סרט בנושא נשק בארה"ב הנאורה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

סרט בנושא נשק בארה"ב הנאורה

על ידי דרור_ע » 25 ינואר 2003, 21:01

לאחרונה יצא לאקרנים סרט בשם "באולינג קולומביין" - אני מצרף את הביקורת על הסרט/תקציר כפי שמופיע בוואלה!תרבות. אני מאמין כי הנושא קרוב ללבותינו. טרם הזדמן לי לראות סרט זה, אך אני מקווה לעשות זאת בקרוב. מי שראה, מוזמן לחלוק את רשמיו.

<ציטוט וואלה!תרבות>
"היה זה בוקר ה-20 באפריל 1999, שלא היה שונה מכל בוקר אחר באמריקה. החוואי עשה את עבודתו, החלבן חילק את תוצרתו, הנשיא הפציץ עוד מדינה שאת שמה לא ידענו לבטא. בפארגו שבצפון דקוטה יצא קרי מק'וויליאמס לטיול הבוקר שלו. במישיגן קידמה הגברת יוז את פני תלמידיה ליום-לימודים נוסף. ובעיירה קטנה בקולורדו יצאו שני נערים ב-6 בבוקר לשחק באולינג. כן, היה זה יום אופייני בארצות הברית של אמריקה."

כך, כמעט בפסטורליות, מתחיל סרטו החדש של מייקל מור. אגב, שני הנערים מקולורדו, לאחר שסיימו את משחק הבאולינג המוקדם שלהם, המשיכו לבית ספרם – תיכון קולומביין - שם פתחו בירי לכל עבר, שבסיומו נספרו 13 תלמידים ומורים הרוגים, ועוד עשרות פצועים...

סרטו הדוקומנטרי באורך מלא של מייקל מור, המעורר רעש רב ברחבי העולם וזוכה לפרסים רבים והצלחה קופתית אדירה, הוא סיפור האובססיה האמריקנית לנשק וליד קלה על ההדק
<סוף ציטוט>
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 25 ינואר 2003, 23:37

האמנם מה שקרה קשור רק לזמינות הנשק?
נראה לי שזה 90% חונוך (או חוסר חינוך) ורק 10% נשק.
מי שלוקה בטירוף הזה ימצא נשק (גם פח נפט הוא נשק).
מי שבריא בנפשו לא יעשה מעשה שכזה גם אם יפקידו בידו וולקן.
ראינו איך הרג רעי חורב. ואם היה לו אקדח היינו תולים את הרצח בזמינות הנשק?
המופרע שרצח את ביתו תוך הטבעתה באמבטיה ניסה לעשות זאת מספר חודשים קודם בנשק שקיבל במילואים.
אם היה רוצח ב- M16 כולם היו שואלים 'איך נותנים נשק לאחד כזה?'
אז מה, עכשיו פרט לרשיון לאקדח יתחילו לבקש רשיון לאמבטיה?
ויגאל עמיר? רצח באקדח שהחזיק ברשיון. אז מה?
והפלסטינים? קיבלו אלפי נשקים. לא רצחו לפני זה? באבנים! ועכשיו ברובים.
מי שחונך לרצוח יהודים - יעשה זאת תמיד. כן שלום, לא שלום. לא חשוב. ירצח עוד.
הזמינות לא משפיעה. רק האישיות והחינוך.
{סליחה על האורך, זה מהנשמה}
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 25 ינואר 2003, 23:59

הייתי היום בסרט הזה. סרט מעניין ומעורר מחשבה.
אמנם הבמאי קודם ירה את החץ, ורק אחר כך סימן את המטרה, אבל הוא שאל שאלה פשוטה:
למה בארה"ב יש כל כך הרבה מקרים של מוות כתוצאה משימוש בנשק, בעוד במדינות מערביות אחרות לא?
אז הוא בודק, לדוגמה, את משחקי המחשב - אבל גם בשאר העולם משחקים בזה...ומה לגבי זמינות הנשק? בקנדה יש לא פחות נשק, אבל יש שם כמה מאות מקרי רצח עם נשק חם כל שנה, בזמן שבארה"ב יש מעל 10000 בשנה.
כאמור, הסרט מעניין, אם כי זהו מסע הזוי אל מערכת האסוסיאציות של הבמאי. הוא מציע תשובה מסויימת (נשאיר את זה למי שיראה), אבל בסופו של דבר גם אם אני לא מקבל את התשובות שהוא מציע (וגם לא את דרך ההצגה) זהו סרט מעניין על תרבות הנשק בארה"ב.
שווה ללכת - אבל לא לקחת את זה אישית (הוא לא מציג שם חובב נשק שפוי אחד... אולי הוא היה צריך לראיין חברי "הסליק"?).
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד