הבאת כלי נשק לעבודה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
הבאת כלי נשק לעבודה
שלום,
אני עובד כר"מש ביטחון באבטחה לא חמושה ומנהל הביטחון אוסר על הבאת כלי נשק פרטי לעבודה.
האם הוא יכול לאסור עליי דבר כזה?
האם העובדה שאני עובד בתחום הביטחון מגבילה אותי בהבאת נשק פרטי?
תודה.
אני עובד כר"מש ביטחון באבטחה לא חמושה ומנהל הביטחון אוסר על הבאת כלי נשק פרטי לעבודה.
תודה.
- סליקאי ארד
Re: הבאת כלי נשק לעבודה
כתבת בעצמך אבטחה לא חמושה...
shlomi כתב:שלום,
תודה.
בוקר אור שלומי יש תפקידים בתחום הביטחון שמוגדרים כאסורים בביצוע עם נשק לדוגמא :
רמ"ש בודקים במעבר גבול לא יהיה חמוש מכיוון שתפקידו אחרחיות על ביצוע סל הבדיקות לנוסע נכנס / יוצא ורמת המגע שלו עם נוסעים ולעיתים קרובות גם נוסעים בעיתיים היא גבוהה מאוד.
במקום כזה יש בעלי תפקידים אחרים חמושים שזהו כל תפקידם בשגרת העבודה.
השאלה מה אופי המתקן בו אתה עובד.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
shlomi כתב:שלום,
תודה.
תפריד 2 נושאים:
1.הגעה עם הכלי לעבודה (כלומר אתה חמוש בדרך אל\מ.. העבודה).
2.עבודה עם הכלי עליך בשעת המשמרת
לפי מה שאני מבין , אסור לך לעבוד עימו ,ולכן כנראה כראש קטן אמרו לך שאסור לבוא עימו.
לדעתי , תדרוש כספת הפקדה שבה אתה מפקיד את הכלי בהגעה ולוקח אותו בסוף היום.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
פתרון יפה.
באם נתקל בהתנגדות - הייתי מציע לממן ולהביא בעצמי כספת.
יכול להיות שגם ירצו להסיר אחריות מהם אז תקנה כספת ממש טובה...
באם נתקל בהתנגדות - הייתי מציע לממן ולהביא בעצמי כספת.
יכול להיות שגם ירצו להסיר אחריות מהם אז תקנה כספת ממש טובה...
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
תודה רבה.
אני אחדד טיפה את תחום העבודה שלי.
אני עובד כר"מש בחברה פרטית בעבר השומרים היו חמושים והארגון היה מפעל ראוי וכיום כבר לא. כניראה מבחינת תקציב וכאב ראש לא קטן.
האם לחברה/מעסיק מותר לאסור עלייך נשיאה של נשק אישי בזמן העבודה?
אני אחדד טיפה את תחום העבודה שלי.
אני עובד כר"מש בחברה פרטית בעבר השומרים היו חמושים והארגון היה מפעל ראוי וכיום כבר לא. כניראה מבחינת תקציב וכאב ראש לא קטן.
האם לחברה/מעסיק מותר לאסור עלייך נשיאה של נשק אישי בזמן העבודה?
- סליקאי ארד
לגוף פרטי מותר לעשות הכל, כל עוד לא מדובר באפלייה אסורה.
לתחושתי, במציאות ישראלית היום יהיה לך מאוד קשה עד כדי בלתי אפשרי להוכיח שמדובר באפלייה אסורה.
לאומת זאת, אתה יכול להחליט, האם אתה מעוניין לעבוד במקום שחושף אותך לסכנות מיותרות, לא סומך עליך ולא מציע פתרונות לבעיה.
מצד שני, ולו רק לטובת הדיון (כי אני לא מכיר אותך וגם את החברה שאתה עובד בה), לא חסרים מקרים של אנשים שחושבים שברגע הם שמים על עצמם נשק, הם הופכים ללא פחות מטייס טנקים בשייטת מטכ"ל. לרוב, המחשבה הזאת.משתלבת עם שליטה נמוכה מאוד בנשק והבנה לקויה מאוד של הוראות הבטיחות. אז ישנם מקומות שלא רוצים להתמודד עם זה ופשוט אוסרים.
מעניין אותי, איך בכלל עלתה הסוגיה שאתה חמוש? הרי הנשק שלך מוסלק היטב ואף אחד חוץ ממך לא אמור לדעת על הימצאותו אצלך...
לתחושתי, במציאות ישראלית היום יהיה לך מאוד קשה עד כדי בלתי אפשרי להוכיח שמדובר באפלייה אסורה.
לאומת זאת, אתה יכול להחליט, האם אתה מעוניין לעבוד במקום שחושף אותך לסכנות מיותרות, לא סומך עליך ולא מציע פתרונות לבעיה.
מצד שני, ולו רק לטובת הדיון (כי אני לא מכיר אותך וגם את החברה שאתה עובד בה), לא חסרים מקרים של אנשים שחושבים שברגע הם שמים על עצמם נשק, הם הופכים ללא פחות מטייס טנקים בשייטת מטכ"ל. לרוב, המחשבה הזאת.משתלבת עם שליטה נמוכה מאוד בנשק והבנה לקויה מאוד של הוראות הבטיחות. אז ישנם מקומות שלא רוצים להתמודד עם זה ופשוט אוסרים.
מעניין אותי, איך בכלל עלתה הסוגיה שאתה חמוש? הרי הנשק שלך מוסלק היטב ואף אחד חוץ ממך לא אמור לדעת על הימצאותו אצלך...
- סליקאי טיטניום
בנוגע להסלקת הנשק אכן כך היה במשך תקופה ארוכה,אבל כל אחד שיש לו אקדח יודע שאם חולצת טריקו קצרה בימי קיץ לוהטים לא תמיד אפשר להסתיר את האקדח.
באמת התענינתי בלרכוש כספת ולשמים אותה בעבודה אבל אני לא תמיד נמצא ליד הכספת ואני לא רוצה לרוצה לקחת אחריות כזאת.
ותודה רבה לך על תשובתך שלפיה אני מבין שחברה פרטית יכולה להחליט על איסור נישאת נשק.
באמת התענינתי בלרכוש כספת ולשמים אותה בעבודה אבל אני לא תמיד נמצא ליד הכספת ואני לא רוצה לרוצה לקחת אחריות כזאת.
ותודה רבה לך על תשובתך שלפיה אני מבין שחברה פרטית יכולה להחליט על איסור נישאת נשק.
- סליקאי ארד
אכן, חברה פרטית יכולה, עם כל הצער שבעניין. ואפילו לא חייבת לספק פתרונות.
לגבי היתכנות להסלקת אקדח - תרשה לי לחלוק עליך. זה אפשרי תמיד, כל עוד אתהלובש מכנסיים וחולצה. פשוט בישראל לא יודעים לעשות את זה. המפתח מתחלק ל-3, כמו בצבא:
1. בחירת אקדח בגודל מתאים. לישראלים רבים יש אקדח גדול מידיי, כי הם חושבים שהם הולכים לכבוש את חאלב בדרך מעבודה הביתה.
2. בחירת נרתיק איכותי, מצאים לאקדח ולתצורת נשיאה ומודרני. הנרתיקים התקדמו מאוד ב-10 השנים האחרונות, אבל ישראלים רבים עדיין משתמשים בנרתיקים ארכאיים, בעלי תכנון מיושן ולכן מציקים ובולטים. וזה עוד לא כולל את אתה שמשתמשים בנרתיק קורדורה בשקל שקיבלו במתנה עם האקדח או נרתיקים שלא מתאימים לשום דבר כי זה מה שהצליחו להשיג. כי "מה קרה, מה אני פראייר, לשלם 250 שח על נרתיק? אצלנו, בשייטת מטכ"ל הסתדרנו עם הכל"
3. מתלבשים מסביב לאקדח. כן, מי שמחליט להיות חמוש חייב לבנות את כל המלתחה שלו בהתחשב בעובדה זה. יש מאמר נפלא בנושא, ממליץ בחום:
http://www.handgunsmag.com/concealed-ca ... led-carry/
לגבי היתכנות להסלקת אקדח - תרשה לי לחלוק עליך. זה אפשרי תמיד, כל עוד אתהלובש מכנסיים וחולצה. פשוט בישראל לא יודעים לעשות את זה. המפתח מתחלק ל-3, כמו בצבא:
1. בחירת אקדח בגודל מתאים. לישראלים רבים יש אקדח גדול מידיי, כי הם חושבים שהם הולכים לכבוש את חאלב בדרך מעבודה הביתה.
2. בחירת נרתיק איכותי, מצאים לאקדח ולתצורת נשיאה ומודרני. הנרתיקים התקדמו מאוד ב-10 השנים האחרונות, אבל ישראלים רבים עדיין משתמשים בנרתיקים ארכאיים, בעלי תכנון מיושן ולכן מציקים ובולטים. וזה עוד לא כולל את אתה שמשתמשים בנרתיק קורדורה בשקל שקיבלו במתנה עם האקדח או נרתיקים שלא מתאימים לשום דבר כי זה מה שהצליחו להשיג. כי "מה קרה, מה אני פראייר, לשלם 250 שח על נרתיק? אצלנו, בשייטת מטכ"ל הסתדרנו עם הכל"
3. מתלבשים מסביב לאקדח. כן, מי שמחליט להיות חמוש חייב לבנות את כל המלתחה שלו בהתחשב בעובדה זה. יש מאמר נפלא בנושא, ממליץ בחום:
http://www.handgunsmag.com/concealed-ca ... led-carry/
- סליקאי טיטניום
מסכים עם כל מילה.
אזרח נושא נשק צריך להתאים את האקדח למטרת הנשיאה ואת המלתחה לאקדח...
מסיבה זאת מלכתחילה כשהלכתי לבחור נשק, בחרתי אקדח להסלקה (שילד) בגלל שידעתי מראש על הצורך בהסלקה עמוקה. כמובן הבגדים שלי בהתאם... למרות שהשילד מתלבש לי אחלה אפילו מתחת לזקט החליפה מידי פעם שאני צריך ללבוש.
אף אחד בעבודה שלי לא מודע לאקדח, וטוב שכך...
אזרח נושא נשק צריך להתאים את האקדח למטרת הנשיאה ואת המלתחה לאקדח...
מסיבה זאת מלכתחילה כשהלכתי לבחור נשק, בחרתי אקדח להסלקה (שילד) בגלל שידעתי מראש על הצורך בהסלקה עמוקה. כמובן הבגדים שלי בהתאם... למרות שהשילד מתלבש לי אחלה אפילו מתחת לזקט החליפה מידי פעם שאני צריך ללבוש.
אף אחד בעבודה שלי לא מודע לאקדח, וטוב שכך...
- סליקאי כסף
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד