נשק המיועד להחזקה בבית בלבד

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

נשק המיועד להחזקה בבית בלבד

על ידי קובי הלוי » 21 אוקטובר 2020, 18:08

שלום חברים
אי אפשר לספור כמה פעמים כבר שאלו כאן בפורום איזה נשק ראשון לקנות... אבל אני מעז לפתוח נושא חדש כי השאלה שלי אולי קצת יוצאת דופן.
אני ואשתי מעונינים שיהיה לנו נשק בבית להגנה, אך בשום אופן אין מצב שאקח אותו עלי (מעמדי החברתי אינו מאפשר זאת).
ברי אראל כותב כאן במאמר על רכישת נשק שנשק כבד מידי ישאר בבית ואז יהיה "חסר תועלת לחלוטין". ברור שלכן אחד השיקולים המרכזיים לנושאי נשק הוא המשקל והגדול. כמו כן ברור שלעיתים השיקול הזה בא על חשבון דברים אחרים כמו דיוק ועוצמה וכו'.
אם כך, על איזה כיוון הייתם ממליצים למי שמראש רוצה את האקדח רק בבית?
אני מחפש בעיקר משהו אמין, שביום פקודה יצא מהכספת ויעשה את העבודה, גם בלי לטפל בו במסירות.
תודה מראש לעונים!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: נשק המיועד להחזקה בבית בלבד

על ידי 23933 » 21 אוקטובר 2020, 19:45

גלוק 19 דור 5
כמות אש 15 כדור
ציפוי עמיד יותר מדור 4
דיוק קנה משופר
הדק רך מאוד ללא צורך בשיפורים
אמינות גם ללא שימון יורה יורה יורה ללא שום מעצור
אחיזה גם לבעלי יד בינונית ואף קטנה
אבל ואבל גדול, אם אתה ואשתך לא תתאמנו במסגרת אימונים טובה ואיכותית כדוגמת IDPA בצורה אינטנסיבית, עד להטמעת התנועות הנכונות במצבים שונים ומשתנים ובמהירות גבוהה, חבל על ההשקעה. כי גם לקחת את האקדח מהכספת ולהכניס את המחסנית ולדרוך ולירות ולפגוע עד לנטרול המפגע, בתוך הבית במינימום כדורים ומקסימום מהירות ובלחץ ובלבול אדיר, נדרשת מיומנות די טובה, ואת זה לא תלמד בשום מקום.
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 22 אוקטובר 2020, 09:41

1. מאיזה סוג של איום אתה חושש בתוך הבית ?
2. מי אמור להפעיל את האקדח בשעת הצורך?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי hk765 » 22 אוקטובר 2020, 10:24

1. כשהנשק תמיד בבית פחות חשובה נוחות הנשיאה ויותר נוחות השימוש והאמינות.
2. לא ניתן לקבל רשיון לנשק אחד לשני אנשים.
3. מה יהיה מצבו המשפטי של זה שמשתמש בצדק אבל הוא לא בעל הרשיון? זו שאלה למשפטנים...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סיורניק » 22 אוקטובר 2020, 10:41

אם אתה חושב על הגנה בבית בלבד, לדעתי דגם הנשק הספציפי פחות משנה, בתנאי שאתה מתאמן איתו בתדירות, גם על התנהלות בטיחותית וגם על תפעול / קליעה וכו'

דברים שכדאי לחשוב עליהם:

1. האם יש ילדים בבית - יכול להשפיע על ההחלטה האם צריך כספת מיוחדת, הסתרה במקום גבוה או קשה להגעה, האם עדיף נשק עם ניצרה, הפרדת מחסנית וכו'
במידה ויש פריצה, האם חדרי הילדים נמצאים קרוב יותר לדלת הכניסה או שצריך לעבור קודם דרכך? אם הילדים קרובים למוקד הפריצה זה ישפיע על הפעולות שתצטרך לבצע - לנוע לקראת האיום לעומת להתגונן במקום

2. הגנה היקפית - מנעולים, אזעקה, כלבים כך שאם כן תהיה פריצה יהיה לך זמן להתעורר, להתאפס, להוציא את הנשק ולהיות מוכן
כדאי להיות חבר עם השכנים והקהילה המקומית כך שתדע אם מסתובבים באיזור אנשים שלא שייכים

3. מבנה הבית - קיר גבס או בטון, מסדרונות, דלתות - האם פורץ יגיע מהר עד אליך או שיש לך זמן ומקום להתארגן ולהגן בצורה יעילה

4. תאורה - האם יש תאורה שתאפשר לך לראות את הפורץ בלי להיות מסונוור או לחשוף את עצמך מייד? גם היו מקרים שה"פורץ" היה בן משפחה או חבר שיכור, במקרה כזה חשוב לזהות מי ומה זה לפני שיורים.
שווה גם לחשוב על פנס נפרד מהאקדח, כך שתוכל להאיר על מישהו בלי לכוון עליו.

5. בטחון מידע - תשתדל שהבית שלך לא ייראה "מזמין" לפורצים - אל תפרסם שיש לך נשק, מומלץ גם לא להבליט אם קנית טלוויזיה חדשה (קרטונים) או רכב מפואר.
פורצים פליליים יעדיפו ללכת על מטרה קלה עם ציוד יקר (נשק, תכשיטים, רכב וכו'), אז תדאג שהבית שלך ייראה פחות מזמין ויותר קשה לפיצוח לעומת בתים אחרים.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי 23933 » 22 אוקטובר 2020, 13:52

סיורניק כתב:אם אתה חושב על הגנה בבית בלבד, לדעתי דגם הנשק הספציפי פחות משנה

ד.

בתקופת חברותי ב-IDPA זה כארבע שנים, ראינו הרבה מאוד מעצורים בכלים שונים או/ומיושנים, שהמכנה המשותף לכולם היה חוסר שימון ותחזוקה נאותה. ואולם בגלוק על אף שמספר שנים לא קיבל שום תחזוקה (גלוק 19 דור 3 היה מופקד במשטרה מספר שנים)ואף לאחר שחיה בכנרת איתו וללא שום ניקוי לאחר מכן ,ירה כ-200 כדור ללא שום בעיה .אני אישית חויתי הרבה מעצורים בטאורוס 609 פרו טיטניום, אם הוא לא היה נקי ומשומן כדבעי.
ול-15 כדורים במחסנית יש עדיפות במרחב קטן וסגור שבו כל חצי שניה הינה קריטית (1.5-2 שניות להחלפת מחסנית והמשך ירי מדויק).
והייתי גם משדרג את הכדורים ל- HP ווינצ'סטר 127 גרין +P+ או 147 גרין HP . חוץ מכך שכח העצירה שלהם הינו בין הטובים אם לא הטוב ביותר, הם יותר עמידים בפני לחות פי כמה מכדורים רגילים וכמדומני אחת ל-3 שנים יש צורך להחליפם.
https://www.luckygunner.com/labs/self-d ... tic-tests/
https://www.luckygunner.com/labs/self-d ... tests/#9mm
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי קובי הלוי » 22 אוקטובר 2020, 19:14

תודה רבה למשיבים, ובפרט לסיורניק ול'239331' (לא יכולת למצוא ניק אנונימי קל יותר?...) תודה על ההמלצה לתחמושת, אפילו לא חשבתי על זה שצריך לרענן כדורים מעת לעת.
רק אני אמור להשתמש בנשק. אולי בהמשך גם אשתי אבל כמובן שהיא תוציא רישיון לפני כן.
אנחנו חוששים מפריצה של גורם עוין לבית, ואכן הנקודות שהעלה סיורניק בנוגע למבנה הבית חשובות מאד. רק דבר אחד לא הבנתי - מה משנה אם יש ילדים, החוק מחייב כספת בכל מקרה.
האמירה שבלי אימונים רציניים חבל על ההשקעה קצת מרתיעה אותי. אין לי זמן לאימונים רבים ובטח לא באופן סדיר. חשבתי לקחת קורס אחד בירי מעשי וזהו. אם אכן כל מביני הענין יאמרו לי כאן שחבל על הזמן שלי, אני רוצה לשאול אתכם משהו אחר: האם אין ערך להחזקת נשק בבית ככלי מרתיע? כלומר, נכנס עויין, אני מוציא נשק, יש סיכוי רב שהוא יברח, לא?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי קובי הלוי » 22 אוקטובר 2020, 19:20

סיורניק כתב:מומלץ גם לא להבליט אם קנית טלוויזיה חדשה (קרטונים) או רכב מפואר.

כמובן אנשים רבים לא יבינו מה הטעם לקנות רכב מפואר בלי להבליט אותו...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 22 אוקטובר 2020, 20:06

קובי הלוי כתב:האמירה שבלי אימונים רציניים חבל על ההשקעה קצת מרתיעה אותי. אין לי זמן לאימונים רבים ובטח לא באופן סדיר. חשבתי לקחת קורס אחד בירי מעשי וזהו. אם אכן כל מביני הענין יאמרו לי כאן שחבל על הזמן שלי, אני רוצה לשאול אתכם משהו אחר: האם אין ערך להחזקת נשק בבית ככלי מרתיע? כלומר, נכנס עויין, אני מוציא נשק, יש סיכוי רב שהוא יברח, לא?

האימונים יתנו לך מיומנות בתפעול הנשק בצורה בטיחותית במצבי לחץ.
יכולת לפגוע בתוקף, במקום חס ושלום בבני משפחתך ואפילו בך עצמך.

אתה צריך להבין שנשק זה לא צעצוע שאתה מנפנף בו סתם כך. זה אמצעי שאתה נאלץ להפעיל אותו כאשר החיים שלך או בני משפחתך נמצאים בסכנת ממשית ואין לך שום אופציה לסיים את האירוע.
אתה לא יכול לברוח, אתה לא יכול לשכנע את התוקף, או שאתה יורה או שאתה מת.

ומצב הזה, וביחוד בטווחים של בית אם תהסס הנשק שלך ימצא את עצמו בידי התוקף וישמש נגדך.

אם את עד כדי לא מבין את המשמעויות של שימוש בכח קטלני, שווה שתשקול את כל העניין מחדש.
תשקיע במיגון הבית, סורגים טובים, כלב, תאורה, אזעקה ותשכח מכל העניין.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 22 אוקטובר 2020, 21:42

לדעתי - רד מזה ...
אלא אם אתה יודע שאתה תחת איום קונקרטי ומישהו זומם לפגוע בך.
אם החשש הוא מגנבים סטנדרטיים - אז האקדח בכספת עלול להיות בעצמו מטרה לגניבה.
זה די תיק להחזיק נשק, אחריות, אימון פעם בשנה שגוזל ממך חצי יום, אגרות , דין וחשבון פלילי באם נגנב או אבד.
תשקיע במערכת אזעקה טובה או בכלב טריטוריאלי שמאולף לא לאכול מהרצפה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי סיורניק » 22 אוקטובר 2020, 22:13

אני לא שש להצטרף לאלו שאומרים לשכוח מכל העניין, רק אמליץ בהחלט להתייחס הרבה הרבה יותר ברצינות.
נשק זו אחריות כבדה. כפי שאיתמר כתב, נשק ללא מיומנות והרגלי בטיחות שנקנים באימון רב והדרכה נכונה, הוא סכנה לך ולסובבים יותר מאשר לפורץ.
הגישה חייבת להיות "יש לי נשק ביד, אני חייב לדעת הכל עליו, איך הוא פועל, מהן נקודות התורפה והסיכונים, מהן נקודות התורפה שלי שעשויות לגרום לסיכון ואיך אני מצמצם את הסיכון"
פורץ יבוא פעם ב... הפוטנציאל לסכנה מהנשק הוא יומיומי וחובה להיות מודעים לכך כל הזמן.
אגב, בזמנים רגילים פורצים באים דווקא ביום כשכולם בעבודה, וקל להעלים את הנשק וגם את הכספת.
עדיף לקנות נשק זול ולהוציא הרבה על הדרכה מקצועית ואימונים להתנהלות נכונה, פגיעה במטרה במטווח זה לא הכל.

נושא הילדים הוא שיקול כי אף אחד מאיתנו לא מושלם והם מגיעים לכל מקום, גם לכספת.
עצם הימצאות כספת זה לא מספיק, צריך פי אלף השגחה, וחינוך נכון בגיל המתאים.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי 23933 » 23 אוקטובר 2020, 10:37

כל גורם עוין שנכנס לבית הוא נכנס ע"מ להרוג ולהיהרג, לא לברוח ולא לשחק מחבואים ,והוא באטרף של רצח .
אתה לא חייב מסגרת קבועה כל שבוע ,אבל אתה כן צריך אחת לשלשה שבועות לפחות להגיע למסגרת או של IDPA או חמוש מאומן ,ולתרגל מקסימום מצבים משתנים בירי ובמקסימום מהירות ודיוק ממרחקים שונים. ב-IDPA שעות 4.5 , ובחמוש מאומן שעתיים .
פעם בשנה זה לא ייתן לך שום מיומנות לתפעול תחת לחץ מאוד מאוד גדול בתוך בית .ואם אתה לא יכול בתדירות של אחת ל-3 שבועות אז קבל את העצה של ניר ואיתמר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 24 אוקטובר 2020, 07:27

hk765 כתב:1. כשהנשק תמיד בבית פחות חשובה נוחות הנשיאה ויותר נוחות השימוש והאמינות.
2. לא ניתן לקבל רשיון לנשק אחד לשני אנשים.
3. מה יהיה מצבו המשפטי של זה שמשתמש בצדק אבל הוא לא בעל הרשיון? זו שאלה למשפטנים...

זה שמשתמש באקדח בצדק לנטרל איום בתוך הבית ואינו בעל הרישיון, לא יעונה לו כל רע. בהנחה שזה בצדק כמובן (ואת זה - תצטרך להוכיח. לא כזה פשוט בדרך כלל).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ינשוף » 24 אוקטובר 2020, 08:32

לקובי

הסיטואציה שאליה אתה מתכונן היא קשה ביותר.
גם בהיתקלות עם מחבל ברחוב, כאשר אתה עירני, יש תאורה ויש אופציה לנסיגה דרוש אימון ברמה גבוהה כדי שתוכל לפגוע במי שצריך ושתמנע מלפגוע במי שלא צריך.
אתה מדבר על סיטואציה הרבה יותר קשה- אתה קם אפוף מהשינה בזמן שהתוקף עירני ודרוך. חשוך בבית. של מי הצללית שמולך? של אחד הפורצים או של אחד הילדים? אולי הילדים הזמינו חבר הביתה? להדליק אור או לא להדליק? האם ברגע שהפורץ יראה שאתה חמוש הוא יברח או שיתקוף אותך כדי להרוג??

כמובן שצריך נשק איכותי ותחמושת מתאימה אבל בלי הרבה מאד אימון, גם בהתחלה וגם באופן שוטף הנשק לא יעזור לך. גרוע מכך- קיים סיכון ניכר שברגע האמת יפגעו היקרים לך ולא התוקפים.

לכן לעניות דעתי אם אתה לא מתכוון להתאמן ברמה גבוהה באופן סדיר- אל תלך על זה.
אפשר לקנות למשל שוקר חשמלי שכמובן הטווח שלו מוגבל אבל הנזק הוא הפיך ולא צריך אימון מיוחד.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי קובי הלוי » 25 אוקטובר 2020, 13:01

תודה רבה לכל הכותבים על ההסברים והתשובות המפורטות. עזרתם לי מאד.
אני מבין שטעיתי כשחשבתי ששימוש בנשק הוא פשוט וקל כמו בסרטים, והצלחתם להפחיד אותי בעיקר באמירה שאדם לא מיומן עלול לפגוע ביקרים לו.
נניח שאחליט לרכוש נשק ולהתאמן, מה המינימום הנדרש כדי לרכוש מיומנות בסיסית טובה? '23933' כותב אחת לשלשה שבועות. זה הרבה מאד. לא היסחפות?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד