מפגש הפורום-תכינו ריפודים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מפגש הפורום-תכינו ריפודים
מי שמעוניין לירות ברובה צייד ,כדאי לו להכין ריפוד לכתף ,וזאת על מנת שלא
יצטרך לשים קרח מה"בומבות" שיקבל ?!?!?!?
(את זה הזכיר לי מאיר רוט בשבוע שעבר )
יצטרך לשים קרח מה"בומבות" שיקבל ?!?!?!?

(את זה הזכיר לי מאיר רוט בשבוע שעבר )
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
ואגב ריפוד....
יש למישהוא ריפוד רזרבי ? (לי יש אחד אבל יותר למטה ...רק שהבעיה היא שלא משעינים את הרובה על הבטן אלא על הכתף
)

יש למישהוא ריפוד רזרבי ? (לי יש אחד אבל יותר למטה ...רק שהבעיה היא שלא משעינים את הרובה על הבטן אלא על הכתף

חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
חברים,
מספיק להבהיל את אילו שלא ירו ב shutgun.
לא צריך שום ריפודים ושום קישקושים. אחיזה נכונה, הכנסה לשקע הכתף
וירי נטול פחדים. זה הכל.
לא ריפודים, לא ריפודיות ולא כלום.
בנשק הזה משתמשים גם רשויות חוק רבות בעולם והם יורים ומתאמנים בו ללא ריפודיות למינהן....
מספיק להבהיל את אילו שלא ירו ב shutgun.
לא צריך שום ריפודים ושום קישקושים. אחיזה נכונה, הכנסה לשקע הכתף
וירי נטול פחדים. זה הכל.
לא ריפודים, לא ריפודיות ולא כלום.
בנשק הזה משתמשים גם רשויות חוק רבות בעולם והם יורים ומתאמנים בו ללא ריפודיות למינהן....
- סליקאי ארד
כמה GAUGE (קליבר של שוטגאן) השוטגאן הזה שאתה מנסה להכניס אנשים לפארנויות
לפני מספר שנים יריתי במהלך שהותי בארה"ב ה 8-GAUGE וזה היה תותח אבל לא ברמת הפארנויה שאתה מנסה להכניס פה לאנשים
20-GAUGE היה חלש מאוד משהוא כמו רוס"ר
ה - GAUGE ככל שהוא קטן יותר הקליבר של הקנה גדול יותר.
לפני מספר שנים יריתי במהלך שהותי בארה"ב ה 8-GAUGE וזה היה תותח אבל לא ברמת הפארנויה שאתה מנסה להכניס פה לאנשים
20-GAUGE היה חלש מאוד משהוא כמו רוס"ר
ה - GAUGE ככל שהוא קטן יותר הקליבר של הקנה גדול יותר.
אחד בפה, אחד בלב!!! וחשוב לדייק...
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
עוגי, אם הבנתי נכון את הרצאתו של spinacia במפגש הקודם, הגודל אליו התייחסת אינו קוטר הקנה אלא קוטר הכדוריות בכדור בצייד. באשר ליחס, היות ועד כמה שהבנתי המספר מבטא את כמות הכדוריות הנכנסות בקוטר אחד של כדור, דבריך נכונים וככל שהערך נמוך יותר משמע שהכדוריות גדולות יותר (אם הגודל הוא 2 משמע שקוטר כל כדורית הוא חצי מקוטר הכדור, אם הגודל הוא 8 משמע שקוטר כל כדורית הוא שמינית מקוטר הכדור).
כל שכתבתי מבוסס על מה שהבנתי מהרצאתו של spinacia אשר מן הסתם יוכל להוסיף יותר וביותר סמכותיות על הנושא.
כל שכתבתי מבוסס על מה שהבנתי מהרצאתו של spinacia אשר מן הסתם יוכל להוסיף יותר וביותר סמכותיות על הנושא.
- סליקאי ארד
- סליקאי ארד
SLUG
SLUG הוא קליע אחד שמשמש בד"כ לצייד (חזירים) לכל קוטר של רובה צייד יש מספר כדורים שונים הנבדלים במספר ה "כדוריות בפנים" ונע בין 1 לעשרות.
כחובש יצא לי לטפל בכתף שבורה של מישהוא שירה SLUG ב- 10 GAUGE ופשוט ריסק את הכתף.
כחובש יצא לי לטפל בכתף שבורה של מישהוא שירה SLUG ב- 10 GAUGE ופשוט ריסק את הכתף.
בניגוד לכלי יריה אחרים, רובי כדוריות אינן מסווגים לפי קליבר אלא לפי סולם סיווג הנקרא Gauge (אומדן). סולם זה מבוסס על שיטה ארכאית מלפני מאתיים שנה כאשר כל הנושא של יחידות וציוד מדידה עדיין לא היה מפותח דיו, וחרשי הנשק נאלצו לפתח לעצמם שיטת מדידה.
כפי שצוין קודם, הם לקחו ליברה אחת של עופרת (454 גרם) והתיכו אותה למספר כדורים הזהים בקוטרם. קוטר הכדורים הגדיר את קוטר הקנה שמסוגל לקלוט אותם. סה"כ מספר הכדורים שנתקבל ציין את אומדן הקנה.
אגב, אין לבלבל בין כדורים אלו אשר שימשו פעם אך ורק למדידת קוטר, ובין גלולות העופרת הקטנטנות אשר נורות בפועל ע"י הרובה.
הקליברים הנפוצים כיום הם 10, 12, 16, 20, 28, 410. כאשר הנפוצים ביותר הם 12 ו-20. בניגוד לכל הגדלים האחרים האומדן 410. הוא למעשה קוטר אמיתי באינטשים ולמעשה הוא Gauge 67. כלומר 67 כדורים זהים מעופרת השווים בקוטרם, ישקלו יחדיו ליברה אחת.
האומדן 24 אינו מיוצר כבר יותר מארבעים שנה וכמעט ובילתי ניתן להשיג עבורו תחמושת. האומדן 4 היה שייך לרובי כדוריות ענקים שנקראו "Punt Guns" ואשר היו מותקנים על גביי סירות ושימשו לפני מאה שנה לצייד מסחרי של ברווזים באנגליה ובארה"ב. צייד מסוג זה נאסר לפי חוק לפני שנים רבות.
קיים גם אומדן 8 המשמש לרובי כדוריות (Kiln Gun) הנמצאים כיום בשימוש תעשייתי ומטרתם היא לירות קליע (Slug) כבד אל משקעי פיח שהצטברו בתוך ארובות גבוהות, ובכך לשחרר אותם. חברת רמינגטון מייצרת ציוד ותחמושת מסוג זה. ניתן לראות אותם כאן.

הרתע ברובי כדוריות יכול להיות משמעותי אבל אין כל בעיה להתגבר עליו באמצעות טכניקה נכונה. חשוב מאד להניח את הרובה בתוך כיס הנוצר מתחת לשריר הכתף, כאשר הזרוע החזקה נמצאת בזוית 90 מעלות לגוף. טעות נפוצה של יורים לא מיומנים היא בכך שהם מניחים את הרובה ישירות על עצם הבריח ובהתאם למגוון גורמים (בעיקר טכניקה וסוג תחמושת) הנזק יכול לנוע מחבורה ועד סדק או שבר.
חשוב מאד גם להצמיד את הלחי היטב לקת רובה הכדוריות בכדי שהפנים ינועו יחד עם הרובה ולא יחטפו מכה. חשוב גם לשמור על מרחק נאות בין האף ואגודל היד החזקה, וזה מנסיון...
הטבלה הבאה מדגימה את שיעורי הרתע רובי כדוריות שונים. כפי שניכר מיד, רמת הרתע תלויה בקוטר אך גם מושפעת באופן משמעותי ביותר מסוג התחמיש אותו יורים. את הטבלה ניתן לראות כאן.
אנא פנו בשאלות במידה ויש.
תודה.
כפי שצוין קודם, הם לקחו ליברה אחת של עופרת (454 גרם) והתיכו אותה למספר כדורים הזהים בקוטרם. קוטר הכדורים הגדיר את קוטר הקנה שמסוגל לקלוט אותם. סה"כ מספר הכדורים שנתקבל ציין את אומדן הקנה.
אגב, אין לבלבל בין כדורים אלו אשר שימשו פעם אך ורק למדידת קוטר, ובין גלולות העופרת הקטנטנות אשר נורות בפועל ע"י הרובה.
הקליברים הנפוצים כיום הם 10, 12, 16, 20, 28, 410. כאשר הנפוצים ביותר הם 12 ו-20. בניגוד לכל הגדלים האחרים האומדן 410. הוא למעשה קוטר אמיתי באינטשים ולמעשה הוא Gauge 67. כלומר 67 כדורים זהים מעופרת השווים בקוטרם, ישקלו יחדיו ליברה אחת.
האומדן 24 אינו מיוצר כבר יותר מארבעים שנה וכמעט ובילתי ניתן להשיג עבורו תחמושת. האומדן 4 היה שייך לרובי כדוריות ענקים שנקראו "Punt Guns" ואשר היו מותקנים על גביי סירות ושימשו לפני מאה שנה לצייד מסחרי של ברווזים באנגליה ובארה"ב. צייד מסוג זה נאסר לפי חוק לפני שנים רבות.
קיים גם אומדן 8 המשמש לרובי כדוריות (Kiln Gun) הנמצאים כיום בשימוש תעשייתי ומטרתם היא לירות קליע (Slug) כבד אל משקעי פיח שהצטברו בתוך ארובות גבוהות, ובכך לשחרר אותם. חברת רמינגטון מייצרת ציוד ותחמושת מסוג זה. ניתן לראות אותם כאן.

הרתע ברובי כדוריות יכול להיות משמעותי אבל אין כל בעיה להתגבר עליו באמצעות טכניקה נכונה. חשוב מאד להניח את הרובה בתוך כיס הנוצר מתחת לשריר הכתף, כאשר הזרוע החזקה נמצאת בזוית 90 מעלות לגוף. טעות נפוצה של יורים לא מיומנים היא בכך שהם מניחים את הרובה ישירות על עצם הבריח ובהתאם למגוון גורמים (בעיקר טכניקה וסוג תחמושת) הנזק יכול לנוע מחבורה ועד סדק או שבר.
חשוב מאד גם להצמיד את הלחי היטב לקת רובה הכדוריות בכדי שהפנים ינועו יחד עם הרובה ולא יחטפו מכה. חשוב גם לשמור על מרחק נאות בין האף ואגודל היד החזקה, וזה מנסיון...

הטבלה הבאה מדגימה את שיעורי הרתע רובי כדוריות שונים. כפי שניכר מיד, רמת הרתע תלויה בקוטר אך גם מושפעת באופן משמעותי ביותר מסוג התחמיש אותו יורים. את הטבלה ניתן לראות כאן.
אנא פנו בשאלות במידה ויש.
תודה.
-
Spinacia
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד