מגמות, רבותיי, מגמות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מגמות, רבותיי, מגמות
שיחה שהתקיימה לאחרונה בין חבר שאמא שלו מכרה של פקידת רישוי מסוימת, לבין אותה פקידה. את המסקנות תסיקו לבד:
פ"ר: אהלן XXX, מה שלומך?
XXX: בסדר, מה שלומך את?
פ"ר: אתה יודע, עובדים. אני מבינה שאתה מתכוון להחליף את האקדח.
XXX: כן.
פ"ר: יש לך תבחין משמר, לא?
XXX: נכון.
פ"ר: אני במקומך הייתי חושבת אם אני רוצה להחליף את הנשק.
XXX:
פ"ר: נו, אז מה שלום אחותך, שמעתי שהיא התקבלה לקורס צוערים במשרד התיירות.
XXX: כן..............
..........................
......... שיחת חולין
ואני בכלל התפלאתי שיש קורס צוערים למשרד התיירות, רק שתוך שתי שניות הבנתי מה באמת אמור להדאיג בשיחה הזאת.
פ"ר: אהלן XXX, מה שלומך?
XXX: בסדר, מה שלומך את?
פ"ר: אתה יודע, עובדים. אני מבינה שאתה מתכוון להחליף את האקדח.
XXX: כן.
פ"ר: יש לך תבחין משמר, לא?
XXX: נכון.
פ"ר: אני במקומך הייתי חושבת אם אני רוצה להחליף את הנשק.
XXX:
פ"ר: נו, אז מה שלום אחותך, שמעתי שהיא התקבלה לקורס צוערים במשרד התיירות.
XXX: כן..............
..........................
......... שיחת חולין
ואני בכלל התפלאתי שיש קורס צוערים למשרד התיירות, רק שתוך שתי שניות הבנתי מה באמת אמור להדאיג בשיחה הזאת.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
Re: מגמות, רבותיי, מגמות
מה בשורה התחתונה? הוא החליף או לא?
א.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

לא.
הוא גם ככה לא היה סגור על זה, ועכשיו הוא לא רוצה להסתכן.
נראה לי חכם.
הוא גם ככה לא היה סגור על זה, ועכשיו הוא לא רוצה להסתכן.
נראה לי חכם.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
שלום.
למרות החשדנות הטבעית שלי כלפי המשרד, לא נראה לי הגיוני שכל מי שיש לו תבחין מלפני 1996 (ששונה ל"אחר" בשנה האחרונה) לא יוכל להחליף את נשקו מחשש לאיבוד הרישיון.
התבחין לא אמור להיות תלוי בסוג הכלי בו מחזיקים אלא בעילה בגינה הוא ניתן.
האם למישהו יש מידע יותר מוצק בנושא זה?
למרות החשדנות הטבעית שלי כלפי המשרד, לא נראה לי הגיוני שכל מי שיש לו תבחין מלפני 1996 (ששונה ל"אחר" בשנה האחרונה) לא יוכל להחליף את נשקו מחשש לאיבוד הרישיון.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

קראון כתב:שלום.
שיטת מצליח.
גם עלי ניסו את הטריק הזה לפני 4 שנים כשהחלפתי מהקלר לגלוק שיש לי היום.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כשאני החלפתי את הקולט שלי בוולטר לפני כשלוש שנים דווקא לא ניסו ולא נעליים. אמרו שנרשיון שלי "מקובע", אין לי מה לדאוג וכל ההחלפה בוצעה תוך מספר דקות.
- סליקאי טיטניום

עכשו עודדת אותי.
כבר הייתי בטוח שאני וה-P7 זה חתונה קתולית.
כבר הייתי בטוח שאני וה-P7 זה חתונה קתולית.
- סליקאי זהב

גם אני החלפתי לפני כמה שנים עם תבחין לפני 96 ללא בעיה. מעניין אם היום, לאחר שינוי תבחין "לפני 96" ל"אחר" מה תהיה הגישה של הרשויות לבקשת החלפה. זה יהיה המבחן האם לאחר שינוי התבחין ל"אחר" הוא ממשיך להיות תבחין משמר או לא.
- תרמתי למען הסליק

שלום גמ.
לא הבנתי את שאלתך. מה זה משנה איזה סוג אקדח רשום ברישיון, התבחין "אחר" ישאר "אחר" גם לאקדח הבא, לדעתי. מכיוון שלורבנו יש כבר מעל 10 שנים רישיון (והותק רשום במשרד הפנים), אז הוא בכל מקרה משמר.
אם מחר יחליטו שכולנו צריכים לעמוד בתבחין חדש שאינו "אחר" ואינו "משמר", אז זה שנישאר עם האקדח הישן לא ישנה את הדרישה לקחת מאיתנו את הנשק.
לא הבנתי את שאלתך. מה זה משנה איזה סוג אקדח רשום ברישיון, התבחין "אחר" ישאר "אחר" גם לאקדח הבא, לדעתי. מכיוון שלורבנו יש כבר מעל 10 שנים רישיון (והותק רשום במשרד הפנים), אז הוא בכל מקרה משמר.
אם מחר יחליטו שכולנו צריכים לעמוד בתבחין חדש שאינו "אחר" ואינו "משמר", אז זה שנישאר עם האקדח הישן לא ישנה את הדרישה לקחת מאיתנו את הנשק.
- סליקאי זהב

קראון כתב:שלום גמ.
ויבואו בני ישראל נושאי קשת בעליון ויעשו ששון ושמחה וקול צעקה רמה תעלה השמימה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
קראון כתב:שלום גמ.
קראון ידידי,
לא שאלתי אלא הבעתי תהיה האם שינוי שם התבחין ל"אחר" הוא רק עניין סמנטי. לאור המצב לאחרונה (ראה כותרת השירשור - מגמות, רבותי, מגמות) אני תוהה מאז קבלת טפסי החידוש האחרון (ועדיין אין לי ולאחרים תשובה) האם שינוי השם לא נועד במשרד הפנים מתוך תוכנית ביצוע מהלך דו-שלבי לקחת את הנשק מאיתנו, בעלי תבחין לפני 96. כשאתה ניגש לחידוש וברשיון החדש מופיע תבחין לפני 96 (כפי שהיה עד עכשיו) אתה רגוע כי אתה עומד בתבחין בעל שם והגדרה ברורים. כשאתה מקבל פתאום חידוש עם שינוי שם התבחין ל- "אחר" כדאי להתחיל לדאוג. בחידוש הנוכחי תקבל רשיון עם תבחין "אחר" ובחידוש הבא ידרשו ממך להוכיח שאתה עדיין עומד בתבחין כלשהו להמשך החזקת רשיון. לך תוכיח שאתה עומד בתבחין שנקרא "אחר" כשמעצם השם, "אחר" אין לו משמעות, הגדרה או קריטריון. הרי לך מהלך דו-שלבי שיוצר מילכוד 22 קלאסי.
בקיצור, השאלה שאני שואל עכשיו היא עד כמה אתה בטוח שעצם זה שרשום במשרד הפנים שאתה מחזיק ברשיון מעל 10 שנים עדיין מהווה ערובה לכך שאתה נמצא תחת מצב משמר ואף אחד שם לא יחליט (או שכבר החליט) שאין יותר דבר כזה שנקרא תבחין משמר?
- תרמתי למען הסליק

אני חשבתי על משהו אחר. תבחין משמר כוונתו שאין עילה לרשיון אלא מתוקף כך שבעל הרשיון עשה אותו בזמנים בהם לא היה צריך לחתום על סעיף הפקדת הנשק עם סיום עילה. עד כמה שאני מבין היו דיונים עם כניסת שיטת התבחינים לגבי הנושא של קניין, והוסכם שהוצאת הנשק מידי אנשים אלה לא תעמוד במבחן בג"ץ למשל. דעתי היא שיכול להיות שמישהו בחלונות הגבוהים הגיע למסקנה ברגע שמחליפים נשק יש ויתור על הקניין?
נערך לאחרונה על ידי guyweisz בתאריך 04 מרץ 2010, 20:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
...
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 04 מרץ 2010, 21:34, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סה"כ, לעניות דעתי, נראה לי שפשוט העילה "מלפני 96" כבר אינה רלוונטית לתבחין משמר.
מה קורה עם כל אותם בעלי נשק מ- 97 שיש להם נשק כבר מעל 10 שנים האם הם לא נמצאים תחת תבחין משמר? הרי יש לזכור שאנו כבר בשנת 2010 ולא 2006.
נראה לי פשוט שתבחין אחר מאגד בתוכו את כל אותם בעלי תבחין משמר, או יותר נכון אני מקווה שכך
מה קורה עם כל אותם בעלי נשק מ- 97 שיש להם נשק כבר מעל 10 שנים האם הם לא נמצאים תחת תבחין משמר? הרי יש לזכור שאנו כבר בשנת 2010 ולא 2006.
נראה לי פשוט שתבחין אחר מאגד בתוכו את כל אותם בעלי תבחין משמר, או יותר נכון אני מקווה שכך
צודק, שיניתי.ליאור45 כתב:גיא, אני נאלץ למחות על המילה "החזרתו" בה השתמשת, אלא אם התכוונת החזרה ליצרן של הכלי.
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד