איזו קבוצה של נציגים מזרועות שונות לועדה שאת הפרוטוקולים שלה לעולם לא נוכל לקרוא, את הנימוקים שלהם לעולם לא נדע, ולעולם לא נוכל לקבל בה איזשהו ייצוג הולם (כסת"ח של חשאיות) למרות שהעניין הוא ציבורי ונוגע לכל אחד ואחד מאיתנו.
אפשר לחשוב, חשאיות, כסת"ח, פרוטוקולים של זקני משרד הפנים... מה כבר קרה? על מה מדובר? מדיניות רישוי, זה הכל. נציגי שב"כ, מוסד, טוב שלא האינטרפול. נו, באמת, לא מדובר פה בשום דבר יוצא מגדר הרגיל, בכל המדינות יש מדינות רישוי, נוקשה יותר או נוקשה פחות. בכולן יש חוק, והחוק משתנה מפעם לפעם, לא יותר מדי. אבל מה זה כל השטויות האלה? האם באמת חוק כלי היריה נותן בידי האנשים האלה את האפשרות לצאת עם תקנות ונהלים שעד כדי כך מתרחקים מהחוק המקורי? שישבו נא מכובדי הכנסת, ויחוקקו חוק נאות על פי ראות עיניהם, ושידבקו אליו. אבל זה לא עניין שלפני כל חידוש אנשים יהיו מבולבלים או חרדים לרשיונם, ושאחרים לא ידעו אם מגיע להם בכלל מכיוון שמה שהיה לפני חודש כבר לא תקף היום. זה נראה רע, זה נראה חאפרי, זה נראה לא רציני. להתחיל לחפש אצל יודעי דבר אם הישוב שלך כלול באיזו רשימה מסתורית או אם היחידה שלך מופיעה באקס-פיילס של משרד הבטחון. יש גבול.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 07 מרץ 2010, 04:50

בשורה אחת
האזרחים הטובים משלמים את כשלון המערכת !

(אך כמה קל מתחת לפנס)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 07 מרץ 2010, 07:43

אילן ב כתב:בשורה אחת

(אך כמה קל מתחת לפנס)

זה מה יש.
רוצה שזה לא יקרה לך? תצבור לך מספיק כח כך שלמערכת לא ישתלם להתעסק איתך והיא תחפש קורבן אחר לטפס עליו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 07 מרץ 2010, 11:03

איתמר, כל מצב בו ההחלטות או יישומן נעשים בדרך לא מקצועית אינו תקין בעיני. כך או כך.
בחלם כמו בחלם, ככה זה פה. גם שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביממה (אנלוגי).
הצורה הרבה פעמים משפיעה על התוצאה, בוודאי בטווח הארוך. מדינה קומבינה.
אין לי מה להוסיף פה, אני הולך לחפש שקית...
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי itamar » 07 מרץ 2010, 12:46

הצעדן כתב:איתמר, כל מצב בו ההחלטות או יישומן נעשים בדרך לא מקצועית אינו תקין בעיני. כך או כך.
בחלם כמו בחלם, ככה זה פה. גם שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביממה (אנלוגי).

בדיוק אותה תשובה שעניתי לאילן.
עם שקית או בלי שקית - זו המדינה שלנו ואין אחרת. רוצה מציאות אחרת - תשפיע!

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 07 מרץ 2010, 16:07

itamar כתב:
הצעדן כתב:איתמר, כל מצב בו ההחלטות או יישומן נעשים בדרך לא מקצועית אינו תקין בעיני. כך או כך.

א.

אני כבר לא כל כך בטוח. ואני מקליד את תשובתי בידיים רועדות.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי אילן ב » 09 מרץ 2010, 07:04

itamar כתב:
אילן ב כתב:בשורה אחת

(אך כמה קל מתחת לפנס)

זה מה יש.
רוצה שזה לא יקרה לך? תצבור לך מספיק כח כך שלמערכת לא ישתלם להתעסק איתך והיא תחפש קורבן אחר לטפס עליו.

א.

משמע להיות מאפיונר ולאיים על שלום השואטרים ובני משפחתיהם!
מצטער
זה לא אני...
יום אחד יהיה פה כל כך רע (עיין ערך גניבות רכב בעמק חפר מרמזורים)
ואזרחי ישראל יתפקחו.

*** ההודעה נערכה ע"י מנהל האתר עקב חריגה מכללי הכתיבה ***
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 09 מרץ 2010, 07:05

הצעדן כתב:
itamar כתב:

א.

אני כבר לא כל כך בטוח. ואני מקליד את תשובתי בידיים רועדות.

צעדני יש לי הצעה מבולגריה - אתה בא ?
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trooperglock » 09 מרץ 2010, 12:22

מהסוג המתכלה כמובן.... כזה שאפשר לעטוף גם נקניקים.... :lol:
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד