בעיה מזוית אחרת!

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בעיה מזוית אחרת!

על ידי emergency » 08 ינואר 2003, 18:50

כרגע אני בעליו הגאה של FN עתיק ומשופצר להפליא, אני מאוד אוהב אותו ועברנו הרבה ביחד אבל המשקל, המשקל.
הרבה דובר על תקלות בגלוקים ובאקדחים אחרים, עלי לציין כי יריתי ב FN כמה אלפי כדורים, ציפיתי אותו מחדש ויריתי עוד כמה אלפים וללא אף תקלה, אבל המשקל, המשקל.
רוב חברי, קרובי ונושאי הנשק אשר מסביבי נושאים את הגלוק בגאווה (וגם בעבודה נשאתי גלוק מספר שנים), אני נקרע בהתלבטות בין ה FN לגלוק.
מה עושים???? :shock:
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 172
הצטרף: 04 ינואר 2003, 18:38

על ידי ראובן טל » 08 ינואר 2003, 20:18

קונים גלוק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 916
הצטרף: 04 ינואר 2003, 20:47
מיקום: בית חג"י - הר חברון

על ידי Webart » 08 ינואר 2003, 20:29

קונים Five-Seven (הלוואי שאפשר יהיה) או Forty-Nine (אם לא תפשוט רגל ממחיר התחמושת), ככה תשאר עם FN וכך גם תקבל את "אחיזת הפלסטיק" שרצית...
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר
 
הודעות: 5730
הצטרף: 29 דצמבר 2002, 13:11
מיקום: מלאבס, ישראל

על ידי pilot » 08 ינואר 2003, 22:31

וובי היקר, בבקשה, אם תוכל, צרף תמונה של 2 הצעצועים, כדי שגם אני אוכל להבין על מה מדובר ...


לגבי ה FN.... ובכן, בעבר הרחוק, היה לי ZIG226 שנתיים אבל הוא ממש לא היה לרוחי (אבל לא היה מה לעשות...גם המקלות המקוצרים לא התאימו לי..), לכן, כיצאתי לחופשי, רכשתי CZ75, פשוט היה מושלם בעבורי, יריתי איתו המון, השקעתי, שפצרתי, השחמתי אבל...הוא תמיד דאג "להוריד לי את המכנסיים למצב אינסטלטור...." לא נעים.
המשקל העיק הגעתי לירי מבצעי (לפני עשור בערך) ואז יצא משהו חדש מפלסטיק...גלוק.
האמת, ממש לא נראה לי (פסיכולוגית), מכוער, מגושם אבל מה, התלבש כמו כפפה על היד, היה נוח לאחיזה והתחיל לעורר גלים בשוק. יריתי נהניתי. ישבתי בחנות אולי יומיים שלמים והתרשמתי מהנשק, בסוף גם קניתי.
מה אני אגיד לך... אני מאוד נהנה...נוח, אמין וקל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1808
הצטרף: 04 ינואר 2003, 19:15
מיקום: אזור א

רק לא גלוק!!!!

על ידי sagishkin » 08 ינואר 2003, 23:17

אני מבין את נטייתם של רוב חברי הפורום לגלוק. אך EMERGENCY יקר - אין זו סיבה ולו הקטנה ביותר לקנות גלוק. יש די והותר פתרונות מחוץ למסגרת של אקדח מכוער (חיצונית) זה, גם אם כולם משבחים אותו. אני למשל רכשתי לאחרונה סי זד 75 D COMPACT העשוי מסגסוגת אלומיניום ונהנה מהאקדח עד השמיים. קל אמין מדוייק נוח ויפה. ואם אתה אוהב את FN - למה שלא תנסה אולי קוטר קטן יותר של אתה חברה. ראיתי FN בעל קוטר 7.65 - אמנם ישן הוא היה, אך קל יחסית והרגיש נחמד ביד. או 9 קצר גם יכול להיות אופציה בשבילך.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד
 
הודעות: 23
הצטרף: 07 ינואר 2003, 20:34

על ידי Webart » 08 ינואר 2003, 23:26

ובכן, כפי שביקש הטייס, הלכתי לארגן תמונות של ה-FNים הפולימריים ומצאתי שמעבר לשני הדגמים שהצגתי, קיים דגם פולימרי נוסף של FN, אך אותו ניתן יהיה לרכוש בעולם החל מאמצע 2003.
כזכור, לא ניתן לרכוש את ה-Five seveN בשום מקום בעולם, אלא אם הוכחתם את היותכם סוכנות ממשלתית מורשית.
תמונה
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר
 
הודעות: 5730
הצטרף: 29 דצמבר 2002, 13:11
מיקום: מלאבס, ישראל

על ידי pilot » 08 ינואר 2003, 23:39

וובי, האם ה57 יורה 5.56 ???

בבקשה תשלח לי לינק למפלצת הזו.....

אקדח מכוער, אבל משום מה...אני מתחיל להתלהב כמו ילד... גם אני רוצא, איפה, כמה ??? בבקשה לינק. :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1808
הצטרף: 04 ינואר 2003, 19:15
מיקום: אזור א

על ידי Webart » 08 ינואר 2003, 23:47

ה-Five seveN יורה תחמושת 5.7x28 מ"מ (20 כד' במחסנית), זוהי התחמושת התקנית לתמ"ק הנלווה שלו ה-P90, שניהם משתמשים באותה התחמושת קטלנית.
מהירות הלוע שלה היא 715 מ/ש מה-P90 ו-650 מה-Five seveN, בגלל רמות החדירות שלה ויכולתה לחדור כמעט כל סוג של שכפ"צ, אסורה מכירתו של האקדח לגופים שאינם ממשלתיים מכיוון שכדוריו מוגדרים כ-Cop Killers.
ניתן למצוא מידע מפורט באתר של FN.

http://www.fnhusa.com/contents/tw_57x28system.htm
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר
 
הודעות: 5730
הצטרף: 29 דצמבר 2002, 13:11
מיקום: מלאבס, ישראל

על ידי אילן ב » 09 ינואר 2003, 06:26

תנסה שטייר ואם יש לך בעיית גודל כך את הS
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי
 
הודעות: 5206
הצטרף: 04 ינואר 2003, 21:05
מיקום: אשדות יעקב

גלוק

על ידי emergency » 09 ינואר 2003, 10:27

קודם כל רק חידוד לדברי - נשאתי גלוק הרבה שנים ולא מדובר רק "בהתלהבות" בגלל הפורום, אבל FN פולימרי... אני כבר מצפה בקוצר רוח... :roll:
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 172
הצטרף: 04 ינואר 2003, 18:38

על ידי fiveseven » 09 ינואר 2003, 18:25

למיטב הבנתי אין כל הגבלה חוקית על מכירת ה FIVE SEVEN והתחמושת שלו לאזרחים, אלא שחברת FN פשוט החליטה, לדעתי מטעמים של יחסי ציבור בעיקר לא למכור אותו לאזרחים אלא רק לרשויות חוק.

אם חברה אחרת תקח על עצמה לייצר רפליקה או מוצר דומה אני מאמין שזה יהיה חוקי לגמרי, סך הכל אין הגבלות חוקיות בארץ לפחות על קליבר, מהירות לוע, חדירות ותכונות תחמושת (אחת הסיבות לאכזבה שלי מאקדח ה"ברק" החדש של תע"ש- יכלו לשנות את העולם ולא עשו כלום).

לגבי התחמושת של ה FIVE SEVEN וה P90 הייחוד של הכדור מלבד מהירות הלוע הגבוהה שלו הוא בכך שהוא לא מכיל עופרת אלא מעטפת נחושת (FMJ ) אשר ממולאת בחלקה הקידמי בפלדה ובחלקה האחורי באלומיניום כך שמשקלה נמוך ומושגת מהירות לוע גבוהה, חלקה הקידמי נוקשה ומאפשר חדירת אפודי מגן קלים נגד אקדחים (לא קרמיים נגד רובים) ועם זאת חלקה האחורי הקל מעביר את מרכז הכובד קדימה וגורם לכך שבריקמה רכה הקליע יסתובב סביב חודו בערך ויגרו לנזק רקמתי גבוה וחדירות רקמה נמוכה. ולכן לפי FN הוא מתאים למשטרות באזורים מאוכלסים ולא לאזרחים. אישית אני מוכן לקבל אותו בזרועות פתוחות גם עם קליעי עופרת רגילים.

יום יבוא.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 315
הצטרף: 05 ינואר 2003, 07:42

על ידי Webart » 09 ינואר 2003, 20:29

ההגבלה אינה חוקית אלא הגבלה הקיימת, כמו בהרבה כלי נשק אחרים שמוגדרים "לשימוש כוחות בטחון בלבד".
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר
 
הודעות: 5730
הצטרף: 29 דצמבר 2002, 13:11
מיקום: מלאבס, ישראל


מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד