חוו"ד/התרשמות כללית שלי מנרתיקים לSIG P365

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

חוו"ד/התרשמות כללית שלי מנרתיקים לSIG P365

על ידי do77 » 24 יולי 2019, 17:40

ראשית, אעדכן את הפוסט הזה בתמונות היום בערב.

(אם יש למישהו שאלות על הנשק וכו', תעלו פה ואשתדל לענות מה אני חושב).

בהמשך לפוסט שראיתי פה בפורום (https://tinyurl.com/y66x68t2), אני כותב פה.

האקדח: Sig P365
האדם: איש גבוה וקצת "גדול" :)
הסביבה: לפעמים במקומות חמים עם הזעה לא רצינית אך מספיקה.
הביגוד: גופיה + חולצה, כשהאקדח הוא בנרתיקי IWB מכוסה בגופיה ובחולצה בד"כ.
אני עם חגורה טובה "חגורת נשק" מעור.

הנרתיקים שיש לי ומה דעתי עליהם:
הנרתיק הראשון שיש לי, הוא מה שקיבלתי בעת רכישת הכלי, נרתיק רגיל מבד כלשהו (נרתיק IWB "סטנדרטי"), אעלה תמונה בהמשך.
הנרתיק הזה הוא הכי נוח לי, אך הבעיה העיקרית היא שבתרגול של שליפה מהירה של האקדח מהנרתיק, מידי פעם האקדח נשלף עם הנרתיק, דבר שלא כל כך "מועיל"

הנרתיק הבא שרכשתי, הוא של חברת Desantis (קישור לעמוד המוצר באמאזון: https://tinyurl.com/y2j7aa8y), אשר רכשתי בעיקר מכיוון שהוא IWB עם אפשרות להסלקה יותר עמוקה עקב מיקום הקליפס (אשתדל להעלות תמונות). הנרתיק הוא מלבד, שסופג את הזיעה עד גבול מסוים, אבל גם זה משהו.
הבעיה העיקרית איתו, והיא בעיה שאפשר להגדיר אותה אפילו חמורה, שאחרי שימוש לא רב (כשבועיים שלושה), הנרתיק הפסיק "לאחוז" את האקדח, כך שהוא יכול להחליק ממנו אם הנרתיק במצב מאוזן ומטה והאקדח נפל לי כמה פעמים ולמזלי הרב :) תפסתי אותו לפני שהוא היה ברצפה וחטף מכה לא נעימה.
היתרון בו הוא כמובן הסלקה יותר עמוקה מנרתיק רגיל. אם היה retention כלשהו המצב היה יותר טוב. לנרתיק יש אפשרות להוריד ולהגביה את גובה הקליפס (אך את האקדח שלי הוא לא מחזיק טוב והוא מתרכך אחרי שימוש לא ארוך בשל הזעה כמו שכתבתי).

הנרתיק הבא שרכשתי ומאתמול אני איתו, הוא נרתיק קיידקס של פרונט ליין, עם תוספת של "ריפוד" בתוך הנרתיק למניעת שפשופים של האקדח. האקדח נכנס ויוצא בצורה יציבה, כמובן צריך "למשוך" אותו מהנרתיק בצורה מודעת ומכוונת כי הוא יושב בתוכו כמו שצריך.
בנתיים אני מרוצה ממנו כאמור, אם יהיה שינוי אעדכן.

עוד נרתיק שרכשתי, גם של פרונט ליין, OWB קיידקס, שנוח לשליפה מהירה והחזרה מהירה לנרתיק, רכשתי לצורך אימונים במטווח.

מבחינת הזעה, וזה במענה לפוסט שהזכרתי, כשיש יום חם ואני עובד בחוץ, האקדח כן מקבל קצת זיעה, זה ברור, אבל אחת למספר ימים אני מעביר עליו מטלית/גופיה עם קצת שמן כדי להגן עליו, זה עושה את העבודה
כמובן כשאני מכניס את הנשק לכספת, הנשק נכנס לכספת לבד והנרתיק נשאר מחוץ לכספת על מנת שיתאוורר

כך האקדח נשאר נקי כמו שצריך.

אגב, הנרתיק שאני נושא כעת הוא גבוה בצד שקרוב לגוף שלי ומכסה את האקדח מהצד, על מנת למנוע מעבר זיעה.

אשמח לשאלות, תמונות כאמור אעלה בהמשך.

אנסה בפעם הבאה שאהיה במטווח לצלם מספר תרמילים לראות אם יש striker drag
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: חוו"ד/התרשמות כללית שלי מנרתיקים לSIG P365

על ידי zeevsn » 25 יולי 2019, 09:26

do77 כתב:
עוד נרתיק שרכשתי, גם של פרונט ליין, OWB קיידקס, שנוח לשליפה מהירה והחזרה מהירה לנרתיק, רכשתי לצורך אימונים במטווח.

אם אתה משתמש בנרתיק זה לצורך אימונים במטווח בלבד ובנשיאה יומיומית אתה עם IWB הייתי שוקל מהלך זה מחדש,
חלילה ותזדקק להשתמש באקדח, מה שהתאמנת עליו במטווח פתאום יהיה מאוד שונה,
את זה למדתי באימון הראשון שעשיתי עם IDPA ומהם למדתי להתאמן רק עם הציוד שאתה נושא יום יום
יום שאתה לא לומד בו משהו חדש, הוא יום מבוזבז.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד