לכל אוהבי הגלוק............

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

לכל אוהבי הגלוק............

על ידי yossi07 » 10 מאי 2012, 23:07

"החיים יפים שימרו עליהם בכל אמצעי העומד לרשותכם"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: לכל אוהבי הגלוק............

על ידי glockbuster » 11 מאי 2012, 06:40

אלו לא תמונות חדשות כבר ראינו אותם בפורום לא מעט פעמים

זה מה שקורה שיורים תחמושת שנטענה לבד קרי "RELOADING" והגאון שטען אותה חשב שהוא
יותר חכם מהאפיפיור ואז קאבום אקדחים גזורים
למען הסר ספק אפשר למצוא תמונות כאלו לכל סוגים האקדחים לאו דווקא גלוקים
ראינו כבר הקלרים, XD, סיגמות, וגם אקדחים פלדה ש"נרצחו" ע"י משתמשים חסרי אחריות וידע

מה שכן הצחיק אותי זה המכתב שמציג פותח השרשור בלינק השני כמה בורות וחוסר ידע ועובדות
מראה כותב המכתב הזה פשוט מדהים
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 11 מאי 2012, 06:55

האקדחים בקוטר 0.40 של גלוק רגישים יותר מאחרים לסטיות קלות בטעינה מחדש של כדורים.

1. בגלל האופי "החם" יותר מאחרים של תחמושת 0.40 (מדובר בתחמושת שמייצרת לחצים גבוהים)

2. בגלל התמיכה החלקית שיש בקנים המקוריים של אקדחי גלוק בתרמיל, מה שמשאיר חלק די גדול ממנו חשוף ומועד לפורענות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי grish88 » 11 מאי 2012, 16:15

glockbuster כתב:זה מה שקורה שיורים תחמושת שנטענה לבד קרי "RELOADING"

מה הכוונה RELOADING?
שמכניסים כל פעם כדור מפתח ההפלטה למעלה ולא בשיטה הרגילה?
או שהכוונה לאלה שמביאים מס' מחסניות כשבכל אחת יש כדור או שניים ומחליפים ביניהן?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 11 מאי 2012, 16:45

grish88

בארצות אחרות ונורמליות מותר לאזרח שומר חוק להכין כדורים לבד בבית לרוב כדי להוזיל את העלויות
שקשורות בירי
אנשים אוספים את התרמילים הריקים שהם ירו ולוקחים אותם הביתה גם תוך שימוש במכונות מיוחדות
הם מנקים את התרמילים חולצים להם את הםיקות המשומשות, מחזירים את התרמילים למימדים הנכונים, מתקינים פיקה חדשה ממלאים אבק שריפה בכמות מדודה ומדוייקת, מושיבים כדור חדש העשוי או מעופרת חשופה, או קונים כדורים מוכנים ואז מושיבים ולוחצים אותם

כך אתה יכול לייצר תחמושת ממוחזרת לשימושך בעלות נמוכה יותר מלקנות אותה ישירות מהיצרן

http://www.dillonprecision.com/
http://www.rcbs.com/

ויש הרבה סרטונים בנושא בYOUTUBE
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי grish88 » 11 מאי 2012, 17:46

אה,עכשיו הבנתי!

אז נשאלת השאלה,האם בכלל שווה לסכן נשק בשביל כמה שקלים/דולרים/אירו שנחסכים על כדורים?
אני לא נשק או משהו (לומד בעזרתכם לאט לאט כי זה מאוד מעניין)
אבל יש לי תחושה שחוץ משינויים נראים לעין בצורה של התרמיל יש גם שינויים "בלתי נראים" שיותר קשה לשים אליהם לב ללא ציוד מתאים
(אני יוצא מתוך נק' הנחה זו בגלל הלחץ הגדול שנוצר בבית הבליעה בזמן ירי)

אגב:עד כמה שהבנתי בנשק ההתאמה בין כל החלקים אמורה להיות מושלמת כי הם תלויים זה בזה,נכון?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אישגדול » 11 מאי 2012, 19:09

glockbuster כתב:grish88

בארצות אחרות ונורמליות מותר לאזרח שומר חוק להכין כדורים לבד בבית לרוב כדי להוזיל את העלויות
שקשורות בירי
אנשים אוספים את התרמילים הריקים שהם ירו ולוקחים אותם הביתה גם תוך שימוש במכונות מיוחדות
הם מנקים את התרמילים חולצים להם את הםיקות המשומשות, מחזירים את התרמילים למימדים הנכונים, מתקינים פיקה חדשה ממלאים אבק שריפה בכמות מדודה ומדוייקת, מושיבים כדור חדש העשוי או מעופרת חשופה, או קונים כדורים מוכנים ואז מושיבים ולוחצים אותם
כך אתה יכול לייצר תחמושת ממוחזרת לשימושך בעלות נמוכה יותר מלקנות אותה ישירות מהיצרן

תוספת ותיקון:
יש מי שטוען לבד מתוך כוונה לייצר כדור יותר טוב/ מתאים לצרכים שלו. לדוגמה, ציידים וקלעים ברובים גדולי קליבר שעושים ניסויים בסוג אבק השריפה, משקלו, סוג הקלע, סוג הפיקה וכן הלאה, כדי להגיע לכדור האופטימאלי והמדוייק ביותר לרובה שלהם. כך גם אנשים מנסים ליצור כדור אקדח שיהיה יותר טוב (מה זה יותר טוב אני לא בטוח) אבל שוב צירופים שונים של אבש"ר/ קלע/ פיקה. לפעמים הם מגזימים...
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי grish88 » 11 מאי 2012, 21:02

אישגדול כתב:

שקשורות בירי

תוספת ותיקון:
יש מי שטוען לבד מתוך כוונה לייצר כדור יותר טוב/ מתאים לצרכים שלו. לדוגמה, ציידים וקלעים ברובים גדולי קליבר שעושים ניסויים בסוג אבק השריפה, משקלו, סוג הקלע, סוג הפיקה וכן הלאה, כדי להגיע לכדור האופטימאלי והמדוייק ביותר לרובה שלהם. כך גם אנשים מנסים ליצור כדור אקדח שיהיה יותר טוב (מה זה יותר טוב אני לא בטוח) אבל שוב צירופים שונים של אבש"ר/ קלע/ פיקה. לפעמים הם מגזימים...

למדתי עוד משהו!
הייתי בטוח שהיצרן יכול להתאים את הכדור לנשק בצורה האופטימלית ביותר..

כדורים שאנשים מייצרים לעצמם שקולים לקאסטום/התאמות שאנשים עושים לנשק שלהם?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אישגדול » 11 מאי 2012, 23:37

grish88 כתב:
אישגדול כתב:

שקשורות בירי

תוספת ותיקון:

למדתי עוד משהו!
הייתי בטוח שהיצרן יכול להתאים את הכדור לנשק בצורה האופטימלית ביותר..

כדורים שאנשים מייצרים לעצמם שקולים לקאסטום/התאמות שאנשים עושים לנשק שלהם?

בהחלט.
היצרן מייצר את הכדור לפי הגדרות ליעוד מסויים במגוון רמות איכות, סוגי קלעים, סוגי אבק שריפה וכן הלאה.
מאחר ולכל רובה יש את הנתונים שלו, שנגזרים ממגוון משתנים, כגון אורך ועובי הקנה, סוג הסלילים, מעלה הסליל, החומר ממנו עשוי הקנה, שחיקת הקנה ועוד ועוד, סביר שאפשר לנסות ולמצוא לרובה ספציפי כדור מדויק ברמה סבירה, אבל לא המדויק ביותר.
צלף צבאי, לדוגמה, נדרש לרמת מקבץ מספיק טובה כדי לפגוע בדמות אדם בטווח האפקטיבי, כך שכל עוד הצירוף של רובה/ תחמושת סדרתית עומד בדרישה, אין טעם להשקיע יותר. אבל ליורה שמתחרה ברמות הגבוהות, הבדל של מילימטרים עושה את ההבדל בין לנצח בתחרות לחזרה הביתה מאוכזב. לכן אותו יורה ינסה להתאים את הכדור לצירוף הספציפי של הרובה שלו, כך שהצירוף קנה - תחמושת יתן את המקבץ המדוייק ביותר. לדוגמה, יורים מקצועיים ישתמשו בתחרות בתרמילים שמוחזרו לאחר כבר נורו מאותו רובה, כך שהם מותאמים בצורה הטובה ביותר לבית הבליעה, ואפילו יסמנו קו על התרמיל כדי שהוא יכנס באותה צורה בכל פעם.
בתחרויות בארה"ב מגיעים בצורה כזו לרמות דיוק של 0.14 דקה. להשוואה, רובה צלפים צבאי שמקבץ 0.5 דקה נחשב למדוייק מאד. (דקה = בערך 2.9ס"מ במרחק 100מ').
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רועי 357 » 12 מאי 2012, 00:16

הבערך הזה מספיק....
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pistokoski » 12 מאי 2012, 01:04

טוב,

אז אני יודע שמישהו הולך לומר לי לא לדרוך למרבה רגליים על היבלות אבל...
אני ממלא תחמושת בפינלנד מאז שהתחלתי עם ירי מעשי וצייד כבר 8 שנים. כדורי אקדח בכל קוטר הינם קלים מאוד למילוי ביתי חוזר של עד 4 או יותר פעמים (תלוי בנשק ובאיכות התרמילים). אם המילוי הוא של תרמילים שנורו עם אותו הנשק אין אפילו צורך בRESIZING.
אני הייתי אוסף תרמילים מהמטווח הצבאי איפה שעם מועדון הירי שלי היינו יורים (של חיל האוויר הפיני), קונה כדורים מצופי נחושת שמייצר מפעל קטן מקומי בשלושים יורו ל500 כדור ובמכונה ידנית קטנה שעלתה 150 יורו ממלא מחדש. את האב"ש אני קונה בחנות נשק בהצגת רישיון נשק בחבילות של חצי קילו / קילו. ייצרתי במשך חודש אחד בחורף 3500 כדור לשימוש בקיץ. המחיר יצא שני שלישים ממחיר תחמושת קנויה. מעל 250 יורו חיסכון! וזה ב9ממ. בקוטר .40 החיסכון הוא עוד יותר משמעותי. לא נתקלתי אפילו פעם אחת בעודף לחץ, בעיות הזנה/מעצורים וכ"ו. אני ממלא במגוון קטרים שונים גם לאקדחים וגם לרובים ולמגוון פעילויות ירי וציד ואני יכול לומר שכמעט כל הבעיות עם מילוי ידני נובעים מטעויות המשתמש כמו למשל מילוי כמות כפולה של אב"ש שבכדורי רובה די קל לעשות בטעות. ולשימוש שלי בירי מעשי איכות תחמושת ה9ממ הממולאת לא נופלת מזו של תחמושת פרימיום קנויה.
כל עוד שהממלא משתמש בשכל בריא ועובד בזהירות ובעירנות אין שום סיכון או הקרבה של דיוק ואיכות לעומת תחמושת קנוייה. ההיפך, בכדורי רובה ארוך טווח לדוגמא מילוי ידני נותן דיוק, גמישות, וכיוון עדין לתכונות הבליסטיות שתחמושת מפעל לא יכולה לתת כמו בשביל למשל ירי ייעודי עם משתיק/עמעם.
הפעם היחידה שנתקלתי בבעיות היה כשמילאתי 200 כדור עם כדורים שנורו כבר פעם. בגלל ערימות השלג שיש לנו פה, באביב כשנמס השלג ישנם כדורים שנשארו שלמים וללא פגע לאחר ירי. למטרת ניסוי לקחתי את אותם הכדורים ניקיתי בדקתי ושקלתי אותם ואז מילאתי את התרמילים המשומשים בפיקה חדשה אב"ש ובכדורים יד שניה עם סימני הסלילים של האקדח הקודם שירה אותם. מתוך 200 כדור היו לי רק כ 8 מעצורים (עם הסיזד שלי) והדיוק היה מעולה (מטרות ב 10 מטר). מחיר כל כדור היה 20 אגורות.

תסלחו לי אם אני קצת מקשקש. השעה היא אחרי הכול כמעט 2 לפנות בוקר ביום שבת...
סוף שבוע מעולה לכולכם...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 13 מאי 2012, 15:49

סוף שבוע מעולה לכולכם...

שמישהו יעיר אותי עם דלי מים צוננים... או שאולי לא. טוב לי בחלום הזה... טוב לי .. אוי כמה טוב לי (להמשיך או שהבנתם..? :mrgreen: )
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי hk765 » 15 מאי 2012, 14:34

pistokoski כתב:טוב,

אז אני יודע שמישהו הולך לומר לי לא לדרוך למרבה רגליים על היבלות אבל...
אני ממלא תחמושת בפינלנד מאז שהתחלתי עם ירי מעשי וצייד כבר 8 שנים. כדורי אקדח בכל קוטר הינם קלים מאוד למילוי ביתי חוזר של עד 4 או יותר פעמים (תלוי בנשק ובאיכות התרמילים). אם המילוי הוא של תרמילים שנורו עם אותו הנשק אין אפילו צורך בRESIZING.
אני הייתי אוסף תרמילים מהמטווח הצבאי איפה שעם מועדון הירי שלי היינו יורים (של חיל האוויר הפיני), קונה כדורים מצופי נחושת שמייצר מפעל קטן מקומי בשלושים יורו ל500 כדור ובמכונה ידנית קטנה שעלתה 150 יורו ממלא מחדש. את האב"ש אני קונה בחנות נשק בהצגת רישיון נשק בחבילות של חצי קילו / קילו. ייצרתי במשך חודש אחד בחורף 3500 כדור לשימוש בקיץ. המחיר יצא שני שלישים ממחיר תחמושת קנויה. מעל 250 יורו חיסכון! וזה ב9ממ. בקוטר .40 החיסכון הוא עוד יותר משמעותי. לא נתקלתי אפילו פעם אחת בעודף לחץ, בעיות הזנה/מעצורים וכ"ו. אני ממלא במגוון קטרים שונים גם לאקדחים וגם לרובים ולמגוון פעילויות ירי וציד ואני יכול לומר שכמעט כל הבעיות עם מילוי ידני נובעים מטעויות המשתמש כמו למשל מילוי כמות כפולה של אב"ש שבכדורי רובה די קל לעשות בטעות. ולשימוש שלי בירי מעשי איכות תחמושת ה9ממ הממולאת לא נופלת מזו של תחמושת פרימיום קנויה.
כל עוד שהממלא משתמש בשכל בריא ועובד בזהירות ובעירנות אין שום סיכון או הקרבה של דיוק ואיכות לעומת תחמושת קנוייה. ההיפך, בכדורי רובה ארוך טווח לדוגמא מילוי ידני נותן דיוק, גמישות, וכיוון עדין לתכונות הבליסטיות שתחמושת מפעל לא יכולה לתת כמו בשביל למשל ירי ייעודי עם משתיק/עמעם.
הפעם היחידה שנתקלתי בבעיות היה כשמילאתי 200 כדור עם כדורים שנורו כבר פעם. בגלל ערימות השלג שיש לנו פה, באביב כשנמס השלג ישנם כדורים שנשארו שלמים וללא פגע לאחר ירי. למטרת ניסוי לקחתי את אותם הכדורים ניקיתי בדקתי ושקלתי אותם ואז מילאתי את התרמילים המשומשים בפיקה חדשה אב"ש ובכדורים יד שניה עם סימני הסלילים של האקדח הקודם שירה אותם. מתוך 200 כדור היו לי רק כ 8 מעצורים (עם הסיזד שלי) והדיוק היה מעולה (מטרות ב 10 מטר). מחיר כל כדור היה 20 אגורות.

סוף שבוע מעולה לכולכם...

יש מצב שאתה מכין מכולה או שתיים ושולח לישראל? :razz:
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 15 מאי 2012, 15:21

pistokoski כתב:טוב,

אני יכול לומר שכמעט כל הבעיות עם מילוי ידני נובעים מטעויות המשתמש כמו למשל מילוי כמות כפולה של אב"ש שבכדורי רובה די קל לעשות בטעות.
...

זה בדיוק ההבדל בין תחמושת מסחרית לתחמושת במילוי ידני, אלא אם כן יש לך ציוד טעינה פרוגרסיבי שנותן לך רמת אוטומציה קרובה לזו של מפעל.

לדעתי חבל להשקיע אנרגיה בטעינת כדורי אקדח נפוצים כמו 9ממ אם אתה יכול לקנות כמויות גדולות ב-BULK. זה לא שווה את המאמץ ולא את המחיר. איפה זה כן שווה?

1. תחמושות אקזוטיות למיניהן שהמחיר שלהן גבוה ממילא. באמת אז שווה למחזר את התרמילים ולטעון מחדש.

2. אם בא לך להשתעשע בכל מיני שגעונות/רצפטים שאי אפשר למצוא אותם בשוק. לדוגמא, לקחת כדור של רובה צייד ולטעון אותו במטבעות של 10 סנט :). או תחמושת בעלת לחץ/רתע מינימלי לצורך קליעה למטרה ו-FUN טהור. (מה לעשות כשיורים יום שלם ברובה ציד כואבת בסופו של דבר הכתף)..

3. אם אתה "פריק" של דיוק ואתה רוצה להוציא את המקסימום מהנשק שלך. את הפיקות אתה קונה מפדרל, קליעים של סיירה, אבק שריפה של ALLIANT, ואת הכל אתה שוקל ומרכיב בדיוק של בית מרקחת. כמובן שאת התרמילים אתה מסמן לפני שאתה יורה כדי שתידע איך הם ישבו בבית הבליעה, כדי שבפעם הבאה שתירה אותם תכניס אותם לקנה בדיוק באותו האופן...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pistokoski » 15 מאי 2012, 16:36

itamar
מטען פרוגרסיב אינו נותן שום דבר יותר מאשר מהירות טעינה מהירה יותר (ע"י דיסק שמסתובב וכו) הדיוק והאיכות נשארים בדיוק כמו במטען חד-שלבי.
לגבי האם כדאי ב9ממ לגבי מחיר / מאמץ. כיום גם מחירי ה9ממ מאמירים וכיום חבילה של סלייר באילוט 250 כדור fmj עולה כאן 50 - 60 יורו (245 - 300 שקל) אני יורה בממוצע 800 כדור בחודש תעשה את החשבון.
אם יש לי זמן פנוי ובחורף יש מלא, אין כמו קצת ריפוי בעיסוק %3
לגבי שגעונות, השמיים הם הגבול... אבל בשבילי לפחות זה המחיר וההנאה בעשייה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד