איך להתאמן עם אקדח חדש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: איך להתאמן עם אקדח חדש
שאל אם למישהו מהוותיקים כאן יש עותק של ״האקדח בהגנה עצמית״ או משהו כזה שכתבו דייב בקרמן ואלכס אלירז, אולי שם תמצא את קצת תשובות. דייב רכש את הידע שלו בצבא האמריקאי בשנות החמישים, אחרי שלחם לפני כן במלחמת העולם ואף השתתף במלחמת העצמאות, הוא אבי תורת האבטחה הממלכתית בישראל החל מאי שם בסוף שנות השישים ומאז זה מועבר ממדריך למדריך עם אבולוציה מסויימת.
- סליקאי טיטניום
הלכנו רחוק מידי עם הפוסטים , ס"ה פותח השרשור מעוניין לירות קצת יותר מחמישים כדור בשנה . נראה ששניים שלשה בסיס ב-IDPA /חמוש מאומן יספיקו לו .אא"כ ישנה את דעתו וירצה להתקדם מאזרח קצת מאוד מאומן בירי אקדח לדרגת חובבן שאז צריך לפקוד את המטווח אחת לחודש ,או מקצוען בירי אקדח,שאז יצטרך מדריך מקצוען אישי כדוגמת אבישי/אסף וכדו' . להדרכת והבנת טכניקת יסודות הירי הנכון ,וכמו שאני אמצתי לי בחום ע"פ חוות דעת של החברים הוותיקים בסליק (בשרשור של IDPA או חמוש מאומן), ומשם להמשיך להתקדם ולשפר באין ספור תרגולות ביבש וברטוב.
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
ניר ל כתב:תרגילים שטובים לקלעים לא יועילו לצרכים שלנו...
כאן אני חולק עליך.
האחיזה היא, במובן, סופר חשובה. אבל ללא עבודת הדק נכונה הפגיעות לא תהינה טובות.
ראיתי מספיק אנשים חזקים שאוחזים את האקדח בצורה מוצקה ואיתנה. הוא לא זז ברתע בכלל. אלא מה, הפגיעות לא משהו. כי עבודת הדק שלהם גרועה.
תרגילים שמפתחים עבודת הדק נכונה - אינם לקלעים אולימפיים. להם דווקא יש את כל הזמן שבעולם לבנות אחיזה טובה, לעמוד יציב ולבצע סחיטת הדק מושלמת באקדח שלהם עם הדק במשקל לחיצה של 200 גרם. אבל כשמדברים על ירי הגנתי, כשהמטרה היא להוציא כדור יעיל ראשון תוך פחות מ-2 שניות מרגע ההתקלה הלא צפויה - לחיצת הדק גסה תגרום לכדור לעוף לכיוון לא רצוי. וכן, ראיתי גם מצבים, בהם לוחם מפספס בירי מטווח של 3 מטר על מטרת חצי דמות בגלל זה.
לשאלת האחיזה - האחיזה, אותה מלמדים בישראל במסגרות המוסדיות היא אחיזה מעולה! אבל למיועדת לאקדח תופי בלבד... אני מאמין שהיא התקבעה בתורות ההדרכה מאותה תקופה, בה מאבטחי השירות הסתובבו עם אקדחים תופיים. ומאז קשה מאוד לשכנע אנשים שהיא כבר לא רלוונטית. אבל זה מחלחל. עוד כמה שנים טובות, עוד כמה דינוזאורים יפרשו לגמלאות - והעניין יתקדם. אני מקווה.
- סליקאי טיטניום
ערב טוב
ראשית, תודה לכל המשיבים
קראתי את השו''ת בעמוד של idpa, ארשם למפגש
יריתי 200 כדור באקדח בנתיים. האחיזה שלי והפגיעות במטרה ברמה סבירה, לדעתי.
האם להגיע פעם ראשונה למפגש בסיס או שאפשר לכל מפגש גם טכני מתקדם?
יש לי הרבה מה ללמוד, אך שליפה וכניסה לתמונת כוונות מהירה יש לי, שוב, לדעתי
לינק לתמונה של מטרה, השבוע במאיר רוט
הכדור התחתון ביותר הוא מדף אחר של יורה אחר
http://imgur.com/pfsbQwz
יש פלינצ' ואני מודע לזה
נטיה שמאלה כי אני שוכח לנעול מרפק שמאלי
ראשית, תודה לכל המשיבים
יש פלינצ' ואני מודע לזה
- סליקאי ארד
do77 כתב:יש פלינצ' ואני מודע לזה
יש תרגיל מעולה לפלינצ' שאסף לימד אותי , הכנסת מחסנית מלאה דריכה הוצאת המחסנית ירי של "שני כדורים" ברצף הראשון חי השני סרק ,ובשני אתה תראה את הפלינצ',וכך תמשיך עם שאר הכדורים ולאט לאט תפנים את ההכאה הנכונה על ההדק . זה דורש הרבה מאוד תרגולים ברטוב, ומסופקני אם מאפשרים זאת במטווח רגיל/הכשרה.
נטיה שמאל יכולה להיווצר גם מלחיצה של החלק העליון ביותר של האצבע על ההדק ולא מהחלק האמצעי של הפרק העליון של האצבע.
בהצלחה
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
אילו מפרקים נוספים אתה לא נועל?
או יותר פשוט למה נועל מרפקים?
פחות -לרוב זה יותר,,
spy כתב:ניר ל כתב:תרגילים שטובים לקלעים לא יועילו לצרכים שלנו...
כאן אני חולק עליך.
האחיזה היא, במובן, סופר חשובה. אבל ללא עבודת הדק נכונה הפגיעות לא תהינה טובות.
ראיתי מספיק אנשים חזקים שאוחזים את האקדח בצורה מוצקה ואיתנה. הוא לא זז ברתע בכלל. אלא מה, הפגיעות לא משהו. כי עבודת הדק שלהם גרועה.
תרגילים שמפתחים עבודת הדק נכונה - אינם לקלעים אולימפיים. להם דווקא יש את כל הזמן שבעולם לבנות אחיזה טובה, לעמוד יציב ולבצע סחיטת הדק מושלמת באקדח שלהם עם הדק במשקל לחיצה של 200 גרם. אבל כשמדברים על ירי הגנתי, כשהמטרה היא להוציא כדור יעיל ראשון תוך פחות מ-2 שניות מרגע ההתקלה הלא צפויה - לחיצת הדק גסה תגרום לכדור לעוף לכיוון לא רצוי. וכן, ראיתי גם מצבים, בהם לוחם מפספס בירי מטווח של 3 מטר על מטרת חצי דמות בגלל זה.
לשאלת האחיזה - האחיזה, אותה מלמדים בישראל במסגרות המוסדיות היא אחיזה מעולה! אבל למיועדת לאקדח תופי בלבד... אני מאמין שהיא התקבעה בתורות ההדרכה מאותה תקופה, בה מאבטחי השירות הסתובבו עם אקדחים תופיים. ומאז קשה מאוד לשכנע אנשים שהיא כבר לא רלוונטית. אבל זה מחלחל. עוד כמה שנים טובות, עוד כמה דינוזאורים יפרשו לגמלאות - והעניין יתקדם. אני מקווה.
אני עומד מול מטרת mini ipsc ממרחק 5 מטר, גודל המטרה כפול מגודל הכוונות מהמרחק הזה, אוחז את האקדח באחיזה דרדלה ... אפילו ביד אחת, מכוון למרכז האלפא. מנסה בכל כוחי לבעוט בהדק, בצורה הכי מוגזמת, כולל להזיז בכוונה את היד - בשום מצב אני לא מצליח לגרום להסטת הכוונות מחוץ לגבולות המטרה.
נסה גם אתה וספר לי אם עדיין אתה חושב שלוחם יכול לפספס חצי דמות מ 3 מטר בגלל לחיצת הדק.
אני אשים בצד אקדחים בעלי הדק מזעזע, או שילוב של הדק ארוך וכבד עם אקדח קטן - אכן התנסיתי באקדחים שנסיון לתפעל את ההדק שלהם גרם לי להסטה מהותית של הקנה, אם ניקח אקדח לחימה סביר - מה יגרום להחטיא מטרה מ 3 מ׳ ?
הייתי בודק דבר ראשון את תמונת הכוונות שמתקבלת בשליפה תחת לחץ - לפעמים שולפים את האקדח עקום, קרה לי גם בתחרויות ספורט כשיש איזה טוויסט כמו נניח להרים את האקדח משולחן, אז אנחנו מתורגלים לא להוציא כדור לפני תמונת כוונות, אבל הכדור השני כבר יברח אם לא אתקן שוב את תמונת הכוונות או האחיזה.
הדבר הבא - פלינץ׳ מוגזם, זה לא משהו שרואים מהצד על מישהו שיורה כי זה קורה שבריר שניה לפני הבום גם אם האחיזה מושלמת. אני מערבב תחמושת מעוקרת במחסנית בלי לדעת את הסדר (טעינה עיוורת של המחסנית), לפעמים מכבד חברים שיורים לצידי וגם טובי היורים מגלים פתאום שזה קיים גם אצלם ( לא מוגזם אבל קיים).
אז למה כשחידשתי רשיון והכדורים סטו מהמרכז, המדריך הציע לי להכניס/להוציא אצבע/ללחוץ עם הכרית של הפרק הרביעי/לסחוט לאט את ההדק ולא לשחרר וזה עבד כמו קסם ? כי הצלחתי לרמות את המוח ולהוציא כדור לפני שהגוף התכווץ . כשאנחנו רגילים ללחוץ על ההדק באופן מסויים, המוח יודע לצפות בדיוק מתי יגיע הבום ולכווץ אותנו בשבריר השניה שלפני כן. אם נרמה אותו ע״י שינויים בהדק או לחיצה אחרת מהרגיל או כל מני תרגילים פסיכולוגיים זה יעבוד למשך זמן מה, עד שהוא ילמד שוב.
- סליקאי טיטניום
GUSS כתב:אילו מפרקים נוספים אתה לא נועל?
נועל מרפק ימין
המדריך ירי במטווח אמר לי לירות עם 2 מרפקים נעולים
- סליקאי ארד
איך אתה מסביר שפגיעה בצד שמאל קשורה לנעילת מרפק ?
- סליקאי טיטניום
do77 כתב:ערב טוב
ראשית, תודה לכל המשיבים
יש פלינצ' ואני מודע לזה
שלום
צריך להתחיל עם שני אימוני בסיס.
פירוט והרשמה כאן
https://idpa.org.il/2018/11/23/base2019/
נשמח לראותך איתנו
IDPA Safety Officer