חשוב לכל מי שנושא נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חשוב לכל מי שנושא נשק

על ידי אלדר » 06 יוני 2016, 12:29

jluzer1 כתב:
מסמך מעניין ונחמד אך לא חתום ע"י אף אחד ולכן הוא אינו סטטוטורי ולכן אינו מחייב ויכול להשתנות בכל עת.

ואני חבר עמותה אז קראתי את הסיכום הזה מזמן רק לא ראיתי מסמך רשמי בחתימת יעקב עמית ואני בספק אם מישהו יוכל לנפק אחד כזה כי פשוט יש הבדל עצום בין לדבר ובין לחתום.

אתה גם לא תראה את המסמך בחתימת יעקב עמית. מסיבה פשוטה ביותר שכפי שצוין זהו סיכום של פגישה עם הרצל קבלו... זה רק לגבי רמת התעניינות...
והוא כן חתום עליו בצורה אלקטרונית (מייל שלו). עד כה לא שמענו שמישהו פרץ את החשבון שלו, נכון?
או שתדרוש אישור נוטריוני על סקרינשוט?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 06 יוני 2016, 12:31

איתמר, לא ברור לי אם ניאון גולדן התכוון לכך שאם המדינה תנסה לבטל את התבחין המשמר (או את הוראת המעבר שהחליפה אותו) זו תהיה שיטת מצליח שבג״ץ ימסמס אותה.
או אם כפי שאתה הבנת - מדובר בקשקוש אדמיניסטרטיבי שתלוי על בלימה, שנסיון לאשש אותו בבג״ץ יכשל ויגרום לביטולו המוחלט. קודם שיסביר למה התכוון לפני שממשיכים לנהל דו שיח חירשים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 06 יוני 2016, 12:32

אני מתנצל, אבל אמרתי מראש, שאינני בקיא בחוקים, והמהלך ראוי בעיניי אך ורק אם ההצלחה מובטחת ב100%. אז מה אתה מספר לי שגם אני מבין פחות או יותר?
לכן אנא, אל תוציא את המילים שלי מהקשרם

לא הוצאתי את המילים שלך מהקשרן.
אף אחד במדינה לא מבטיח לך הצלחה של 100% ובטח בתחום נזיל כל כך כמו נשק.
לא צריך גם שום הבנה בחוקים, רק הגיון בריא.

ביטול תבחין משמר ע"י עתירה לבג"צ = ביטול תבחין משמר ולא יותר מזה.
אחרי שיבוטלו הרשיונות, לעולם לא תצליח להחזיר אותם בחזרה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 06 יוני 2016, 12:36

ניר ל כתב:איתמר, לא ברור לי אם ניאון גולדן התכוון לכך שאם המדינה תנסה לבטל את התבחין המשמר (או את הוראת המעבר שהחליפה אותו) זו תהיה שיטת מצליח שבג״ץ ימסמס אותה.
או אם כפי שאתה הבנת - מדובר בקשקוש אדמיניסטרטיבי שתלוי על בלימה, שנסיון לאשש אותו בבג״ץ יכשל ויגרום לביטולו המוחלט. קודם שיסביר למה התכוון לפני שממשיכים לנהל דו שיח חירשים.

כדי לא להוציא את המשפט מהקשרו אני מביא את כל הפסקה. המבין יבין...

חייבים להבין שיש כאן בעיה. ובבעיות, אם לצטט את ברוס ויליס, או שאתה חלק מהבעיה או שאתה חלק מהפתרון. תבחין משמר הוא עניין אדימיניסטרטיבי מטופש, חלק משיטת מצליח של המשרד שמספיק שנושא נשק אחד יאתגר את המדינה בבג"צ במימון ובגיבוי העמותה - והנושא יסתיים. אנחנו נמצאים במציאות שבה אזרח מגיע מעוצבן למטווח ואומר קח את הדבר הזה ממני - אני לא יכול לעמוד בזה - כל שלוש שנים הטרטור הזה של חידוש ולשלם "המון". ואיפה שהוא מוותר - יש אלפים בדיוק כמוהו שממשיכים להחזיק אקדח - אולי בתקווה שיתאדה עד החידוש הבא. אקדחים לא מתאדים. במקרה גרוע א' הם מגיעים למישהו לא מוסמך שיורה טוב (נשאת מלחם), במקרה גרוע ב' הם נותרים בידי המישהו המוסמך שיורה לא טוב.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 06 יוני 2016, 12:39

itamar כתב:
אני מתנצל, אבל אמרתי מראש, שאינני בקיא בחוקים, והמהלך ראוי בעיניי אך ורק אם ההצלחה מובטחת ב100%. אז מה אתה מספר לי שגם אני מבין פחות או יותר?
לכן אנא, אל תוציא את המילים שלי מהקשרם

לא הוצאתי את המילים שלך מהקשרן.
אף אחד במדינה לא מבטיח לך הצלחה של 100% ובטח בתחום נזיל כל כך כמו נשק.
לא צריך גם שום הבנה בחוקים, רק הגיון בריא.

ביטול תבחין משמר ע"י עתירה לבג"צ = ביטול תבחין משמר ולא יותר מזה.
אחרי שיבוטלו הרשיונות, לעולם לא תצליח להחזיר אותם בחזרה.

א.

נראה לי אנו מדברים על דברים שונים. אולי נקשיב לעצה של ניר, היא כרגיל נבונה
ניר ל כתב:איתמר, לא ברור לי אם ניאון גולדן התכוון לכך שאם המדינה תנסה לבטל את התבחין המשמר (או את הוראת המעבר שהחליפה אותו) זו תהיה שיטת מצליח שבג״ץ ימסמס אותה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jluzer1 » 06 יוני 2016, 12:47

אלדר כתב:
jluzer1 כתב:
מסמך מעניין ונחמד אך לא חתום ע"י אף אחד ולכן הוא אינו סטטוטורי ולכן אינו מחייב ויכול להשתנות בכל עת.

ואני חבר עמותה אז קראתי את הסיכום הזה מזמן רק לא ראיתי מסמך רשמי בחתימת יעקב עמית ואני בספק אם מישהו יוכל לנפק אחד כזה כי פשוט יש הבדל עצום בין לדבר ובין לחתום.

אתה גם לא תראה את המסמך בחתימת יעקב עמית. מסיבה פשוטה ביותר שכפי שצוין זהו סיכום של פגישה עם הרצל קבלו... זה רק לגבי רמת התעניינות...
והוא כן חתום עליו בצורה אלקטרונית (מייל שלו). עד כה לא שמענו שמישהו פרץ את החשבון שלו, נכון?
או שתדרוש אישור נוטריוני על סקרינשוט?

ברור לך שהתכוונתי להרצל קבלו, לצערי הרב אין לחתימה אלקטרונית מעמד אם המסמך עצמו לא חתום. אתה כותב כאילו אני לא מאמין שהפגישה התקיימה כשאני בכלל מתייחס לכך שכל עוד אין התחייבות בכתב המגובה במעשים (חקיקה או תקנה) אין לכך משמעות.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 06 יוני 2016, 12:56

jluzer1 כתב:ברור לך שהתכוונתי להרצל קבלו, לצערי הרב אין לחתימה אלקטרונית מעמד אם המסמך עצמו לא חתום. אתה כותב כאילו אני לא מאמין שהפגישה התקיימה כשאני בכלל מתייחס לכך שכל עוד אין התחייבות בכתב המגובה במעשים (חקיקה או תקנה) אין לכך משמעות.

לכן מאד מעניין אותי האם יש מקרה שבחידוש עבר את 10 שנות וותק ולא מחדשים לא כי אין עילה (ללא בעיות של אי חידוש בזמן וכדומה).
אם יש אולי כדאי להביא לכאן
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 06 יוני 2016, 13:03

איבדתי את החשק לקרוא את כל השרשור (אחד הארוכים בתולדות הסליק).
אשאל רק מספר שאלות:
בספטמבר הטרחתי את עצמי לתל אביב וקראתי לכל חברי הסליק להצרף אלי לשיחה פנים אל פנים בעזריאלי.
מדוע הגיעו רק שלשה אנשים (שניים מהם משתתפים בשרשור הזה)?
היכן הייתם כשקראנו להציג מועמדות לועד העמותה? היו כל כך הרבה מועמדים, שאפילו לא היה טעם בעריכת הבחירות (בקושי מצאנו ושכנענו אנשים להציג מועמדות...)
מישהו מכם מוכן להקריב חצי יום חופש אחת לחצי שנה (בקושי) לפעילות מול מקבלי ההחלטות (פגישות עם ח״כים, נוכחות בדיוני ועדת הפנים של הכנסת, פגישות עם נושאי משרה אחרים)? ושלא תהיינה אי הבנות: אין כל טעם להפגין נוכחות של כל הועד במקרים כאלה- נהפוך הוא. איננו באים יותר משלשה חברים, כך שהעומס על חברי הועד אפסי לגמרי.
מי שחושב שיכול לעשות טוב יותר- שיפסיק להקליד ויתיצב לעבודה. נוכל לצרף אותו לועד בצורה כזו או אחרת.
והערה נוספת: ביטול שיטת התבחינים היתה הנושא הראשון בפגישה עם הרצל קבלו. מתגובתו הבנו שמאבק על נקודה זו פשוט חסר תקוה לחלוטין, ולכן נשאיר אותה לעתיד הרחוק יותר.
אין בכוונתי לקרוא או להגיב על הודעות נוספות בשרשור זה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TM1 » 06 יוני 2016, 13:13

ramdishon כתב:איבדתי את החשק לקרוא את כל השרשור (אחד הארוכים בתולדות הסליק).
אשאל רק מספר שאלות:
בספטמבר הטרחתי את עצמי לתל אביב וקראתי לכל חברי הסליק להצרף אלי לשיחה פנים אל פנים בעזריאלי.
מדוע הגיעו רק שלשה אנשים (שניים מהם משתתפים בשרשור הזה)?
היכן הייתם כשקראנו להציג מועמדות לועד העמותה? היו כל כך הרבה מועמדים, שאפילו לא היה טעם בעריכת הבחירות (בקושי מצאנו ושכנענו אנשים להציג מועמדות...)
מישהו מכם מוכן להקריב חצי יום חופש אחת לחצי שנה (בקושי) לפעילות מול מקבלי ההחלטות (פגישות עם ח״כים, נוכחות בדיוני ועדת הפנים של הכנסת, פגישות עם נושאי משרה אחרים)? ושלא תהיינה אי הבנות: אין כל טעם להפגין נוכחות של כל הועד במקרים כאלה- נהפוך הוא. איננו באים יותר משלשה חברים, כך שהעומס על חברי הועד אפסי לגמרי.
מי שחושב שיכול לעשות טוב יותר- שיפסיק להקליד ויתיצב לעבודה. נוכל לצרף אותו לועד בצורה כזו או אחרת.
והערה נוספת: ביטול שיטת התבחינים היתה הנושא הראשון בפגישה עם הרצל קבלו. מתגובתו הבנו שמאבק על נקודה זו פשוט חסר תקוה לחלוטין, ולכן נשאיר אותה לעתיד הרחוק יותר.
אין בכוונתי לקרוא או להגיב על הודעות נוספות בשרשור זה.

נהדר. ממש עושה חשק להצטרף לעמותה.
"אני מתנדב. אני יודע. אתם לא מתנדבים. אתם לא מבינים כלום. לא מעניין אותי מה אתם אומרים או כותבים. מי לה' אלי. וכל השאר קשקשנים".
ממש גישה מקרבת...
Si vis pacem, para bellum
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 06 יוני 2016, 13:16

ramdishon כתב:.

רם
אני לא חבר בעמותה, אבל בכל עת שתצטרך את העזרה שלי אני מוכן להתייצב למשימה.
אם בפגישות עם בעלי תפקידים, אם בכתיבה או ניסוח של חומר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 06 יוני 2016, 13:17

TM1 כתב:נהדר. ממש עושה חשק להצטרף לעמותה.
"אני מתנדב. אני יודע. אתם לא מתנדבים. אתם לא מבינים כלום. לא מעניין אותי מה אתם אומרים או כותבים. מי לה' אלי. וכל השאר קשקשנים".
ממש גישה מקרבת...

כן, תספר לנו שאו-טו-טו היית שולח טופס הצטרפות, ורק התגובה של רם גרמה לך לזרוק את המעטפה..
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 06 יוני 2016, 13:17

itamar כתב:
אין מה לתמוך או לא לתמוך כי אין כזה דבר היום תבחין משמר. הוראת המעבר תפוג בשלב כלשהו או תחודש והיא אינה תבחין להזכירכם, היא חלה לפני שהעמותה קמה ולכן הדיון לגבי דעתו של חבר זה או אחר בעמותה לגבי משהו שלא קיים איננה רלוונטית.

אני חושב שרלוונטי מאד.

1. אם תקרא באשכול הזה, חברים בהנהלת העמותה טוענים שבידם מסמך חתום על ידי המשרד לבט"פ שמאשר שהוראת המעבר = תבחין משמר תחת שם אחר.

2. חשוב לי ואני חושב שלעוד כמה אנשים להבין אם העמותה הולכת להאבק על תבחין שמבוסס ותק (פוטר מהוכחת עילה אחרי X שנים),
או שמבחינתה זה לא בעדיפות.

א.

איתמר, הראיתי לך בעיניים בחודש ספטמבר האחרון מסמך של המשרד לבט"פ כולל מס' סימוכין של המסמך במידה ויאלצו לאמת את קיומו ותוכנו, בו המשרד לבט"פ מגדיר את "מתוקף הוראת מעבר" תבחין, שהוא המשך ישיר של "ביטול התבחין המשמר" בינואר 2014, כיוון שנקבע שמי שהחזיק בנשק כדין 10 שנים ברצף בלה בלה בלה .... ... ... ... יכול להמשיך ולהחזיק בו.
אם אני מבין נכון את הנקרא, לבוא ולהגיד שיש תבחין משמר שאומר שאם אני מחזיק בנשק 10 שנים ברצף כדין אז אני זכאי להמשיך להחזיק בו וזה הלכה למעשה ה"תבחין" שלי, או להגיד ש"התבחין המשמר בוטל" אבל נקבע שמי שהחזיק בנשק 10 שנים כדין מועבר להגדרה חדשה, "מתוקף הוראת מעבר", ובמסמך אף כתוב שמי שבעל התבחין הזה זכאי להמשיך להחזיק בנשק מבלי לעמוד בתבחינים אחרים, זה בדיוק אותו דבר.
שיקראו לתבחין הזה טשיהיה כתוב לך ברישיון "ממבו סמבו" מצידי, העיקר שהמהות שלו תישמר, ושבפועל "ישמרו על הסטטוס קוו".
עד כה מכל המתנגדים ורואי השחורות לא מצאתי עדות אחת לכך שמישהו נפגע מ"ביטול התבחין המשמר" שהעמותה "כל כך אשמה בו".
הכי קרוב ששמעתי עד היום זה על אדם בעל 2 רשיונות בייעודים שונים, שניהם בתבחין "מתוקף הוראת מעבר", שהחליף את אקדח הנשיאה ושונה לו התבחין ל"יישוב זכאי", ללא הוכחת עמידה בתבחין, מה שכנראה מעיד על טעות של הפקיד ולא על מדיניות או מגמה.
שוב גלשתי הצידה, אבל רק רציתי להזכיר לך שראית מסמך כזה בספטמבר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TM1 » 06 יוני 2016, 13:21

אלדר כתב:
ממש גישה מקרבת...

כן, תספר לנו שאו-טו-טו היית שולח טופס הצטרפות, ורק התגובה של רם גרמה לך לזרוק את המעטפה..

לעולם לא תדע כנראה...
יש שני סוגים של הנהגה. אחת ששואפת להוביל את הקבוצה להשגת מטרות הקבוצה ושניה שמחפשת קבוצה מובלת להשגת מטרות ההנהגה.
מי שמתבטא כך שייך לסוג השני. שייחפש ...
Si vis pacem, para bellum
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אלדר » 06 יוני 2016, 13:23

Everest כתב: אבל רק רציתי להזכיר לך שראית מסמך כזה בספטמבר.

אז אם המסמך קיים גם כולל אסמכתא, וראו אותו , לשם מה כל הקלואונדה הזו? כל הסיפור על תבחין משמר?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 06 יוני 2016, 13:25

TM1 כתב:
אלדר כתב:
ממש גישה מקרבת...

לעולם לא תדע כנראה...
יש שני סוגים של הנהגה. אחת ששואפת להוביל את הקבוצה להשגת מטרות הקבוצה ושניה שמחפשת קבוצה מובלת להשגת מטרות ההנהגה.
מי שמתבטא כך שייך לסוג השני. שייחפש ...

בסדר, הבנתי את התירוץ. בהצלחה.
ככלל ניתן לתייג את האנשים לאלה שעושים ולאלה שחושבים שכולם חייבים להם ויעשו להם "שרות".
אני אפילו זוכר את הפניות מסוג: "אני אצטרף לעמותה ואשלם לכם 100 ש"ח אם תוציאו לי רישיון נשק" :lol: :lol: :lol:
נערך לאחרונה על ידי אלדר בתאריך 06 יוני 2016, 13:29, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד