חידה מורכבת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Spinacia » 14 ינואר 2003, 20:09

רמת המקוריות שאנשים הפגינו כאן הייתה מדהימה. באמת כל הכבוד!

Pilot - רעיונות טובים ביותר אבל האויר הדחוס לא משמש לפעולה מחזורית או בלימת רתע.

ליאור - אחרי כל התבוסות הקודמות שלי הגיע הזמן שאני אצליח... :)

fiveseven - היית הכי קרוב עם "בוכנת האוויר הדחוס מפעילה את הנוקר". הרעיון השני מצוין אבל אינו נכון.

HKpro - נראה לי שנוצרה בינינו חלוקת קטגוריות של חידות... :) אני אמשיך עם המורכבות. אגב, התחמיש בתמונה הוא Government 45-70 וזו חידה בפני עצמה.

לבקשת Pilot אפתור את החידה. אגש כעת לכתוב את הפתרון ותוך זמן קצר הוא יופיע בפורום.
תודה.
Spinacia

על ידי HKpro » 14 ינואר 2003, 22:33

כן, אני פשוט אמשיך עם שיטת ה-"K.I.S.S" שלי (Keep It Simple Stupid), פשוטות אבל חביבי, לא ממש קלות (ראה ערך SMP5 שלי.....)

:D :D :D
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
סמל אישי של המשתמש
גבר עם כבוד

פתרון החידה

על ידי Spinacia » 14 ינואר 2003, 23:08

תודה לכל אלו שניסו כוחם בפתרון חידה מורכבת זו.

להלן הפתרון...
הרובה בתמונה הינו ה- Daisy-Heddon VL .22 cal. Caseless, בין הכלים הראשונים לירות תחמושת נטולת תרמיל (Caseless).

עוד במלחמת העולם השניה ניסו הגרמנים לפתח תחמיש 9 מ"מ רקטי ותחמושת נטולת תרמיל. בשנות השישים החלה התעוררות בתחום זה וחברת S&W ניסתה לפתח תת-מקלע שירה תחמושת 9 מ"מ נטולת תרמיל באמצעות הצתה אלקטרונית. במקביל החליטה חברת רובי האויר האמריקאית Daisy לפתח על בסיס הידע שלה עם רובי אויר, רובה עם תחמושת נטולת תרמיל ולשווק אותו לציבור הרחב.

הרובה שפיתחה Daisy ירה תחמושת נטולת תרמיל בקוטר 22. והיה בעל מנוף ארוך בתחתיתו. משיכת המנוף גרמה לדריכת בוכנה רגילה (כמו בכל רובה אויר קפיצי מצוי) וחשפה את בית הבליעה העילי לתוכו הכניסו את התחמושת המיוחדת, שלמעשה היתה גוש אבקת שריפה מוצק עם קליע דבוק לחלקו העליון. לחיצה על ההדק גרמה לבוכנת האויר לזנק קדימה ולדחוס את האויר במהירות. אויר (או כל גז) שנדחס נהיה חם מאד. את האויר החם שנוצר בתוך הבוכנה הפנו אל בית הבליעה, ואותו סילון של אויר חם הצית את התחמושת נטולת התרמיל והביא ליריה.

יש לתחמושת נטולת תרמיל יתרונות כגון: משקל נמוך, העלאת קצב הירי של כלי היריה ע"י ביטול שלב החליצה/פליטה, יצירת קיבולת מחסנית גבוהה יותר, וכדומה. אבל יש גם חסרונות כגון: העדר מנגנון שן חולצת ואפשרות חליצה נוחה במקרה תקלה, עמידות נמוכה לפגעי טבע, שבריריות יחסית שמביאה לכך שחלקים מגוש אבקת השריפה עלולים להנתק ואז מתקבל מצב של חוסר אחידות בתחמושת.

העדר כדאיות מסחרית, בעיות אמינות בירי, וחסרונות התחמושת הביאו לכך שרובה ה- Daisy-Heddon VL .22 cal. Caseless היה כשלון מסחרי וכיום הוא פריט מבוקש ע"י אספנים. באופן מפתיע, עדיין ניתן להשיג תחמושת עבורו.

תודה.
תמונה

נ.ב. חברת H&K השקיעה יותר זמן וכסף מכל חברה אחרת בנסיונות מחקר ופיתוח של כלי יריה ותחמושת נטולת תרמיל אולם אף אחד מהם לא הפך להיות מבצעי. סקירה טובה של דגמי H&K היורים תחמושת נטולת תרמיל נמצאת באתר http://www.hkpro.com/contents.htm תחת הסעיף "Far Ahead of its Time". השאלה המציקה והמתבקשת היא מדוע כלי נשק קל (למרות הנסיונות הרבים והממושכים) עברו רק שינוים התפתחותים "קלים" וכמעט ולא השתנו במהלך המאה שנה האחרונות, בניגוד לכלי תעופה (לדוגמה) אשר עברו שינוים מהפכניים והתפתחותים מרחקי לכת במשך אותה תקופה... אבל זה כבר דיון אחר.

תמונה
Spinacia

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד